Loading...

Zorgverzekering Moddergat Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Iedere burger is verplicht een (basis)zorgverzekering te nemen. In de maanden november en december kan je kiezen voor een andere zorgverzekering in Moddergat. Dit kan o.a. naar Menzis, CZ, FBTO, Achmea, VGZ. In 2023 zijn er een aantal wijzigingen. Het is geen gek idee om jouw huidige polis eens kritisch te bekijken. Klopt jouw afgesloten polis met jouw wensen. Met medewerking van een snelle zorgvergelijker kan men gelijk, eenvoudig zorgverzekeringen vergelijken. Mede daardoor spot je een verzekering met een goed prijs/kwaliteitverhouding. Kies het eigen risico, ga voor restitutie en natura, en kies aanvullende polissen zoals o.a. mindfulness / zwangerschap en bevalling. Overstappen van verzekeraar is echt zo afgehandeld.

 • Veel gekozen verzekeraars vergelijken
 • Meteen bij de verzekeraar afsluiten
 • Snel overstappen
 • Annuleren binnen 14 dagen (optie)
 • Voordelige aanbiedingen

Zorgverzekering vergelijken 2023

Het afsluiten van een goede zorgverzekering is best frustrerend. Begrippen als Betalingsachterstand en Regeling wanbetalers komen veelvuldig voorbij. Je kunt bijna overal wel terecht, van C4Me of PNOZorg tot bijv. De Goudse en Salland. Hoe stap ik over naar een voordelige verzekeraar? Zorgpolissen vergelijken gaat gemakkelijker dan je denkt. Middels onze zorgvergelijker detecteer je direct en gemakkelijk een duidelijke verzekering die matcht met alle zorgbehoefte. Is het lastig? Op deze pagina bekijk je praktische details aangaande de basisverzekering, collectieve zorgverzekering, eigen risico, restitutiepolis, aanvullende verzekering. Lees ook alles over Mariënberg zorgverzekering.

Direct-vergelijken

Goedkoopste zorgverzekering in december 2022 afsluiten
Overstappen naar de goedkoopste zorgverzekering in Moddergat? De prijzen van de basisverzekeringen variëren regelmatig, terwijl de dekking gelijk is. Hierdoor kan de polis al snel wat goedkoper. Wat de voordeligste verzekering is is afhankelijk van veel factoren. De hoogte van de premie komt tot stand door hoogte eigen risico, aanvullende verzekeringen en type polis. Aan de hand van de vergelijk module – met handige zoekfuncties – spot jij gelijk welke verzekering voor jou het meest voordelig is. Je kunt overstappen vanaf 12 november 2022 tot uiterlijk 31 januari 2023. Meer voordeel behalen op de verzekeringen? Ga dan voor meer eigen risico (bijv. €885). Goed om te weten: een goedkope zorgverzekering van verzekeraars als Besured, Anderzorg, Nationale Nederlanden, Promovendum is in veel gevallen een natura- of budgetpolis. Je hebt te maken met minder vrije zorgkeuze.

zorgverzekering-moddergat


Meest gekozen zorgpolis in Moddergat?

Bij het overstappen van de zorgverzekering voor 2023 moet jij een aantal stappen volgen. Je kunt terecht bij allerlei assuradeurs die weer verschillende verzekeringen bieden. Wat je dan ook vaak hoort is: welke zorgpolis is iets voor mij? Je kunt gaan voor de goedkoopste zorgverzekering met de laagste lasten – bijv. overstappen en zorgpolis Kreileroord afsluiten – een ander deel gaat juist voor de beste verzekering van 2023 die zo’n beetje elk type zorg vergoedt. Het kan gaan om een polis van Bewuzt, United Consumers, Univé, Zilveren kruis. Hieronder vind je nuttige variabelen die van belang zijn. Met deze tips zul je de zorgvergelijker beter begrijpen.


1. Natura- of restitutie polis afsluiten

Als we het hebben over de basisverzekering maak je de keuze voor een naturapolis en een restitutiepolis. Wat er vergoed wordt uit de basisverzekering is bij iedereen identiek. Wel schommelen zaken als ziekenhuizen waar je complete dekking hebt. Dankzij een restitutieverzekering heb je vrije keuze qua zorgverleners en ziekenhuizen voor bijvoorbeeld Bloeding of Jeuk, echter ook Parafilie en Vlektyfus. Dit heet vrije zorgkeuze. Met een naturapolis kun je terecht bij alleen de aangesloten zorgverleners en ziekenhuizen. Een restitutieverzekering is het duurst.


2. (Vrijwillig) eigen risico

Eigen risico is een wettelijk verplicht drempelbedrag wat je uit eigen portomonee betaalt als je aanspraak maakt op de basisverzekering. In 2023 is dat €385. Je kunt kiezen voor het vrijwillige eigen risico. Je kunt het verhogen met bijvoorbeeld €100 (maximaal €500). Een beweegreden hiervoor kan zijn een minder hoge premie. Heb je niet vaak wat, en kan jij een hoger eigen risico betalen? Dan is het misschien wat voor jou. De maandelijkse premie zal flink dalen.


3. Aanvullende verzekeringen kiezen

Afgezien van de basispolis kun je gaan voor wat aanvullende verzekeringen. Dit is 100% optioneel. Denk aan een extra aanvulling voor alternatieve geneeswijzen, brillen en lenzen, medische hulp buitenland, fysiotherapie. Maak je veelvuldig gebruik van unieke zorgbehandelingen? Dan is aanvullende dekking vaak een must. Laat je dan altijd voorlichten of de vergoedingen afwegen tegen de premie.


4. Collectieve zorgverzekering

Is er voor jou toevallig een collectieve verzekeringen: via de baas, gemeente (Dongeradeel) of soms een school. Je hebt recht op een mooie korting op de polis (max 10% op de basisverzekering). In de regel betaal je juist meer voor de polis. Deze collectieve pakketten matchen niet standaard met je specifieke zorgwensen. Kijk dit dus goed na!

Ziektekostenverzekering afsluiten in Moddergat?
Direct beginnen met ziekenfonds vergelijken en je huidige polis oversluiten? Daarvoor kan je naar een verzekeringskantoor in Moddergat of in deze buurt. Goed om te weten: geen tijd? Dan kan dit ook nu en eenvoudiger via het internet. Hier check jij de stappen die je doorloopt.

 1. Voer jouw leeftijd in, en spot de tarieven van 2023.
 2. Hoe hoog mag het eigen risico zijn (bijvoorbeeld €385).
 3. Selecteer een natura- of restitutiepolis (zelf kiezen (vrij) of minder keus).
 4. Kies je voor buitenlanddekking? (dekking in NL, europa of hele wereld).
 5. Bepaalde de hoogte van de tandartsverzekering (bijv. 50% vergoed tot €500).
 6. Bepaal de dekking voor fysiotherapie (o.a. 27 behandelingen).
 7. Neem besluit over de uitbetalingen m.b.t. lenzen en brillen.
 8. Geef je wensen door m.b.t. alternatieve geneeswijzen.
 9. Maak een keuze uit de verzekeraars(denk aan bijv. Pro Life ziektekostenverzekering) en het overstappen online is zo geregeld.

Wordt alle zorg vergoed in Moddergat?

Het basispakket betaalt veel zorgkosten in Moddergat. Daarmee worden kosten gedekt van o.a. Huisarts, Bloedonderzoek, Medicijnen, Medisch specialist. Echter ook Revalidatiezorg, Geestelijke gezondheidszorg, Verloskundige zorg, Wijkverpleging. Check de polisvoorwaarden van de actuele dekking en bekijk wat precies vergoed wordt, en met welke eigen risico. Scroll verder, daar bekijk je meerdere erkende zorgverleners in de provincie Friesland.

Huisarts

Je bezoekt de huisarts bij de meeste soorten klachten. Je dokter heeft veel kennis en bepaalt wat er aan de hand is, of geeft je een verwijzingsbrief voor een specialist. Een afspraak bij je huisarts in Moddergat wordt vergoed uit het basispakket. Je hebt niet te maken met een eigen risico. Bij andere kosten wel, zoals een röntgenfoto, bloedafname en urineonderzoek.

Ziekenhuis

Wat is er verzekerd bij een behandeling in het ziekenhuis? De basisverzekering dekt dit. Je betaalt hier wel eigen risico. Handig: trek even na of jouw verzekeraar wel een “deal” gemaakt heeft met de ziekenhuizen in Friesland. Wordt dat een lastig verhaal? Het kan zijn dat je dan niet de volle 100% betaald krijgt.

Fysiotherapie

Een bezoek aan de fysiotherapeut in Moddergat. Moet ik zelf betalen? Fysiotherapie is nauwelijks afgedekt via de basispolis. Uitzonderingen zijn: kinderen tot en met 17 jaar en als er sprake is van een chronische aandoening. Heb jij behoefte aan de fysiotherapeut? Kies in dat geval een aanvullende verzekering.

Opticien

Ga je naar de opticien in Moddergat? Jouw bril en/of lenzen zal niet worden vergoed binnen het basispakket. Hierop wordt afgeweken in het geval van een medisch belang of hulpmiddelen als speciale lenzen. Wat je kunt overwegen is een aanvullende verzekering voor brillen en lenzen. Vergoedingen lopen zeer uiteen: van €60 per jaar tot €100 per 3 jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Toe aan een gehoorapparaat? De basispolis keert 75% uit van de kostprijs van een hoortoestel of ruismaskeerder. Een audicien in Moddergat moet wel een contract hebben met je verzekering. Ook vind je een aantal verschillende types zorg in de buurt van Dongeradeel. Zoals diëtetiek, podotherapie, logopedie, ergotherapie en audicien, psychologische zorg, apotheek, haptonomie, stoppen met roken. De vergoedingen kunnen sterk afwijken bij Kiemer en Ohra. Bestudeer de dekking van je verzekering om te achterhalen in hoeverre het gedekt is. Of raadpleeg onze pagina over Dekking Breukband.

Verzekeringskantoor in Moddergat

Wil je het liefstpersoonlijk contact met betrekking tot de zorgpolis? Jij kan mogelijk ook contact opnemen met een verzekeringsmaatschappij in Moddergat. Met een moeilijk woord heet dit een assurantieadviseur. De ervaringsdeskundige adviseert jou t.a.v. pensioenen, hypotheken en verzekeringen. De begeleider inventariseert jouw omstandigheden, en adviseert jou om te besparen op de zorgverzekering. Een goed advies scheelt je zo enkele tientjes per maand. Het kan op het verzekeringskantoor, of gewoon gemakkelijk bij jou thuis.

 • Kennis van zaken.
 • Voor al je vragen.
 • Een eerlijk tarief voor een goede polis.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Moddergat