Loading...

Zorgverzekering Nieuw Scheemda Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Iedere consument is verplicht een (basis)zorgverzekering te nemen. In november en december kan je een (nieuwe) zorgverzekering afsluiten in Nieuw Scheemda. Denk bijvoorbeeld aan CZ, VGZ, FBTO, Achmea, Menzis. In 2022 zijn er een aantal wijzigingen. Het is slim om jouw huidige polis nog eens door te lezen. Matcht jouw afgesloten verzekering met jouw wensen. Aan de hand van deze scherpe zorgvergelijker kan men snel en moeiteloos zorgverzekeringen vergelijken. Op die manier vind je een polis die past bij jouw wensen en budget. Kies de hoogte van het eigen risico, maak een keuze uit natura of restitutie, en kies optioneel voor aanvullende zekerheden zoals o.a. osteopathie + huidtherapie. Overstappen van verzekeraar is binnen 2 minuten afgewerkt.

 • Goede verzekeraars vergelijken
 • Meteen bij de verzekeraar afsluiten
 • Gratis overstapservice
 • Altijd 14 dagen bedenktijd
 • Een verzekering voor iedereen

Zorgverzekering vergelijken 2022

Het vinden en afsluiten van een goede zorgverzekering is redelijk lastig. Begrippen als Regeling wanbetalers + Zorgverzekeringsfonds zijn voor velen onmisbaar. Er zijn nogal wat aanbieders, van ZorgDirect of PMA tot bijvoorbeeld Ik en UMC Zorgverzekering. Hoe stap ik over naar een professionele verzekeringspolis? Het vergelijken van zorgpolissen is kinderspel! Aan de hand van een zorgvergelijker bekijk je vlug en probleemloos een voordelige verzekering die klopt met de behoeften. Is het lastig? Op onze website lees jij makkelijke gegevens over de basisverzekering, restitutiepolis, aanvullende verzekering, eigen risico, naturapolis. Lees ook alles over Midwolde zorgverzekering.

Direct-vergelijken

Goedkoopste zorgverzekering in augustus 2022 afsluiten
Ben jij benieuwd naar de goedkoopste zorgverzekering in Nieuw Scheemda? De kosten van de basisverzekeringen fluctueren doorgaans, terwijl jij bij elke partij dezelfde dekking ontvangt. Door een prijsvergelijking kun je al veel besparen. De voordeligste polis verschilt per persoon. De hoogte van de premie hangt af van type polis, het eigen risico en aanvullende polissen. Aan de hand van ons vergelijk script – met uitgebreide functies – spot jij binnen 1 minuut welke organisatie voor jou het meest voordelig is. Overstappen kan van 12 november 2021tot uiterlijk 31 januari 2022. Nog meer besparen op je verzekering? Kies dan een vrijwillige eigen risico (bijv. €485). Let op: een goedkope zorgverzekering van aanbieders als Nationale Nederlanden, Besured, Anderzorg, Promovendum betreft vaak een naturapolis (budgetpolis). Het nadeel is dat je minder keuzevrijheid hebt.

zorgverzekering-nieuw-scheemda


De beste zorgpolis in Nieuw Scheemda?

Bij het overstappen van de zorgverzekering voor 2022 moet je met veel zaken rekening houden. In Nederland kennen we allerlei aanbieders met op hun beurt weer allerlei producten. Een terechte vraag is dan: welke zorgpolis is iets voor mij? Een optie is de goedkoopste zorgverzekering met de laagste lasten – bijv. overstappen en zorgpolis Legemeer afsluiten – een andere groep neigt naar de beste verzekering van 2022 met een complete polis die veel kosten dekt. Wellicht een verzekering van Bewuzt, Univé, Interpolis, United Consumers. Op deze pagina lees je meer over veel besproken onderdelen die jou verder op weg helpen. Met behulp van deze info wordt het vergelijken nog makkelijker.


1. Natura- of restitutie polis afsluiten

Ten aanzien van de basisverzekering kan je 2 kanten uit: een naturapolis en een restitutiepolis. De dekking van deze basispolissen is bij iedereen gelijk. Wel fluctueren ziekenhuizen en aanbieders van zorg waar je het volledige bedrag krijgt. D.m.v. een restitutiepolis heb je vrije keuze qua zorgverleners en ziekenhuizen voor bijvoorbeeld Colitis ulcerosa of Hepatitis B, maar ook Kortademigheid en Reumatoïde artritis. Dit is vrije zorgkeuze. D.m.v. een naturaverzekering kun je terecht bij alleen de aangesloten ziekenhuizen/zorginstellingen. De naturapolis heeft een lagere premie.


2. Het eigen risico

Het eigen risico is een verplicht bedrag wat je uit eigen portomonee betaalt op het moment dat je aanspraak maakt op de basisverzekering. In 2022 is dit €385. Optioneel is een zogenaamd vrijwillig eigen risico. Sommigen verhogen het met €100 (max €500, €885 totaal). Een beweegreden hiervoor kan zijn een betaalbare verzekering. Heb je niet vaak wat, en heb je wat spaargeld liggen? Dan is het een prima optie. De maandelijkse premie zal flink dalen.


3. Aanvullende verzekering kiezen

In aanvulling op de basispolis bestaan er verschillende aanvullende verzekeringen. Soms kan dat erg handig zijn. Opties: een extra dekking voor medische hulp buitenland, brillen en lenzen, tandarts, fysiotherapie. Ben jij overgeleverd aan een bepaald type zorg? Overweeg dan zeker aanvullende dekking. Laat je dan altijd voorlichten of het hogere tarief de hogere dekking wel waard is.


4. Collectieve zorgverzekering

Ben jij al bekend met de collectieve verzekeringen: via jouw zaak, je gemeente (Oldambt) of via een vereniging. Je hebt recht op een voordelige premie (korting van 5-10%). In de regel ben je helemaal niet goedkoper uit. Sommige collectieve pakketten rijmen niet automatisch met je specifieke zorgwensen. Kijk uit voor oververzekering!

Ziektekostenverzekering afsluiten in Nieuw Scheemda?
Snel profiteren van ziekenfonds vergelijken en overstappen van aanbieder? Dan kan je naar een verzekeringskantoor in Nieuw Scheemda of omgeving. Let op: je doet dit veel rapper en simpeler d.m.v. internet. Hierna spot je een handig stappenplan.

 1. Geef je je leeftijd (geboortedatum) in voor de geldige tarieven van 2022.
 2. Hoe hoog mag het eigen risico zijn (bijvoorbeeld €785).
 3. Kies voor restitutie- of naturapolis (een vrije- of beperkte keuze).
 4. Maak je gebruik van buitenlanddekking? (bijv. volledige europadekking).
 5. Selecteer een tandartsverzekering (75% vergoed tot € 250).
 6. Kies de dekking voor fysiotherapie (bijvoorbeeld negen keer).
 7. Beslis over de uitkering m.b.t. brillen en lenzen.
 8. Kies ook de opties ten aanzien van alternatieve geneeswijzen.
 9. Kies de gewenste polis (denk aan bijv. De Amersfoortse afsluiten) en stap direct online over.

Welke zorgkosten worden er vergoed in Nieuw Scheemda?

Het basispakket dekt allerlei zorgkosten in Nieuw Scheemda. Hiermee ben je standaard verzekerd voor bijv. Ziekenvervoer, Medicijnen, Medisch specialist, Bloedonderzoek maar ook Wijkverpleging, Verloskundige zorg, Logopedie, Geestelijke gezondheidszorg. Bekijk de algemene voorwaarden van je actuele dekking om te zien wat de verzekeraar betaalt, en onder welke voorwaarden. Hierna bekijk jij een paar gangbare zorgaanbieders in de provincie Groningen.

Huisarts

Je bezoekt de huisarts voor de meest gangbare klachten. De dokter probeert iets te doen, stelt een diagnose, en verwijst je eventueel door. Jouw bezoek aan de huisarts in Nieuw Scheemda wordt vergoed uit het basispakket. Goed om te weten: je betaalt geen eigen risico. Dit speelt wel in het geval van bloedprikken en bepaalde medicijnen op recept.

Ziekenhuis

Is er sprake van een verblijft in ziekenhuizen? Je basisverzekering zal hiervoor zorgen. Wel betaal je eigen risico. Advies: controleer goed of de assuradeur een contract heeft lopen met de ziekenhuizen in Groningen. Is dat niet het geval? Het kan zijn dat er slechts deels een uitkering plaatsvindt (tot 75%).

Fysiotherapie

Ik moet naar de fysio in Nieuw Scheemda. Wat wordt er betaald? Fysiotherapie is nauwelijks afgedekt uit de basispolis. Dat gaat niet op voor kinderen t/m 17 jaar en als er sprake is van een chronische aandoening. Heb jij behoefte aan de fysiotherapeut? Selecteer dan unieke aanvullende verzekering.

Opticien

Kom je wel eens bij de opticien in Nieuw Scheemda? De kosten voor brillen en lenzen worden niet teruggeboekt uit de basisverzekering. Dit is echter anders bij een medische ingreep of uitzonderlijke hulpmiddelen. Het alternatief is de aanvullende verzekering voor jouw bril en of lenzen. Verzekeraars zijn niet consistent op dit gebied: van €30 per jaar tot €500 per jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Wilt u een gehoorapparaat kopen? De basispolis betaalt 75% van de kostprijs van een hoortoestel of ruismaskeerder. Je audicien in Nieuw Scheemda moet een contract hebben afgesloten met je verzekeraar. Daarnaast zijn er allerlei zorgbedrijven in de regio Oldambt. Neem nou ergotherapie, logopedie, kraamzorg, podotherapie en ook stoppen met roken, apotheek, psychologische zorg, plastische chirurgie, audicien. De tegemoetkomingen wisselen nogal bij FBTO of Salland. Controleer de afspraken van je verzekering om te zien waar je recht op hebt. Of ga meteen naar Dekking Dyslexiebehandeling.

Verzekeringskantoor in Nieuw Scheemda

Prefereer jij een persoonlijke afspraak omtrent de zorgpolis? Wellicht kies jij het liefste voor een deskundige verzekeringsmaatschappij in Nieuw Scheemda. In de volksmond: een assurantieadviseur. Hij of zij geeft advies m.b.t. verzekeringen, hypotheken en pensioenen. De adviseur bespreekt jouw omstandigheden, en komen met tips om te besparen op de zorgverzekering. Dit gesprek scheelt je zo enkele tientjes per maand. Het kan op het verzekeringskantoor, maar vaak is het ook mogelijk bij jou.

 • Deskundig advies.
 • Afspraak bij jou thuis.
 • Compleet zorgpakket op maat.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Nieuw Scheemda