Loading...

Zorgverzekering Niawier Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Iedere Nederlander moet een zorgverzekering hebben. Vanaf half november tot eind december kan je switchen van zorgverzekering in Niawier. Denk bijvoorbeeld aan OHRA, FBTO, Menzis, VGZ, CZ. In 2022 zijn er een aantal wijzigingen. Het loont dus om jouw lopende verzekering eens kritisch te bekijken. Past deze bestaande polis bij jouw situatie? Met behulp van onze snelle zorgvergelijker kun je nu, makkelijk zorgverzekeringen vergelijken. Dan zoek jij de verzekering die past bij jouw eisen en portemonnee. Bepaal je eigen risico, geef je voorkeur door voor restitutie of natura, en selecteer eventueel aanvullende dekkingen zoals bijvoorbeeld alternatieve zorg en opticien. Het overstappen is binnen 5 minuten gepiept.

 • Vergelijk de bekendste verzekeraars
 • De verzekering afsluiten direct bij de aanbieder
 • Overstappen zonder gedoe
 • Overstappen met 14 dagen bedenktijd
 • Aanvullende verzekering vergelijken

Zorgverzekering vergelijken 2022

De zoektocht naar een geschikte zorgverzekering is vaak gecompliceerd. Aspecten zoals Gemoedsbezwaarde of Overstapservice komen veelvuldig voorbij. Er zijn veel verschillende verzekeringen, van De Amersfoortse of PNOZorg tot bijv. HEMA en Stad Holland. Hoe sluit ik ‘een polis af bij een gewoon goede verzekering? Nederlandse zorgpolissen vergelijken hebben wij wat makkelijker gemaakt. Door gebruik te maken van de zorgvergelijker detecteer je vlug en moeiteloos een voordelige verzekering die aansluit op jouw behoeften. Is het lastig? Hier vind jij handige informatie ten aanzien van aanvullende verzekering, collectieve zorgverzekering, restitutiepolis, eigen risico, naturapolis. Bekijk ook meer info over Middelburg zorgverzekering.

Direct-vergelijken

Mijn goedkoopste zorgverzekering in augustus 2022 afsluiten
Nieuwsgierig naar de goedkoopste zorgverzekering in Niawier? De premies van de basisverzekeringen fluctueren enorm, terwijl jij bij elke partij dezelfde dekking ontvangt. Om die reden zijn grote besparingen mogelijk. De voordeligste polis is afhankelijk van veel factoren. De vergoeding komt tot stand door type polis, het eigen risico en aanvullende polissen. Door de vergelijk module – met uitgebreide functies – bekijk je supersnel welke verzekeraar voor jou het meest voordelig is. Je kunt overstappen vanaf 12 november 2021 tot eind januari 2022. Wil je extra besparen op je polis? Ga dan voor meer eigen risico (bijv. €585). Let op: een goedkope zorgverzekering van bijvoorbeeld Nationale Nederlanden, HEMA, Promovendum, Anderzorg is in veel gevallen een budget- of naturapolis. Het nadeel is dat sommige zorg niet helemaal gedekt wordt.

zorgverzekering-niawier


De beste zorgpolis in Niawier?

Bij het kiezen van een zorgverzekering voor 2022 moet je met veel zaken rekening houden. In Nederland kennen we allerlei verzekeraars die elk weer allerlei polissen aanbieden. Een belangrijke vraag is dan ook: welke zorgpolis is iets voor mij? Veel mensen neigen naar de goedkoopste zorgverzekering met de laagste premie – bijv. overstappen en zorgpolis Lauwerzijl afsluiten – een ander deel gaat juist voor de beste verzekering van 2022 met de meeste dekking. Wellicht een verzekering van Univé, Interpolis, Bewuzt, United Consumers. Op deze pagina bekijk je betekenisvolle aspecten die van belang zijn. Met deze hulp kun je een betere zorgvergelijking maken.


1. Restitutie- of natura verzekering afsluiten

Betreft de basisverzekering maak je de keuze voor een natura- of restitutiepolis. De inhoud van deze basispakketten is overal hetzelfde. Wel variëren ziekenhuizen en aanbieders van zorg waar je het volledige bedrag krijgt. Aan de hand van een restitutieverzekering heb je vrije keuze qua zorgverleners voor problemen zoals COPD of Frozen shoulder, en tevens voor bijv. Ontsteking en Tennisarm. Dit heet vrije zorgkeuze. Aan de hand van een naturapolis kan je naar enkel de deelnemende ziekenhuizen/zorginstellingen. Een restitutiepolis is duurder.


2. Eigen risico kiezen

Eigen risico is een wettelijk verplicht drempelbedrag dat je zelf bijdraagt wanneer je kosten maakt voor zorg uit de basisverzekering. In 2022 is het ER €385. Sommigen kiezen een zogenaamd vrijwillig eigen risico. Het eigen risico kan omhoog met bijv. €500 (maximaal €500). Je profiteert van een aantrekkelijke prijs. Ben je gezond, en beschik je over voldoende spaargeld? Denk er eens rustig over na. De maandlasten gaan flink omlaag.


3. Aanvullende verzekeringen kiezen

Buiten de basisverzekering kan je kiezen voor aanvullende verzekeringen. Deze zijn niet verplicht. Veel gekozen: een extra aanvulling voor tandarts, alternatieve geneeswijzen, fysiotherapie, medische hulp buitenland. Ben jij overgeleverd aan unieke zorgbehandelingen? Dan loont een aanvullende dekking. Neem dan goed door of de vergoedingen afwegen tegen de premie.


4. Collectieve zorgverzekering

Kan jij gebruik maken van een collectieve verzekeringen: via jouw zaak, gemeente (Dongeradeel) of juist een vereniging. Het voordeel is een goedkoper tarief (vaak ligt de korting rond de 10%). Vaak liggen de prijzen hoger dan normaal. Veel collectieve pakketten matchen niet standaard met je wensenlijstje voor de zorg. Controleer dus goed de polis!

Ziektekostenverzekering afsluiten in Niawier?
Snel aftrappen met ziekenfonds vergelijken en de actuele dekking oversluiten? In deze situatie maak je ‘een afspraak bij het verzekeringskantoor in Niawier of in een omliggende plaats. Let op: dit gaat nog een stuk vlotter en duidelijker via het internet. Hierna lees jij de stappen die je doorloopt.

 1. Geef je je leeftijd (geboortedatum) in voor de geldige tarieven van 2022.
 2. Kies een eigen risico (bijvoorbeeld €485).
 3. Wil je een natura- of restitutiepakket (beperkte of vrije zorgkeuze).
 4. Selecteer de buitenlanddekking (bijv. spoedeisende hulp wereldwijd).
 5. Selecteer een tandartsverzekering (bijv. 50% vergoed tot €500).
 6. Kies het aantal behandelingen bij de fysiotherapeut (dit kan zijn 6 per jaar).
 7. Kies de uitbetalingen m.b.t. brillen en lenzen.
 8. En wat wil jij ten aanzien van alternatieve geneeswijzen.
 9. Ga voor de beste polis (een optie is UMC Zorgverzekering vergelijken) en regel je overstap via internet.

Welke zorgkosten worden er vergoed in Niawier?

De basisverzekering compenseert een groot deel van de zorgkosten in Niawier. Hiermee ben je gedekt voor onvoorziene kosten van bijvoorbeeld Huisarts, Medisch specialist, Ziekenhuis, Medicijnen. Echter ook Gehandicaptenzorg, Revalidatiezorg, Wijkverpleging, Dieetadvies. Bekijk de algemene voorwaarden van jouw actuele polis en zie meteen welk deel de verzekeraar dekt, en of je ook eigen risico moet betalen. Hieronder lees jij een aantal gebruikelijke zorgaanbieders in de provincie Friesland.

Huisarts

Je kunt naar de huisarts wanneer je ergens mee zit. Een dokter kan helpen bij het in kaart brengen van problemen, bepaalt wat er aan de hand is, en neemt contact op met een ziekenhuis. Jouw bezoek aan de huisarts in Niawier wordt betaald vanuit de basispakketten. Je betaalt geen eigen risico. Uitzonderingen zijn een röntgenfoto, bloedafname en urineonderzoek.

Ziekenhuis

Is er sprake van een ziekenhuisopname? De basispolis staat hiervoor garant. Uiteraard betaal je wel eerst het eigen risico. Tip: check even of jouw assuradeur wel een “deal” gemaakt heeft met de ziekenhuizen in Friesland. Behoort dat niet tot de opties? Het is mogelijk dat je slechts een gedeeltelijke vergoeding krijgt.

Fysiotherapie

Ik wil naar de fysiotherapeut in Niawier. Wat wordt er betaald? Fysiotherapie wordt heel beperkt vergoed uit het basispakket. Uitzonderingen zijn: jeugd tot de 18 jaar en mensen met een chronische aandoening. Is een bezoek aan de fysiotherapeut onmisbaar? Selecteer dan een aanvullende verzekering.

Opticien

Ook klant bij een opticien in Niawier? De kosten voor brillen en lenzen worden niet betaald uit de basispolis. Uitzonderingen zijn een medische noodzaak of speciale hulpmiddelen. Wat je kunt overwegen is een aanvullende verzekering voor jouw bril en of lenzen. Verzekeraars zijn niet consistent op dit gebied: van een paar tientjes per jaar tot €200 per 2 jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Wilt u een gehoorapparaat kopen? De basispolis betaalt 75% van de aanschafprijs van een hoortoestel. De audicien in Niawier is dan wel genoodzaakt een contract met je verzekering. Ook vind je vele zorgbedrijven in de streek Dongeradeel. Zoals diëtetiek, logopedie, ergotherapie, kraamzorg en ook psychologische zorg, apotheek, stoppen met roken, plastische chirurgie, haptonomie. De tegemoetkomingen vertonen grote verschillen bij Delta Lloyd en National Academic. Raadpleeg de voorwaarden van je verzekering voor de actuele vergoedingen. Of raadpleeg onze pagina over Dekking Dieetproducten.

Verzekeringskantoor in Niawier

Heb jij het liefst persoonlijk contact inzake een zorgpolis? Je kunt een afspraak maken met de verzekeringsmaatschappij in Niawier. Met een moeilijk woord heet dit een assurantieadviseur. De deskundige adviseert jou op het gebied van verzekeringen, hypotheken en pensioenen. De begeleider controleert je privé-situatie en bieden praktische tools om te besparen op de zorgverzekering. Dit traject kan wel honderden euro’s per jaar besparen! Soms kan dit bij hen op kantoor, of gewoon gemakkelijk bij jou thuis.

 • Kijkt verder dan alleen de premie.
 • Afspraak bij jou thuis.
 • Zorgverzekering die aansluit bij jouw wensen.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Niawier