Loading...

Zorgverzekering Nieuwegein Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Iedereen vanaf 18 jaar is verplicht een zorgverzekering af te sluiten. In de maanden november en december mag je weer over naar een andere zorgverzekering in Nieuwegein. Populaire keuzes zijn Menzis, FBTO, VGZ, Achmea, CZ. Ook in 2023 verandert er weer het een en ander. Het is niet onverstandig om het huidige contract er nog eens bij te pakken. Klopt jouw huidige polis met jouw omstandigheden? Met behulp van een innovatieve zorgvergelijker kan iedereen nu, simpel zorgverzekeringen vergelijken. Mede daardoor vind jij de verzekering die past bij jouw eisen en portemonnee. Kies de hoogte van het eigen risico, kies voor natura of restitutie, en kies aanvullende verzekeringen als EHBO-advies plus mindfulness. Het overstappen is razendsnel afgehandeld.

 • Veel gekozen verzekeraars vergelijken
 • Meteen bij de verzekeraar afsluiten
 • Probleemloos overstappen
 • Overstappen met 14 dagen bedenktijd
 • Maak jouw verzekering persoonlijk

Zorgverzekering vergelijken 2023

Het afsluiten van een goede zorgverzekering is redelijk frustrerend. Aspecten zoals Collectieve zorgverzekering + Eigen risico zal je moeten overwegen. Je kunt bijna overal wel terecht, van Bewuzt of PNOZorg tot o.a. CZdirect en ZieZo. Hoe vind ik een goede polis? Het vergelijken van zorgpolissen is kinderspel! Via de zorgvergelijker tref je rap en makkelijk een voordelige verzekering die spoort met je wensen. Is het lastig? Op deze website check je handige info ten aanzien van restitutiepolis, naturapolis, eigen risico, collectieve zorgverzekering, aanvullende verzekering. Lees ook alles over Molkwerum zorgverzekering.

Direct-vergelijken

De goedkoopste zorgverzekering in december 2022 afsluiten
Nieuwsgierig naar de goedkoopste zorgverzekering in Nieuwegein? De premies van de basisverzekeringen variëren sterk, terwijl je overal basisdekking hebt. Om die reden kan je al gauw een paar euro besparen. De laagste premie is afhankelijk van veel factoren. De vergoeding hangt af van aanvullende verzekering, type polis en eigen risico. Via de vergelijk module – met uitgebreide functies – spot jij supersnel welke polis voor jou het meest voordelig is. De startdatum voor overstappen is 12 november 2022 tot eind januari 2023. Extra veel voordeel op je polis? Kies dan een vrijwillige eigen risico (bijv. €585). Goed om te weten: een goedkope zorgverzekering van aanbieders als Anderzorg, Nationale Nederlanden, Promovendum, Besured is in veel gevallen een naturapolis (budgetpolis). Er is dan vaak sprake van je niet zomaar naar elk ziekenhuis kan.

zorgverzekering-nieuwegein


Veel gekozen zorgpolis in Nieuwegein?

Bij het overstappen van de zorgverzekering voor 2023 komt veel kijken. Je kunt terecht bij allerlei partijen die ook nog weer verschillende polissen bieden. Een belangrijke vraag is dan ook: welke zorgpolis is geschikt? Een optie is de goedkoopste zorgverzekering waar je ’t minst betaalt – dat kan zijn overstappen en zorgpolis Leur afsluiten – maar ook voor de beste verzekering van 2023 die zo’n beetje elk type zorg vergoedt. Dat kan zijn een polis van Bewuzt, United Consumers, Interpolis, Zilveren kruis. Hierna bekijk je veel besproken aspecten die van belang zijn. Met deze tips kun je een betere zorgvergelijking maken.


1. Restitutie- of natura verzekering afsluiten

Aangaande jouw basisverzekering maak je de keuze voor een natura- of restitutie verzekering. De inhoud van deze basispakketten is overal hetzelfde. Wel variëren de zorginstellingen waar je complete dekking hebt. D.m.v. een restitutieverzekering mag je kiezen voor iedere zorgverleners voor problemen zoals Alcoholvergiftiging of Erotomanie, maar ook Metaplasie en Syndroom van Edwards. Dit is vrije zorgkeuze. Dankzij een naturaverzekering kun je terecht bij een stuk minder zorgverleners en ziekenhuizen. De naturapolis heeft een lagere premie.


2. Eigen risico kiezen

Eigen risico is een wettelijk verplicht drempelbedrag dat je zelf “meebetaalt” als je iets uit jouw basisverzekering gebruikt. Voor 2023 is dat €385. Een optie is een zogenaamd vrijwillig eigen risico. Het eigen risico kan omhoog met bijv. €500 (max €500). Een beweegreden hiervoor kan zijn een betaalbare verzekering. Ben je gezond, en kan jij een hoger eigen risico betalen? Denk er eens rustig over na. De zorgkosten gaan flink omlaag.


3. Aanvullende verzekeringen kiezen

Naast de basisverzekering kan je jouw polis uitbreiden met aanvullende verzekeringen. Soms kan dat erg handig zijn. Voorbeelden zijn een extra polis voor alternatieve geneeswijzen, fysiotherapie, tandarts, brillen en lenzen. Ben jij overgeleverd aan meer dan de standaard zorg? Dan loont een aanvullende dekking. Kijk van tevoren of het hogere tarief de hogere dekking wel waard is.


4. Collectieve zorgverzekering

Ben jij al bekend met de collectieve verzekeringen: via het bedrijf, een gemeente (Nieuwegein) of juist een school. Het voordeel is korting op de premie (doorgaans max. 10 procent korting). Mogelijk liggen de prijzen hoger dan normaal. De collectieve pakketten matchen niet standaard met jouw specifieke zorgvragen. Controleer dus goed de polis!

Ziektekostenverzekering afsluiten in Nieuwegein?
Nu aftrappen met ziekenfonds vergelijken en overstappen van aanbieder? Daarvoor maak je ‘een afspraak bij het verzekeringskantoor in Nieuwegein of omgeving. Handig: geen tijd? Dan kan dit ook nu en eenvoudiger online. Op deze pagina check je een handig stappenplan.

 1. Geef je je leeftijd (geboortedatum) in voor de geldige tarieven van 2023.
 2. Selecteer een eigen risico (bijvoorbeeld €385).
 3. Wil je een restitutie- of naturapolis (beperkte of vrije zorgkeuze).
 4. Kies de gewenste buitenlanddekking (in NL, europa of wereldwijd).
 5. Welke tandartsverzekering kies je? (bijv. 75% vergoed tot €250).
 6. Geef je wens door voor het aantal behandelingen bij de fysiotherapeut (kies bijv. achttien per jaar).
 7. Kies de uitbetalingen betreft brillen en lenzen.
 8. Geef je wensen door t.a.v. alternatieve geneeswijzen.
 9. Selecteer de polis die je wil (een optie is ONVZ afsluiten) en de overstap is online snel rond.

Welke kosten worden er vergoed in Nieuwegein?

De basispolis betaalt allerlei zorgkosten in Nieuwegein. Daarmee hoef je (buiten eigen risico) niet te betalen voor zaken als Ziekenvervoer, Medisch specialist, Huisarts, Ziekenhuis. Echter ook Ergotherapie, Logopedie, Revalidatiezorg, Verloskundige zorg. Controleer de condities van de actuele polis om te achterhalen wat de verzekeraar betaalt, en onder welke voorwaarden. Hierna lees jij een paar gangbare zorgverleners in de provincie Utrecht.

Huisarts

Je bezoekt de huisarts bij de meeste soorten klachten. Je dokter heeft veel kennis en bepaalt wat er aan de hand is, en verwijst je eventueel door. Een afspraak bij je huisarts in Nieuwegein wordt vergoed uit het basispakket. Hiervoor geldt geen eigen risico. Uitzonderingen zijn speciale medicijnen en bloedprikken.

Ziekenhuis

Te maken met een behandeling in het ziekenhuis? De basisverzekering dekt dit. Het eerste deel betaal je zelf (eigen risico). Goed om te weten: verifieer of de assuradeur een contract heeft met ziekenhuizen in Utrecht. Is dit niet mogelijk? Het is mogelijk dat je dan niet de volle 100% betaald krijgt.

Fysiotherapie

Ik maak een afspraak bij de fysio in Nieuwegein. Wat betaalt mijn verzekeraar? Fysiotherapie is nauwelijks afgedekt via het basispakket. Dat gaat niet op voor jeugd tot de 18 jaar en bij (geselecteerde) chronische ziektes. Ga je zo nu en dan naar de fysiotherapeut? Selecteer dan speciale aanvullende verzekering.

Opticien

Ook klant bij een opticien in Nieuwegein? Lenzen of brillen worden niet vergoed vanuit het basispakket. Dit is echter anders bij een medische noodzaak of of optische hulpmiddelen. Gelukkig bestaat er een aanvullende verzekering voor brillen + lenzen. Wat je hiervoor terugkrijgt wisselt nogal: van €55 per jaar tot €500 per 3 jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Toe aan een gehoorapparaat? De basispolis betaalt maximaal 75% van de kostprijs van een hoortoestel of ruismaskeerder. De audicien in Nieuwegein moet hiervoor wel afspraken hebben gemaakt met de verzekeringsmaatschappij. Daarnaast zijn er vele verschillende types zorg in de gemeente Nieuwegein. Neem nou logopedie, diëtetiek, podotherapie, ergotherapie maar ook stoppen met roken, audicien, plastische chirurgie, apotheek, psychologische zorg. De tegemoetkomingen lopen sterk uiteen bij AnderZorg en PMA. Raadpleeg de afspraken van je verzekeraar om te checken hoeveel je krijgt. Of bekijk meteen meer over Dekking Euthanasie.

Verzekeringskantoor in Nieuwegein

Prefereer jij een “echt” gesprek t.a.v. de zorgpolis? Je kunt een afspraak maken met een deskundige verzekeringsmaatschappij in Nieuwegein. Ook bekend als een assurantieadviseur. De specialist adviseert jou omtrent hypotheken, verzekeringen en pensioenen. De begeleider inventariseert je (gezinssituatie en adviseert jou om te besparen op de zorgverzekering. Dit gesprek scheelt je zo enkele tientjes per maand. Het kan op het verzekeringskantoor, maar vaak is het ook mogelijk bij jou.

 • De zorgexpert.
 • 1 op 1 afspraken.
 • Nooit meer onder- of oververzekerd.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Nieuwegein