Loading...

Zorgverzekering Muiden Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Iedereen vanaf 18 jaar is verplicht om een (basis)zorgverzekering af te sluiten. Aan het einde van het jaar kan je switchen van zorgverzekering in Muiden. Denk bijvoorbeeld aan OHRA, FBTO, CZ, Menzis, Achmea. In 2023 verandert er voor jou het een en ander. Het is slim om het huidige contract goed door te nemen. Past deze bestaande polis nog met jouw situatie? Met medewerking van onze snelle zorgvergelijker kan jij nu, makkelijk zorgverzekeringen vergelijken. Mede daardoor spot jij de verzekering die past bij jouw eisen en portemonnee. Bepaal je eigen risico, maak een keuze uit natura of restitutie, en kies optioneel voor aanvullende dekkingen als bijv. medische hulp buitenland + vergoeding bril en contactlenzen. Overstappen van aanbieder is binnen 5 minuten afgehandeld.

 • De beste verzekeraars vergelijken
 • Polis afsluiten bij de verzekeraar
 • Overstappen zonder gedoe
 • Overstappen met 14 dagen bedenktijd
 • Ook aanvullende dekkingen

Zorgverzekering vergelijken 2023

Het vinden van een zorgverzekering op maat is best ingewikkeld. Termen als EHIC of Vrijwillig eigen risico zal je moeten overwegen. Er zijn nogal wat aanbieders, van Besured of National Academic tot bijv. FBTO en ZieZo. Hoe sluit ik ‘een polis af bij een voordelige polis? Zorgpolissen vergelijken gaat gemakkelijker dan je denkt. Geholpen door de zorgvergelijker detecteer je direct en eenvoudig een goedkope verzekering die past bij jouw zorgbehoefte. Is het lastig? Op zorgverzekeringcentrum.nl vind jij makkelijke adviezen aangaande de restitutiepolis, aanvullende verzekering, basisverzekering, collectieve zorgverzekering, naturapolis. Of klik meteen verder naar Meeden zorgverzekering.

Direct-vergelijken

Mijn goedkoopste zorgverzekering in december 2022 afsluiten
Is alles wat jij wil de goedkoopste zorgverzekering in Muiden? De tarieven van de basisverzekeringen verschillen enorm, terwijl jij bij elke partij dezelfde dekking ontvangt. Hierdoor zijn grote besparingen mogelijk. De laagste premie is niet voor iedereen hetzelfde. De prijs hangt o.a. af van soort polis (natura of restitutie), aanvullende modules en eigen risico. Via onze vergelijker – met bruikbare filters – spot je direct welke organisatie voor jou het meest voordelig is. Je kunt overstappen vanaf 12 november 2022 tot uiterlijk 31 januari 2023. Lagere prijzen regelen op de ziektekosten? Kies dan een vrijwillige eigen risico (bijv. €685). Herinnering: een goedkope zorgverzekering van verzekeraars als Nationale Nederlanden, Promovendum, Anderzorg, Besured is in de regel een natura- of budgetpolis. Je hebt te maken met dat niet alle zorginstellingen worden vergoed.

zorgverzekering-muiden


Populaire zorgpolis in Muiden?

Bij het kiezen van een zorgverzekering voor 2023 moet jij een aantal stappen volgen. We onderscheiden veel verschillende aanbieders die weer verschillende verzekeringen bieden. Een belangrijke vraag is dan ook: welke zorgpolis past bij mij? Veel mensen neigen naar de goedkoopste zorgverzekering met de laagste premie – wellicht overstappen en zorgpolis Laag-Soeren afsluiten – een ander deel gaat juist voor de beste verzekering van 2023 die de meeste risico’s afdekt. Het kan gaan om een polis van Univé, Bewuzt, United Consumers, Zilveren kruis. Hierna ontdek je betekenisvolle factoren die jou verder op weg helpen. Met behulp van deze aanwijzingen zul je de zorgvergelijker beter begrijpen.


1. Restitutiepolis of Naturapolis afsluiten

Aangaande jouw basisverzekering kan je 2 kanten uit: een natura- of restitutiepolis. De dekking van deze basispolissen is bij iedereen gelijk. Wel schommelen de zorgadressen waar je het volledige bedrag krijgt. Met een restitutiepolis kies je zelf je zorginstellingen voor aandoeningen als Dengue of Gegeneraliseerde angststoornis, maar ook Lassakoorts en Polyneuropathie. Bekend als vrije zorgkeuze. Via een naturapolis kun je terecht bij een stuk minder zorgaanbieders. De naturapolis heeft een lagere premie.


2. Kies het eigen risico

Jouw eigen risico is een deel dat je zelf bijdraagt zodra je iets uit jouw basisverzekering gebruikt. In 2023 is dat €385. Je kunt kiezen voor een vrijwillig hoger eigen risico. Je kunt het verhogen met bijvoorbeeld €300 (de max is €500). Je profiteert van een betaalbare premie. Ben je gezond, en heb je wat spaargeld liggen? Dan is dit nog niet zo gek. De maandlasten gaan flink omlaag.


3. Aanvullende dekkingen kiezen

Buiten de basispolis kan je jouw polis uitbreiden met aanvullende verzekeringen. Dit is zeker geen verplichting. Opties: een extra aanvulling voor brillen en lenzen, alternatieve geneeswijzen, medische hulp buitenland, tandarts. Maak je veelvuldig gebruik van extra aanvullende zorg? Aanvullende dekking is dan een must. Duik dan even in de materie of het uit kan deze kosten zelf te dragen i.p.v. te verzekeren.


4. Collectieve zorgverzekering

Heb je al uitgezocht of er een collectieve verzekeringen is via het bedrijf, je gemeente (Muiden) of juist een vereniging. Je hebt recht op een lagere premie (denk aan 5 tot 10 procent korting). In de praktijk ben je helemaal niet goedkoper uit. Veel collectieve pakketten sluiten niet altijd aan op jouw wensen m.b.t. zorg. Kijk uit voor oververzekering!

Ziektekostenverzekering afsluiten in Muiden?
Vandaag aanvangen met ziekenfonds vergelijken en een nieuwe polis afsluiten? In deze situatie is er een verzekeringskantoor in Muiden of in deze buurt. Handig: je doet dit veel rapper en duidelijker op internet. Hierna bekijk je een bruikbaar stappenplan.

 1. Vul als eerste jouw leeftijd in om de actuele tarieven van 2023 te zoeken.
 2. Selecteer een eigen risico (bijvoorbeeld €885).
 3. Wil je een natura- of restitutiepakket (veel te kiezen (vrij) of minder mogelijkheden).
 4. Maak je gebruik van buitenlanddekking? (bijv. spoedeisende hulp wereldwijd).
 5. Welke tandartsverzekering kies je? (bijv. 50% vergoed tot €250).
 6. Geef je wens door voor fysiotherapie behandelingen (kies bijv. 36 keer).
 7. Selecteer de gewenste vergoeding voor lenzen en brillen.
 8. Geef je wensen door ten aanzien van alternatieve geneeswijzen.
 9. Maak een keuze uit de verzekeraars(een optie is Bewuzt vergelijken) en de overstap is online snel rond.

Wordt alle zorg vergoed in Muiden?

De basisverzekering staat garant voor een groot deel van de zorgkosten in Muiden. Daarmee hoef je (buiten eigen risico) niet te betalen voor bijvoorbeeld Ziekenvervoer, Ziekenhuis, Huisarts, Medisch specialist. Maar denk ook aan Geestelijke gezondheidszorg, Revalidatiezorg, Gehandicaptenzorg, Logopedie. Lees de algemene voorwaarden van de huidige modules om te achterhalen wat jouw verzekeraar wel/niet betaalt, en onder welke condities dit geldt. Hierna vind je enkele gebruikelijke zorgaanbieders in de provincie Noord-Holland.

Huisarts

De huisarts kan je ondersteunen wanneer je ergens mee zit. De dokter zal proberen de klachten te verminderen, trekt een conclusie, en neemt contact op met een ziekenhuis. Een consult bij de huisarts in Muiden wordt aan je terugbetaald via het basispakket. Je hebt niet te maken met een eigen risico. Dat is anders bij een röntgenfoto, bloedafname en urineonderzoek.

Ziekenhuis

Te maken met een intensieve ziekenhuisopname? Het basispakket betaalt dit. Je betaalt hier wel eigen risico. Tip: verifieer of je verzekering afspraken heeft gemaakt met ziekenhuizen in Noord-Holland. Behoort dat niet tot de opties? Het kan zijn dat de behandeling niet volledig wordt betaald.

Fysiotherapie

Een bezoek aan de fysiotherapeut in Muiden. Hoe zit het met de dekking? Je fysiotherapie wordt slechts gedeeltelijk betaald via de basisverzekering. Uitzondering op de regel: kinderen tot en met 17 jaar en bij specifieke chronische aandoeningen. Kan jij eigenlijk niet zonder de fysiotherapeut? Selecteer dan speciale aanvullende verzekering.

Opticien

Ga je naar de opticien in Muiden? Je kosten bij een bril of lenzen worden niet vergoed vanuit de basisverzekering. Dit is echter anders bij een medisch belang of hulpmiddelen als speciale lenzen. Wel is er een aanvullende verzekering voor brillen en lenzen. Vergoedingen lopen zeer uiteen: van €45 per jaar tot €400 per jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Heeft u behoefte aan een gehoorapparaat? De basisverzekering vergoedt 75% van de prijs voor zo’n hoortoestel. Je audicien in Muiden zal wel een contract moeten hebben met jouw verzekeraar. Er zijn nog allerlei zorginstellingen in de regio Muiden. Neem nou ergotherapie, logopedie, podotherapie, kraamzorg maar ook psychologische zorg, apotheek, plastische chirurgie, stoppen met roken, audicien. De tegemoetkomingen zijn erg wisselend bij C4Me of VGZ. Check de afspraken van de polis om te achterhalen in hoeverre het gedekt is. Of ga meteen naar Dekking Compressietherapie.

Verzekeringskantoor in Muiden

Geef jij de voorkeur aan persoonlijk contact ten aanzien van een zorgpolis? Je kunt een afspraak maken met een deskundige verzekeringsmaatschappij in Muiden. Met een moeilijk woord heet dit een assurantieadviseur. Deze persoon adviseert jou omtrent pensioenen, hypotheken en verzekeringen. Deze persoon bespreekt je privé-situatie en helpt jou te besparen op de zorgverzekering. Een deskundig consult kan je flink wat geld opleveren. Dit is mogelijk op locatie (kantoor), maar soms ook gewoon thuis.

 • Deskundig advies.
 • Een vast aanspreekpunt.
 • Zorgpolis die past bij jouw eisenpakket.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Muiden