Loading...

Zorgverzekering Munstergeleen Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Iedere consument is verzekeringsplichtig, een zorgverzekering is vereist. Aan het einde van het jaar kan je overstappen van zorgverzekering in Munstergeleen. Bijvoorbeeld naar OHRA, CZ, FBTO, Achmea, VGZ. In 2022 verandert er weer het een en ander. Het is niet onverstandig om de huidige verzekering nog eens door te lezen. Past de actuele dekking met jouw wensen. Aan de hand van deze scherpe zorgvergelijker kan iedereen snel en probleemloos zorgverzekeringen vergelijken. Mede daardoor vind jij een polis die past bij jouw wensen en budget. Selecteer je eigen risico, kies voor natura of restitutie, en kies aanvullende verzekeringen zoals opticien of vergoeding bril en contactlenzen. Overstappen van verzekeraar is razendsnel afgehandeld.

 • Meest populaire verzekeraars vergelijken
 • Polis afsluiten bij de verzekeraar
 • Hulp bij overstappen
 • Overstappen met 14 dagen bedenktijd
 • Een verzekering voor iedereen

Zorgverzekering vergelijken 2022

Het achterhalen van een zorgverzekering die bij jou past is tamelijk moeilijk. Feiten zoals PGB + Bestuursrechtelijke premie zijn voor velen onmisbaar. En er zijn tientallen polissen, van Bewuzt of Menzis tot DSW en Zekur. Hoe sluit ik ‘een polis af bij een goedkope aanbieder? Zorgpolissen vergelijken gaat gemakkelijker dan je denkt. Aan de hand van de zorgvergelijker vind je rap en moeiteloos een voordelige verzekering die past bij de behoeften. Hulp nodig? Hier spot je handige details m.b.t. de eigen risico, collectieve zorgverzekering, restitutiepolis, naturapolis, basisverzekering. Je kunt hier ook terecht voor Meerssen zorgverzekering.

Direct-vergelijken

Goedkoopste zorgverzekering in augustus 2022 afsluiten
Overstappen naar de goedkoopste zorgverzekering in Munstergeleen? De prijzen van de basisverzekeringen schommelen sterk, terwijl je overal basisdekking hebt. Door een prijsvergelijking zijn grote besparingen mogelijk. Wat nu de laagste premie is, is afhankelijk van veel factoren. De kostprijs kent z’n oorsprong in het soort polis, aanvullende verzekeringen en eigen risico. Middels onze vergelijker – met uitgebreide functies – tref jij supersnel welke verzekeraar in jouw geval het goedkoopste is. Je kunt overstappen vanaf 12 november 2021 tot januari 2022. Lagere prijzen regelen op jouw premie? Neem een wat hoger eigen risico (bijv. €785). Let op: een goedkope zorgverzekering van bijvoorbeeld Besured, Promovendum, Anderzorg, HEMA is meestal wel een natura- of budgetpolis. Je hebt te maken met dat je minder keuzevrijheid hebt.

zorgverzekering-munstergeleen


Meest gekozen zorgpolis in Munstergeleen?

Bij het selecteren van een nieuwe zorgverzekering voor 2022moet je enkele handelingen verrichten. Je hebt keuze uit enorm veel aanbieders met op hun beurt weer allerlei producten. Wat je dan ook vaak hoort is: welke zorgpolis past bij mij? Veel mensen neigen naar de goedkoopste zorgverzekering met de laagste premie – denk aan overstappen en zorgpolis Lageland afsluiten – anderen zoeken weer naar de beste verzekering van 2022 die vrijwel alle zorg dekt. Wellicht een verzekering van United Consumers, Univé, Bewuzt, Interpolis. Verderop lees je meer over cruciale begrippen die even jouw aandacht nodig hebben. Met deze informatie kun je een betere zorgvergelijking maken.


1. Restitutie- of naturapolis afsluiten

Met betrekking tot de basisverzekering kan je 2 kanten uit: een natura- of restitutie verzekering. De dekking van deze basispolissen is bij iedereen identiek. Wel schommelen zaken als ziekenhuizen waar je heen kunt. D.m.v. een restitutiepolis ben je welkom bij alle zorgverleners en ziekenhuizen voor onder andere CANS of Hyperthermie, echter ook Macrofilie en Syndroom van Ganser. Dit heet vrije zorgkeuze. Met een naturapolis kan je naar een stuk minder zorginstellingen. De naturapolis heeft een lagere premie.


2. Het eigen risico

Eigen risico is een verplicht onderdeel wat je zelf moet betalen op het moment dat je kosten maakt voor zorg uit de basisverzekering. In 2022 is het ER €385. Een optie is een zogenaamd vrijwillig eigen risico. Sommigen verhogen het met €400 (de max is €500). Jouw “win” is een goedkopere verzekering. Heb je niet vaak wat, en beschik je over voldoende spaargeld? Neem het eens in overweging. De zorgkosten gaan flink omlaag.


3. Aanvullende dekking kiezen

Behalve de basispolis kun je gaan voor wat aanvullende verzekeringen. Soms kan dat erg handig zijn. Denk aan een extra polis voor fysiotherapie, medische hulp buitenland, tandarts, brillen en lenzen. Maak je veel gebruik van extra aanvullende zorg? Dan loont een aanvullende dekking. Zoek zeker goed uit of het hogere tarief de hogere dekking wel waard is.


4. Collectieve zorgverzekering

Er zijn verschillende soorten collectieve verzekeringen: via het bedrijf, gemeente (Sittard-Geleen) of soms een hogeschool / universiteit. Je krijgt een mooie korting op de polis (doorgaans max. 10 procent korting). In de praktijk hoeft dit niet altijd voordeliger te zijn. Veel collectieve pakketten zijn soms niet aangepast op je specifieke zorgwensen. Controleer dus goed de polis!

Ziektekostenverzekering afsluiten in Munstergeleen?
Direct starten met ziekenfonds vergelijken en overstappen van aanbieder? Dan is er een verzekeringskantoor in Munstergeleen of rondom deze plaats. Let op: het kan nog sneller en gemakkelijker online. Op deze pagina lees jij de stappen die je doorloopt.

 1. Voer jouw geboortedatum in en check de tarieven van 2022.
 2. Selecteer een eigen risico (bijvoorbeeld €785).
 3. Wil je een restitutie- of naturapolis (beperkte of vrije zorgkeuze).
 4. Maak je gebruik van buitenlanddekking? (in NL, europa of wereldwijd).
 5. Welke tandartsverzekering kies je? (75% vergoed tot € 500).
 6. Geef je wens door voor fysiotherapie behandelingen (dit kan zijn achttien stuks per jaar).
 7. Bepaal de uitkering m.b.t. lenzen en brillen.
 8. Geef je wensen door betreffende alternatieve geneeswijzen.
 9. Ga voor de beste polis (denk aan bijv. Delta Lloyd vergelijken) en het overstappen online is zo geregeld.

Welke kosten worden er vergoed in Munstergeleen?

Jouw basisverzekering dekt veel voorkomende zorgkosten in Munstergeleen. Op die manier hoef je (buiten eigen risico) niet te betalen voor zaken als Bloedonderzoek, Huisarts, Ziekenvervoer, Medisch specialist maar ook Wijkverpleging, Dieetadvies, Verloskundige zorg, Logopedie. Controleer de kleine letters van jouw huidige dekking en zie meteen welk deel de verzekeraar dekt, en onder welke condities dit geldt. Hieronder spot je meerdere erkende zorgverleners in de provincie Limburg.

Huisarts

Je bezoekt de huisarts indien je last hebt van klachten. Een dokter kan helpen bij het in kaart brengen van problemen, doet een basisonderzoek, en kan je verwijzen naar een expert. Het bezoek aan de huisarts in Munstergeleen wordt gedekt uit het basispakket. Hiervoor geldt geen eigen risico. Dit speelt wel in het geval van een röntgenfoto, bloedafname en urineonderzoek.

Ziekenhuis

Hoe zit het met een behandeling in het ziekenhuis? Een basisverzekering dekt dit. Wel betaal je eigen risico. Handig: controleer goed of je assuradeur een contract heeft met ziekenhuizen in Limburg. Behoort dat niet tot de opties? Het kan voorkomen dat je dan niet de volle 100% betaald krijgt.

Fysiotherapie

Ik moet naar de fysio in Munstergeleen. Moet ik zelf betalen? Dekking van fysiotherapie is minimaal afgedekt uit de basispolis. Uitzonderingen zijn: jeugd tot de 18 jaar en bij specifieke chronische aandoeningen. Heb jij behoefte aan de fysiotherapeut? Kies in dat geval individuele aanvullende verzekering.

Opticien

Heb jij een bril of lenzen bij de opticien in Munstergeleen? Contactlenzen en brillen worden niet gedekt uit de basisverzekering. Dit geldt alleen bij een medisch belang of hulpmiddelen als speciale lenzen. Het alternatief is de aanvullende verzekering voor jouw lenzen of bril. Deze modules verschillen enorm: van een paar tientjes per jaar tot €200 per 3 jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Gehoorapparaat nodig? De basispolis betaalt maximaal 75% van de aanschafprijs van een hoortoestel. Een audicien in Munstergeleen moet wel een contract hebben met jouw verzekeraar. Ook vind je allerlei zorginstellingen in de streek Sittard-Geleen. Onder andere: diëtetiek, logopedie, podotherapie, ergotherapie en ook psychologische zorg, apotheek, audicien, haptonomie, plastische chirurgie. De vergoedingen wisselen nogal bij DSW en ZieZo. Controleer de condities van jouw polis om te zien waar je recht op hebt. Of ga meteen naar Dekking Consult door huisarts.

Verzekeringskantoor in Munstergeleen

Houd jij van persoonlijk contact aangaande je zorgpolis? Jij kan mogelijk ook contact opnemen met een verzekeringsmaatschappij in Munstergeleen. Dit noemen we ook wel een assurantieadviseur. De ervaringsdeskundige geeft advies op het gebied van hypotheken, verzekeringen en pensioenen. Deze persoon controleert je (gezinssituatie en helpt jou te besparen op de zorgverzekering. Dit gesprek kan wel honderden euro’s per jaar besparen! Dit kan bij de expert op kantoor, of gewoon gemakkelijk bij jou thuis.

 • Kijkt verder dan alleen de premie.
 • Een vertrouwd gezicht.
 • Zorgpolis die past bij jouw eisenpakket.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Munstergeleen