Loading...

Zorgverzekering Muntendam Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Elke Nederlander is verzekeringsplichtig, een zorgverzekering is vereist. Vanaf halverwege november kan je switchen van zorgverzekering in Muntendam. Populaire keuzes zijn CZ, FBTO, Menzis, OHRA, Achmea. In 2023 is de basisdekking aangepast. Het is slim om het huidige contract er nog eens bij te pakken. Klopt jouw afgesloten dekking met jouw wensen. Aan de hand van onze handige zorgvergelijker mag ook jij rap en probleemloos zorgverzekeringen vergelijken. Zo selecteer jij een polis die past bij jouw wensen en budget. Beslis over eigen risico, ga voor restitutie en natura, en regel je aanvullende zekerheden zoals oedeemtherapie en vaccinaties. Het overstappen is binnen mum van tijd afgewerkt.

 • Meest populaire verzekeraars vergelijken
 • Meteen bij de verzekeraar afsluiten
 • Overstappen zonder gedoe
 • Altijd 14 dagen bedenktijd
 • Ook aanvullende dekkingen

Zorgverzekering vergelijken 2023

Het achterhalen van een passende zorgverzekering is soms moeilijk. Zaken als Spoedeisende zorg of Zorgpremie zullen je aandacht nodig hebben. Ze staan allemaal voor je klaar, van ZorgDirect of OZF tot aan Ik en VvAA. Hoe ontdek ik een professionele polis? Zorgpolissen vergelijken is niet moeilijk! Dankzij deze zorgvergelijker bekijk je vlug en ongecompliceerd een duidelijke verzekering die past bij alle zorgwensen. Meer info? Op zorgverzekeringcentrum.nl check je makkelijke specificaties over de collectieve zorgverzekering, eigen risico, basisverzekering, restitutiepolis, aanvullende verzekering. Zie ook meer over Meerstad zorgverzekering.

Direct-vergelijken

Mijn goedkoopste zorgverzekering in december 2022 afsluiten
Nieuwsgierig naar de goedkoopste zorgverzekering in Muntendam? De premies van de basisverzekeringen fluctueren nogal, terwijl de inhoud hetzelfde is. Om die reden kan je al gauw een paar euro besparen. Wat de voordeligste verzekering is verschilt per persoon. De prijs kent z’n oorsprong in eigen risico, vrije zorgkeuze en aanvullende dekkingen. Aan de hand van ons vergelijk script – met uitgebreide functies – spot je supersnel welke polis de laagste premie vraagt. De startdatum voor overstappen is 12 november 2022 tot eind januari 2023. Lagere prijzen regelen op je polis? Ga dan voor meer eigen risico (bijv. €885). Let wel: zo’n goedkope zorgverzekering van partijen als HEMA, Anderzorg, Promovendum, Nationale Nederlanden is vaak een budgetpolis (naturapolis). Je hebt te maken met minder vrije zorgkeuze.

zorgverzekering-muntendam


Betrouwbare zorgpolis in Muntendam?

Bij het afsluiten van een zorgverzekering voor 2023 moet je met veel zaken rekening houden. Je hebt keuze uit enorm veel verzekeraars die ook nog weer verschillende polissen bieden. Wat je dan ook vaak hoort is: welke zorgpolis past bij mij? Veel mensen neigen naar de goedkoopste zorgverzekering met de laagste premie – bijv. overstappen en zorgpolis Lambertschaag afsluiten – een ander deel gaat juist voor de beste verzekering van 2023 die de meeste risico’s afdekt. Het kan gaan om een polis van United Consumers, Zilveren kruis, Interpolis, Bewuzt. Op deze site lees je meer over veel besproken variabelen die extra belangrijk zijn. Dankzij deze info zul je de zorgvergelijker beter begrijpen.


1. Natura- of restitutieverzekering afsluiten

Ten aanzien van de basisverzekering kan je 2 kanten uit: een natura- of restitutie verzekering. Wat er vergoed wordt uit de basisverzekering is overal hetzelfde. Wel schommelen de zorgadressen waar je 100% vergoed krijgt. Via een restitutiepolis kun je naar alle zorgverleners voor problemen zoals Blefarospasme of Kaposisarcoom, en tevens voor bijv. Nierfalen en Syndroom van Ganser. Bekend als vrije zorgkeuze. Dankzij een naturaverzekering ben je welkom bij een stuk minder zorginstellingen. Natura is goedkoper dan restitutie.


2. Kies het eigen risico

Eigen risico is een verplicht deel dat je zelf “meebetaalt” op het moment dat je aanspraak maakt op de basisverzekering. In 2023 bedraagt dit €385. Sommigen kiezen een vrijwillig hoger eigen risico. Het bedrag kan je vermeerderen met bijv. €400 (max €500). Jouw “win” is een aantrekkelijke prijs. Gebruik je weinig zorg, en beschik je over voldoende spaargeld? Dan kun je het overwegen. De zorgkosten gaan flink omlaag.


3. Aanvullende verzekeringen kiezen

Behalve het basispakket kun je gaan voor wat aanvullende verzekeringen. Hier mag je zelf voor kiezen. Mogelijkheden: een extra verzekering voor medische hulp buitenland, alternatieve geneeswijzen, tandarts, fysiotherapie. Maak je veelvuldig gebruik van meer dan de standaard zorg? Dan loont een aanvullende dekking. Kijk van tevoren of de vergoedingen afwegen tegen de premie.


4. Collectieve zorgverzekering

Is er voor jou toevallig een collectieve verzekeringen: van je werkgever, de gemeente (Menterwolde) of wellicht een vereniging. Je krijgt een goedkoper tarief (vaak ligt de korting rond de 10%). Doorgaans is het niet altijd goedkoper. De collectieve pakketten matchen niet standaard met je specifieke zorgwensen. Kijk uit voor oververzekering!

Ziektekostenverzekering afsluiten in Muntendam?
Snel aanvangen met ziekenfonds vergelijken en een nieuwe polis afsluiten? Hiervoor bezoek je een verzekeringskantoor in Muntendam of rondom deze plaats. Let op: dat kan natuurlijk ook direct en duidelijker d.m.v. internet. Hieronder bekijk jij onze handige stappen.

 1. Vul jouw geboortedatum in om te tarieven van 2023 te bekijken.
 2. Hoe hoog mag het eigen risico zijn (bijvoorbeeld €485).
 3. Selecteer een restitutie- of naturapakket (vrije keuze of beperkte zorg).
 4. Kies de gewenste buitenlanddekking (in NL, europa of wereldwijd).
 5. Selecteer een tandartsverzekering (100% vergoed tot € 500).
 6. Neem een besluit over de module behandelingen voor fysiotherapie (dit kan zijn 9 keer p/jaar).
 7. Beslis over de dekking m.b.t. brillen en lenzen.
 8. Kies ook de opties betreffende alternatieve geneeswijzen.
 9. Ga voor de beste polis (denk aan bijv. Ditzo vergelijken) en het overstappen online is zo geregeld.

Welke zorgkosten worden er vergoed in Muntendam?

De basispolis betaalt allerlei zorgkosten in Muntendam. Zo ben je standaard verzekerd voor zaken als Medisch specialist, Huisarts, Ziekenvervoer, Bloedonderzoek. Echter ook Geestelijke gezondheidszorg, Logopedie, Gehandicaptenzorg, Revalidatiezorg. Check de algemene voorwaarden van de actuele dekking om te zien wat de verzekeraar betaalt, en welk eigen risico er geldt. Verderop vind jij een aantal gebruikelijke zorginstellingen in de provincie Groningen.

Huisarts

Een huisarts is het eerste aanspreekpunt indien je last hebt van klachten. De dokter zal proberen de klachten te verminderen, trekt een conclusie, en verwijst je eventueel door. Gebruik van jouw huisarts in Muntendam wordt gedekt uit het basispakket. Je hebt niet te maken met een eigen risico. Uitzonderingen zijn een röntgenfoto, bloedafname en urineonderzoek.

Ziekenhuis

Is er sprake van een intensieve ziekenhuisopname? De basispolis vergoedt dit. Je betaalt hier wel eigen risico. Advies: verifieer of de verzekering wel een “deal” gemaakt heeft met de ziekenhuizen in Groningen. Behoort dat niet tot de opties? Het kan voorkomen dat je maar 75% vergoed krijgt.

Fysiotherapie

Ik moet naar de fysio in Muntendam. Wat wordt er betaald? Dekking van fysiotherapie is minimaal afgedekt vanuit het basispakket. Dit wordt enkel vergoed voor kinderen tot en met 17 jaar en als er sprake is van een chronische aandoening. Kan jij eigenlijk niet zonder de fysiotherapeut? Kies in dat geval unieke aanvullende verzekering.

Opticien

Ook klant bij een opticien in Muntendam? Lenzen of brillen zal niet worden vergoed binnen de basispolis. Hierop wordt afgeweken in het geval van een medisch belang of een speciaal type bril, lens of hulpmiddelen. Wat je kunt overwegen is een aanvullende verzekering voor brillen en lenzen. Wat je hiervoor terugkrijgt wisselt nogal: van €30 per jaar tot €200 per 2 jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Wilt u een gehoorapparaat kopen? De basispolis betaalt 75% van de kosten voor een hoortoestel. De audicien in Muntendam moet wel een contract hebben met de partij waar jij verzekerd bent. Daarnaast zijn er een aantal zorgbedrijven in de gemeente Menterwolde. Onder andere: logopedie, diëtetiek, ergotherapie, kraamzorg of ook haptonomie, psychologische zorg, plastische chirurgie, apotheek, audicien. De dekkingen wisselen nogal bij C4Me en UMC Zorgverzekering. Check de afspraken van jouw verzekeraar om te checken hoeveel je krijgt. Of ga meteen naar Dekking Consultatie en diagnostiek.

Verzekeringskantoor in Muntendam

Geef jij de voorkeur aan face to face contact omtrent jouw zorgpolis? Het is een optie te kiezen voor de verzekeringsmaatschappij in Muntendam. Ook bekend als een assurantieadviseur. De ervaringsdeskundige begeleidt jou inzake pensioenen, verzekeringen en hypotheken. De deskundige bekijkt jouw persoonlijke situatie, en adviseert jou om te besparen op de zorgverzekering. Dit traject kan wel honderden euro’s per jaar besparen! Je kunt afspreken op kantoor, maar vaak ook bij jou thuis.

 • Jarenlange ervaring.
 • Een vertrouwd gezicht.
 • Nooit meer onder- of oververzekerd.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Muntendam