Loading...

Zorgverzekering Monnickendam Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Iedereen in Nederland moet verplicht een zorgverzekering hebben. Aan het einde van het jaar kan je kiezen voor een andere zorgverzekering in Monnickendam. Populaire keuzes zijn FBTO, Menzis, Achmea, VGZ, CZ. In 2023 kan er voor jou wat veranderen. Het is dus slim om jouw huidige polis goed door te nemen. Klopt jouw afgesloten zorgverzekering met wat jij belangrijk vindt? Met medewerking van een praktische zorgvergelijker kan je direct, makkelijk zorgverzekeringen vergelijken. Zodoende spot jij de beste dekking voor de laagste prijs! Kies het eigen risico, geef je voorkeur door voor restitutie of natura, en selecteer eventueel aanvullende modules als bijv. zwangerschap en bevalling + alternatieve zorg. De overstap is echt zo geregeld.

 • Meest populaire verzekeraars vergelijken
 • Polis afsluiten bij de verzekeraar
 • Gratis overstapservice
 • Aanpassingen mogelijk binnen 2 weken
 • Handige filters gebruiken

Zorgverzekering vergelijken 2023

Het vinden en afsluiten van een geschikte zorgverzekering is vaak ingewikkeld. Termen als Drempelinkomen + Gemoedsbezwaarde zal je moeten overwegen. En er zijn tientallen polissen, van Zorg en Zekerheid of Menzis tot bijv. DSW en Stad Holland. Hoe vind ik een goedkope polis? Nederlandse zorgpolissen vergelijken hebben wij wat makkelijker gemaakt. Middels onze zorgvergelijker bekijk je gelijk en zonder problemen een geschikte verzekering die overeenkomt met alle zorgbehoefte. Problemen? Op zorgverzekeringcentrum.nl lees je nuttige info over de eigen risico, restitutiepolis, basisverzekering, collectieve zorgverzekering, aanvullende verzekering. Bekijk ook meer info over Marrum zorgverzekering.

Direct-vergelijken

Mijn goedkoopste zorgverzekering in november 2022 afsluiten
Zoek jij specifiek de goedkoopste zorgverzekering in Monnickendam? De tarieven van de basisverzekeringen wisselen regelmatig, terwijl jij bij elke partij dezelfde dekking ontvangt. Door een prijsvergelijking kun je al veel besparen. De goedkoopste polis is niet voor iedereen hetzelfde. De hoogte van de premie hangt o.a. af van aanvullende verzekering, type polis en eigen risico. Door onze vergelijker – met uitgebreide functies – check jij binnen enkele minuten welke partij in jouw geval het goedkoopste is. Het is mogelijk vanaf 12 november 2022 over te stappen tot en met eind januari 2023. Nog meer besparen op jouw premie? Ga dan voor meer eigen risico (bijv. €585). Goed om te weten: een goedkope zorgverzekering van aanbieders als Nationale Nederlanden, Anderzorg, HEMA, Promovendum is doorgaans een natura- of budgetpolis. Minpunt hiervan is dat je minder keuzevrijheid hebt.

zorgverzekering-monnickendam


Veel gekozen zorgpolis in Monnickendam?

Bij het overstappen van de zorgverzekering voor 2023 komt veel kijken. Je hebt keuze uit enorm veel maatschappijen die elk weer allerlei polissen aanbieden. Een veelgestelde vraag is dan ook: welke zorgpolis sluit aan bij mijn wensen? Veel mensen neigen naar de goedkoopste zorgverzekering met de laagste prijs – wellicht overstappen en zorgpolis Kruisland afsluiten – anderen zoeken weer naar de beste verzekering van 2023 met een complete polis die veel kosten dekt. Wellicht een verzekering van Univé, Bewuzt, United Consumers, Zilveren kruis. Hieronder tref je cruciale variabelen die van belang zijn. Met behulp van deze aanwijzingen wordt het vergelijken nog makkelijker.


1. Natura- of restitutie polis afsluiten

Betreft de basisverzekering kan je kiezen uit een naturaverzekering en een restitutieverzekering. De dekking van deze basispolissen is bij iedereen gelijk. Wel wisselen zaken als ziekenhuizen waar je 100% vergoed krijgt. Via een restitutiepolis kun je naar alle zorginstellingen voor onder andere Bloedneus of Hartritmestoornis, echter ook Oudziendheid en Q-koorts. Dit heet vrije zorgkeuze. Via een naturapolis kun je terecht bij enkel de deelnemende ziekenhuizen/zorginstellingen. Restitutie is duurder dan natura.


2. (Vrijwillig) eigen risico

Het eigen risico is een verplicht bedrag dat je zelf “meebetaalt” als je iets uit jouw basisverzekering gebruikt. Voor 2023 bedraagt dit €385. Sommigen kiezen een vrijwillig eigen risico. Het eigen risico kan omhoog met bijv. €400 (max €500). De reden hiervoor is een betaalbare verzekering. Gebruik je weinig zorg, en kan jij een hoger eigen risico betalen? Dan kun je het overwegen. De zorgkosten gaan flink omlaag.


3. Aanvullende dekkingen kiezen

Naast de basisverzekering zijn er een aantal aanvullende verzekeringen. Dit is helemaal vrijwillig. Denk aan een extra dekking voor medische hulp buitenland, fysiotherapie, alternatieve geneeswijzen, brillen en lenzen. Gebruik je ook veelvoudig een bepaald type zorg? Aanvullende dekking is dan een must. Zoek zeker goed uit of het hogere tarief de hogere dekking wel waard is.


4. Collectieve zorgverzekering

Er zijn verschillende soorten collectieve verzekeringen: van je werkgever, je gemeente (Waterland) of mogelijk een opleiding. Je hebt recht op een goedkoper tarief (korting van 5-10%). In de praktijk betaal je juist meer voor de polis. Alle collectieve pakketten matchen niet standaard met jouw individuele wensen. Soms ben je zelfs oververzekerd.

Ziektekostenverzekering afsluiten in Monnickendam?
Direct beginnen met ziekenfonds vergelijken en een nieuwe polis afsluiten? Hiervoor is er een verzekeringskantoor in Monnickendam of omgeving. Goed om te weten: dat kan natuurlijk ook direct en gemakkelijker via internet. Hieronder vind jij onze handige stappen.

 1. Voer jouw geboortedatum in en check de tarieven van 2023.
 2. Hoe hoog mag het eigen risico zijn (bijvoorbeeld €585).
 3. Wil je een restitutie- of naturapolis (een vrije- of beperkte keuze).
 4. Kies je voor buitenlanddekking? (dit kan zijn volledige werelddekking).
 5. Welke tandartsverzekering kies je? (75% vergoed tot € 500).
 6. Kies de module behandelingen voor fysiotherapie (dit kan zijn 6 stuks per jaar).
 7. Beslis over een vergoeding aangaande lenzen en brillen.
 8. Kies ook de opties betreffende alternatieve geneeswijzen.
 9. Kies de gewenste polis (denk aan bijv. Zekur ziektekostenverzekering) en regel je overstap via internet.

Welke zorg betaalt de verzekeraar in Monnickendam?

De basisverzekering vergoedt veel zorgkosten in Monnickendam. Zo worden kosten gedekt van zaken als Ziekenhuis, Medisch specialist, Bloedonderzoek, Medicijnen en tevens Geestelijke gezondheidszorg, Dieetadvies, Ergotherapie, Gehandicaptenzorg. Check de kleine letters van je actuele polis en ontdek wat precies vergoed wordt, en welk eigen risico er geldt. Verderop bekijk jij een aantal populaire zorginstellingen in de provincie Noord-Holland.

Huisarts

De huisarts kan je ondersteunen indien je last hebt van klachten. Een dokter kan helpen bij het in kaart brengen van problemen, bepaalt wat er aan de hand is, of geeft je een verwijzingsbrief voor een specialist. Een consult bij de huisarts in Monnickendam wordt gedekt uit het basispakket. Je betaalt geen eigen risico. Dit speelt wel in het geval van bloedprikken en bepaalde medicijnen op recept.

Ziekenhuis

Wat is er verzekerd bij een behandeling in het ziekenhuis? Een basisverzekering zal hiervoor zorgen. Het eerste deel betaal je zelf (eigen risico). Let op: check even of de verzekeraar een contract heeft afgesloten met ziekenhuizen in Noord-Holland. Is dat niet het geval? Het kan zijn dat er slechts deels een uitkering plaatsvindt (tot 75%).

Fysiotherapie

Een bezoek aan de fysiotherapeut in Monnickendam. Wat wordt er betaald? Je fysiotherapie wordt slechts gedeeltelijk betaald uit het basispakket. Dit wordt enkel vergoed voor jeugd tot de 18 jaar en bij specifieke chronische aandoeningen. Ga je zo nu en dan naar de fysiotherapeut? Kies in dat geval een aanvullende verzekering.

Opticien

Kom je wel eens bij de opticien in Monnickendam? De kosten voor brillen en lenzen worden niet betaald uit de basisverzekering. Dit geldt alleen bij een medische reden of of optische hulpmiddelen. Wat je kunt overwegen is een aanvullende verzekering voor brillen en lenzen. De vergoedingen hiervoor zijn wisselend: van €25 per jaar tot €100 per 2 jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Wilt u een gehoorapparaat kopen? De basispolis keert 75% uit van de kostprijs van een hoortoestel of ruismaskeerder. Je audicien in Monnickendam zal wel een contract moeten hebben met jouw verzekeraar. Daarnaast zijn er een aantal soorten zorg in de gemeente Waterland. Onder andere: kraamzorg, logopedie, ergotherapie, diëtetiek of ook psychologische zorg, audicien, plastische chirurgie, apotheek, haptonomie. De financiële compensaties wisselen nogal bij Menzis of Promovendum. Bekijk de kleine lettertjes van je polis om te zien waar je recht op hebt. Of raadpleeg onze pagina over Dekking Cesartherapie.

Verzekeringskantoor in Monnickendam

Prefereer jij een persoonlijke afspraak omtrent jouw zorgpolis? Wellicht kies jij het liefste voor een ervaren verzekeringsmaatschappij in Monnickendam. In de volksmond: een assurantieadviseur. Deze persoon helpt jou op het gebied van pensioenen, verzekeringen en hypotheken. De specialist controleert de stand van zaken, en geven quick wins om te besparen op de zorgverzekering. Een goed advies kan wel €200 per jaar opleveren. Het kan op het verzekeringskantoor, maar vaak ook bij jou thuis.

 • Kennis van zaken.
 • Een vertrouwd gezicht.
 • Compleet zorgpakket op maat.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Monnickendam