Loading...

Zorgverzekering Nieuw- en Sint Joosland Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Iedereen vanaf 18 jaar moet een zorgverzekering hebben. Vanaf half november tot eind december kan je overstappen van zorgverzekering in Nieuw- en Sint Joosland. Veel gekozen partijen zijn OHRA, Achmea, VGZ, Menzis, FBTO. In 2022 kan er voor jou wat veranderen. Het loont dus om jouw huidige polis er nog eens bij te pakken. Klopt jouw afgesloten verzekering met wat jij belangrijk vindt? Met medewerking van een snelle zorgvergelijker kan iedereen nu, gemakkelijk zorgverzekeringen vergelijken. Zo zoek je een verzekering met een goed prijs/kwaliteitverhouding. Kies het eigen risico, ga voor restitutie en natura, en kies eventueel nog voor aanvullende dekkingen als tand / acupunctuur. Het overstappen is binnen 5 minuten gepiept.

 • Top verzekeraars vergelijken
 • Je sluit de polis bij de verzekeraar af
 • Overstappen zonder papierwerk
 • Altijd 14 dagen bedenktijd
 • Voor elke situatie een polis

Zorgverzekering vergelijken 2022

Het achterhalen van een zorgverzekering op maat is redelijk frustrerend. Begrippen als SVB + Inkomensafhankelijke premie zijn voor velen onmisbaar. Er zijn veel verschillende verzekeringen, van Avéro Achmea of PMA tot bijvoorbeeld HEMA en VGZ. Hoe achterhaal ik een geschikte verzekeringspolis? Zorgpolissen vergelijken is niet moeilijk! Mede door deze zorgvergelijker achterhaal je vlug en probleemloos een geschikte verzekering die matcht met alle individuele wensen. Problemen? Op deze pagina vind jij handige adviezen met betrekking tot de naturapolis, basisverzekering, restitutiepolis, eigen risico, aanvullende verzekering. Lees ook alles over Midwoud zorgverzekering.

Direct-vergelijken

De goedkoopste zorgverzekering in augustus 2022 afsluiten
Zoek jij specifiek de goedkoopste zorgverzekering in Nieuw- en Sint Joosland? De prijzen van de basisverzekeringen schommelen enorm, terwijl jij bij elke partij dezelfde dekking ontvangt. Hierdoor kun je al veel besparen. Welke verzekering het goedkoopste is is niet voor iedereen hetzelfde. De vergoeding hangt o.a. af van aanvullende verzekering, type polis en eigen risico. Aan de hand van de vergelijk module – inclusief handige filters – tref jij binnen 1 minuut welke verzekeraar voor jouw situatie het laagst geprijsd is. Je kunt overstappen vanaf 12 november 2021 tot eind januari 2022. Lagere prijzen regelen op je verzekering? Neem een wat hoger eigen risico (bijv. €785). Vergeet niet: een goedkope zorgverzekering van partijen als Besured, Anderzorg, HEMA, Promovendum is doorgaans een natura- of budgetpolis. Je hebt te maken met beperkte zorgkeuze.

zorgverzekering-nieuw-en-sint-joosland


Veel gekozen zorgpolis in Nieuw- en Sint Joosland?

Bij het oversluiten van een zorgverzekering voor 2022 moet je enkele handelingen verrichten. Je hebt keuze uit enorm veel partijen met op hun beurt weer allerlei producten. Wat je dan ook vaak hoort is: welke zorgpolis sluit aan bij mijn wensen? Een vaak gemaakte keuze is de goedkoopste zorgverzekering met de laagste premie – bijv. overstappen en zorgpolis Leiden afsluiten – maar ook voor de beste verzekering van 2022 die zo’n beetje elk type zorg vergoedt. Bijvoorbeeld die van Interpolis, Zilveren kruis, Univé, Bewuzt. Hieronder vind je een aantal onderdelen die even jouw aandacht nodig hebben. Met deze tips zal het vergelijken van polissen nog beter gaan.


1. Natura- of restitutieverzekering afsluiten

Aangaande jouw basisverzekering zijn er 2 opties: een restitutie- of natura verzekering. De dekking van deze basispolissen verschilt niet per verzekeraar. Wel variëren de zorgadressen waar je 100% vergoed krijgt. Dankzij een restitutieverzekering kies je zelf je zorgverleners voor o.a. Denkstoornis of Jicht, maar ook Mycose en Schizoïde persoonlijkheidsstoornis. We noemen dit ook vrije zorgkeuze. Dankzij een naturaverzekering kun je terecht bij circa 90% van de zorgverleners. Een naturapolis is goedkoper.


2. Eigen risico kiezen

Jouw eigen risico is een deel wat je uit eigen portomonee betaalt zodra je kosten maakt voor zorg uit de basisverzekering. Voor 2022 bedraagt dit €385. Sommigen kiezen een vrijwillig hoger eigen risico. Het eigen risico kan omhoog met bijv. €200 (max €500, €885 totaal). Een beweegreden hiervoor kan zijn een betaalbare premie. Heb je niet vaak wat, en heb je wat spaargeld liggen? Neem het eens in overweging. Je bespaart zo honderden euro’s.


3. Aanvullende verzekeringen kiezen

Afgezien van het basispakket kun je gaan voor wat aanvullende verzekeringen. Deze zijn niet verplicht. Mogelijkheden: een extra verzekering voor brillen en lenzen, fysiotherapie, tandarts, medische hulp buitenland. Ben jij overgeleverd aan specialistische zorg? Dan is zo’n aanvullende dekking geen gek idee. Laat je dan altijd voorlichten of het hogere tarief de hogere dekking wel waard is.


4. Collectieve zorgverzekering

Ben jij al bekend met de collectieve verzekeringen: van je werkgever, jouw gemeente (Middelburg) of mogelijk een onderwijsinstelling. Het voordeel is een mooie korting op de polis (max 10% op de basisverzekering). In de regel is het niet altijd goedkoper. Deze collectieve pakketten zijn niet meteen in lijn met jouw individuele wensen. Soms ben je zelfs oververzekerd.

Ziektekostenverzekering afsluiten in Nieuw- en Sint Joosland?
Nu aftrappen met ziekenfonds vergelijken en een goede nieuwe polis kiezen? Dan maak je ‘een afspraak bij het verzekeringskantoor in Nieuw- en Sint Joosland of ergens in de buurt. Goed om te weten: geen tijd? Dan kan dit ook nu en simpeler via het internet. Hier lees jij een bruikbaar stappenplan.

 1. Vul als eerste jouw leeftijd in om de actuele tarieven van 2022 te zoeken.
 2. Kies de hoogte van het eigen risico (bijvoorbeeld €785).
 3. Selecteer een restitutie- of naturaverzekering (zelf kiezen (vrij) of minder keus).
 4. Kies de gewenste buitenlanddekking (bijv. spoedeisende hulp wereldwijd).
 5. Welke tandartsverzekering kies je? (75% vergoed tot € 250).
 6. Kies het aantal behandelingen bij de fysiotherapeut (onder andere 12 keer p/jaar).
 7. Bepaal de uitbetalingen voor brillen en lenzen.
 8. Geef je wensen door t.a.v. alternatieve geneeswijzen.
 9. Kies een verzekeraar (bijvoorbeeld AnderZorg afsluiten) en online overstappen kan je moeiteloos doen.

Wat wordt er allemaal vergoed in Nieuw- en Sint Joosland?

Jouw basisverzekering staat garant voor de meeste zorgkosten in Nieuw- en Sint Joosland. Op die manier ben je standaard verzekerd voor bijv. Medisch specialist, Bloedonderzoek, Ziekenvervoer, Ziekenhuis en Ergotherapie, Gehandicaptenzorg, Geestelijke gezondheidszorg, Logopedie. Lees de algemene voorwaarden van de actuele verzekeraar en zie meteen welke kosten je verzekering vergoed, en of je ook eigen risico moet betalen. Scroll verder, daar check jij enkele erkende zorginstellingen in de provincie Zeeland.

Huisarts

Je bezoekt de huisarts voor de meest gangbare klachten. Je dokter heeft veel kennis en bepaalt wat er aan de hand is, of kan je doorsturen naar het ziekenhuis. Gebruik van jouw huisarts in Nieuw- en Sint Joosland wordt vergoed uit het basispakket. Hiervoor geldt geen eigen risico. Uitzonderingen zijn urineonderzoek, bloedafname of een röntgenfoto.

Ziekenhuis

Wat is er verzekerd bij een intensieve ziekenhuisopname? De basisverzekering vergoedt dit. Wel betaal je eigen risico. Tip: controleer goed of je assuradeur een contract heeft met ziekenhuizen in Zeeland. Is dit niet mogelijk? Het kan zijn dat er slechts deels een uitkering plaatsvindt (tot 75%).

Fysiotherapie

Ik wil naar de fysiotherapeut in Nieuw- en Sint Joosland. Moet ik zelf betalen? Dekking van fysiotherapie is minimaal afgedekt vanuit de basisverzekering. Uitzondering op de regel: jongeren tot 18 jaar en wanneer je een chronische ziekte hebt. Wil je wel gebruik maken van de fysiotherapeut? Kies in dat geval individuele aanvullende verzekering.

Opticien

Ook klant bij een opticien in Nieuw- en Sint Joosland? Jouw bril en/of lenzen worden niet gedekt uit de basispolis. Uitzonderingen zijn een medische indicatie of speciale hulpmiddelen. Goed nieuws: er is ook een aanvullende verzekering voor jouw lenzen of bril. De vergoedingen hiervoor zijn wisselend: van €40 per jaar tot €100 per 2 jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Wilt u een gehoorapparaat kopen? Het basispakket vergoedt 75% van kosten die komen kijken bij een hoortoestel. De audicien in Nieuw- en Sint Joosland moet wel een contract hebben met jouw verzekeraar. Daarnaast zijn er allerlei zorginstellingen in de buurt van Middelburg. Zoals ergotherapie, kraamzorg, logopedie, podotherapie of ook psychologische zorg, audicien, plastische chirurgie, haptonomie, apotheek. De tegemoetkomingen vertonen grote verschillen bij Interpolis of ONVZ. Check de dekking van de verzekering om te zien waar je recht op hebt. Of ga meteen naar Dekking Dyslexiezorg.

Verzekeringskantoor in Nieuw- en Sint Joosland

Houd jij van een persoonlijke afspraak t.a.v. de zorgpolis? Je kan afspraken met een deskundige verzekeringsmaatschappij in Nieuw- en Sint Joosland. Dit heet ook wel een assurantieadviseur. De ervaringsdeskundige geeft advies omtrent verzekeringen, pensioenen en hypotheken. De adviseur checkt je (gezinssituatie en helpt jou te besparen op de zorgverzekering. Dit traject kan je flink wat geld opleveren. Dit is mogelijk op locatie (kantoor), maar vaak is het ook mogelijk bij jou.

 • De zorgexpert.
 • Een vertrouwd gezicht.
 • Aangepast op jouw situatie.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Nieuw- en Sint Joosland