Loading...

Zorgverzekering Nieuwehorne Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Iedere Nederlander vanaf 18 jaar moet verplicht een zorgverzekering hebben. Ieder jaar kan je overstappen van zorgverzekering in Nieuwehorne. Dit kan o.a. naar CZ, Menzis, FBTO, VGZ, Achmea. Ook in 2023 zijn de polissen weer veranderd. Het is niet zo gek om de verzekering van dit jaar eens kritisch te bekijken. Klopt deze actuele dekking met wat jij belangrijk vindt? Met behulp van onze snelle zorgvergelijker kun je direct, probleemloos zorgverzekeringen vergelijken. Op die manier spot jij een verzekering met een goed prijs/kwaliteitverhouding. Bepaal je eigen risico, ga voor restitutie en natura, en kies optioneel voor aanvullende modules als epilatie / osteopathie. Overstappen van verzekeraar is razendsnel geregeld.

 • Meest populaire verzekeraars vergelijken
 • Polis afsluiten bij de verzekeraar
 • Zonder kosten overstappen
 • Afsluiten met 14 dagen bedenktijd
 • Voor elke situatie een polis

Zorgverzekering vergelijken 2023

Het vinden en afsluiten van een zorgverzekering op maat is nogal lastig. Begrippen als Betalingsregeling of College voor Zorgverzekeringen vliegen je om de oren. Er zijn talloos veel assuranten, van Bewuzt of Pro Life tot De Goudse en United Consumers. Hoe vind ik een betaalbare verzekering? Zorgpolissen vergelijken is niet moeilijk! Mede door de zorgvergelijker achterhaal je gelijk en ongecompliceerd een betrouwbare verzekering die overeenkomt met je zorgwensen. Problemen? Op deze pagina vind je praktische gegevens met betrekking tot de collectieve zorgverzekering, basisverzekering, naturapolis, restitutiepolis, eigen risico. Lees ook alles over Monnickendam zorgverzekering.

Direct-vergelijken

Mijn goedkoopste zorgverzekering in december 2022 afsluiten
Wil jij gewoon de goedkoopste zorgverzekering in Nieuwehorne? De tarieven van de basisverzekeringen wisselen vaak, terwijl je overal basisdekking hebt. Door een prijsvergelijking kan je al gauw een paar euro besparen. Wat de voordeligste verzekering is is niet voor iedereen hetzelfde. De hoogte van de premie hangt af van hoogte eigen risico, aanvullende verzekeringen en type polis. Met de polisvergelijker – met uitgebreide functies – spot jij binnen enkele minuten welke partij voor jouw situatie het laagst geprijsd is. Overstappen kan van 12 november 2022tot uiterlijk 31 januari 2023. Meer voordeel behalen op jouw premie? Neem een wat hoger eigen risico (bijv. €785). Let op: zo’n goedkope zorgverzekering van verzekeraars als Anderzorg, Besured, HEMA, Promovendum betreft vaak een naturapolis (budgetpolis). Minpunt hiervan is minder vrije zorgkeuze.

zorgverzekering-nieuwehorne


Veel gekozen zorgpolis in Nieuwehorne?

Bij het kiezen van een zorgverzekering voor 2023 moet je enkele handelingen verrichten. Je hebt keuze uit enorm veel aanbieders die ook nog weer verschillende polissen bieden. Een belangrijke vraag is dan ook: welke zorgpolis sluit aan bij mijn wensen? Een vaak gemaakte keuze is de goedkoopste zorgverzekering met de laagste prijs – bijv. overstappen en zorgpolis Leusden afsluiten – of juist voor de beste verzekering van 2023 die zo’n beetje elk type zorg vergoedt. Denk aan een polis van United Consumers, Interpolis, Zilveren kruis, Univé. Verderop vind je belangrijke factoren die van belang zijn. Via deze hulp zul je de zorgvergelijker beter begrijpen.


1. Restitutiepolis of Naturapolis afsluiten

Als we het hebben over de basisverzekering heb je de keuze uit een natura- of restitutie verzekering. De dekking van deze basispolissen verschilt niet per verzekeraar. Wel schommelen zaken als ziekenhuizen waar je terecht kunt. Met een restitutieverzekering kun je terecht bij alle zorgaanbieders voor onder andere Chronisch polymorfe lichtdermatose of Exoftalmus, echter ook Liesbreuk en Ziekte van Ledderhose. We noemen dit ook vrije zorgkeuze. Aan de hand van een naturapolis kan je naar minder zorgaanbieders. De naturapolis heeft een lagere premie.


2. Hoogte eigen risico

Eigen risico is een verplicht onderdeel dat je zelf betaalt op het moment dat je iets uit jouw basisverzekering gebruikt. Voor 2023 is het ER €385. Je kunt kiezen voor het vrijwillige eigen risico. Je mag het opheffen met bijv. €300 (de max is €500). Het voordeel is een betaalbare polis. Heb je niet vaak wat, en heb je wat spaargeld liggen? Dan is het misschien wat voor jou. De premie is dan een stuk lager.


3. Aanvullende dekkingen kiezen

Behalve de basispolis bestaan er verschillende aanvullende verzekeringen. Dit is 100% optioneel. Opties: een extra dekking voor alternatieve geneeswijzen, fysiotherapie, brillen en lenzen, tandarts. Ben jij overgeleverd aan specialistische zorg? Dan is zo’n aanvullende dekking geen gek idee. Duik dan even in de materie of de vergoedingen afwegen tegen de premie.


4. Collectieve zorgverzekering

Heb je al uitgezocht of er een collectieve verzekeringen is via jouw zaak, de gemeente (Heerenveen) of wellicht een vereniging. Het voordeel is dan korting op jouw zorgverzekering (vaak ligt de korting rond de 10%). In de praktijk betaal je juist meer voor de polis. De collectieve pakketten matchen niet standaard met je specifieke zorgwensen. Kijk dit dus goed na!

Ziektekostenverzekering afsluiten in Nieuwehorne?
Nu aanvangen met ziekenfonds vergelijken en een nieuwe polis afsluiten? In deze situatie maak je ‘een afspraak bij het verzekeringskantoor in Nieuwehorne of ergens in de buurt. Let op: dit gaat nog een stuk vlotter en duidelijker online. Op deze pagina tref je een handig stappenplan.

 1. Voer jouw leeftijd in, en spot de tarieven van 2023.
 2. Welk eigen risico wil je? (bijvoorbeeld €585).
 3. Selecteer een natura- of restitutieverzekering (een vrije- of beperkte keuze).
 4. Wil je ook buitenlanddekking? (dekking in NL, europa of hele wereld).
 5. Bepaalde de hoogte van de tandartsverzekering (75% vergoed tot € 500).
 6. Geef je wens door voor de module behandelingen voor fysiotherapie (o.a. 9 keer p/jaar).
 7. Kies de gewenste vergoeding t.a.v. lenzen en brillen.
 8. Geef je wensen door betreffende alternatieve geneeswijzen.
 9. Maak een keuze uit de verzekeraars(bijv. OZF afsluiten) en stap direct online over.

Wat wordt er allemaal vergoed in Nieuwehorne?

De basisverzekering betaalt de meeste zorgkosten in Nieuwehorne. Zodoende worden kosten gedekt van o.a. Huisarts, Bloedonderzoek, Medisch specialist, Ziekenvervoer maar ook Ergotherapie, Gehandicaptenzorg, Logopedie, Wijkverpleging. Inventariseer de kleine letters van de actuele dekking om te zien wat de verzekeraar betaalt, en onder welke condities dit geldt. Scroll verder, daar tref je meerdere gebruikelijke zorgaanbieders in de provincie Friesland.

Huisarts

Je kunt naar de huisarts voor de meest gangbare klachten. Je dokter heeft veel kennis en doet een basisonderzoek, of kan je doorsturen naar het ziekenhuis. Jouw bezoek aan de huisarts in Nieuwehorne wordt vergoed uit het basispakket. Je hebt niet te maken met een eigen risico. Dat is anders bij urineonderzoek, bloedafname of een röntgenfoto.

Ziekenhuis

Te maken met een ziekenhuisopname? Een basisverzekering staat hiervoor garant. Je betaalt hier wel eigen risico. Let op: controleer goed of je assuradeur afspraken heeft gemaakt met ziekenhuizen in Friesland. Is dit niet mogelijk? Het kan voorkomen dat je slechts een gedeeltelijke vergoeding krijgt.

Fysiotherapie

Een bezoek aan de fysiotherapeut in Nieuwehorne. Wat wordt er betaald? Fysiotherapie wordt heel beperkt vergoed via de basispolis. Dat gaat niet op voor jongeren tot 18 jaar en mensen met een chronische aandoening. Wil je wel gebruik maken van de fysiotherapeut? Ga dan voor individuele aanvullende verzekering.

Opticien

Ga je naar de opticien in Nieuwehorne? Jouw bril en/of lenzen worden niet gedekt uit de basisverzekering. Uitzonderingen zijn een medische ingreep of een speciaal type bril, lens of hulpmiddelen. Wat je kunt overwegen is een aanvullende verzekering voor brillen en lenzen. De uitbetalingen hiervan schommelen nogal: van €55 per jaar tot €500 per jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Toe aan een gehoorapparaat? De basispolis betaalt maximaal 75% van de aanschafprijs van een hoortoestel. Je audicien in Nieuwehorne moet een contract hebben afgesloten met de verzekeringsmaatschappij. Ook vind je vele zorgbedrijven in de buurt van Heerenveen. Neem nou ergotherapie, diëtetiek, podotherapie, kraamzorg en haptonomie, plastische chirurgie, stoppen met roken, audicien, psychologische zorg. De vergoedingen vertonen grote verschillen bij HEMA en Pro Life. Raadpleeg de kleine lettertjes van de verzekering om de tegemoetkomingen te achterhalen. Of raadpleeg onze pagina over Dekking Facings.

Verzekeringskantoor in Nieuwehorne

Heb jij het liefst een “echt” gesprek ten aanzien van je zorgpolis? Jij kan mogelijk ook contact opnemen met een ervaren verzekeringsmaatschappij in Nieuwehorne. In de volksmond: een assurantieadviseur. Hij of zij geeft advies m.b.t. hypotheken, verzekeringen en pensioenen. De deskundige inventariseert de stand van zaken, en adviseert jou om te besparen op de zorgverzekering. Zo’n afspraak kan wel €200 per jaar opleveren. Soms kan dit bij hen op kantoor, maar hij of zij kan ook langskomen.

 • Kent de zorgmarkt van binnen en buiten.
 • Een vast aanspreekpunt.
 • Compleet zorgpakket op maat.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Nieuwehorne