Loading...

Zorgverzekering Nieuwlande Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Iedere Nederlander vanaf 18 jaar is verplicht om een (basis)zorgverzekering af te sluiten. Vanaf 12 november mag je weer over naar een andere zorgverzekering in Nieuwlande. Bijvoorbeeld naar VGZ, OHRA, FBTO, Achmea, Menzis. Ook in 2023 zijn er een aantal wijzigingen. Het loont dus om het huidige contract eens kritisch te bekijken. Past jouw geldende polis bij jouw situatie? Aan de hand van onze nuttige zorgvergelijker kun jij direct, simpel zorgverzekeringen vergelijken. Zodoende spot je een goede verzekering voor een goede prijs. Kies het eigen risico, maak een keuze uit natura of restitutie, en kies optioneel voor aanvullende zekerheden zoals mantelzorg plus beweegzorg. Overstappen van aanbieder is echt zo afgehandeld.

 • Vergelijk de bekendste verzekeraars
 • De verzekering afsluiten direct bij de aanbieder
 • Overstappen zonder papierwerk
 • Afsluiten met 14 dagen bedenktijd
 • Voordelige aanbiedingen

Zorgverzekering vergelijken 2023

Overstappen naar een zorgverzekering op maat is vaak moeilijk. Aspecten zoals Declareren of Zorgverzekering zal je moeten overwegen. En er zijn tientallen polissen, van De Amersfoortse of OZF tot o.a. Interpolis en Stad Holland. Hoe stap ik over naar een professionele verzekeraar? Zorgpolissen vergelijken is niet moeilijk! Dankzij onze zorgvergelijker detecteer je snel en ongecompliceerd een duidelijke verzekering die spoort met jouw zorgwensen. Kom je er niet uit? Hier lees jij bruikbare gegevens m.b.t. de restitutiepolis, collectieve zorgverzekering, naturapolis, basisverzekering, aanvullende verzekering. Je kunt hier ook terecht voor Munnekezijl zorgverzekering.

Direct-vergelijken

Mijn goedkoopste zorgverzekering in december 2022 afsluiten
Zoek jij specifiek de goedkoopste zorgverzekering in Nieuwlande? De maandelijkse premie van de basisverzekeringen wisselen doorgaans, terwijl je overal hetzelfde krijgt. Zo kun je al veel besparen. De voordeligste polis is afhankelijk van veel factoren. De premie hangt af van het soort polis, aanvullende verzekeringen en eigen risico. Door de vergelijk module – met bruikbare filters – tref jij direct welke polis voor jouw situatie het laagst geprijsd is. Het is mogelijk vanaf 12 november 2022 over te stappen tot januari 2023. Lagere prijzen regelen op jouw premie? Ga dan voor meer eigen risico (bijv. €785). Let wel: zo’n goedkope zorgverzekering van verzekeraars als Nationale Nederlanden, HEMA, Promovendum, Besured is meestal wel een budgetpolis of naturapolis. Het nadeel is je niet zomaar naar elk ziekenhuis kan.

zorgverzekering-nieuwlande


Populaire zorgpolis in Nieuwlande?

Bij het kiezen van een zorgverzekering voor 2023 moet je enkele handelingen verrichten. Je kunt kiezen uit meerdere verzekeraars die elk weer allerlei polissen aanbieden. Een terechte vraag is dan: welke zorgpolis past bij mij? Je kunt kiezen voor de goedkoopste zorgverzekering met de laagste premie – wellicht overstappen en zorgpolis Lieren afsluiten – een andere groep neigt naar de beste verzekering van 2023 die vrijwel alle zorg dekt. Dat kan zijn een polis van Bewuzt, United Consumers, Zilveren kruis, Univé. Verderop vind je nuttige onderdelen die even jouw aandacht nodig hebben. Via deze aanwijzingen kun je een betere zorgvergelijking maken.


1. Restitutiepolis of Naturapolis afsluiten

Ten aanzien van de basisverzekering zijn er 2 opties: een naturaverzekering en een restitutieverzekering. Wat er vergoed wordt uit de basisverzekering is overal hetzelfde. Wel variëren zaken als ziekenhuizen waar je het volledige bedrag krijgt. Via een restitutieverzekering mag je kiezen voor iedere zorgverleners en ziekenhuizen voor o.a. Braken of Katatone schizofrenie, maar ook Lange-QT-syndroom en Tandvleesontsteking. We noemen dit ook vrije zorgkeuze. D.m.v. een naturapolis ben je welkom bij minder zorgverleners. De naturapolis heeft een lagere premie.


2. Eigen risico kiezen

Jouw eigen risico is een deel dat je zelf bijdraagt als je aanspraak maakt op de basisverzekering. In 2023 ligt dit op €385. Optioneel is een vrijwillig eigen risico. Je mag het opheffen met bijv. €200 (de max is €500). Je profiteert van een betaalbare polis. Ben je gezond, en heb je wat spaargeld liggen? Overweeg het gerust. De maandelijkse premie zal flink dalen.


3. Aanvullende verzekeringen kiezen

Afgezien van het basispakket kun je gaan voor wat aanvullende verzekeringen. Deze zijn niet verplicht. Opties: een extra aanvulling voor medische hulp buitenland, tandarts, alternatieve geneeswijzen, brillen en lenzen. Gebruik je ook veelvoudig unieke zorgbehandelingen? Dan is aanvullende dekking vaak een must. Kijk van tevoren of de hogere premie in verhouding staat tot de zorg.


4. Collectieve zorgverzekering

Heb je al uitgezocht of er een collectieve verzekeringen is via de baas, je gemeente (Hoogeveen) of juist een hogeschool / universiteit. Je krijgt een goedkoper tarief (korting van 5-10%). In de praktijk betaal je juist meer voor de polis. De collectieve pakketten rijmen niet automatisch met je wensenlijstje voor de zorg. Kijk uit voor oververzekering!

Ziektekostenverzekering afsluiten in Nieuwlande?
Snel profiteren van ziekenfonds vergelijken en een nieuwe polis afsluiten? Dan maak je ‘een afspraak bij het verzekeringskantoor in Nieuwlande of ergens in de buurt. Goed om te weten: dat kan natuurlijk ook direct en nog effectiever via het internet. Op deze pagina lees jij onze handige stappen.

 1. Vul jouw geboortedatum in om te tarieven van 2023 te bekijken.
 2. Hoe hoog mag het eigen risico zijn (bijvoorbeeld €785).
 3. Selecteer een natura- of restitutieverzekering (veel te kiezen (vrij) of minder mogelijkheden).
 4. Kies de gewenste buitenlanddekking (dekking in NL, europa of hele wereld).
 5. Bepaalde de hoogte van de tandartsverzekering (bijv. 50% vergoed tot €1000).
 6. Kies fysiotherapie behandelingen (bijvoorbeeld twaalf behandelingen).
 7. Beslis over de uitkering betreft brillen en lenzen.
 8. En wat wil jij betreffende alternatieve geneeswijzen.
 9. Kies een verzekeraar (denk aan bijv. Zekur afsluiten) en online overstappen kan je moeiteloos doen.

Welke zorgkosten worden er vergoed in Nieuwlande?

De basisverzekering staat garant voor veel zorgkosten in Nieuwlande. Op die manier ben je standaard verzekerd voor bijv. Medisch specialist, Ziekenvervoer, Medicijnen, Huisarts maar ook Ergotherapie, Revalidatiezorg, Wijkverpleging, Verloskundige zorg. Bekijk de algemene voorwaarden van de huidige verzekering en zie meteen wat jouw verzekeraar wel/niet betaalt, en onder welke condities dit geldt. Scroll verder, daar spot je enige populaire zorgaanbieders in de provincie Drenthe.

Huisarts

Een huisarts is het eerste aanspreekpunt wanneer je ergens mee zit. De dokter zal proberen de klachten te verminderen, doet een basisonderzoek, of geeft je een verwijzingsbrief voor een specialist. Jouw bezoek aan de huisarts in Nieuwlande wordt vergoed uit het basispakket. Het gaat niet van je eigen risico af. Bij andere kosten wel, zoals bloedafname, urineonderzoek of een röntgenfoto.

Ziekenhuis

Wat is er verzekerd bij een verblijft in ziekenhuizen? Je basisverzekering dekt dit. Wel betaal je eigen risico. Let op: check even of de verzekeraar afspraken heeft gemaakt met ziekenhuizen in Drenthe. Is dit niet mogelijk? Je kunt in de situatie terecht komen dat de behandeling niet volledig wordt betaald.

Fysiotherapie

Ik maak een afspraak bij de fysio in Nieuwlande. Moet ik zelf betalen? Fysiotherapie wordt praktisch niet gedekt uit het basispakket. Dit wordt enkel vergoed voor kinderen t/m 17 jaar en als er sprake is van een chronische aandoening. Heb jij behoefte aan de fysiotherapeut? Selecteer dan individuele aanvullende verzekering.

Opticien

Kom je wel eens bij de opticien in Nieuwlande? Lenzen of brillen zal niet worden vergoed binnen het basispakket. Uitzonderingen zijn een medische reden of een speciaal type bril, lens of hulpmiddelen. Het alternatief is de aanvullende verzekering voor brillen en lenzen. Verzekeraars zijn niet consistent op dit gebied: van €60 per jaar tot €400 per jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Gehoorapparaat nodig? De basisverzekering keert 75% uit van de kostprijs van een hoortoestel of ruismaskeerder. De audicien in Nieuwlande is dan wel genoodzaakt een contract met de verzekeringsmaatschappij. Ook vind je meerdere soorten zorg in de buurt van Hoogeveen. Denk aan: ergotherapie, kraamzorg, diëtetiek, logopedie of audicien, haptonomie, psychologische zorg, plastische chirurgie, stoppen met roken. De vergoedingen kunnen sterk afwijken bij De Goudse en Stad Holland. Bestudeer de afspraken van jouw polis om te checken hoeveel je krijgt. Of navigeer rechtstreeks naar Dekking Gasthuis.

Verzekeringskantoor in Nieuwlande

Wil je het liefsteen persoonlijke afspraak aangaande de zorgpolis? Je kunt een afspraak maken met een vakbekwame verzekeringsmaatschappij in Nieuwlande. Dit noemen we ook wel een assurantieadviseur. De deskundige adviseert jou op het gebied van pensioenen, hypotheken en verzekeringen. De adviseur inventariseert je (gezinssituatie en komen met tips om te besparen op de zorgverzekering. Een deskundig consult scheelt je zo enkele tientjes per maand. Soms kan dit bij hen op kantoor, maar vaak is het ook mogelijk bij jou.

 • Kijkt verder dan alleen de premie.
 • Afspraak bij jou thuis.
 • Aangepast op jouw situatie.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Nieuwlande