Loading...

Zorgverzekering Niezijl Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Iedereen in Nederland is verplicht om een (basis)zorgverzekering af te sluiten. Aan het einde van het jaar kan je een (nieuwe) zorgverzekering afsluiten in Niezijl. Bijvoorbeeld naar VGZ, Menzis, FBTO, Achmea, CZ. In 2022 verandert er weer het een en ander. Het is geen gek idee om jouw lopende verzekering eens kritisch te bekijken. Klopt jouw afgesloten dekking bij jouw situatie? Geholpen door een praktische zorgvergelijker kun je nu, simpel zorgverzekeringen vergelijken. Dan zoek jij de beste dekking voor de laagste prijs! Selecteer je eigen risico, maak een keuze uit natura of restitutie, en kies eventueel nog voor aanvullende modules als oedeemtherapie en epilatie. Het overstappen is binnen mum van tijd gedaan.

 • Alle grote verzekeraars vergelijken
 • Direct bij de zorgverzekeraar afsluiten
 • Overstap wordt voor je geregeld
 • Overstappen met 14 dagen bedenktijd
 • Voordelige aanbiedingen

Zorgverzekering vergelijken 2022

Het vinden en afsluiten van een geschikte zorgverzekering is nogal complex. Zaken als EHIC en Gemoedsbezwaarde komen veelvuldig voorbij. Er zijn talloos veel assuranten, van De Amersfoortse of Ohra tot bijv. De Friesland en UMC Zorgverzekering. Hoe stap ik over naar een goedkope verzekeraar? Het vergelijken van zorgpolissen is kinderspel! Geholpen door deze zorgvergelijker tref je vlug en gemakkelijk een voordelige verzekering die spoort met je wensen. Is het lastig? Op zorgverzekeringcentrum.nl check je praktische adviezen ten aanzien van eigen risico, basisverzekering, collectieve zorgverzekering, aanvullende verzekering, naturapolis. Bekijk ook meer info over Nagele zorgverzekering.

Direct-vergelijken

Goedkoopste zorgverzekering in augustus 2022 afsluiten
Overstappen naar de goedkoopste zorgverzekering in Niezijl? De maandelijkse premie van de basisverzekeringen verschillen regelmatig, terwijl je overal hetzelfde krijgt. Om die reden kan je al gauw een paar euro besparen. Welke verzekering het goedkoopste is is niet voor iedereen hetzelfde. De prijs kent z’n oorsprong in mate van vrije zorgkeuze, aanvullende polissen en eigen risico. Via ons vergelijk script – met uitgebreide functies – spot jij supersnel welke verzekering in jouw geval het goedkoopste is. Je kunt overstappen vanaf 12 november 2021 tot en met eind januari 2022. Wil je extra besparen op je verzekering? Dan kan je kiezen voor hogere eigen risico’s (bijv. €485). Herinnering: een goedkope zorgverzekering van assuradeurs als Besured, HEMA, Nationale Nederlanden, Anderzorg is vaak een budgetpolis of naturapolis. Minpunt hiervan is dat sommige zorg niet helemaal gedekt wordt.

zorgverzekering-niezijl


Populaire zorgpolis in Niezijl?

Bij het oversluiten van een zorgverzekering voor 2022 moet jij een aantal stappen volgen. Je kunt kiezen uit meerdere verzekeraars die ook nog weer verschillende polissen bieden. Een veelgestelde vraag is dan ook: welke zorgpolis moet ik kiezen? Je kunt kiezen voor de goedkoopste zorgverzekering met de laagste lasten – bijv. overstappen en zorgpolis Lijnden afsluiten – een ander deel gaat juist voor de beste verzekering van 2022 met een complete polis die veel kosten dekt. Het kan gaan om een polis van Bewuzt, Interpolis, United Consumers, Univé. Hierna lees je meer over nuttige factoren die van belang zijn. Dankzij deze info wordt het vergelijken nog makkelijker.


1. Restitutie- of naturapolis afsluiten

Met betrekking tot de basisverzekering kan je 2 kanten uit: een restitutieverzekering en een naturaverzekering. De dekking van de basisverzekering is overal hetzelfde. Wel variëren zaken als ziekenhuizen waar je terecht kunt. Aan de hand van een restitutiepolis kun je terecht bij alle zorgaanbieders voor onder andere Amblyopie of DiGeorge-syndroom, maar ook Landziekte en Ruminatiestoornis. Dit heet vrije zorgkeuze. Met een naturaverzekering kan je naar alleen de aangesloten zorgaanbieders. Een restitutieverzekering is het duurst.


2. Het eigen risico

Eigen risico is een wettelijk verplicht drempelbedrag wat je uit eigen portomonee betaalt zodra je iets uit jouw basisverzekering gebruikt. Voor 2022 is dit €385. Een optie is een zogenaamd vrijwillig eigen risico. Sommigen verhogen het met €100 (maximaal €500). De reden hiervoor is een betaalbare polis. Ben je gezond, en heb je wat spaargeld liggen? Denk er eens rustig over na. Je bespaart zo honderden euro’s.


3. Aanvullende verzekeringen kiezen

Afgezien van de basispolis zijn er een aantal aanvullende verzekeringen. Dit is zeker geen verplichting. Voorbeelden zijn een extra module voor tandarts, fysiotherapie, medische hulp buitenland, brillen en lenzen. Intensief gebruiker van een bepaald type zorg? Dan is zo’n aanvullende dekking geen gek idee. Duik dan even in de materie of het voor jou wel uit kan.


4. Collectieve zorgverzekering

Ben jij al bekend met de collectieve verzekeringen: van je werkgever, jouw gemeente (Zuidhorn) of wellicht een opleiding. Het voordeel is korting op de premie (doorgaans max. 10 procent korting). Vaak betaal je juist meer voor de polis. Deze collectieve pakketten zijn soms niet aangepast op jouw individuele wensen. Soms ben je zelfs oververzekerd.

Ziektekostenverzekering afsluiten in Niezijl?
Direct aftrappen met ziekenfonds vergelijken en je huidige polis oversluiten? In dit geval bezoek je een verzekeringskantoor in Niezijl of ergens in de buurt. Tip: dat kan natuurlijk ook direct en eenvoudiger d.m.v. internet. Onderstaand lees jij de te nemen stappen.

 1. Voer jouw leeftijd in, en spot de tarieven van 2022.
 2. Selecteer een eigen risico (bijvoorbeeld €685).
 3. Selecteer een natura- of restitutiepakket (beperkte of vrije zorgkeuze).
 4. Maak je gebruik van buitenlanddekking? (bijv. volledige europadekking).
 5. Welke tandartsverzekering kies je? (100% vergoed tot € 250).
 6. Bepaal fysiotherapie behandelingen (onder andere 9 stuks per jaar).
 7. Kies een vergoeding voor brillen en lenzen.
 8. En wat wil jij t.a.v. alternatieve geneeswijzen.
 9. Kies de gewenste polis (denk aan bijv. Avéro Achmea oversluiten) en online overstappen kan je moeiteloos doen.

Wordt alle zorg vergoed in Niezijl?

Jouw basispolis betaalt veel voorkomende zorgkosten in Niezijl. Zodoende ben je standaard verzekerd voor o.a. Bloedonderzoek, Ziekenhuis, Medisch specialist, Huisarts. Maar denk ook aan Verloskundige zorg, Gehandicaptenzorg, Ergotherapie, Wijkverpleging. Lees de voorwaarden van jouw actuele modules en controleer wat de verzekeraar betaalt, en onder welke voorwaarden. Op onze website bekijk jij meerdere populaire zorginstellingen in de provincie Groningen.

Huisarts

Een huisarts is het eerste aanspreekpunt bij de meeste soorten klachten. De dokter zal proberen de klachten te verminderen, trekt een conclusie, en verwijst je eventueel door. Jouw bezoek aan de huisarts in Niezijl wordt gedekt uit het basispakket. Je betaalt geen eigen risico. Dit geldt echter wel bij speciale medicijnen en bloedprikken.

Ziekenhuis

Wat is er verzekerd bij een opname in een ziekenhuis? De basisverzekering dekt dit. Een stukje moet je zelf betalen (eigen risico). Noemenswaardig: verifieer of jouw verzekering een contract heeft met ziekenhuizen in Groningen. Behoort dat niet tot de opties? Het kan zijn dat er slechts deels een uitkering plaatsvindt (tot 75%).

Fysiotherapie

Een afspraak bij de fysio in Niezijl. Moet ik zelf betalen? Fysiotherapie is nauwelijks afgedekt vanuit de basispolis. Uitzondering op de regel: jeugd tot de 18 jaar en mensen met een chronische aandoening. Heb jij behoefte aan de fysiotherapeut? Kies in dat geval de aanvullende verzekering.

Opticien

Kom je wel eens bij de opticien in Niezijl? Je kosten bij een bril of lenzen worden niet teruggeboekt uit de basispolis. Hierop wordt afgeweken in het geval van een medische ingreep of uitzonderlijke hulpmiddelen. Gelukkig bestaat er een aanvullende verzekering voor brillen + lenzen. Verzekeraars zijn niet consistent op dit gebied: van een paar tientjes per jaar tot €300 per 3 jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Toe aan een gehoorapparaat? De basispolis keert 75% uit van de aanschafprijs van een hoortoestel. Een audicien in Niezijl moet een contract hebben afgesloten met de partij waar jij verzekerd bent. Daarnaast zijn er vele soorten zorg in en rondom Zuidhorn. Zoals diëtetiek, logopedie, kraamzorg, ergotherapie en ook stoppen met roken, psychologische zorg, haptonomie, apotheek, plastische chirurgie. De vergoedingen zijn erg wisselend bij Menzis of Salland. Bekijk de condities van de verzekering voor de actuele vergoedingen. Of raadpleeg onze pagina over Dekking Geestelijke Gezondheidszorg (GGZ).

Verzekeringskantoor in Niezijl

Wil je het liefsteen “echt” gesprek met betrekking tot je zorgpolis? Je kunt een afspraak maken met een vakbekwame verzekeringsmaatschappij in Niezijl. Dit heet ook wel een assurantieadviseur. Hij of zij zoekt alle uit t.a.v. pensioenen, hypotheken en verzekeringen. De specialist bespreekt je (gezinssituatie en bieden praktische tools om te besparen op de zorgverzekering. Een goed advies kan wel €200 per jaar opleveren. Soms kan dit bij hen op kantoor, maar vaak ook bij jou thuis.

 • Jarenlange ervaring.
 • 1 op 1 afspraken.
 • Een eerlijk tarief voor een goede polis.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Niezijl