Loading...

Zorgverzekering Nieuweroord Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Iedere consument is verzekeringsplichtig, een zorgverzekering is vereist. Rond november tot en met december kan je een (nieuwe) zorgverzekering afsluiten in Nieuweroord. Veel gekozen partijen zijn VGZ, OHRA, Menzis, Achmea, CZ. In 2023 zijn er een aantal wijzigingen. Het is dus slim om het huidige contract eens kritisch te bekijken. Past deze bestaande dekking bij jouw situatie? Aan de hand van onze slimme zorgvergelijker kan men vandaag nog, gemakkelijk zorgverzekeringen vergelijken. Zo spot jij een polis die past bij jouw wensen en budget. Kies het eigen risico, ga voor restitutie en natura, en kies aanvullende polissen zoals o.a. tand + steunzolen. Overstappen van aanbieder is binnen mum van tijd geregeld.

 • Alle grote verzekeraars vergelijken
 • Je sluit de polis bij de verzekeraar af
 • Gratis overstapservice
 • Annuleren binnen 14 dagen (optie)
 • Ook aanvullende dekkingen

Zorgverzekering vergelijken 2023

Het afsluiten van een zorgverzekering op maat is soms ingewikkeld. Begrippen als Restitutiepolis + Eerstelijnszorg vliegen je om de oren. Er zijn nogal wat aanbieders, van CZ of ONVZ tot bijvoorbeeld Ik en VGZ. Hoe ontdek ik een gewoon goede verzekering? Nederlandse zorgpolissen vergelijken hebben wij wat makkelijker gemaakt. Via een zorgvergelijker detecteer je gelijk en moeiteloos een geschikte verzekering die spoort met je behoeften. Hulp nodig? Op deze pagina lees jij makkelijke gegevens m.b.t. de eigen risico, restitutiepolis, aanvullende verzekering, basisverzekering, collectieve zorgverzekering. Lees ook alles over Moordrecht zorgverzekering.

Direct-vergelijken

De goedkoopste zorgverzekering in januari 2023 afsluiten
Zoek jij specifiek de goedkoopste zorgverzekering in Nieuweroord? De premies van de basisverzekeringen schommelen regelmatig, terwijl je overal basisdekking hebt. Zo kan de polis al snel wat goedkoper. Wat de voordeligste verzekering is is niet voor iedereen hetzelfde. Het tarief wordt bepaald door soort polis (natura of restitutie), aanvullende modules en eigen risico. D.m.v. de zorgvergelijker – inclusief handige filters – check jij binnen 1 minuut welke partij de laagste premie vraagt. Je verzekering oversluiten is een optie van 12 november 2022 tot maximaal eind januari 2023. Nog meer besparen op jouw premie? Dan kan je kiezen voor hogere eigen risico’s (bijv. €585). Let wel: een goedkope zorgverzekering van verzekeraars als Promovendum, HEMA, Anderzorg, Besured is vaak een natura- of budgetpolis. Je hebt te maken met minder flexibiliteit.

zorgverzekering-nieuweroord


Populaire zorgpolis in Nieuweroord?

Bij het oversluiten van een zorgverzekering voor 2023 komt veel kijken. We onderscheiden veel verschillende aanbieders met verschillende polissen. Een veelgestelde vraag is dan ook: welke zorgpolis past bij mij? Veel mensen neigen naar de goedkoopste zorgverzekering met de laagste prijs – wellicht overstappen en zorgpolis Lexmond afsluiten – een ander deel gaat juist voor de beste verzekering van 2023 die vrijwel alle zorg dekt. Dat kan zijn een polis van Interpolis, Bewuzt, United Consumers, Univé. Op deze site vind je cruciale begrippen die extra belangrijk zijn. Met behulp van deze informatie kun je een betere zorgvergelijking maken.


1. Restitutie- of naturapolis afsluiten

Met betrekking tot de basisverzekering kan je 2 kanten uit: een naturapolis en een restitutiepolis. De dekking van de basisverzekering is bij iedereen identiek. Wel fluctueren de zorgverleners waar je heen kunt. Dankzij een restitutieverzekering kun je naar alle zorgaanbieders voor bijvoorbeeld Braken of Hazenlip, echter ook Polyhydramnion en Syndroom van Cushing. Dit is vrije zorgkeuze. Via een naturapolis ben je welkom bij minder zorgaanbieders. Een naturaverzekering is het goedkoopst.


2. (Vrijwillig) eigen risico

Eigen risico is een verplicht onderdeel wat je uit eigen portomonee betaalt als je kosten maakt voor zorg uit de basisverzekering. In 2023 is dat €385. Een optie is een vrijwillig eigen risico. Het bedrag kan je vermeerderen met bijv. €200 (max €500). Je profiteert van een betaalbare polis. Gebruik je weinig zorg, en heb je voldoende geld liggen? Dan kun je het overwegen. De premie is dan een stuk lager.


3. Aanvullende dekking kiezen

Behalve het basispakket kan je kiezen voor aanvullende verzekeringen. Dit is helemaal vrijwillig. Denk aan een extra module voor fysiotherapie, medische hulp buitenland, brillen en lenzen, tandarts. Maak je veelvuldig gebruik van een bepaald type zorg? Aanvullende dekking is dan een must. Zoek zeker goed uit of het voor jou wel uit kan.


4. Collectieve zorgverzekering

Ben jij al bekend met de collectieve verzekeringen: van je werkgever, een gemeente (Hoogeveen) of mogelijk een onderwijsinstelling. Je hebt recht op een mooie korting op de polis (korting van 5-10%). In de regel hoeft dit niet altijd voordeliger te zijn. De collectieve pakketten zijn soms niet aangepast op jouw specifieke zorgvragen. Soms ben je zelfs oververzekerd.

Ziektekostenverzekering afsluiten in Nieuweroord?
Snel aanvangen met ziekenfonds vergelijken en je huidige polis oversluiten? Dan kan je naar een verzekeringskantoor in Nieuweroord of omgeving. Handig: geen tijd? Dan kan dit ook nu en simpeler via het internet. Hieronder lees je een handig stappenplan.

 1. Voer jouw geboortedatum in en check de tarieven van 2023.
 2. Welk eigen risico wil je? (bijvoorbeeld €685).
 3. Wil je een restitutie- of naturapakket (een vrije- of beperkte keuze).
 4. Maak je gebruik van buitenlanddekking? (dit kan zijn volledige werelddekking).
 5. Maak een keuze uit tandartsverzekeringen(bijv. 50% vergoed tot €250).
 6. Kies het aantal behandelingen bij de fysiotherapeut (kies bijv. zes keer).
 7. Neem besluit over de dekking t.a.v. lenzen en brillen.
 8. En wat wil jij betreffende alternatieve geneeswijzen.
 9. Maak een keuze uit de verzekeraars(een optie is Stad Holland afsluiten) en het overstappen online is zo geregeld.

Wordt alle zorg vergoed in Nieuweroord?

De basispolis compenseert een groot deel van de zorgkosten in Nieuweroord. Zo ben je standaard verzekerd voor zaken als Ziekenhuis, Medisch specialist, Ziekenvervoer, Medicijnen. Maar denk ook aan Gehandicaptenzorg, Geestelijke gezondheidszorg, Wijkverpleging, Ergotherapie. Controleer de kleine letters van de actuele verzekering en controleer welke kosten je verzekering vergoed, en onder welke condities dit geldt. Scroll verder, daar bekijk je meerdere algemene zorginstellingen in de provincie Drenthe.

Huisarts

Een huisarts is het eerste aanspreekpunt wanneer je ergens mee zit. Een dokter kan helpen bij het in kaart brengen van problemen, trekt een conclusie, en verwijst je eventueel door. Een consult bij de huisarts in Nieuweroord wordt gedekt uit het basispakket. Goed om te weten: je betaalt geen eigen risico. Uitzonderingen zijn urineonderzoek, bloedafname of een röntgenfoto.

Ziekenhuis

Te maken met een opname in een ziekenhuis? Het basispakket dekt dit. Je betaalt hier wel eigen risico. Handig: verifieer of jouw verzekeraar afspraken heeft gemaakt met ziekenhuizen in Drenthe. Is er geen contract? Het is mogelijk dat de behandeling niet volledig wordt betaald.

Fysiotherapie

Een bezoek aan de fysiotherapeut in Nieuweroord. Wat wordt er betaald? Je fysiotherapie wordt slechts gedeeltelijk betaald vanuit het basispakket. Uitzondering op de regel: jeugd tot de 18 jaar en wanneer je een chronische ziekte hebt. Is een bezoek aan de fysiotherapeut onmisbaar? Selecteer dan de aanvullende verzekering.

Opticien

Ga je naar de opticien in Nieuweroord? Jouw bril en/of lenzen zal niet worden vergoed binnen de basisverzekering. Enige uitzondering is een medische indicatie of of optische hulpmiddelen. Wat je kunt overwegen is een aanvullende verzekering voor brillen + lenzen. De uitbetalingen hiervan schommelen nogal: van €25 per jaar tot €200 per 3 jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Heeft u behoefte aan een gehoorapparaat? Het basispakket dekt 75% van kosten die komen kijken bij een hoortoestel. Je audicien in Nieuweroord moet hiervoor wel afspraken hebben gemaakt met de partij waar jij verzekerd bent. Er zijn nog een aantal soorten zorg in de gemeente Hoogeveen. Denk aan: podotherapie, diëtetiek, kraamzorg, ergotherapie en haptonomie, apotheek, psychologische zorg, stoppen met roken, plastische chirurgie. De vergoedingen vertonen grote verschillen bij Avéro Achmea en Zekur. Raadpleeg de voorwaarden van je verzekering voor de actuele vergoedingen. Of bekijk meteen meer over Dekking FM-apparatuur.

Verzekeringskantoor in Nieuweroord

Wil je het liefstpersoonlijk contact met betrekking tot een zorgpolis? Je kan afspraken met een deskundige verzekeringsmaatschappij in Nieuweroord. Dit heet ook wel een assurantieadviseur. Hij of zij zoekt alle uit omtrent verzekeringen, hypotheken en pensioenen. Deze persoon controleert je (gezinssituatie en adviseert jou om te besparen op de zorgverzekering. Dit traject kan wel honderden euro’s per jaar besparen! Dit is mogelijk op locatie (kantoor), maar vaak ook bij jou thuis.

 • De zorgexpert.
 • Een vast aanspreekpunt.
 • Nooit meer onder- of oververzekerd.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Nieuweroord