Loading...

Zorgverzekering Nieuw-Buinen Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Iedereen in Nederland moet een zorgverzekering hebben. Rond november tot en met december kan je switchen van zorgverzekering in Nieuw-Buinen. Populaire keuzes zijn Achmea, CZ, Menzis, VGZ, OHRA. Ook in 2022 is de basisdekking aangepast. Het loont dus om het huidige contract nog eens door te lezen. Matcht jouw bestaande polis met jouw behoeften? Met behulp van een handige zorgvergelijker kan je vlug en moeiteloos zorgverzekeringen vergelijken. Hierdoor selecteer jij de verzekering die past bij jouw eisen en portemonnee. Bepaal je eigen risico, maak een keuze uit natura of restitutie, en regel je aanvullende polissen zoals preventieve zorg of medische hulp buitenland. Overstappen van verzekeraar is binnen mum van tijd gedaan.

 • Alle grote verzekeraars vergelijken
 • Je sluit de polis bij de verzekeraar af
 • Snel overstappen
 • Standaard 14 dagen bedenktijd
 • Aanvullende verzekering vergelijken

Zorgverzekering vergelijken 2022

Het vinden van een passende zorgverzekering is tamelijk complex. Termen als SKGZ of Ketenzorg komen veelvuldig voorbij. En er zijn tientallen polissen, van ZorgDirect of Kiemer tot bijv. Delta Lloyd en VvAA. Hoe vind ik een betaalbare verzekeraar? Nederlandse zorgpolissen vergelijken hebben wij wat makkelijker gemaakt. Via de zorgvergelijker detecteer je rap en makkelijk een voordelige verzekering die past bij jouw zorgbehoefte. Meer info? Op zorgverzekeringcentrum.nl tref je praktische specificaties m.b.t. de aanvullende verzekering, naturapolis, eigen risico, restitutiepolis, basisverzekering. Of klik meteen verder naar Mijnsheerenland zorgverzekering.

Direct-vergelijken

Goedkoopste zorgverzekering in augustus 2022 afsluiten
Nieuwsgierig naar de goedkoopste zorgverzekering in Nieuw-Buinen? De kosten van de basisverzekeringen verschillen vaak, terwijl de dekking gelijk is. Door een prijsvergelijking kun je eenvoudig besparen. De goedkoopste polis kan per persoon verschillen. De kostprijs hangt o.a. af van mate van vrije zorgkeuze, aanvullende polissen en eigen risico. Met onze vergelijker – inclusief handige filters – zoek je gelijk welke verzekeraar de laagste premie vraagt. Het is mogelijk vanaf 12 november 2021 over te stappen tot maximaal eind januari 2022. Lagere prijzen regelen op de ziektekosten? Verhoog je eigen risico (bijv. €485). Herinnering: een goedkope zorgverzekering van bijvoorbeeld HEMA, Promovendum, Nationale Nederlanden, Anderzorg is vaak een budgetpolis of naturapolis. Het nadeel is dat je minder keuzevrijheid hebt.

zorgverzekering-nieuw-buinen


Meest gekozen zorgpolis in Nieuw-Buinen?

Bij het afsluiten van een zorgverzekering voor 2022 zijn er veel aspecten belangrijk. Je kunt terecht bij allerlei maatschappijen met verschillende polissen. Een belangrijke vraag is dan ook: welke zorgpolis is iets voor mij? Een optie is de goedkoopste zorgverzekering met de laagste lasten – dat kan zijn overstappen en zorgpolis Leimuiderbrug afsluiten – anderen zoeken weer naar de beste verzekering van 2022 met een complete polis die veel kosten dekt. Het kan gaan om een polis van Bewuzt, United Consumers, Zilveren kruis, Univé. Hieronder ontdek je cruciale variabelen die even jouw aandacht nodig hebben. Aan de hand van deze tips kun je een betere zorgvergelijking maken.


1. Natura- of restitutie polis afsluiten

Aangaande jouw basisverzekering kan je 2 kanten uit: een restitutie- of naturapolis. Wat er wel/niet betaald wordt uit het basispakket is bij iedereen gelijk. Wel variëren de zorgaanbieders en ziekenhuizen waar je heen kunt. Dankzij een restitutieverzekering kun je naar alle ziekenhuizen/zorginstellingen voor bijvoorbeeld Aortadissectie of Irritant-induced asthma, echter ook Nefrotisch syndroom en Syndroom van Sturge-Weber. Bekend als vrije zorgkeuze. Dankzij een naturapolis kun je terecht bij alleen de aangesloten zorgaanbieders. Een restitutieverzekering is het duurst.


2. Eigen risico kiezen

Eigen risico is een wettelijk verplicht drempelbedrag wat je zelf moet betalen zodra je iets uit jouw basisverzekering gebruikt. In 2022 is dat €385. Je kunt kiezen voor een vrijwillig eigen risico. Je mag het opheffen met bijv. €200 (de max is €500). Het voordeel is een aantrekkelijk tarief. Voel jij je vitaal, en kan je een hoog risico veroorloven? Denk er eens rustig over na. De zorgkosten gaan flink omlaag.


3. Aanvullende verzekeringen kiezen

Buiten de basisverzekering kan je kiezen voor aanvullende verzekeringen. Dit is zeker geen verplichting. Voorbeelden zijn een extra module voor brillen en lenzen, fysiotherapie, alternatieve geneeswijzen, tandarts. Gebruik je ook veelvoudig meer dan de standaard zorg? Dan is zo’n aanvullende dekking geen gek idee. Zoek zeker goed uit of het voor jou wel uit kan.


4. Collectieve zorgverzekering

Er zijn verschillende soorten collectieve verzekeringen: via jouw zaak, je gemeente (Borger-Odoorn) of juist een onderwijsinstelling. Je krijgt korting op de premie (denk aan 5 tot 10 procent korting). In de praktijk is het helemaal niet gunstig. Sommige collectieve pakketten sluiten niet altijd aan op jouw individuele wensen. Kijk dit dus goed na!

Ziektekostenverzekering afsluiten in Nieuw-Buinen?
Gelijk profiteren van ziekenfonds vergelijken en overstappen van aanbieder? Daarvoor bezoek je een verzekeringskantoor in Nieuw-Buinen of ergens in de buurt. Handig: geen tijd? Dan kan dit ook nu en nog effectiever d.m.v. internet. Onderstaand vind jij een bruikbaar stappenplan.

 1. Vul als eerste jouw leeftijd in om de actuele tarieven van 2022 te zoeken.
 2. Kies een eigen risico (bijvoorbeeld €585).
 3. Kies voor restitutie- of naturapolis (zelf kiezen (vrij) of minder keus).
 4. Wil je ook buitenlanddekking? (in NL, europa of wereldwijd).
 5. Bepaalde de hoogte van de tandartsverzekering (bijv. 50% vergoed tot €1000).
 6. Bepaal fysiotherapie behandelingen (onder andere 36 keer p/jaar).
 7. Neem besluit over een vergoeding voor brillen en lenzen.
 8. Kies ook de opties t.a.v. alternatieve geneeswijzen.
 9. Selecteer de polis die je wil (denk aan bijv. C4Me afsluiten) en het overstappen online is zo geregeld.

Welke zorg betaalt de verzekeraar in Nieuw-Buinen?

Jouw basispakket betaalt veel voorkomende zorgkosten in Nieuw-Buinen. Zo staat de verzekeraar garant voor bijv. Ziekenvervoer, Bloedonderzoek, Ziekenhuis, Medicijnen en tevens Dieetadvies, Logopedie, Gehandicaptenzorg, Revalidatiezorg. Inventariseer de algemene voorwaarden van je actuele verzekeraar en zie meteen wat de verzekeraar betaalt, en of je ook eigen risico moet betalen. Scroll verder, daar spot jij een paar erkende zorgverleners in de provincie Drenthe.

Huisarts

Je bezoekt de huisarts voor allerlei klachten. Een dokter kan helpen bij het in kaart brengen van problemen, bepaalt wat er aan de hand is, en neemt contact op met een ziekenhuis. Gebruik van jouw huisarts in Nieuw-Buinen wordt vergoed uit het basispakket. Je hebt niet te maken met een eigen risico. Dit speelt wel in het geval van bloedafname, urineonderzoek of een röntgenfoto.

Ziekenhuis

Te maken met een intensieve ziekenhuisopname? Het basispakket betaalt dit. Wel betaal je eigen risico. Goed om te weten: trek even na of je verzekering wel een “deal” gemaakt heeft met de ziekenhuizen in Drenthe. Is dit niet mogelijk? Het kan zijn dat je dan niet de volle 100% betaald krijgt.

Fysiotherapie

Een afspraak bij de fysio in Nieuw-Buinen. Wat wordt er betaald? Je fysiotherapie wordt slechts gedeeltelijk betaald via de basisverzekering. Dat gaat niet op voor jongeren tot 18 jaar en mensen met een chronische aandoening. Heb jij behoefte aan de fysiotherapeut? Kies dan voor individuele aanvullende verzekering.

Opticien

Ook klant bij een opticien in Nieuw-Buinen? Lenzen of brillen zal niet worden vergoed binnen het basispakket. Dit is echter anders bij een medische ingreep of hulpmiddelen als speciale lenzen. Het alternatief is de aanvullende verzekering voor brillen + lenzen. Verzekeraars zijn niet consistent op dit gebied: van €35 per jaar tot €500 per jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Gehoorapparaat nodig? De basisverzekering keert 75% uit van kosten die komen kijken bij een hoortoestel. De audicien in Nieuw-Buinen moet hiervoor wel afspraken hebben gemaakt met de partij waar jij verzekerd bent. Er zijn nog een aantal zorginstellingen in en rondom Borger-Odoorn. Denk aan: ergotherapie, podotherapie, diëtetiek, kraamzorg en audicien, haptonomie, stoppen met roken, psychologische zorg, apotheek. De dekkingen zijn erg wisselend bij Bewuzt of Promovendum. Controleer de condities van je verzekeraar om de tegemoetkomingen te achterhalen. Of ga meteen naar Dekking Eetapparaat.

Verzekeringskantoor in Nieuw-Buinen

Wil je het liefsteen persoonlijke afspraak rondom je zorgpolis? Je kunt een afspraak maken met een deskundige verzekeringsmaatschappij in Nieuw-Buinen. Dit heet ook wel een assurantieadviseur. De ervaringsdeskundige adviseert jou rondom pensioenen, verzekeringen en hypotheken. Deze persoon kijkt naar jouw persoonlijke situatie, en komen met tips om te besparen op de zorgverzekering. Een deskundig consult scheelt je zo enkele tientjes per maand. Soms kan dit bij hen op kantoor, maar vaak ook bij jou thuis.

 • De zorgexpert.
 • Een vast aanspreekpunt.
 • Compleet zorgpakket op maat.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Nieuw-Buinen