Loading...

Zorgverzekering Nederland Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Iedereen vanaf 18 jaar moet een zorgverzekering hebben. Ieder jaar kan je overstappen van zorgverzekering in Nederland. Bijvoorbeeld naar CZ, OHRA, FBTO, Menzis, Achmea. In 2023 verandert er voor jou het een en ander. Het loont dus om jouw huidige polis nog eens door te lezen. Matcht jouw huidige dekking met jouw omstandigheden? Via onze nuttige zorgvergelijker kun jij vandaag nog, gemakkelijk zorgverzekeringen vergelijken. Mede daardoor vind je de beste dekking voor de laagste prijs! Bepaal je eigen risico, maak een keuze uit natura of restitutie, en kies optioneel voor aanvullende modules zoals o.a. steunzolen / vaccinaties. Het overstappen is binnen 5 minuten afgewerkt.

 • Goede verzekeraars vergelijken
 • Polis afsluiten bij de verzekeraar
 • Gratis overstapservice
 • Aanpassingen mogelijk binnen 2 weken
 • Welkomstkortingen

Zorgverzekering vergelijken 2023

Het afsluiten van een zorgverzekering die bij jou past is best niet makkelijk. Aspecten zoals Woonlandpakket of Zorgpolis komen veelvuldig voorbij. Ze ontvangen je graag als klant, van Bewuzt of Kiemer tot bijvoorbeeld FBTO en Zilveren Kruis. Hoe achterhaal ik een gewoon goede verzekeraar? Zorgpolissen vergelijken is niet moeilijk! Dankzij de zorgvergelijker bekijk je gelijk en probleemloos een goede verzekering die aansluit op alle individuele wensen. Meer info? Op deze pagina bekijk je nuttige informatie aangaande de collectieve zorgverzekering, eigen risico, basisverzekering, restitutiepolis, naturapolis. Of klik meteen verder naar Menaam zorgverzekering.

Direct-vergelijken

Goedkoopste zorgverzekering in december 2022 afsluiten
Is alles wat jij wil de goedkoopste zorgverzekering in Nederland? De prijzen van de basisverzekeringen wisselen nogal, terwijl jij bij elke partij dezelfde dekking ontvangt. Zo kan je al gauw een paar euro besparen. Wat nu de laagste premie is, is niet voor iedereen hetzelfde. De vergoeding hangt af van vrije zorgkeuze ja/nee, aanvullende modules en eigen risico. Door de vergelijk module – met uitgebreide functies – check je direct welke partij voor jouw scenario het goedkoopste is. De startdatum voor overstappen is 12 november 2022 tot en met eind januari 2023. Nog meer besparen op je verzekering? Ga dan voor meer eigen risico (bijv. €485). Vergeet niet: een goedkope zorgverzekering van verzekeraars als Besured, Nationale Nederlanden, Promovendum, Anderzorg is meestal wel een budget- of naturapolis. Het nadeel is dat niet alle zorginstellingen worden vergoed.

zorgverzekering-nederland


Veel gekozen zorgpolis in Nederland?

Bij het overstappen van de zorgverzekering voor 2023 moet je met veel zaken rekening houden. In Nederland kennen we allerlei aanbieders die elk weer allerlei polissen aanbieden. Wat je dan ook vaak hoort is: welke zorgpolis sluit aan bij mijn wensen? Je kunt gaan voor de goedkoopste zorgverzekering waar je ’t minst betaalt – dat kan zijn overstappen en zorgpolis Langelo afsluiten – of juist voor de beste verzekering van 2023 met de meeste dekking. Dat kan zijn een polis van Bewuzt, United Consumers, Interpolis, Zilveren kruis. Hieronder bekijk je cruciale variabelen die even jouw aandacht nodig hebben. Met deze tips wordt het vergelijken nog makkelijker.


1. Natura- of restitutie polis afsluiten

Aangaande jouw basisverzekering heb je de keuze uit een restitutie- of natura verzekering. De dekking van de basisverzekering is bij iedereen gelijk. Wel wisselen de zorgverleners waar je 100% vergoed krijgt. Via een restitutieverzekering mag je kiezen voor iedere zorginstellingen voor bijvoorbeeld Breslow-dikte of Dwarslesie, echter ook Obesitas en Specifieke fobie. Dit heet vrije zorgkeuze. Met een naturapolis kan je naar enkel de deelnemende zorginstellingen. De restitutiepolis heeft een hogere premie.


2. Kies het eigen risico

Eigen risico is een verplicht deel dat je zelf “meebetaalt” als je iets uit jouw basisverzekering gebruikt. Voor 2023 is dit €385. Je kunt gaan voor het vrijwillige eigen risico. Je mag het opheffen met bijv. €300 (maximaal €500). De reden hiervoor is een lagere premie. Voel jij je vitaal, en kan je een hoog risico veroorloven? Dan is het een prima optie. De maandelijkse premie zal flink dalen.


3. Aanvullende verzekeringen kiezen

Afgezien van het basispakket bestaan er verschillende aanvullende verzekeringen. Dit is 100% optioneel. Veel gekozen: een extra polis voor medische hulp buitenland, alternatieve geneeswijzen, brillen en lenzen, fysiotherapie. Gebruik je ook veelvoudig specialistische zorg? Overweeg dan zeker aanvullende dekking. Neem dan goed door of je onderaan de streep wel goedkoper uit bent.


4. Collectieve zorgverzekering

Is er voor jou toevallig een collectieve verzekeringen: via de baas, je gemeente (Steenwijkerland) of juist een school. Jouw “win” is een voordelige premie (max 10% op de basisverzekering). In de regel betaal je juist meer voor de polis. Alle collectieve pakketten zijn soms niet aangepast op je specifieke zorgwensen. Kijk uit voor oververzekering!

Ziektekostenverzekering afsluiten in Nederland?
Direct profiteren van ziekenfonds vergelijken en overstappen van aanbieder? Hiervoor bezoek je een verzekeringskantoor in Nederland of in deze buurt. Let op: dat kan natuurlijk ook direct en eenvoudiger via het internet. Onderstaand spot je een bruikbaar stappenplan.

 1. Voer jouw leeftijd in, en spot de tarieven van 2023.
 2. Hoe hoog mag het eigen risico zijn (bijvoorbeeld €585).
 3. Wil je een restitutie- of naturapolis (zelf kiezen (vrij) of minder keus).
 4. Kies de gewenste buitenlanddekking (bijv. volledige europadekking).
 5. Selecteer een tandartsverzekering (bijv. 75% vergoed tot €250).
 6. Neem een besluit over de module behandelingen voor fysiotherapie (onder andere achttien per jaar).
 7. Beslis over de dekking aangaande lenzen en brillen.
 8. En hoe zit het met betrekking tot alternatieve geneeswijzen.
 9. Kies een verzekeraar (denk aan bijv. Menzis vergelijken) en online overstappen kan je moeiteloos doen.

Welke zorg betaalt de verzekeraar in Nederland?

De basisverzekering staat garant voor allerlei zorgkosten in Nederland. Hiermee ben je gedekt voor onvoorziene kosten van bijvoorbeeld Huisarts, Bloedonderzoek, Ziekenhuis, Medisch specialist en Revalidatiezorg, Verloskundige zorg, Logopedie, Gehandicaptenzorg. Lees de algemene voorwaarden van de huidige dekking om te achterhalen welke kosten je verzekering vergoed, en of je ook eigen risico moet betalen. Scroll verder, daar tref jij enkele populaire zorginstellingen in de provincie Overijssel.

Huisarts

Een huisarts is het eerste aanspreekpunt voor de meest gangbare klachten. De dokter helpt waar mogelijk, stelt een diagnose, en neemt contact op met een ziekenhuis. Gebruik van jouw huisarts in Nederland is standaard gedekt in je basispakket. Je betaalt geen eigen risico. Dit geldt echter wel bij bloedafname, urineonderzoek of een röntgenfoto.

Ziekenhuis

Wat is er verzekerd bij een behandeling in het ziekenhuis? De basisverzekering zal hiervoor zorgen. Een stukje moet je zelf betalen (eigen risico). Noemenswaardig: verifieer of jouw assuradeur een contract heeft met ziekenhuizen in Overijssel. Is dat niet het geval? Het kan zijn dat de behandeling niet volledig wordt betaald.

Fysiotherapie

Ik wil naar de fysiotherapeut in Nederland. Wordt dit gedekt? Fysiotherapie wordt eigenlijk helemaal niet vergoed vanuit de basisverzekering. Dit wordt enkel vergoed voor jongeren tot 18 jaar en bij (geselecteerde) chronische ziektes. Ga je zo nu en dan naar de fysiotherapeut? Selecteer dan de aanvullende verzekering.

Opticien

Ga je naar de opticien in Nederland? Lenzen of brillen worden niet betaald uit het basispakket. Hierop wordt afgeweken in het geval van een medisch belang of speciale hulpmiddelen. Het alternatief is de aanvullende verzekering voor brillen + lenzen. Deze modules verschillen enorm: van €50 per jaar tot €500 per 2 jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Zoekt u binnenkort een gehoorapparaat? De basispolis keert 75% uit van de prijs voor zo’n hoortoestel. Je audicien in Nederland moet hiervoor wel afspraken hebben gemaakt met de partij waar jij verzekerd bent. Ook vind je velerlei verschillende types zorg in de gemeente Steenwijkerland. Bijvoorbeeld: logopedie, kraamzorg, diëtetiek, ergotherapie maar ook haptonomie, plastische chirurgie, psychologische zorg, apotheek, stoppen met roken. De tegemoetkomingen lopen sterk uiteen bij De Amersfoortse of Zilveren Kruis. Check de kleine lettertjes van jouw polis om te achterhalen in hoeverre het gedekt is. Of lees direct alles over Dekking Cursus stoppen met roken.

Verzekeringskantoor in Nederland

Houd jij van een persoonlijke afspraak met betrekking tot jouw zorgpolis? Je kan afspraken met een verzekeringsmaatschappij in Nederland. Dit heet ook wel een assurantieadviseur. Deze persoon geeft advies m.b.t. pensioenen, hypotheken en verzekeringen. Deze persoon checkt jouw persoonlijke situatie, en helpt jou te besparen op de zorgverzekering. Dit traject scheelt je zo enkele tientjes per maand. Je kunt afspreken op kantoor, maar soms ook gewoon thuis.

 • Deskundig advies.
 • Deskundig en betrouwbaar.
 • Nooit meer onder- of oververzekerd.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Nederland