Loading...

Zorgverzekering Nieuweschoot Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Iedereen vanaf 18 jaar is verplicht een (basis)zorgverzekering te nemen. Rond november tot en met december kan je een (nieuwe) zorgverzekering afsluiten in Nieuweschoot. Bijvoorbeeld naar OHRA, Menzis, VGZ, FBTO, Achmea. Ook in 2022 zijn de polissen weer veranderd. Het is niet zo gek om de verzekering van dit jaar goed te bekijken. Klopt jouw afgesloten verzekering met jouw behoeften? Geholpen door onze praktische zorgvergelijker kan iedereen rap en eenvoudig zorgverzekeringen vergelijken. Mede daardoor vind je de verzekering die past bij jouw eisen en portemonnee. Kies het eigen risico, ga voor restitutie en natura, en regel je aanvullende dekkingen als bijv. medische hulp buitenland of zwangerschap en bevalling. Overstappen van verzekeraar is razendsnel afgewerkt.

 • Meest populaire verzekeraars vergelijken
 • Meteen bij de verzekeraar afsluiten
 • Gratis overstapservice
 • Standaard 14 dagen bedenktijd
 • Lage prijzen / maandtarieven

Zorgverzekering vergelijken 2022

Het afsluiten van een zorgverzekering die bij jou past is vaak ingewikkeld. Termen als EHIC en Ketenzorg zullen je aandacht nodig hebben. Je kunt bijna overal wel terecht, van Zorg en Zekerheid of inTwente tot aan De Goudse en VvAA. Hoe sluit ik ‘een polis af bij een geschikte verzekering? Zorgpolissen vergelijken gaat gemakkelijker dan je denkt. Via een zorgvergelijker detecteer je rap en moeiteloos een aantrekkelijke verzekering die overeenkomt met jouw zorgbehoefte. Problemen? Op onze website vind jij bruikbare gegevens met betrekking tot de eigen risico, basisverzekering, collectieve zorgverzekering, aanvullende verzekering, naturapolis. Je kunt hier ook terecht voor Morra zorgverzekering.

Direct-vergelijken

De goedkoopste zorgverzekering in augustus 2022 afsluiten
Nieuwsgierig naar de goedkoopste zorgverzekering in Nieuweschoot? De prijzen van de basisverzekeringen schommelen sterk, terwijl de dekking gelijk is. Hierdoor kun je eenvoudig besparen. De laagste premie kan per persoon verschillen. De prijs kent z’n oorsprong in het soort polis, aanvullende verzekeringen en eigen risico. Aan de hand van de zorgvergelijker – met handige zoekfuncties – bekijk je binnen enkele minuten welke verzekering in jouw geval het goedkoopste is. Je kunt overstappen vanaf 12 november 2021 tot uiterlijk 31 januari 2022. Wil je extra besparen op jouw premie? Kies dan een vrijwillige eigen risico (bijv. €485). Let wel: zo’n goedkope zorgverzekering van bijvoorbeeld Anderzorg, Promovendum, HEMA, Nationale Nederlanden is meestal wel een naturapolis (budgetpolis). Er is dan vaak sprake van beperkte zorgkeuze.

zorgverzekering-nieuweschoot


Veel gekozen zorgpolis in Nieuweschoot?

Bij het selecteren van een nieuwe zorgverzekering voor 2022moet jij een aantal stappen volgen. We onderscheiden veel verschillende aanbieders met op hun beurt weer allerlei producten. Een terechte vraag is dan: welke zorgpolis is iets voor mij? Je kunt gaan voor de goedkoopste zorgverzekering waar je ’t minst betaalt – dat kan zijn overstappen en zorgpolis Lichtenvoorde afsluiten – maar ook voor de beste verzekering van 2022 die de meeste risico’s afdekt. Dat kan zijn een polis van Interpolis, Zilveren kruis, Bewuzt, United Consumers. Hieronder lees je meer over nuttige aspecten die even jouw aandacht nodig hebben. Dankzij deze aanwijzingen wordt het vergelijken nog makkelijker.


1. Restitutiepolis of Naturapolis afsluiten

Betreft de basisverzekering zijn er 2 opties: een naturaverzekering en een restitutieverzekering. De dekking van deze basispolissen is bij iedereen gelijk. Wel verschillen de zorgverleners waar je complete dekking hebt. Via een restitutieverzekering kun je naar alle ziekenhuizen/zorginstellingen voor onder andere Alfa-1-antitrypsine-deficiëntie of Klinische lycantropie, en tevens voor bijv. Nefrotisch syndroom en Ziekte van Newcastle. Dit heet vrije zorgkeuze. Aan de hand van een naturaverzekering ben je welkom bij een stuk minder zorgverleners. Een naturaverzekering is het goedkoopst.


2. Kies het eigen risico

Het eigen risico is een verplicht bedrag dat je zelf betaalt als je aanspraak maakt op de basisverzekering. Voor 2022 ligt dit op €385. Je kunt gaan voor een vrijwillig eigen risico. Het eigen risico kan omhoog met bijv. €500 (maximaal €500). Jouw “win” is een aantrekkelijke prijs. Heb je niet vaak wat, en heb je wat spaargeld liggen? Neem het eens in overweging. De zorgkosten gaan flink omlaag.


3. Aanvullende verzekeringen kiezen

In aanvulling op de basispolis bestaan er verschillende aanvullende verzekeringen. Dit mag je zelf bepalen. Mogelijkheden: een extra module voor fysiotherapie, alternatieve geneeswijzen, tandarts, brillen en lenzen. Ben jij overgeleverd aan extra aanvullende zorg? Aanvullende dekking is dan een must. Duik dan even in de materie of het uit kan deze kosten zelf te dragen i.p.v. te verzekeren.


4. Collectieve zorgverzekering

Is er voor jou toevallig een collectieve verzekeringen: via je job, jouw gemeente (Heerenveen) of via een onderwijsinstelling. Je hebt recht op korting op de premie (korting van 5-10%). Soms liggen de prijzen hoger dan normaal. Veel collectieve pakketten zijn soms niet aangepast op jouw wensen m.b.t. zorg. Soms ben je zelfs oververzekerd.

Ziektekostenverzekering afsluiten in Nieuweschoot?
Gelijk starten met ziekenfonds vergelijken en een nieuwe polis afsluiten? In deze situatie bezoek je een verzekeringskantoor in Nieuweschoot of in een omliggende plaats. Handig: dit gaat nog een stuk vlotter en duidelijker d.m.v. internet. Onderstaand check je de te nemen stappen.

 1. Voer jouw leeftijd in, en spot de tarieven van 2022.
 2. Welk eigen risico wil je? (bijvoorbeeld €385).
 3. Selecteer een restitutie- of naturapakket (vrije keuze of beperkte zorg).
 4. Wil je ook buitenlanddekking? (dit kan zijn volledige werelddekking).
 5. Kies een module voor tandartsverzekering (bijv. 75% vergoed tot €500).
 6. Selecteer de hoeveelheid fysiotherapie mogelijkheden (bijvoorbeeld 18 stuks per jaar).
 7. Beslis over de dekking betreft lenzen en brillen.
 8. Kies ook de opties met betrekking tot alternatieve geneeswijzen.
 9. Ga voor de beste polis (bijv. United Consumers afsluiten) en online overstappen kan je moeiteloos doen.

Wordt alle zorg vergoed in Nieuweschoot?

De basispolis dekt allerlei zorgkosten in Nieuweschoot. Hiermee ben je gedekt voor onvoorziene kosten van o.a. Medicijnen, Huisarts, Ziekenvervoer, Bloedonderzoek en Logopedie, Gehandicaptenzorg, Ergotherapie, Dieetadvies. Check de condities van de actuele verzekering om te zien wat jouw verzekeraar wel/niet betaalt, en of je ook eigen risico moet betalen. Op onze website vind je een paar veel voorkomende zorgverleners in de provincie Friesland.

Huisarts

Je kunt naar de huisarts voor de meest gangbare klachten. Een dokter kan helpen bij het in kaart brengen van problemen, stelt een diagnose, en verwijst je eventueel door. Gebruik van jouw huisarts in Nieuweschoot wordt betaald vanuit de basispakketten. Je hebt niet te maken met een eigen risico. Dat is anders bij een röntgenfoto, bloedafname en urineonderzoek.

Ziekenhuis

Te maken met een verblijft in ziekenhuizen? Jouw basiszorgverzekering betaalt dit. Een stukje moet je zelf betalen (eigen risico). Advies: verifieer of je verzekeraar een contract heeft afgesloten met ziekenhuizen in Friesland. Wordt dat een lastig verhaal? Het kan zijn dat er slechts deels een uitkering plaatsvindt (tot 75%).

Fysiotherapie

Ik maak een afspraak bij de fysio in Nieuweschoot. Wordt dit ook vergoed? Fysiotherapie wordt eigenlijk helemaal niet vergoed uit het basispakket. Dit wordt enkel vergoed voor kinderen tot en met 17 jaar en bij specifieke chronische aandoeningen. Ga je zo nu en dan naar de fysiotherapeut? Ga dan voor unieke aanvullende verzekering.

Opticien

Ook klant bij een opticien in Nieuweschoot? Contactlenzen en brillen worden niet gedekt uit de basispolis. Dit is echter anders bij een medische indicatie of een speciaal type bril, lens of hulpmiddelen. Wat je kunt overwegen is een aanvullende verzekering voor lenzen en brillen. De vergoedingen hiervoor zijn wisselend: van €25 per jaar tot €300 per 3 jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Heeft u behoefte aan een gehoorapparaat? De basisverzekering dekt 75% van de aanschafprijs van een hoortoestel. De audicien in Nieuweschoot zal wel een contract moeten hebben met je verzekering. Tevens zijn er allerlei zorginstellingen in de buurt van Heerenveen. Denk aan: diëtetiek, podotherapie, ergotherapie, kraamzorg maar ook audicien, haptonomie, apotheek, stoppen met roken, plastische chirurgie. De financiële compensaties vertonen grote verschillen bij Interpolis en Ohra. Bestudeer de voorwaarden van de polis voor de actuele vergoedingen. Of bekijk meteen meer over Dekking Fysio- en oefentherapie tot 18 jaar.

Verzekeringskantoor in Nieuweschoot

Wil je het liefsteen persoonlijke afspraak ten aanzien van een zorgpolis? Het is een optie te kiezen voor een ervaren verzekeringsmaatschappij in Nieuweschoot. In de volksmond: een assurantieadviseur. De specialist begeleidt jou rondom verzekeringen, pensioenen en hypotheken. Deze persoon checkt de stand van zaken, en adviseert jou om te besparen op de zorgverzekering. Dit gesprek kan wel €200 per jaar opleveren. Je kunt afspreken op kantoor, maar vaak is het ook mogelijk bij jou.

 • De zorgexpert.
 • Een vast aanspreekpunt.
 • Aangepast op jouw situatie.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Nieuweschoot