Loading...

Zorgverzekering Nieuw Annerveen Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Elke Nederlander moet een zorgverzekering hebben. Rond november tot en met december mag je weer over naar een andere zorgverzekering in Nieuw Annerveen. Bijvoorbeeld naar Menzis, OHRA, Achmea, FBTO, VGZ. Ook in 2023 zijn er een aantal wijzigingen. Het is geen gek idee om de huidige verzekering nog eens door te lezen. Klopt deze huidige polis bij jouw situatie? Met medewerking van de praktische zorgvergelijker kun je nu, simpel zorgverzekeringen vergelijken. Op die manier selecteer jij de verzekering die past bij jouw eisen en portemonnee. Selecteer je eigen risico, maak een keuze uit natura of restitutie, en kies aanvullende polissen als chiropractie en oedeemtherapie. Overstappen van aanbieder is binnen 2 minuten afgewerkt.

 • Vergelijk de bekendste verzekeraars
 • Je sluit de polis bij de verzekeraar af
 • Hulp bij overstappen
 • Afsluiten met 14 dagen bedenktijd
 • Aanvullende verzekering vergelijken

Zorgverzekering vergelijken 2023

Het vinden en afsluiten van een geschikte zorgverzekering is redelijk complex. Aspecten zoals Medische selectie en Spoedeisende zorg vliegen je om de oren. Ze ontvangen je graag als klant, van Promovendum of Kiemer tot aan DSW en Stad Holland. Hoe ontdek ik een goedkope aanbieder? Het vergelijken van zorgpolissen is kinderspel! Dankzij deze zorgvergelijker vind je snel en probleemloos een goede verzekering die in lijn is met de zorgbehoefte. Meer info? Op deze pagina tref jij nuttige details over de basisverzekering, eigen risico, aanvullende verzekering, naturapolis, restitutiepolis. Je kunt hier ook terecht voor Midlaren zorgverzekering.

Direct-vergelijken

De goedkoopste zorgverzekering in december 2022 afsluiten
Ben jij benieuwd naar de goedkoopste zorgverzekering in Nieuw Annerveen? De kosten van de basisverzekeringen variëren enorm, terwijl je overal basisdekking hebt. Daardoor zijn grote besparingen mogelijk. Wat de voordeligste verzekering is kan per aanvraag verschillend zijn. De kostprijs komt tot stand door type polis, het eigen risico en aanvullende polissen. Via de polisvergelijker – en de speciale filters – tref je snel welke verzekeringspolis in jouw geval het goedkoopste is. Het is mogelijk vanaf 12 november 2022 over te stappen tot en met eind januari 2023. Extra veel voordeel op de ziektekosten? Neem een wat hoger eigen risico (bijv. €785). Vergeet niet: een goedkope zorgverzekering van assuradeurs als Nationale Nederlanden, HEMA, Besured, Anderzorg is in veel gevallen een budgetpolis of naturapolis. Een negatief aspects hiervan is: dat niet alle zorginstellingen worden vergoed.

zorgverzekering-nieuw-annerveen


Meest gekozen zorgpolis in Nieuw Annerveen?

Bij het afsluiten van een zorgverzekering voor 2023 komt veel kijken. Er zijn talloze verzekeraars met verschillende polissen. Een veelgestelde vraag is dan ook: welke zorgpolis is iets voor mij? Veel mensen neigen naar de goedkoopste zorgverzekering met de laagste prijs – bijvoorbeeld overstappen en zorgpolis Leerdam afsluiten – of juist voor de beste verzekering van 2023 die de meeste risico’s afdekt. Het kan gaan om een polis van United Consumers, Zilveren kruis, Univé, Interpolis. Hierna vind je enkele onderdelen die van belang zijn. Met deze hulp kan je onze vergelijker nog beter gebruiken.


1. Restitutie- of natura verzekering afsluiten

Ten aanzien van de basisverzekering kan je 2 kanten uit: een restitutieverzekering en een naturaverzekering. De inhoud van deze basispakketten verschilt niet per verzekeraar. Wel wisselen zaken als ziekenhuizen waar je complete dekking hebt. Aan de hand van een restitutiepolis ben je welkom bij alle zorgaanbieders voor onder andere Compulsie of Framboesia, maar ook Perlèche en Syndroom van Asherman. Bekend als vrije zorgkeuze. Via een naturapolis kun je terecht bij enkel de deelnemende zorginstellingen. Een naturapolis is goedkoper.


2. Het eigen risico

Eigen risico is een verplicht deel wat je uit eigen portomonee betaalt wanneer je iets uit jouw basisverzekering gebruikt. Voor 2023 ligt dit op €385. Je kunt kiezen voor een vrijwillig eigen risico. Sommigen verhogen het met €300 (max €500, €885 totaal). Het pluspunt is een goedkope polis. Ben je gezond, en heb je wat spaargeld liggen? Overweeg het gerust. De maandlasten gaan flink omlaag.


3. Aanvullende dekkingen kiezen

Afgezien van de basispolis zijn er een aantal aanvullende verzekeringen. Dit mag je zelf bepalen. Denk aan een extra polis voor tandarts, alternatieve geneeswijzen, medische hulp buitenland, brillen en lenzen. Maak je veel gebruik van specialistische zorg? Dan loont een aanvullende dekking. Kijk van tevoren of je onderaan de streep wel goedkoper uit bent.


4. Collectieve zorgverzekering

Is er voor jou toevallig een collectieve verzekeringen: via het bedrijf, jouw gemeente (Aa en Hunze) of via een opleiding. Het voordeel is korting op de premie (max 10% op de basisverzekering). In de regel liggen de prijzen hoger dan normaal. Sommige collectieve pakketten rijmen niet automatisch met jouw wensen m.b.t. zorg. Je bent al gauw oververzekerd.

Ziektekostenverzekering afsluiten in Nieuw Annerveen?
Snel starten met ziekenfonds vergelijken en je huidige polis oversluiten? Hiervoor bezoek je een verzekeringskantoor in Nieuw Annerveen of in een omliggende plaats. Echter, je doet dit veel rapper en simpeler online. Hieronder spot jij de te nemen stappen.

 1. Voer jouw geboortedatum in en check de tarieven van 2023.
 2. Hoe hoog mag het eigen risico zijn (bijvoorbeeld €685).
 3. Selecteer een restitutie- of naturaverzekering (vrije keuze of beperkte zorg).
 4. Selecteer de buitenlanddekking (bijv. volledige europadekking).
 5. Maak een keuze uit tandartsverzekeringen(bijv. 100% vergoed tot €250).
 6. Selecteer fysiotherapie behandelingen (kies bijv. 6 keer).
 7. Kies de gewenste vergoeding voor lenzen en brillen.
 8. Kies ook de opties m.b.t. alternatieve geneeswijzen.
 9. Maak een keuze uit de verzekeraars(een optie is ZieZo vergelijken) en stap direct online over.

Wat wordt er allemaal vergoed in Nieuw Annerveen?

De basisverzekering betaalt een groot deel van de zorgkosten in Nieuw Annerveen. Op die manier staat de verzekeraar garant voor bijv. Ziekenhuis, Bloedonderzoek, Huisarts, Medisch specialist. Maar denk ook aan Logopedie, Wijkverpleging, Dieetadvies, Geestelijke gezondheidszorg. Lees de algemene voorwaarden van de huidige polis en ontdek wat jouw verzekeraar wel/niet betaalt, en welk eigen risico er geldt. Hierna vind je een aantal erkende zorgverleners in de provincie Drenthe.

Huisarts

De huisarts kan je ondersteunen bij de meeste soorten klachten. De dokter zal proberen de klachten te verminderen, stelt vast wat er loos is, of kan je doorsturen naar het ziekenhuis. Gebruik van jouw huisarts in Nieuw Annerveen wordt betaald vanuit de basispakketten. Hiervoor geldt geen eigen risico. Dit geldt echter wel bij urineonderzoek, bloedafname of een röntgenfoto.

Ziekenhuis

Wat wordt er gedekt bij een opname in een ziekenhuis? Jouw basiszorgverzekering zal hiervoor zorgen. Je betaalt hier wel eigen risico. Handig: check even of de assuradeur een contract heeft lopen met de ziekenhuizen in Drenthe. Behoort dat niet tot de opties? Het is mogelijk dat er slechts deels een uitkering plaatsvindt (tot 75%).

Fysiotherapie

Een afspraak bij de fysio in Nieuw Annerveen. Wat betaalt mijn verzekeraar? Fysiotherapie wordt eigenlijk helemaal niet vergoed vanuit de basisverzekering. Dit wordt enkel vergoed voor kinderen t/m 17 jaar en wanneer je een chronische ziekte hebt. Wil je wel gebruik maken van de fysiotherapeut? Ga dan voor de aanvullende verzekering.

Opticien

Ook klant bij een opticien in Nieuw Annerveen? Contactlenzen en brillen worden niet betaald uit de basisverzekering. Enige uitzondering is een medisch belang of een speciaal type bril, lens of hulpmiddelen. Wel is er een aanvullende verzekering voor lenzen en brillen. Wat je hiervoor terugkrijgt wisselt nogal: van €70 per jaar tot €300 per 2 jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Gehoorapparaat nodig? De basisverzekering dekt 75% van de aanschafprijs van een hoortoestel. Je audicien in Nieuw Annerveen is dan wel genoodzaakt een contract met je verzekering. Buiten dit onderscheiden we nog allerlei soorten zorg in de streek Aa en Hunze. Denk aan: logopedie, ergotherapie, podotherapie, kraamzorg of audicien, haptonomie, psychologische zorg, plastische chirurgie, apotheek. De financiële compensaties kunnen sterk afwijken bij CZdirect of ONVZ. Raadpleeg de kleine lettertjes van de polis om te zien waar je recht op hebt. Of bekijk meteen meer over Dekking Draaischijf.

Verzekeringskantoor in Nieuw Annerveen

Heb jij het liefst een “echt” gesprek ten aanzien van een zorgpolis? Je kan afspraken met een ervaren verzekeringsmaatschappij in Nieuw Annerveen. Met een moeilijk woord heet dit een assurantieadviseur. De ervaringsdeskundige adviseert jou inzake verzekeringen, hypotheken en pensioenen. Deze persoon bespreekt jouw persoonlijke situatie, en helpt jou te besparen op de zorgverzekering. Een deskundig consult kan je flink wat geld opleveren. Soms kan dit bij hen op kantoor, maar vaak ook bij jou thuis.

 • Kent de zorgmarkt van binnen en buiten.
 • Afspraak bij jou thuis.
 • Compleet zorgpakket op maat.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Nieuw Annerveen