Loading...

Zorgverzekering Nieuwolda Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Iedere Nederlander is verzekeringsplichtig, een zorgverzekering is vereist. Aan het einde van het jaar kan je overstappen van zorgverzekering in Nieuwolda. Populaire keuzes zijn OHRA, Achmea, CZ, VGZ, Menzis. In 2022 zijn de polissen weer veranderd. Het is niet zo gek om jouw lopende verzekering er nog eens bij te pakken. Matcht deze geldende polis bij jouw situatie? Met behulp van onze slimme zorgvergelijker kan jij vandaag nog, probleemloos zorgverzekeringen vergelijken. Op basis daarvan vind jij de beste dekking voor de laagste prijs! Bepaal je eigen risico, maak een keuze uit natura of restitutie, en regel je aanvullende polissen zoals EHBO-advies of tandarts. Overstappen van aanbieder is razendsnel afgehandeld.

 • Alle grote verzekeraars vergelijken
 • Meteen bij de verzekeraar afsluiten
 • Overstappen zonder papierwerk
 • Annuleren binnen 14 dagen (optie)
 • Voordelige aanbiedingen

Zorgverzekering vergelijken 2022

Het vinden en afsluiten van een goede zorgverzekering is redelijk lastig. Termen als Vrije artsenkeuze of PGB zullen je aandacht nodig hebben. Er zijn nogal wat aanbieders, van Bewuzt of Pro Life tot FBTO en Stad Holland. Hoe sluit ik ‘een polis af bij een goedkope polis? Zorgpolissen vergelijken gaat gemakkelijker dan je denkt. Met behulp van de zorgvergelijker detecteer je direct en moeiteloos een goedkope verzekering die in lijn is met je zorgwensen. Kom je er niet uit? Hier vind je praktische gegevens aangaande de restitutiepolis, eigen risico, collectieve zorgverzekering, naturapolis, basisverzekering. Zie ook meer over Muntendam zorgverzekering.

Direct-vergelijken

Mijn goedkoopste zorgverzekering in augustus 2022 afsluiten
Is alles wat jij wil de goedkoopste zorgverzekering in Nieuwolda? De tarieven van de basisverzekeringen schommelen regelmatig, terwijl de inhoud hetzelfde is. Zo kan je al gauw een paar euro besparen. Welke verzekering het goedkoopste is kan per aanvraag verschillend zijn. Het tarief komt tot stand door hoogte eigen risico, aanvullende verzekeringen en type polis. Met onze vergelijker – met bruikbare filters – zoek jij snel welke verzekeraar voor jouw scenario het goedkoopste is. Overstappen kan van 12 november 2021tot januari 2022. Nog meer besparen op je polis? Kies dan een vrijwillige eigen risico (bijv. €685). Let op: een goedkope zorgverzekering van aanbieders als Anderzorg, Nationale Nederlanden, Promovendum, Besured is in de regel een budgetpolis (naturapolis). Minpunt hiervan is beperkte zorgkeuze.

zorgverzekering-nieuwolda


Meest gekozen zorgpolis in Nieuwolda?

Bij het overstappen van de zorgverzekering voor 2022 zijn er veel aspecten belangrijk. We onderscheiden veel verschillende verzekeraars die ook nog weer verschillende polissen bieden. Wat je dan ook vaak hoort is: welke zorgpolis is geschikt? Veel mensen neigen naar de goedkoopste zorgverzekering met een lage premie – dat kan zijn overstappen en zorgpolis Lies afsluiten – of juist voor de beste verzekering van 2022 met een complete polis die veel kosten dekt. Denk aan een polis van Zilveren kruis, Bewuzt, Interpolis, United Consumers. Verderop lees je meer over betekenisvolle onderdelen die jou verder op weg helpen. Met deze informatie kun je een betere zorgvergelijking maken.


1. Restitutiepolis of Naturapolis afsluiten

Betreft de basisverzekering kan je 2 kanten uit: een natura- of restitutiepolis. De dekking van deze basispolissen is overal hetzelfde. Wel wisselen de zorgverleners waar je heen kunt. Via een restitutiepolis mag je kiezen voor iedere ziekenhuizen/zorginstellingen voor bijvoorbeeld Angina pectoris of Keelontsteking, maar ook Münchhausensyndroom en Schaafwond. We noemen dit ook vrije zorgkeuze. D.m.v. een naturapolis ben je welkom bij circa 90% van de zorgaanbieders. Een restitutiepolis is duurder.


2. Kies het eigen risico

Jouw eigen risico is een deel wat je uit eigen portomonee betaalt als je kosten maakt voor zorg uit de basisverzekering. In 2022 is dit €385. Je kunt kiezen voor het vrijwillige eigen risico. Sommigen verhogen het met €500 (niet meer dan €500). Jouw “win” is een goedkope polis. Heb je niet vaak wat, en heb je voldoende geld liggen? Dan is dit nog niet zo gek. Je bespaart zo honderden euro’s.


3. Aanvullende verzekering kiezen

Buiten het basispakket kun je gaan voor wat aanvullende verzekeringen. Deze zijn niet verplicht. Voorbeelden zijn een extra dekking voor fysiotherapie, brillen en lenzen, tandarts, medische hulp buitenland. Intensief gebruiker van unieke zorgbehandelingen? Aanvullende dekking is dan een must. Duik dan even in de materie of je onderaan de streep wel goedkoper uit bent.


4. Collectieve zorgverzekering

Er zijn verschillende soorten collectieve verzekeringen: via het bedrijf, je gemeente (Oldambt) of mogelijk een opleiding. Je ontvangt een voordelige premie (vaak ligt de korting rond de 10%). Vaak betaal je juist meer voor de polis. Veel collectieve pakketten zijn niet meteen in lijn met je specifieke zorgwensen. Controleer dus goed de polis!

Ziektekostenverzekering afsluiten in Nieuwolda?
Snel starten met ziekenfonds vergelijken en overstappen van aanbieder? Hiervoor vraag je advies van een verzekeringskantoor in Nieuwolda of rondom deze plaats. Handig: dat kan natuurlijk ook direct en simpeler via internet. Hierna tref je de te nemen stappen.

 1. Geef je je leeftijd (geboortedatum) in voor de geldige tarieven van 2022.
 2. Selecteer een eigen risico (bijvoorbeeld €385).
 3. Wil je een natura- of restitutiepolis (veel te kiezen (vrij) of minder mogelijkheden).
 4. Wil je ook buitenlanddekking? (bijv. spoedeisende hulp wereldwijd).
 5. Selecteer een tandartsverzekering (100% vergoed tot € 500).
 6. Geef je wens door voor de dekking voor fysiotherapie (kies bijv. twaalf behandelingen).
 7. Selecteer een vergoeding betreft brillen en lenzen.
 8. Bepaal wat je wil ten aanzien van alternatieve geneeswijzen.
 9. Kies een verzekeraar (bijv. Zilveren Kruis afsluiten) en online overstappen kan je moeiteloos doen.

Wordt alle zorg vergoed in Nieuwolda?

Jouw basisverzekering vergoedt veel zorgkosten in Nieuwolda. Zo ben je gedekt voor onvoorziene kosten van o.a. Ziekenvervoer, Medisch specialist, Ziekenhuis, Medicijnen. Maar denk ook aan Revalidatiezorg, Verloskundige zorg, Geestelijke gezondheidszorg, Ergotherapie. Check de condities van je huidige verzekeraar en zie meteen welk deel de verzekeraar dekt, en met welke eigen risico. Scroll verder, daar check jij enkele gebruikelijke zorgaanbieders in de provincie Groningen.

Huisarts

Je bezoekt de huisarts wanneer je ergens mee zit. De dokter helpt waar mogelijk, doet een basisonderzoek, en verwijst je eventueel door. Een consult bij de huisarts in Nieuwolda wordt gedekt uit het basispakket. Goed om te weten: je betaalt geen eigen risico. Dit speelt wel in het geval van speciale medicijnen en bloedprikken.

Ziekenhuis

Is er sprake van een behandeling in het ziekenhuis? Je basisverzekering staat hiervoor garant. Wel betaal je eigen risico. Handig: controleer goed of de verzekering wel een “deal” gemaakt heeft met de ziekenhuizen in Groningen. Is dit niet mogelijk? Het kan zijn dat je slechts een gedeeltelijke vergoeding krijgt.

Fysiotherapie

Een bezoek aan de fysiotherapeut in Nieuwolda. Hoe zit het met de dekking? Dekking van fysiotherapie is minimaal afgedekt via de basispolis. Uitzonderingen zijn: jeugd tot de 18 jaar en mensen met een chronische aandoening. Heb jij behoefte aan de fysiotherapeut? Kies in dat geval een aanvullende verzekering.

Opticien

Heb jij een bril of lenzen bij de opticien in Nieuwolda? Je kosten bij een bril of lenzen worden niet teruggeboekt uit het basispakket. Hierop wordt afgeweken in het geval van een medische noodzaak of uitzonderlijke hulpmiddelen. Wat je kunt overwegen is een aanvullende verzekering voor brillen + lenzen. Vergoedingen lopen zeer uiteen: van €45 per jaar tot €100 per jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Gehoorapparaat nodig? De basispolis dekt 75% van de kosten voor een hoortoestel. De audicien in Nieuwolda zal wel een contract moeten hebben met je verzekering. Er zijn nog allerlei zorginstanties in de regio Oldambt. Neem nou logopedie, ergotherapie, podotherapie, diëtetiek maar ook apotheek, haptonomie, stoppen met roken, plastische chirurgie, psychologische zorg. De financiële compensaties kunnen sterk afwijken bij AnderZorg of Stad Holland. Controleer de dekking van de polis voor de actuele vergoedingen. Of navigeer rechtstreeks naar Dekking Gebitsprothese gedeeltelijk.

Verzekeringskantoor in Nieuwolda

Heb jij het liefst een “echt” gesprek ten aanzien van je zorgpolis? Wellicht kies jij het liefste voor een verzekeringsmaatschappij in Nieuwolda. Dit noemen we ook wel een assurantieadviseur. Hij of zij helpt jou m.b.t. hypotheken, pensioenen en verzekeringen. De deskundige bekijkt de stand van zaken, en helpt jou te besparen op de zorgverzekering. Dit gesprek kan je flink wat geld opleveren. Je kunt afspreken op kantoor, maar soms ook gewoon thuis.

 • Deskundig advies.
 • Deskundig en betrouwbaar.
 • Nooit meer onder- of oververzekerd.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Nieuwolda