Loading...

Zorgverzekering Nijmegen Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Iedere consument moet verplicht een zorgverzekering hebben. Vanaf november kan je kiezen voor een andere zorgverzekering in Nijmegen. Bijvoorbeeld naar VGZ, FBTO, CZ, OHRA, Menzis. Ook in 2023 is de basisdekking aangepast. Het loont dus om het huidige contract goed door te nemen. Matcht jouw bestaande zorgverzekering nog met jouw situatie? Geholpen door onze nuttige zorgvergelijker kun jij vlug en eenvoudig zorgverzekeringen vergelijken. Op die manier selecteer je de verzekering die past bij jouw eisen en portemonnee. Beslis over eigen risico, kies voor natura of restitutie, en regel je aanvullende verzekeringen zoals manuele therapie en huidbehandelingen. De overstap is echt zo gepiept.

 • Vergelijk de bekendste verzekeraars
 • Meteen bij de verzekeraar afsluiten
 • Handige overstapservice
 • Overstappen met 14 dagen bedenktijd
 • Maak jouw verzekering persoonlijk

Zorgverzekering vergelijken 2023

Overstappen naar een zorgverzekering op maat is vaak ingewikkeld. Zaken als GVS of CAK komen veelvuldig voorbij. Er zijn talloos veel assuranten, van Avéro Achmea of ONVZ tot bijv. Interpolis en Zilveren Kruis. Hoe ontdek ik een voordelige verzekering? Zorgpolissen vergelijken gaat gemakkelijker dan je denkt. Aan de hand van de zorgvergelijker achterhaal je direct en zonder problemen een duidelijke verzekering die overeenkomt met alle wensen. Kom je er niet uit? Hier check jij makkelijke gegevens m.b.t. de basisverzekering, collectieve zorgverzekering, aanvullende verzekering, naturapolis, restitutiepolis. Bekijk ook meer info over Nietap zorgverzekering.

Direct-vergelijken

De goedkoopste zorgverzekering in november 2022 afsluiten
Nieuwsgierig naar de goedkoopste zorgverzekering in Nijmegen? De tarieven van de basisverzekeringen wisselen doorgaans, terwijl je overal basisdekking hebt. Zo kan de polis al snel wat goedkoper. Wat nu de laagste premie is, is niet voor iedereen hetzelfde. Het maandelijkse bedrag hangt o.a. af van aanvullende verzekering, type polis en eigen risico. Middels de vergelijk module – en de speciale filters – check jij binnen 1 minuut welke polis in jouw geval het goedkoopste is. De startdatum voor overstappen is 12 november 2022 tot uiterlijk 31 januari 2023. Meer voordeel behalen op de verzekeringen? Dan kan je kiezen voor hogere eigen risico’s (bijv. €785). Vergeet niet: een goedkope zorgverzekering van partijen als Anderzorg, Nationale Nederlanden, Besured, HEMA betreft vaak een naturapolis (budgetpolis). Er is dan vaak sprake van minder flexibiliteit.

zorgverzekering-nijmegen


Meest gekozen zorgpolis in Nijmegen?

Bij het kiezen van een zorgverzekering voor 2023 moet je met veel zaken rekening houden. We onderscheiden veel verschillende aanbieders die elk weer allerlei polissen aanbieden. Een terechte vraag is dan: welke zorgpolis past bij mij? Een optie is de goedkoopste zorgverzekering waar je ’t minst betaalt – bijv. overstappen en zorgpolis Lollum afsluiten – een andere groep neigt naar de beste verzekering van 2023 die zo’n beetje elk type zorg vergoedt. Wellicht een verzekering van Zilveren kruis, Interpolis, Univé, United Consumers. Op deze pagina vind je een aantal variabelen die jou verder op weg helpen. Via deze info zul je de zorgvergelijker beter begrijpen.


1. Natura- of restitutie polis afsluiten

Aangaande jouw basisverzekering heb je de keuze uit een naturapolis en een restitutiepolis. De dekking van de basisverzekering is bij iedereen identiek. Wel variëren de zorgaanbieders en ziekenhuizen waar je 100% vergoed krijgt. Dankzij een restitutieverzekering kun je naar alle zorgaanbieders voor o.a. Bloedneus of Fimosis, echter ook Paniekaanval en Prostatitis. Dit is vrije zorgkeuze. Met een naturapolis kun je terecht bij alleen de aangesloten ziekenhuizen/zorginstellingen. De naturapolis heeft een lagere premie.


2. Eigen risico kiezen

Eigen risico is een verplicht onderdeel dat je zelf bijdraagt als je kosten maakt voor zorg uit de basisverzekering. Voor 2023 ligt dit op €385. Optioneel is een vrijwillig eigen risico. Je kunt het verhogen met bijvoorbeeld €200 (de max is €500). Je profiteert van een betaalbare verzekering. Ben je gezond, en kan je een hoog risico veroorloven? Neem het eens in overweging. De maandelijkse premie zal flink dalen.


3. Aanvullende verzekeringen kiezen

Naast de basispolis zijn er een aantal aanvullende verzekeringen. Soms kan dat erg handig zijn. Veel gekozen: een extra dekking voor alternatieve geneeswijzen, tandarts, brillen en lenzen, fysiotherapie. Maak je veel gebruik van meer dan de standaard zorg? Dan is zo’n aanvullende dekking geen gek idee. Kijk van tevoren of het uit kan deze kosten zelf te dragen i.p.v. te verzekeren.


4. Collectieve zorgverzekering

Ben jij al bekend met de collectieve verzekeringen: via jouw zaak, de gemeente (Nijmegen) of wellicht een school. Je krijgt een mooie korting op de polis (vaak ligt de korting rond de 10%). Vaak betaal je juist meer voor de polis. Alle collectieve pakketten matchen niet standaard met je unieke behoeftes voor zorg. Soms ben je zelfs oververzekerd.

Ziektekostenverzekering afsluiten in Nijmegen?
Nu aftrappen met ziekenfonds vergelijken en de actuele dekking oversluiten? In deze situatie maak je ‘een afspraak bij het verzekeringskantoor in Nijmegen of in een omliggende plaats. Goed om te weten: dit gaat nog een stuk vlotter en duidelijker op internet. Hieronder spot jij een bruikbaar stappenplan.

 1. Voer jouw geboortedatum in en check de tarieven van 2023.
 2. Kies een eigen risico (bijvoorbeeld €385).
 3. Kies voor restitutie- of natura verzekering (een vrije- of beperkte keuze).
 4. Selecteer de buitenlanddekking (dit kan zijn volledige werelddekking).
 5. Maak een keuze uit tandartsverzekeringen(bijv. 75% vergoed tot €1000).
 6. Geef je wens door voor het aantal behandelingen bij de fysiotherapeut (o.a. 12 keer p/jaar).
 7. Beslis over de gewenste vergoeding aangaande brillen en lenzen.
 8. Geef je wensen door m.b.t. alternatieve geneeswijzen.
 9. Kies de gewenste polis (dat kan zijn OZF oversluiten) en het overstappen online is zo geregeld.

Wat wordt er allemaal vergoed in Nijmegen?

De basisverzekering betaalt de meeste zorgkosten in Nijmegen. Daarmee ben je standaard verzekerd voor o.a. Huisarts, Ziekenhuis, Bloedonderzoek, Ziekenvervoer. Maar denk ook aan Ergotherapie, Revalidatiezorg, Wijkverpleging, Logopedie. Lees de algemene voorwaarden van jouw huidige polis en zie meteen welk deel de verzekeraar dekt, en onder welke voorwaarden. Verderop vind je een aantal erkende zorgverleners in de provincie Gelderland.

Huisarts

Je bezoekt de huisarts wanneer je ergens mee zit. Je dokter heeft veel kennis en bepaalt wat er aan de hand is, en neemt contact op met een ziekenhuis. Een afspraak bij je huisarts in Nijmegen wordt aan je terugbetaald via het basispakket. Goed om te weten: je betaalt geen eigen risico. Uitzonderingen zijn bloedafname, urineonderzoek of een röntgenfoto.

Ziekenhuis

Is er sprake van een opname in een ziekenhuis? Een basisverzekering zal hiervoor zorgen. Het eerste deel betaal je zelf (eigen risico). Goed om te weten: check even of jouw verzekering afspraken heeft gemaakt met ziekenhuizen in Gelderland. Behoort dat niet tot de opties? Je kunt in de situatie terecht komen dat je dan niet de volle 100% betaald krijgt.

Fysiotherapie

Ik maak een afspraak bij de fysio in Nijmegen. Wat wordt er betaald? Fysiotherapie wordt eigenlijk helemaal niet vergoed uit de basisverzekering. Dit wordt enkel vergoed voor mensen onder de 18 jaar en als er sprake is van een chronische aandoening. Wil je wel gebruik maken van de fysiotherapeut? Kies dan voor een aanvullende verzekering.

Opticien

Ben jij klant bij de opticien in Nijmegen? Contactlenzen en brillen worden niet gedekt uit het basispakket. Hierop wordt afgeweken in het geval van een medische ingreep of speciale hulpmiddelen. Wel is er een aanvullende verzekering voor brillen en lenzen. Wat je hiervoor terugkrijgt wisselt nogal: van €40 per jaar tot €300 per 2 jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Toe aan een gehoorapparaat? De basisverzekering betaalt maximaal 75% van de kosten voor een hoortoestel. De audicien in Nijmegen moet een contract hebben afgesloten met je verzekeraar. Ook vind je een aantal zorgbedrijven in de streek Nijmegen. Denk aan: logopedie, kraamzorg, podotherapie, diëtetiek maar ook apotheek, psychologische zorg, plastische chirurgie, audicien, stoppen met roken. De vergoedingen kunnen sterk afwijken bij Ik en Stad Holland. Bestudeer de dekking van je polis om te zien waar je recht op hebt. Of ga meteen naar Dekking Griepvaccinatie.

Verzekeringskantoor in Nijmegen

Heb jij het liefst persoonlijk contact omtrent jouw zorgpolis? Jij kan mogelijk ook contact opnemen met de verzekeringsmaatschappij in Nijmegen. Met een moeilijk woord heet dit een assurantieadviseur. De ervaringsdeskundige adviseert jou t.a.v. verzekeringen, hypotheken en pensioenen. De begeleider bekijkt je privé-situatie en adviseert jou om te besparen op de zorgverzekering. Dit gesprek kan je flink wat geld opleveren. Dit is mogelijk op locatie (kantoor), of gewoon gemakkelijk bij jou thuis.

 • Deskundig advies.
 • Deskundig en betrouwbaar.
 • Zorgverzekering die aansluit bij jouw wensen.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Nijmegen