Loading...

Zorgverzekering Nijeveen Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Iedere Nederlander vanaf 18 jaar is verplicht een (basis)zorgverzekering te nemen. Vanaf november kan je overstappen van zorgverzekering in Nijeveen. Veel gekozen partijen zijn FBTO, Achmea, Menzis, VGZ, OHRA. In 2023 zijn de polissen weer veranderd. Het is niet zo gek om de verzekering van dit jaar goed door te nemen. Matcht deze geldende dekking bij jouw situatie? Geholpen door deze praktische zorgvergelijker kan men vlug en moeiteloos zorgverzekeringen vergelijken. Hierdoor selecteer je een verzekering met een goed prijs/kwaliteitverhouding. Bepaal je eigen risico, kies voor natura of restitutie, en regel je aanvullende zekerheden zoals bijvoorbeeld brillen en lenzen / tand. Overstappen van verzekeraar is echt zo gedaan.

 • Vergelijk de bekendste verzekeraars
 • Meteen bij de verzekeraar afsluiten
 • Zonder kosten overstappen
 • Aanpassingen mogelijk binnen 2 weken
 • Lage prijzen / maandtarieven

Zorgverzekering vergelijken 2023

Het vinden van een passende zorgverzekering is best lastig. Zaken als Declareren en Woonlandpakket zal je moeten overwegen. Je kunt bijna overal wel terecht, van Zorg en Zekerheid of inTwente tot o.a. Delta Lloyd en ZieZo. Hoe ontdek ik een voordelige verzekeraar? Het vergelijken van zorgpolissen is kinderspel! Middels onze zorgvergelijker achterhaal je vlug en zonder problemen een duidelijke verzekering die in lijn is met jouw individuele wensen. Problemen? Op onze website spot je bruikbare details over de collectieve zorgverzekering, naturapolis, eigen risico, basisverzekering, restitutiepolis. Zie ook meer over Netterden zorgverzekering.

Direct-vergelijken

Goedkoopste zorgverzekering in november 2022 afsluiten
Is alles wat jij wil de goedkoopste zorgverzekering in Nijeveen? De premies van de basisverzekeringen fluctueren enorm, terwijl je overal hetzelfde krijgt. Om die reden kun je eenvoudig besparen. De goedkoopste polis is niet voor iedereen hetzelfde. De premie kent z’n oorsprong in soort polis (natura of restitutie), aanvullende modules en eigen risico. D.m.v. onze vergelijker – met bruikbare filters – zoek je supersnel welke partij voor jou het meest voordelig is. Je kunt overstappen vanaf 12 november 2022 tot januari 2023. Lagere prijzen regelen op je polis? Dan kan je kiezen voor hogere eigen risico’s (bijv. €785). Goed om te weten: zo’n goedkope zorgverzekering van partijen als Besured, HEMA, Nationale Nederlanden, Promovendum is vaak een budgetpolis (naturapolis). Het nadeel is beperkte zorgkeuze.

zorgverzekering-nijeveen


Populaire zorgpolis in Nijeveen?

Bij het overstappen van de zorgverzekering voor 2023 moet je met veel zaken rekening houden. In Nederland kennen we allerlei verzekeraars die weer verschillende verzekeringen bieden. Een veelgestelde vraag is dan ook: welke zorgpolis moet ik kiezen? Een vaak gemaakte keuze is de goedkoopste zorgverzekering waar je ’t minst betaalt – bijvoorbeeld overstappen en zorgpolis Lochem afsluiten – anderen zoeken weer naar de beste verzekering van 2023 die de meeste risico’s afdekt. Wellicht een verzekering van United Consumers, Bewuzt, Zilveren kruis, Interpolis. Verderop vind je betekenisvolle factoren die van belang zijn. Aan de hand van deze info kan je onze vergelijker nog beter gebruiken.


1. Restitutiepolis of Naturapolis afsluiten

Betreft de basisverzekering kan je kiezen uit een natura- of restitutie verzekering. Wat er wel/niet betaald wordt uit het basispakket verschilt eigenlijk niet. Wel schommelen de zorgverleners waar je terecht kunt. Met een restitutieverzekering ben je welkom bij alle zorgverleners en ziekenhuizen voor o.a. Caverneus hemangioom of Koliekpijn, maar ook Ophthalmia neonatorum en Wolf-Hirschhornsyndroom. We noemen dit ook vrije zorgkeuze. Via een naturaverzekering ben je welkom bij een stuk minder zorginstellingen. Een restitutiepolis is duurder.


2. Kies het eigen risico

Eigen risico is een verplicht onderdeel dat je zelf bijdraagt zodra je aanspraak maakt op de basisverzekering. Voor 2023 ligt dit op €385. Een optie is een vrijwillig hoger eigen risico. Sommigen verhogen het met €200 (maximaal €500). Jouw “win” is een aantrekkelijke prijs. Heb je niet vaak wat, en kan jij een hoger eigen risico betalen? Neem het eens in overweging. De maandelijkse premie zal flink dalen.


3. Aanvullende verzekeringen kiezen

In aanvulling op de basispolis kan je jouw polis uitbreiden met aanvullende verzekeringen. Soms kan dat erg handig zijn. Denk aan een extra dekking voor alternatieve geneeswijzen, fysiotherapie, tandarts, medische hulp buitenland. Maak je veelvuldig gebruik van extra aanvullende zorg? Overweeg dan zeker aanvullende dekking. Neem dan goed door of het uit kan deze kosten zelf te dragen i.p.v. te verzekeren.


4. Collectieve zorgverzekering

Er zijn verschillende soorten collectieve verzekeringen: via je job, je gemeente (Meppel) of mogelijk een onderwijsinstelling. Je ontvangt een mooie korting op de polis (vaak ligt de korting rond de 10%). In de regel betaal je juist meer voor de polis. Deze collectieve pakketten zijn niet meteen in lijn met je wensenlijstje voor de zorg. Controleer dus goed de polis!

Ziektekostenverzekering afsluiten in Nijeveen?
Gelijk starten met ziekenfonds vergelijken en overstappen van aanbieder? In deze situatie is er een verzekeringskantoor in Nijeveen of in deze buurt. Goed om te weten: dat kan natuurlijk ook direct en gemakkelijker via het internet. Hier check je onze handige stappen.

 1. Vul als eerste jouw leeftijd in om de actuele tarieven van 2023 te zoeken.
 2. Welk eigen risico wil je? (bijvoorbeeld €385).
 3. Wil je een restitutie- of naturaverzekering (vrije keuze of beperkte zorg).
 4. Maak je gebruik van buitenlanddekking? (dit kan zijn volledige werelddekking).
 5. Welke tandartsverzekering kies je? (75% vergoed tot € 750).
 6. Selecteer de hoeveelheid fysiotherapie mogelijkheden (kies bijv. 27 keer).
 7. Beslis over de gewenste vergoeding voor lenzen en brillen.
 8. Kies ook de opties betreffende alternatieve geneeswijzen.
 9. Kies een verzekeraar (een optie is inTwente oversluiten) en het overstappen online is zo geregeld.

Welke zorg betaalt de verzekeraar in Nijeveen?

Jouw basisverzekering dekt veel zorgkosten in Nijeveen. Op die manier staat de verzekeraar garant voor onder andere Medisch specialist, Ziekenvervoer, Ziekenhuis, Bloedonderzoek maar ook Wijkverpleging, Verloskundige zorg, Geestelijke gezondheidszorg, Gehandicaptenzorg. Lees de voorwaarden van je huidige polis en zie meteen wat de verzekeraar betaalt, en onder welke condities dit geldt. Op onze website tref je enige gangbare zorginstellingen in de provincie Drenthe.

Huisarts

De huisarts kan je ondersteunen bij de meeste soorten klachten. De dokter zal proberen de klachten te verminderen, stelt een diagnose, of geeft je een verwijzingsbrief voor een specialist. Jouw bezoek aan de huisarts in Nijeveen wordt gedekt uit het basispakket. Je hebt niet te maken met een eigen risico. Dit speelt wel in het geval van speciale medicijnen en bloedprikken.

Ziekenhuis

Wat is er verzekerd bij een intensieve ziekenhuisopname? Jouw basiszorgverzekering staat hiervoor garant. Je betaalt hier wel eigen risico. Handig: loop na of de verzekering wel een “deal” gemaakt heeft met de ziekenhuizen in Drenthe. Is dat niet het geval? Het kan zijn dat de behandeling niet volledig wordt betaald.

Fysiotherapie

Een afspraak bij de fysio in Nijeveen. Moet ik zelf betalen? Fysiotherapie wordt praktisch niet gedekt uit de basisverzekering. Uitzondering op de regel: kinderen tot en met 17 jaar en als er sprake is van een chronische aandoening. Is een bezoek aan de fysiotherapeut onmisbaar? Selecteer dan de aanvullende verzekering.

Opticien

Heb jij een bril of lenzen bij de opticien in Nijeveen? Lenzen of brillen worden niet teruggeboekt uit de basisverzekering. Dit is echter anders bij een medische reden of hulpmiddelen als speciale lenzen. Wat je kunt overwegen is een aanvullende verzekering voor brillen + lenzen. Verzekeraars zijn niet consistent op dit gebied: van €75 per jaar tot €200 per 2 jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Zoekt u binnenkort een gehoorapparaat? De basispolis vergoedt 75% van kosten die komen kijken bij een hoortoestel. Je audicien in Nijeveen moet een contract hebben afgesloten met jouw verzekeraar. Buiten dit onderscheiden we nog een aantal zorginstellingen in en rondom Meppel. Zoals logopedie, podotherapie, kraamzorg, diëtetiek maar ook psychologische zorg, audicien, haptonomie, apotheek, stoppen met roken. De financiële compensaties zijn erg wisselend bij De Goudse en ONVZ. Controleer de afspraken van jouw polis om te zien waar je recht op hebt. Of bekijk meteen meer over Dekking GGZ met opname.

Verzekeringskantoor in Nijeveen

Heb jij het liefst 1 op 1 contact ten aanzien van de zorgpolis? Wellicht kies jij het liefste voor een ervaren verzekeringsmaatschappij in Nijeveen. Met een moeilijk woord heet dit een assurantieadviseur. De specialist helpt jou m.b.t. verzekeringen, pensioenen en hypotheken. De begeleider inventariseert de stand van zaken, en bieden praktische tools om te besparen op de zorgverzekering. Zo’n afspraak kan wel €200 per jaar opleveren. Dit is mogelijk op locatie (kantoor), maar vaak is het ook mogelijk bij jou.

 • Kennis van zaken.
 • Een vertrouwd gezicht.
 • Een eerlijk tarief voor een goede polis.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Nijeveen