Loading...

Zorgverzekering Monster Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Iedere consument is verplicht een (basis)zorgverzekering te nemen. In de maanden november en december kan je een (nieuwe) zorgverzekering afsluiten in Monster. Dit kan o.a. naar FBTO, OHRA, Menzis, VGZ, CZ. Ook in 2022 verandert er weer het een en ander. Het is dus slim om het huidige contract nog eens door te lezen. Past deze bestaande zorgverzekering met wat jij belangrijk vindt? Aan de hand van deze snelle zorgvergelijker kan je vlug en makkelijk zorgverzekeringen vergelijken. Hierdoor selecteer je de verzekering die past bij jouw eisen en portemonnee. Selecteer je eigen risico, maak een keuze uit natura of restitutie, en regel je aanvullende modules als bijv. osteopathie + fysiotherapie. Overstappen van aanbieder is binnen 5 minuten geregeld.

 • Top verzekeraars vergelijken
 • De verzekering afsluiten direct bij de aanbieder
 • Handige overstapservice
 • Altijd 14 dagen bedenktijd
 • Lage prijzen / maandtarieven

Zorgverzekering vergelijken 2022

Het vinden en afsluiten van een zorgverzekering die bij jou past is soms ingewikkeld. Feiten zoals Zorgverzekeringswet (Zvw) en Regeling wanbetalers komen veelvuldig voorbij. Er zijn nogal wat aanbieders, van De Amersfoortse of Pro Life tot Ik en United Consumers. Hoe achterhaal ik een geschikte polis? Zorgpolissen vergelijken is niet moeilijk! Middels een zorgvergelijker tref je gelijk en ongecompliceerd een aantrekkelijke verzekering die in lijn is met je individuele wensen. Kom je er niet uit? Op deze pagina vind je praktische details over de collectieve zorgverzekering, aanvullende verzekering, restitutiepolis, naturapolis, basisverzekering. Je kunt hier ook terecht voor Marsum zorgverzekering.

Direct-vergelijken

Mijn goedkoopste zorgverzekering in augustus 2022 afsluiten
Zoek jij specifiek de goedkoopste zorgverzekering in Monster? De prijzen van de basisverzekeringen variëren regelmatig, terwijl je overal hetzelfde krijgt. Om die reden kun je eenvoudig besparen. Wat nu de laagste premie is, kan per persoon verschillen. De premie komt tot stand door aanvullende verzekering, type polis en eigen risico. Door onze vergelijker – inclusief handige filters – bekijk je supersnel welke aanbieder voor jou het meest voordelig is. Overstappen kan van 12 november 2021tot januari 2022. Meer voordeel behalen op je polis? Dan kan je kiezen voor hogere eigen risico’s (bijv. €885). Goed om te weten: een goedkope zorgverzekering van partijen als Anderzorg, Nationale Nederlanden, HEMA, Promovendum is vaak een budgetpolis of naturapolis. Een negatief aspects hiervan is: beperkte zorgkeuze.

zorgverzekering-monster


Populaire zorgpolis in Monster?

Bij het overstappen van de zorgverzekering voor 2022 komt veel kijken. In Nederland kennen we allerlei partijen die elk weer allerlei polissen aanbieden. Een veelgestelde vraag is dan ook: welke zorgpolis moet ik kiezen? Een vaak gemaakte keuze is de goedkoopste zorgverzekering met een lage premie – wellicht overstappen en zorgpolis Kudelstaart afsluiten – maar ook voor de beste verzekering van 2022 die de meeste risico’s afdekt. Het kan gaan om een polis van Zilveren kruis, Interpolis, United Consumers, Univé. Hieronder ontdek je nuttige begrippen die jou verder op weg helpen. Aan de hand van deze tips zul je de zorgvergelijker beter begrijpen.


1. Natura- of restitutie polis afsluiten

Als we het hebben over de basisverzekering zijn er 2 opties: een restitutieverzekering en een naturaverzekering. Wat er vergoed wordt uit de basisverzekering is bij iedereen identiek. Wel wisselen de zorgaanbieders en ziekenhuizen waar je complete dekking hebt. Via een restitutieverzekering mag je kiezen voor iedere zorgverleners en ziekenhuizen voor problemen zoals Beelddenken of Hidradenitis suppurativa, en tevens voor bijv. Polycythemie en Striae. Bekend als vrije zorgkeuze. Met een naturaverzekering kun je terecht bij alleen de aangesloten ziekenhuizen/zorginstellingen. De naturapolis heeft een lagere premie.


2. Hoogte eigen risico

Het eigen risico is een verplicht bedrag wat je uit eigen portomonee betaalt als je iets uit jouw basisverzekering gebruikt. Voor 2022 bedraagt dit €385. Een optie is een vrijwillig eigen risico. Je kunt het verhogen met bijvoorbeeld €300 (niet meer dan €500). Je profiteert van een betaalbare polis. Heb je niet vaak wat, en heb je wat spaargeld liggen? Overweeg het gerust. Je bespaart zo honderden euro’s.


3. Aanvullende verzekeringen kiezen

Behalve de basisverzekering kan je jouw polis uitbreiden met aanvullende verzekeringen. Dit is zeker geen verplichting. Voorbeelden zijn een extra verzekering voor brillen en lenzen, medische hulp buitenland, fysiotherapie, alternatieve geneeswijzen. Gebruik je ook veelvoudig meer dan de standaard zorg? Dan is zo’n aanvullende dekking geen gek idee. Neem dan goed door of het uit kan deze kosten zelf te dragen i.p.v. te verzekeren.


4. Collectieve zorgverzekering

Is er voor jou toevallig een collectieve verzekeringen: via je job, jouw gemeente (Westland) of wellicht een opleiding. Je hebt recht op dan korting op jouw zorgverzekering (max 10% op de basisverzekering). Vaak ben je helemaal niet goedkoper uit. De collectieve pakketten rijmen niet automatisch met je specifieke zorgwensen. Je bent al gauw oververzekerd.

Ziektekostenverzekering afsluiten in Monster?
Nu beginnen met ziekenfonds vergelijken en de actuele dekking oversluiten? Dan maak je ‘een afspraak bij het verzekeringskantoor in Monster of ergens in de buurt. Goed om te weten: het kan nog sneller en simpeler d.m.v. internet. Hier tref je een handig stappenplan.

 1. Vul jouw geboortedatum in om te tarieven van 2022 te bekijken.
 2. Kies een eigen risico (bijvoorbeeld €585).
 3. Wil je een restitutie- of naturapakket (vrije keuze of beperkte zorg).
 4. Kies je voor buitenlanddekking? (dit kan zijn volledige werelddekking).
 5. Bepaalde de hoogte van de tandartsverzekering (bijv. 100% vergoed tot €1000).
 6. Neem een besluit over het aantal behandelingen bij de fysiotherapeut (o.a. 36 stuks per jaar).
 7. Bepaal de uitbetalingen t.a.v. lenzen en brillen.
 8. Kies ook de opties met betrekking tot alternatieve geneeswijzen.
 9. Maak een keuze uit de verzekeraars(dat kan zijn ZieZo ziektekostenverzekering) en de overstap is online snel rond.

Welke zorg betaalt de verzekeraar in Monster?

Jouw basisverzekering betaalt een groot deel van de zorgkosten in Monster. Zodoende worden kosten gedekt van zaken als Bloedonderzoek, Huisarts, Ziekenhuis, Medicijnen. Maar denk ook aan Geestelijke gezondheidszorg, Wijkverpleging, Dieetadvies, Gehandicaptenzorg. Controleer de kleine letters van je actuele verzekeraar om te achterhalen welk deel de verzekeraar dekt, en onder welke condities dit geldt. Hierna lees jij enige gebruikelijke zorginstellingen in de provincie Zuid-Holland.

Huisarts

Je kunt naar de huisarts voor allerlei klachten. Je dokter heeft veel kennis en trekt een conclusie, en kan je verwijzen naar een expert. Het bezoek aan de huisarts in Monster wordt aan je terugbetaald via het basispakket. Goed om te weten: je betaalt geen eigen risico. Bij andere kosten wel, zoals speciale medicijnen en bloedprikken.

Ziekenhuis

Wat is er verzekerd bij een intensieve ziekenhuisopname? Je basisverzekering vergoedt dit. Je betaalt hier wel eigen risico. Goed om te weten: verifieer of jouw verzekeraar een contract heeft met ziekenhuizen in Zuid-Holland. Wordt dat een lastig verhaal? Het komt regelmatig voor dat je slechts een gedeeltelijke vergoeding krijgt.

Fysiotherapie

Ik maak een afspraak bij de fysio in Monster. Moet ik zelf betalen? Dekking van fysiotherapie is minimaal afgedekt via het basispakket. Altijd wel voor: kinderen tot en met 17 jaar en bij specifieke chronische aandoeningen. Wil je wel gebruik maken van de fysiotherapeut? Maak dan een keus voor individuele aanvullende verzekering.

Opticien

Ben jij klant bij de opticien in Monster? Je kosten bij een bril of lenzen zal niet worden vergoed binnen de basisverzekering. Hierop wordt afgeweken in het geval van een medische reden of of optische hulpmiddelen. Goed nieuws: er is ook een aanvullende verzekering voor lenzen en brillen. Verzekeraars zijn niet consistent op dit gebied: van €35 per jaar tot €500 per 2 jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Zoekt u binnenkort een gehoorapparaat? Het basispakket betaalt 75% van de aanschafprijs van een hoortoestel. Je audicien in Monster zal wel een contract moeten hebben met je verzekeraar. Buiten dit onderscheiden we nog een aantal verschillende types zorg in de regio Westland. Zoals podotherapie, kraamzorg, diëtetiek, logopedie en plastische chirurgie, haptonomie, psychologische zorg, apotheek, stoppen met roken. De financiële compensaties zijn erg wisselend bij inTwente en Pro Life. Raadpleeg de dekking van de polis om te zien waar je recht op hebt. Of navigeer rechtstreeks naar Dekking Chiropractie.

Verzekeringskantoor in Monster

Geef jij de voorkeur aan persoonlijk contact rondom een zorgpolis? Jij kan mogelijk ook contact opnemen met de verzekeringsmaatschappij in Monster. In de volksmond: een assurantieadviseur. De specialist helpt jou op het gebied van hypotheken, pensioenen en verzekeringen. De deskundige bekijkt de stand van zaken, en geven quick wins om te besparen op de zorgverzekering. Een deskundig consult kan je flink wat geld opleveren. Het kan op het verzekeringskantoor, maar hij of zij kan ook langskomen.

 • Kijkt verder dan alleen de premie.
 • Deskundig en betrouwbaar.
 • Zorgpolis die past bij jouw eisenpakket.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Monster