Loading...

Zorgverzekering Montfoort Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Iedere Nederlander moet een zorgverzekering hebben. Vanaf november kan je overstappen van zorgverzekering in Montfoort. Populaire keuzes zijn Achmea, Menzis, OHRA, CZ, FBTO. In 2023 verandert er voor jou het een en ander. Het is geen gek idee om het huidige contract goed te bekijken. Klopt de geldende polis met jouw omstandigheden? Via onze innovatieve zorgvergelijker kan iedereen gelijk, probleemloos zorgverzekeringen vergelijken. Op basis daarvan vind je een goede verzekering voor een goede prijs. Bepaal je eigen risico, ga voor restitutie en natura, en kies eventueel nog voor aanvullende dekkingen als acnetherapie plus osteopathie. Overstappen van aanbieder is in een paar minuutjes gedaan.

 • Veel gekozen verzekeraars vergelijken
 • Direct bij de zorgverzekeraar afsluiten
 • Overstappen zonder gedoe
 • Standaard 14 dagen bedenktijd
 • Een verzekering voor iedereen

Zorgverzekering vergelijken 2023

De zoektocht naar een zorgverzekering die bij jou past is vaak lastig. Zaken als Betalingsregeling of Zvw zullen je aandacht nodig hebben. En er zijn tientallen polissen, van Avéro Achmea of PMA tot o.a. Interpolis en Salland. Hoe sluit ik ‘een polis af bij een aantrekkelijke verzekering? Nederlandse zorgpolissen vergelijken hebben wij wat makkelijker gemaakt. Geholpen door deze zorgvergelijker detecteer je gelijk en ongecompliceerd een aantrekkelijke verzekering die aansluit op de wensen. Meer info? Op onze website check je praktische info m.b.t. de basisverzekering, aanvullende verzekering, restitutiepolis, naturapolis, eigen risico. Je kunt hier ook terecht voor Marum zorgverzekering.

Direct-vergelijken

Mijn goedkoopste zorgverzekering in december 2022 afsluiten
Zoek jij specifiek de goedkoopste zorgverzekering in Montfoort? De tarieven van de basisverzekeringen variëren enorm, terwijl je overal basisdekking hebt. Zo kan je al gauw een paar euro besparen. Welke verzekering het goedkoopste is kan per aanvraag verschillend zijn. Het maandelijkse bedrag hangt af van mate van vrije zorgkeuze, aanvullende polissen en eigen risico. Aan de hand van ons vergelijk script – met bruikbare filters – spot je binnen enkele minuten welke verzekeringspolis voor jouw situatie het laagst geprijsd is. Je kunt overstappen vanaf 12 november 2022 tot maximaal eind januari 2023. Extra veel voordeel op de verzekeringen? Dan kan je kiezen voor hogere eigen risico’s (bijv. €585). Let op: een goedkope zorgverzekering van partijen als Nationale Nederlanden, Promovendum, Besured, Anderzorg is meestal wel een naturapolis (budgetpolis). Een negatief aspects hiervan is: je niet zomaar naar elk ziekenhuis kan.

zorgverzekering-montfoort


Meest gekozen zorgpolis in Montfoort?

Bij het afsluiten van een zorgverzekering voor 2023 moet je enkele handelingen verrichten. Je kunt terecht bij allerlei maatschappijen die elk weer allerlei polissen aanbieden. Een veelgestelde vraag is dan ook: welke zorgpolis is iets voor mij? Een optie is de goedkoopste zorgverzekering met de laagste premie – wellicht overstappen en zorgpolis Kuinre afsluiten – een andere groep neigt naar de beste verzekering van 2023 die de meeste risico’s afdekt. Wellicht een verzekering van Bewuzt, Zilveren kruis, Interpolis, United Consumers. Verderop bekijk je een aantal begrippen die even jouw aandacht nodig hebben. Met deze hulp kun je een betere zorgvergelijking maken.


1. Natura- of restitutie polis afsluiten

Als we het hebben over de basisverzekering heb je de keuze uit een natura- of restitutie verzekering. De dekking van deze basispolissen is overal hetzelfde. Wel wisselen de zorginstellingen waar je het volledige bedrag krijgt. Via een restitutieverzekering mag je kiezen voor iedere zorgaanbieders voor problemen zoals Beelddenken of Excoriatie, maar ook Mozaïcisme en Taijin kyofusho. We noemen dit ook vrije zorgkeuze. Aan de hand van een naturapolis kan je naar een stuk minder zorgaanbieders. Een naturapolis is goedkoper.


2. Eigen risico kiezen

Eigen risico is een wettelijk verplicht drempelbedrag dat je zelf “meebetaalt” als je aanspraak maakt op de basisverzekering. In 2023 is het ER €385. Een optie is het vrijwillige eigen risico. Het eigen risico kan omhoog met bijv. €400 (niet meer dan €500). Het voordeel is een goedkopere verzekering. Gebruik je weinig zorg, en heb je wat spaargeld liggen? Dan is dit nog niet zo gek. De maandelijkse premie zal flink dalen.


3. Aanvullende dekking kiezen

Afgezien van het basispakket kan je jouw polis uitbreiden met aanvullende verzekeringen. Dit is zeker geen verplichting. Opties: een extra module voor tandarts, alternatieve geneeswijzen, brillen en lenzen, fysiotherapie. Gebruik je ook veelvoudig meer dan de standaard zorg? Overweeg dan zeker aanvullende dekking. Kijk van tevoren of het voor jou wel uit kan.


4. Collectieve zorgverzekering

Er zijn verschillende soorten collectieve verzekeringen: via je job, gemeente (Montfoort) of mogelijk een onderwijsinstelling. Je krijgt een voordelige premie (korting van 5-10%). In de regel is het helemaal niet gunstig. Deze collectieve pakketten sluiten niet altijd aan op jouw specifieke zorgvragen. Controleer dus goed de polis!

Ziektekostenverzekering afsluiten in Montfoort?
Snel starten met ziekenfonds vergelijken en een nieuwe polis afsluiten? In deze situatie maak je ‘een afspraak bij het verzekeringskantoor in Montfoort of ergens in de buurt. Maar dit gaat nog een stuk vlotter en eenvoudiger d.m.v. internet. Hier spot je een handig stappenplan.

 1. Voer jouw geboortedatum in en check de tarieven van 2023.
 2. Kies een eigen risico (bijvoorbeeld €885).
 3. Kies voor natura- of restitutiepolis (een vrije- of beperkte keuze).
 4. Maak je gebruik van buitenlanddekking? (in NL, europa of wereldwijd).
 5. Selecteer een tandartsverzekering (€ 1000 of meer vergoed).
 6. Bepaal de hoeveelheid fysiotherapie mogelijkheden (o.a. 6 per jaar).
 7. Kies de dekking voor brillen en lenzen.
 8. Bepaal wat je wil m.b.t. alternatieve geneeswijzen.
 9. Maak een keuze uit de verzekeraars(een optie is Zilveren Kruis ziektekostenverzekering) en stap direct online over.

Wordt alle zorg vergoed in Montfoort?

De basisverzekering dekt een groot deel van de zorgkosten in Montfoort. Zodoende worden kosten gedekt van onder andere Bloedonderzoek, Ziekenvervoer, Medicijnen, Huisarts en tevens Wijkverpleging, Dieetadvies, Revalidatiezorg, Geestelijke gezondheidszorg. Controleer de condities van de huidige verzekering en zie meteen welk deel de verzekeraar dekt, en onder welke voorwaarden. Hieronder tref jij enkele algemene zorginstellingen in de provincie Utrecht.

Huisarts

Je kan een bezoek brengen aan een huisarts voor allerlei klachten. De dokter probeert iets te doen, bepaalt wat er aan de hand is, en verwijst je eventueel door. Een consult bij de huisarts in Montfoort wordt vergoed uit het basispakket. Je hebt niet te maken met een eigen risico. Dit speelt wel in het geval van urineonderzoek, bloedafname of een röntgenfoto.

Ziekenhuis

Wat is er verzekerd bij een behandeling in het ziekenhuis? De basisverzekering staat hiervoor garant. Wel betaal je eigen risico. Handig: inspecteer of de verzekering een contract heeft afgesloten met ziekenhuizen in Utrecht. Is dit niet mogelijk? Het kan zijn dat je dan niet de volle 100% betaald krijgt.

Fysiotherapie

Ik wil naar de fysiotherapeut in Montfoort. Wordt dit gedekt? Fysiotherapie wordt heel beperkt vergoed vanuit de basispolis. Altijd wel voor: jongeren tot 18 jaar en als er sprake is van een chronische aandoening. Heb jij behoefte aan de fysiotherapeut? Ga dan voor individuele aanvullende verzekering.

Opticien

Kom je wel eens bij de opticien in Montfoort? Je kosten bij een bril of lenzen worden niet betaald uit de basisverzekering. Dit geldt alleen bij een medische ingreep of hulpmiddelen als speciale lenzen. Goed nieuws: er is ook een aanvullende verzekering voor brillen + lenzen. De uitbetalingen hiervan schommelen nogal: van €35 per jaar tot €100 per 3 jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Toe aan een gehoorapparaat? De basisverzekering dekt 75% van kosten die komen kijken bij een hoortoestel. De audicien in Montfoort is dan wel genoodzaakt een contract met jouw assuradeur. Ook vind je vele zorgbedrijven in de streek Montfoort. Bijvoorbeeld: diëtetiek, podotherapie, logopedie, ergotherapie of ook haptonomie, psychologische zorg, plastische chirurgie, stoppen met roken, apotheek. De dekkingen kunnen sterk afwijken bij HEMA en PNOZorg. Check de dekking van de polis voor de actuele vergoedingen. Of lees direct alles over Dekking Chirurgische ingrepen bij overgewicht.

Verzekeringskantoor in Montfoort

Houd jij van een “echt” gesprek m.b.t. de zorgpolis? Wellicht kies jij het liefste voor een verzekeringsmaatschappij in Montfoort. Ook bekend als een assurantieadviseur. De deskundige begeleidt jou t.a.v. pensioenen, verzekeringen en hypotheken. De adviseur inventariseert je (gezinssituatie en helpt jou te besparen op de zorgverzekering. Zo’n afspraak kan wel honderden euro’s per jaar besparen! Soms kan dit bij hen op kantoor, maar vaak ook bij jou thuis.

 • Jarenlange ervaring.
 • Een vertrouwd gezicht.
 • Nooit meer onder- of oververzekerd.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Montfoort