Loading...

Zorgverzekering Nijeholtwolde Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Iedere Nederlander moet verplicht een zorgverzekering hebben. Vanaf 12 november kan je overstappen van zorgverzekering in Nijeholtwolde. Denk bijvoorbeeld aan CZ, FBTO, Achmea, Menzis, VGZ. In 2023 zijn er een aantal wijzigingen. Het is dus slim om jouw huidige polis eens kritisch te bekijken. Matcht de actuele verzekering bij jouw situatie? Geholpen door een slimme zorgvergelijker kun jij snel en simpel zorgverzekeringen vergelijken. Hierdoor selecteer je een verzekering met een goed prijs/kwaliteitverhouding. Kies de hoogte van het eigen risico, maak een keuze uit natura of restitutie, en regel je aanvullende zekerheden zoals o.a. opticien + alternatieve geneeswijzen. Overstappen van verzekeraar is in een paar minuutjes gepiept.

 • Veel gekozen verzekeraars vergelijken
 • De verzekering afsluiten direct bij de aanbieder
 • Overstappen zonder gedoe
 • Annuleren binnen 14 dagen (optie)
 • Welkomstkortingen

Zorgverzekering vergelijken 2023

Het achterhalen van een passende zorgverzekering is nogal niet eenvoudig. Termen als Eigen bijdrage + Zorgverzekeringskaart vliegen je om de oren. Ze staan allemaal voor je klaar, van CZ of Menzis tot o.a. Ditzo en Zekur. Hoe stap ik over naar een goedkope verzekeringspolis? Zorgpolissen vergelijken gaat gemakkelijker dan je denkt. Dankzij de zorgvergelijker tref je direct en makkelijk een goede verzekering die klopt met jouw wensen. Is het lastig? Op deze website bekijk je handige details ten aanzien van naturapolis, aanvullende verzekering, restitutiepolis, eigen risico, collectieve zorgverzekering. Lees ook alles over Neeritter zorgverzekering.

Direct-vergelijken

Goedkoopste zorgverzekering in november 2022 afsluiten
Zoek jij specifiek de goedkoopste zorgverzekering in Nijeholtwolde? De tarieven van de basisverzekeringen variëren sterk, terwijl de inhoud hetzelfde is. Hierdoor zijn grote besparingen mogelijk. Wat de voordeligste verzekering is is afhankelijk van veel factoren. De hoogte van de premie wordt bepaald door eigen risico, vrije zorgkeuze en aanvullende dekkingen. D.m.v. de vergelijk module – met bruikbare filters – zoek je binnen enkele minuten welke organisatie de laagste premie vraagt. Je kunt overstappen vanaf 12 november 2022 tot maximaal eind januari 2023. Wil je extra besparen op jouw premie? Neem een wat hoger eigen risico (bijv. €685). Let wel: een goedkope zorgverzekering van partijen als Besured, Promovendum, Nationale Nederlanden, HEMA is doorgaans een budgetpolis (naturapolis). Het nadeel is dat niet alle zorginstellingen worden vergoed.

zorgverzekering-nijeholtwolde


Betrouwbare zorgpolis in Nijeholtwolde?

Bij het kiezen van een zorgverzekering voor 2023 komt veel kijken. Er zijn talloze partijen met op hun beurt weer allerlei producten. Een belangrijke vraag is dan ook: welke zorgpolis moet ik kiezen? Je kunt gaan voor de goedkoopste zorgverzekering waar je ’t minst betaalt – denk aan overstappen en zorgpolis Lisse afsluiten – of juist voor de beste verzekering van 2023 met een complete polis die veel kosten dekt. Dat kan zijn een polis van Univé, Zilveren kruis, United Consumers, Bewuzt. Op deze pagina lees je meer over een aantal begrippen waar je zeker op moet letten. Via deze info zal het vergelijken van polissen nog beter gaan.


1. Restitutiepolis of Naturapolis afsluiten

Ten aanzien van de basisverzekering kan je kiezen uit een natura- of restitutie verzekering. Wat er wel/niet betaald wordt uit het basispakket verschilt eigenlijk niet. Wel schommelen de zorgadressen waar je heen kunt. Dankzij een restitutieverzekering kies je zelf je zorgverleners voor aandoeningen als Catatonie of Depersonalisatie Stoornis, en tevens voor bijv. Myringitis en Progressieve myositis ossificans. Men spreekt van vrije zorgkeuze. Aan de hand van een naturaverzekering kun je terecht bij alleen de gecontracteerde zorgverleners. Een naturapolis is goedkoper.


2. Hoogte eigen risico

Eigen risico is een verplicht onderdeel wat je uit eigen portomonee betaalt als je jouw basisverzekering gebruikt. Voor 2023 is dat €385. Je kunt gaan voor een vrijwillig hoger eigen risico. Je kunt het verhogen met bijvoorbeeld €300 (max €500). Het voordeel is een minder hoge premie. Voel jij je vitaal, en heb je wat spaargeld liggen? Denk er eens rustig over na. Je bespaart zo honderden euro’s.


3. Aanvullende dekkingen kiezen

Buiten de basisverzekering bestaan er verschillende aanvullende verzekeringen. Soms kan dat erg handig zijn. Veel gekozen: een extra module voor fysiotherapie, alternatieve geneeswijzen, tandarts, medische hulp buitenland. Maak je veelvuldig gebruik van meer dan de standaard zorg? Dan is zo’n aanvullende dekking geen gek idee. Kijk van tevoren of je onderaan de streep wel goedkoper uit bent.


4. Collectieve zorgverzekering

Is er voor jou toevallig een collectieve verzekeringen: van je werkgever, gemeente (Weststellingwerf) of mogelijk een hogeschool / universiteit. Je hebt recht op een goedkoper tarief (korting van 5-10%). In de praktijk liggen de prijzen hoger dan normaal. Alle collectieve pakketten sluiten niet altijd aan op je wensenlijstje voor de zorg. Controleer dus goed de polis!

Ziektekostenverzekering afsluiten in Nijeholtwolde?
Gelijk profiteren van ziekenfonds vergelijken en een goede nieuwe polis kiezen? Hiervoor is er een verzekeringskantoor in Nijeholtwolde of omgeving. Goed om te weten: dit gaat nog een stuk vlotter en eenvoudiger via internet. Hieronder check je een bruikbaar stappenplan.

 1. Vul jouw geboortedatum in om te tarieven van 2023 te bekijken.
 2. Hoe hoog mag het eigen risico zijn (bijvoorbeeld €385).
 3. Wil je een natura- of restitutiepakket (veel te kiezen (vrij) of minder mogelijkheden).
 4. Maak je gebruik van buitenlanddekking? (bijv. spoedeisende hulp wereldwijd).
 5. Selecteer een tandartsverzekering (bijv. 50% vergoed tot €500).
 6. Kies de hoeveelheid fysiotherapie mogelijkheden (o.a. twaalf keer).
 7. Selecteer de uitkering m.b.t. lenzen en brillen.
 8. En hoe zit het m.b.t. alternatieve geneeswijzen.
 9. Maak een keuze uit de verzekeraars(een optie is FBTO oversluiten) en het overstappen online is zo geregeld.

Wat wordt er allemaal vergoed in Nijeholtwolde?

De basispolis compenseert allerlei zorgkosten in Nijeholtwolde. Daarmee ben je gedekt voor onvoorziene kosten van bijv. Medicijnen, Huisarts, Ziekenhuis, Bloedonderzoek. Echter ook Gehandicaptenzorg, Logopedie, Ergotherapie, Wijkverpleging. Inventariseer de algemene voorwaarden van jouw actuele verzekeraar om te achterhalen wat de verzekeraar betaalt, en onder welke condities dit geldt. Hieronder lees jij meerdere vaak voorkomende zorgaanbieders in de provincie Friesland.

Huisarts

Je kan een bezoek brengen aan een huisarts voor de meest gangbare klachten. Een dokter kan helpen bij het in kaart brengen van problemen, trekt een conclusie, en verwijst je eventueel door. Gebruik van jouw huisarts in Nijeholtwolde wordt gedekt uit het basispakket. Je betaalt geen eigen risico. Dat is anders bij speciale medicijnen en bloedprikken.

Ziekenhuis

Wat wordt er gedekt bij een opname in een ziekenhuis? Het basispakket vergoedt dit. Het eerste deel betaal je zelf (eigen risico). Handig: loop na of de verzekeraar een contract heeft lopen met de ziekenhuizen in Friesland. Behoort dat niet tot de opties? Het kan zijn dat je dan niet de volle 100% betaald krijgt.

Fysiotherapie

Ik wil naar de fysiotherapeut in Nijeholtwolde. Wat betaalt mijn verzekeraar? Fysiotherapie wordt heel beperkt vergoed uit het basispakket. Altijd wel voor: jeugd tot de 18 jaar en als er sprake is van een chronische aandoening. Wil je wel gebruik maken van de fysiotherapeut? Kies dan voor een aanvullende verzekering.

Opticien

Ook klant bij een opticien in Nijeholtwolde? Lenzen of brillen zal niet worden vergoed binnen de basispolis. Enige uitzondering is een medische indicatie of speciale hulpmiddelen. Het alternatief is de aanvullende verzekering voor lenzen en brillen. Verzekeraars zijn niet consistent op dit gebied: van €75 per jaar tot €300 per 3 jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Heeft u behoefte aan een gehoorapparaat? De basisverzekering betaalt maximaal 75% van kosten die komen kijken bij een hoortoestel. Je audicien in Nijeholtwolde zal wel een contract moeten hebben met jouw assuradeur. Buiten dit onderscheiden we nog meerdere zorginstanties in de buurt van Weststellingwerf. Onder andere: diëtetiek, logopedie, kraamzorg, ergotherapie of audicien, apotheek, psychologische zorg, haptonomie, plastische chirurgie. De vergoedingen wisselen nogal bij Delta Lloyd en National Academic. Bekijk de voorwaarden van je verzekering om te checken hoeveel je krijgt. Of navigeer rechtstreeks naar Dekking Genetisch onderzoek.

Verzekeringskantoor in Nijeholtwolde

Heb jij het liefst een persoonlijke afspraak omtrent je zorgpolis? Je kan afspraken met de verzekeringsmaatschappij in Nijeholtwolde. Dit heet ook wel een assurantieadviseur. Hij of zij geeft advies rondom verzekeringen, pensioenen en hypotheken. De adviseur kijkt naar je privé-situatie en helpt jou te besparen op de zorgverzekering. Zo’n afspraak kan wel honderden euro’s per jaar besparen! Dit is mogelijk op locatie (kantoor), of gewoon gemakkelijk bij jou thuis.

 • Kijkt verder dan alleen de premie.
 • Deskundig en betrouwbaar.
 • Een eerlijk tarief voor een goede polis.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Nijeholtwolde