Loading...

Zorgverzekering Nieuwdorp Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Elke Nederlander is verplicht een zorgverzekering af te sluiten. Vanaf half november tot eind december kan je switchen van zorgverzekering in Nieuwdorp. Populaire keuzes zijn Menzis, CZ, Achmea, OHRA, VGZ. In 2023 kan er voor jou wat veranderen. Het is niet zo gek om jouw huidige polis nog eens door te lezen. Matcht de huidige verzekering met jouw omstandigheden? Via de slimme zorgvergelijker kan je nu, simpel zorgverzekeringen vergelijken. Hierdoor selecteer je de verzekering die past bij jouw eisen en portemonnee. Beslis over eigen risico, kies voor beperkte (natura) of vrije (restitutie) zorgt, en kies optioneel voor aanvullende zekerheden zoals bijvoorbeeld vergoeding bril en contactlenzen plus gezinsplanning. Overstappen van verzekeraar is binnen mum van tijd geregeld.

 • Populaire verzekeraars vergelijken
 • Meteen bij de verzekeraar afsluiten
 • Handige overstapservice
 • Afsluiten met 14 dagen bedenktijd
 • Welkomstkortingen

Zorgverzekering vergelijken 2023

Het vinden en afsluiten van een zorgverzekering die bij jou past is vaak complex. Aspecten zoals Aanvullende zorg en Budgetpolis zullen je aandacht nodig hebben. En er zijn tientallen polissen, van AnderZorg of Kiemer tot Ditzo en United Consumers. Hoe achterhaal ik een geschikte verzekering? Zorgpolissen vergelijken gaat gemakkelijker dan je denkt. Middels de zorgvergelijker bekijk je gelijk en eenvoudig een goede verzekering die overeenkomt met alle wensen. Kom je er niet uit? Op deze website spot jij nuttige specificaties m.b.t. de collectieve zorgverzekering, restitutiepolis, eigen risico, basisverzekering, aanvullende verzekering. Lees ook alles over Moerdijk zorgverzekering.

Direct-vergelijken

De goedkoopste zorgverzekering in november 2022 afsluiten
Ben jij benieuwd naar de goedkoopste zorgverzekering in Nieuwdorp? De prijzen van de basisverzekeringen schommelen vaak, terwijl de dekking gelijk is. Hierdoor kun je al veel besparen. Wat de voordeligste verzekering is verschilt per persoon. De vergoeding wordt bepaald door mate van vrije zorgkeuze, aanvullende polissen en eigen risico. Via ons vergelijk script – en de speciale filters – tref jij gelijk welke polis voor jouw scenario het goedkoopste is. Je verzekering oversluiten is een optie van 12 november 2022 tot eind januari 2023. Wil je extra besparen op de verzekeringen? Dan kan je kiezen voor hogere eigen risico’s (bijv. €485). Goed om te weten: zo’n goedkope zorgverzekering van verzekeraars als Nationale Nederlanden, HEMA, Anderzorg, Promovendum is doorgaans een budgetpolis (naturapolis). Minpunt hiervan is dat je minder keuzevrijheid hebt.

zorgverzekering-nieuwdorp


Veel gekozen zorgpolis in Nieuwdorp?

Bij het oversluiten van een zorgverzekering voor 2023 moet je enkele handelingen verrichten. We onderscheiden veel verschillende assuradeurs met verschillende polissen. Een veelgestelde vraag is dan ook: welke zorgpolis sluit aan bij mijn wensen? Je kunt kiezen voor de goedkoopste zorgverzekering met de laagste lasten – bijvoorbeeld overstappen en zorgpolis Lengel afsluiten – een andere groep neigt naar de beste verzekering van 2023 die vrijwel alle zorg dekt. Denk aan een polis van Bewuzt, Univé, United Consumers, Zilveren kruis. Hierna tref je nuttige onderdelen die jou verder op weg helpen. Met behulp van deze informatie kun je een betere zorgvergelijking maken.


1. Restitutiepolis of Naturapolis afsluiten

Als we het hebben over de basisverzekering kan je kiezen uit een restitutieverzekering en een naturaverzekering. Wat er vergoed wordt uit de basisverzekering verschilt niet per verzekeraar. Wel fluctueren zaken als ziekenhuizen waar je complete dekking hebt. D.m.v. een restitutieverzekering heb je vrije keuze qua zorgverleners voor o.a. Astma of Faalangst, maar ook Maculadegeneratie en Vesico-vaginale fistel. Bekend als vrije zorgkeuze. D.m.v. een naturaverzekering ben je welkom bij minder zorgaanbieders. Restitutie is duurder dan natura.


2. Hoogte eigen risico

Jouw eigen risico is een deel wat je uit eigen portomonee betaalt zodra je aanspraak maakt op de basisverzekering. Voor 2023 is het ER €385. Optioneel is een vrijwillig hoger eigen risico. Het eigen risico kan omhoog met bijv. €100 (max €500, €885 totaal). Een beweegreden hiervoor kan zijn een aantrekkelijk tarief. Gebruik je weinig zorg, en heb je voldoende geld liggen? Dan is het een prima optie. De maandelijkse premie zal flink dalen.


3. Aanvullende verzekeringen kiezen

Buiten het basispakket zijn er een aantal aanvullende verzekeringen. Dit mag je zelf bepalen. Opties: een extra verzekering voor tandarts, alternatieve geneeswijzen, fysiotherapie, brillen en lenzen. Maak je veelvuldig gebruik van een bepaald type zorg? Aanvullende dekking is dan een must. Neem dan goed door of de vergoedingen afwegen tegen de premie.


4. Collectieve zorgverzekering

Heb je al uitgezocht of er een collectieve verzekeringen is via jouw zaak, gemeente (Borsele) of mogelijk een onderwijsinstelling. Het voordeel is dan korting op jouw zorgverzekering (denk aan 5 tot 10 procent korting). In de praktijk betaal je juist meer voor de polis. Deze collectieve pakketten zijn niet meteen in lijn met je wensenlijstje voor de zorg. Soms ben je zelfs oververzekerd.

Ziektekostenverzekering afsluiten in Nieuwdorp?
Nu beginnen met ziekenfonds vergelijken en overstappen van aanbieder? Daarvoor maak je ‘een afspraak bij het verzekeringskantoor in Nieuwdorp of rondom deze plaats. Maar dat kan natuurlijk ook direct en gemakkelijker via internet. Hieronder check je een bruikbaar stappenplan.

 1. Voer jouw leeftijd in, en spot de tarieven van 2023.
 2. Kies de hoogte van het eigen risico (bijvoorbeeld €685).
 3. Kies voor natura- of restitutie pakket (een vrije- of beperkte keuze).
 4. Kies de gewenste buitenlanddekking (dekking in NL, europa of hele wereld).
 5. Welke tandartsverzekering kies je? (€ 1000 of meer vergoed).
 6. Kies het aantal behandelingen bij de fysiotherapeut (bijvoorbeeld achttien behandelingen).
 7. Bepaal de uitkering t.a.v. lenzen en brillen.
 8. En wat wil jij ten aanzien van alternatieve geneeswijzen.
 9. Kies een verzekeraar (bijv. HEMA afsluiten) en regel je overstap via internet.

Wat wordt er allemaal vergoed in Nieuwdorp?

Jouw basisverzekering vergoedt de meeste zorgkosten in Nieuwdorp. Daarmee worden kosten gedekt van zaken als Ziekenvervoer, Ziekenhuis, Bloedonderzoek, Huisarts en Wijkverpleging, Ergotherapie, Logopedie, Geestelijke gezondheidszorg. Lees de polisvoorwaarden van de huidige verzekering om te zien wat de verzekeraar betaalt, en of je ook eigen risico moet betalen. Scroll verder, daar lees je enige gangbare zorgverleners in de provincie Zeeland.

Huisarts

Een huisarts is het eerste aanspreekpunt bij de meeste soorten klachten. Je dokter heeft veel kennis en bepaalt wat er aan de hand is, en verwijst je eventueel door. Een afspraak bij je huisarts in Nieuwdorp is standaard gedekt in je basispakket. Het gaat niet van je eigen risico af. Dit speelt wel in het geval van bloedprikken en bepaalde medicijnen op recept.

Ziekenhuis

Hoe zit het met een intensieve ziekenhuisopname? De basispolis zal hiervoor zorgen. Uiteraard betaal je wel eerst het eigen risico. Let op: inspecteer of jouw assuradeur een contract heeft afgesloten met ziekenhuizen in Zeeland. Is dit niet mogelijk? Het kan zijn dat er slechts deels een uitkering plaatsvindt (tot 75%).

Fysiotherapie

Ik maak een afspraak bij de fysio in Nieuwdorp. Wat betaalt mijn verzekeraar? Je fysiotherapie wordt slechts gedeeltelijk betaald via de basispolis. Dit wordt enkel vergoed voor kinderen t/m 17 jaar en wanneer je een chronische ziekte hebt. Is een bezoek aan de fysiotherapeut onmisbaar? Kies dan voor unieke aanvullende verzekering.

Opticien

Kom je wel eens bij de opticien in Nieuwdorp? De kosten voor brillen en lenzen worden niet vergoed vanuit het basispakket. Dit geldt alleen bij een medische ingreep of hulpmiddelen als speciale lenzen. Gelukkig bestaat er een aanvullende verzekering voor lenzen en brillen. Verzekeraars zijn niet consistent op dit gebied: van €55 per jaar tot €400 per jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Heeft u behoefte aan een gehoorapparaat? Het basispakket betaalt 75% van de prijs voor zo’n hoortoestel. Je audicien in Nieuwdorp moet hiervoor wel afspraken hebben gemaakt met de partij waar jij verzekerd bent. Buiten dit onderscheiden we nog vele zorgbedrijven in de streek Borsele. Onder andere: kraamzorg, diëtetiek, logopedie, ergotherapie of ook audicien, plastische chirurgie, psychologische zorg, apotheek, haptonomie. De financiële compensaties lopen sterk uiteen bij HEMA en Zilveren Kruis. Bekijk de dekking van je verzekering om de tegemoetkomingen te achterhalen. Of navigeer rechtstreeks naar Dekking Enkel-voetorthese.

Verzekeringskantoor in Nieuwdorp

Houd jij van persoonlijk contact m.b.t. jouw zorgpolis? Je kunt een afspraak maken met een vakbekwame verzekeringsmaatschappij in Nieuwdorp. Ook bekend als een assurantieadviseur. De deskundige zoekt alle uit inzake pensioenen, verzekeringen en hypotheken. De specialist controleert jouw persoonlijke situatie, en komen met tips om te besparen op de zorgverzekering. Dit gesprek levert soms wel meer dan €250 op. Soms kan dit bij hen op kantoor, maar soms ook gewoon thuis.

 • Kennis van zaken.
 • Deskundig en betrouwbaar.
 • Aangepast op jouw situatie.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Nieuwdorp