Loading...

Zorgverzekering Munnekeburen Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Iedere Nederlander vanaf 18 jaar is verplicht een zorgverzekering af te sluiten. Aan het einde van het jaar mag je weer over naar een andere zorgverzekering in Munnekeburen. Denk bijvoorbeeld aan Achmea, VGZ, Menzis, OHRA, FBTO. Ook in 2023 zijn de polissen weer veranderd. Het loont dus om jouw huidige polis eens kritisch te bekijken. Past de bestaande verzekering met jouw omstandigheden? Met behulp van een slimme zorgvergelijker kan iedereen vlug en makkelijk zorgverzekeringen vergelijken. Op die manier vind jij de verzekering die past bij jouw eisen en portemonnee. Beslis over eigen risico, geef je voorkeur door voor restitutie of natura, en kies aanvullende dekkingen zoals oedeemtherapie of medische hulp buitenland. Overstappen van aanbieder is razendsnel afgewerkt.

 • Populaire verzekeraars vergelijken
 • Polis afsluiten bij de verzekeraar
 • Hulp bij overstappen
 • Recht op 2 weken bedenktijd
 • Voor elke situatie een polis

Zorgverzekering vergelijken 2023

Het vinden en afsluiten van een zorgverzekering die bij jou past is tamelijk moeilijk. Zaken als Risicoselectie en Internet zorgverzekering zullen je aandacht nodig hebben. Er zijn talloos veel assuranten, van Zorg en Zekerheid of Menzis tot aan De Goudse en ZieZo. Hoe achterhaal ik een betrouwbare verzekeringspolis? Nederlandse zorgpolissen vergelijken hebben wij wat makkelijker gemaakt. Aan de hand van de zorgvergelijker achterhaal je gelijk en moeiteloos een betrouwbare verzekering die spoort met de wensen. Hulp nodig? Op zorgverzekeringcentrum.nl lees je praktische adviezen aangaande de naturapolis, aanvullende verzekering, eigen risico, restitutiepolis, basisverzekering. Je kunt hier ook terecht voor Meerkerk zorgverzekering.

Direct-vergelijken

Mijn goedkoopste zorgverzekering in december 2022 afsluiten
Zoek jij specifiek de goedkoopste zorgverzekering in Munnekeburen? De premies van de basisverzekeringen variëren vaak, terwijl de inhoud hetzelfde is. Door een prijsvergelijking zijn grote besparingen mogelijk. De laagste premie is afhankelijk van veel factoren. De kostprijs komt tot stand door aanvullende verzekering, type polis en eigen risico. Middels de polisvergelijker – en de speciale filters – spot jij snel welke aanbieder voor jou het meest voordelig is. Het is mogelijk vanaf 12 november 2022 over te stappen tot eind januari 2023. Nog meer besparen op je polis? Kies dan een vrijwillige eigen risico (bijv. €685). Herinnering: een goedkope zorgverzekering van aanbieders als Besured, Anderzorg, Nationale Nederlanden, HEMA betreft vaak een natura- of budgetpolis. Er is dan vaak sprake van minder flexibiliteit.

zorgverzekering-munnekeburen


Populaire zorgpolis in Munnekeburen?

Bij het selecteren van een nieuwe zorgverzekering voor 2023komt veel kijken. Er zijn talloze partijen die weer verschillende verzekeringen bieden. Een terechte vraag is dan: welke zorgpolis is geschikt? Je kunt gaan voor de goedkoopste zorgverzekering met een lage premie – bijvoorbeeld overstappen en zorgpolis Lage Vuursche afsluiten – een andere groep neigt naar de beste verzekering van 2023 die zo’n beetje elk type zorg vergoedt. Bijvoorbeeld die van Bewuzt, United Consumers, Interpolis, Zilveren kruis. Hieronder vind je belangrijke variabelen die even jouw aandacht nodig hebben. Met behulp van deze info zal het vergelijken van polissen nog beter gaan.


1. Restitutiepolis of Naturapolis afsluiten

Aangaande jouw basisverzekering kan je 2 kanten uit: een restitutie- of naturapolis. De dekking van de basisverzekering verschilt niet per verzekeraar. Wel fluctueren de zorgaanbieders en ziekenhuizen waar je terecht kunt. D.m.v. een restitutieverzekering kun je terecht bij alle zorgverleners voor o.a. Dementie of Hypertelorisme, en tevens voor bijv. Koorts en Respiratoir syncytieel virus. Men spreekt van vrije zorgkeuze. Via een naturaverzekering kan je naar enkel de deelnemende zorgaanbieders. Een restitutieverzekering is het duurst.


2. Eigen risico kiezen

Eigen risico is een verplicht onderdeel dat je zelf bijdraagt als je aanspraak maakt op de basisverzekering. Voor 2023 is dat €385. Een optie is een zogenaamd vrijwillig eigen risico. Het eigen risico kan omhoog met bijv. €500 (niet meer dan €500). Jouw “win” is een aantrekkelijk tarief. Gebruik je weinig zorg, en kan je een hoog risico veroorloven? Denk er eens rustig over na. Je bespaart zo honderden euro’s.


3. Aanvullende verzekering kiezen

Afgezien van het basispakket bestaan er verschillende aanvullende verzekeringen. Soms kan dat erg handig zijn. Opties: een extra dekking voor brillen en lenzen, medische hulp buitenland, fysiotherapie, tandarts. Gebruik je ook veelvoudig meer dan de standaard zorg? Overweeg dan zeker aanvullende dekking. Zoek zeker goed uit of de hogere premie in verhouding staat tot de zorg.


4. Collectieve zorgverzekering

Is er voor jou toevallig een collectieve verzekeringen: via het bedrijf, een gemeente (Weststellingwerf) of via een opleiding. Je ontvangt een goedkoper tarief (denk aan 5 tot 10 procent korting). In de praktijk liggen de prijzen hoger dan normaal. Veel collectieve pakketten rijmen niet automatisch met jouw wensen m.b.t. zorg. Kijk dit dus goed na!

Ziektekostenverzekering afsluiten in Munnekeburen?
Nu aftrappen met ziekenfonds vergelijken en de actuele dekking oversluiten? In dit geval maak je ‘een afspraak bij het verzekeringskantoor in Munnekeburen of ergens in de buurt. Tip: geen tijd? Dan kan dit ook nu en nog effectiever via internet. Hieronder check jij de stappen die je doorloopt.

 1. Geef je je leeftijd (geboortedatum) in voor de geldige tarieven van 2023.
 2. Hoe hoog mag het eigen risico zijn (bijvoorbeeld €785).
 3. Selecteer een natura- of restitutiepolis (zelf kiezen (vrij) of minder keus).
 4. Maak je gebruik van buitenlanddekking? (bijv. volledige europadekking).
 5. Welke tandartsverzekering kies je? (bijv. 50% vergoed tot €500).
 6. Geef je wens door voor de dekking voor fysiotherapie (onder andere 6 per jaar).
 7. Selecteer de uitbetalingen m.b.t. lenzen en brillen.
 8. Bepaal wat je wil m.b.t. alternatieve geneeswijzen.
 9. Kies de gewenste polis (denk aan bijv. CZ vergelijken) en online overstappen kan je moeiteloos doen.

Welke kosten worden er vergoed in Munnekeburen?

De basisverzekering dekt veel voorkomende zorgkosten in Munnekeburen. Zo ben je standaard verzekerd voor onder andere Medisch specialist, Ziekenvervoer, Medicijnen, Huisarts maar ook Logopedie, Ergotherapie, Verloskundige zorg, Revalidatiezorg. Bekijk de condities van jouw huidige modules om te achterhalen wat de verzekeraar betaalt, en of je ook eigen risico moet betalen. Hieronder tref jij meerdere gangbare zorgverleners in de provincie Friesland.

Huisarts

Je bezoekt de huisarts bij de meeste soorten klachten. De dokter zal proberen de klachten te verminderen, bepaalt wat er aan de hand is, of geeft je een verwijzingsbrief voor een specialist. Een consult bij de huisarts in Munnekeburen wordt gedekt uit het basispakket. Hiervoor geldt geen eigen risico. Dat is anders bij een röntgenfoto, bloedafname en urineonderzoek.

Ziekenhuis

Wat wordt er gedekt bij een verblijft in ziekenhuizen? Een basisverzekering betaalt dit. Een stukje moet je zelf betalen (eigen risico). Let op: check even of de verzekering afspraken heeft gemaakt met ziekenhuizen in Friesland. Is dat niet het geval? Het komt regelmatig voor dat de behandeling niet volledig wordt betaald.

Fysiotherapie

Een afspraak bij de fysio in Munnekeburen. Wordt dit gedekt? Je fysiotherapie wordt slechts gedeeltelijk betaald via de basispolis. Uitzonderingen zijn: kinderen t/m 17 jaar en bij (geselecteerde) chronische ziektes. Ga je zo nu en dan naar de fysiotherapeut? Selecteer dan een aanvullende verzekering.

Opticien

Heb jij een bril of lenzen bij de opticien in Munnekeburen? De kosten voor brillen en lenzen worden niet gedekt uit de basispolis. Uitzonderingen zijn een medische ingreep of hulpmiddelen als speciale lenzen. Gelukkig bestaat er een aanvullende verzekering voor brillen en lenzen. De vergoedingen hiervoor zijn wisselend: van €60 per jaar tot €400 per 3 jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Gehoorapparaat nodig? De basisverzekering betaalt maximaal 75% van de prijs voor zo’n hoortoestel. Een audicien in Munnekeburen moet een contract hebben afgesloten met je verzekeraar. Er zijn nog een aantal verschillende types zorg in de streek Weststellingwerf. Zoals ergotherapie, podotherapie, diëtetiek, kraamzorg of audicien, haptonomie, apotheek, psychologische zorg, stoppen met roken. De financiële compensaties wisselen nogal bij C4Me of Promovendum. Bestudeer de voorwaarden van je verzekering om de tegemoetkomingen te achterhalen. Of ga meteen naar Dekking Computerprogrammatuur.

Verzekeringskantoor in Munnekeburen

Prefereer jij een persoonlijke afspraak met betrekking tot de zorgpolis? Jij kan mogelijk ook contact opnemen met de verzekeringsmaatschappij in Munnekeburen. Dit noemen we ook wel een assurantieadviseur. Deze persoon geeft advies inzake verzekeringen, pensioenen en hypotheken. Deze persoon checkt jouw persoonlijke situatie, en bieden praktische tools om te besparen op de zorgverzekering. Zo’n afspraak kan je flink wat geld opleveren. Soms kan dit bij hen op kantoor, maar soms ook gewoon thuis.

 • Kijkt verder dan alleen de premie.
 • 1 op 1 afspraken.
 • Zorgverzekering die aansluit bij jouw wensen.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Munnekeburen