Loading...

Zorgverzekering Mirns Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Iedere Nederlander is verplicht een zorgverzekering af te sluiten. Vanaf half november tot eind december kan je een (nieuwe) zorgverzekering afsluiten in Mirns. Denk bijvoorbeeld aan Achmea, FBTO, VGZ, OHRA, Menzis. In 2022 zijn de polissen weer veranderd. Het is geen gek idee om de verzekering van dit jaar nog eens door te lezen. Past deze actuele polis met wat jij belangrijk vindt? Met medewerking van een scherpe zorgvergelijker kan je snel en eenvoudig zorgverzekeringen vergelijken. Op basis daarvan spot jij een goede verzekering voor een goede prijs. Kies de hoogte van het eigen risico, ga voor restitutie en natura, en kies eventueel nog voor aanvullende polissen als bijv. ergotherapie en tandheelkundige hulp. Overstappen van polis is echt zo afgewerkt.

  • Goede verzekeraars vergelijken
  • Polis afsluiten bij de verzekeraar
  • Probleemloos overstappen
  • Recht op 2 weken bedenktijd
  • Voordelige aanbiedingen

Zorgverzekering vergelijken 2022

Overstappen naar een zorgverzekering op maat is vaak niet makkelijk. Zaken als Gecontracteerde zorg en Eerstelijnszorg zijn voor velen onmisbaar. Ze ontvangen je graag als klant, van CZ of inTwente tot aan Ditzo en UMC Zorgverzekering. Hoe achterhaal ik een geschikte verzekeraar? Alle zorgpolissen vergelijken gaat verrassend eenvoudig. Geholpen door een zorgvergelijker achterhaal je gelijk en ongecompliceerd een goede verzekering die klopt met alle behoeften. Is het lastig? Op deze pagina lees je handige gegevens m.b.t. de aanvullende verzekering, basisverzekering, eigen risico, restitutiepolis, collectieve zorgverzekering. Of klik meteen verder naar Mariaparochie zorgverzekering.

Direct-vergelijken

De goedkoopste zorgverzekering in augustus 2022 afsluiten
Ben jij benieuwd naar de goedkoopste zorgverzekering in Mirns? De kosten van de basisverzekeringen schommelen vaak, terwijl je overal hetzelfde krijgt. Zo kun je eenvoudig besparen. Wat de voordeligste verzekering is is afhankelijk van veel factoren. De vergoeding wordt bepaald door soort polis (natura of restitutie), aanvullende modules en eigen risico. Via ons vergelijk script – met bruikbare filters – zoek jij binnen 1 minuut welke verzekeringspolis voor jouw situatie het laagst geprijsd is. Overstappen kan van 12 november 2021tot en met eind januari 2022. Nog meer besparen op je polis? Neem een wat hoger eigen risico (bijv. €685). Let op: zo’n goedkope zorgverzekering van verzekeraars als Anderzorg, Nationale Nederlanden, Besured, Promovendum is doorgaans een budget- of naturapolis. Minpunt hiervan is dat niet alle zorginstellingen worden vergoed.

zorgverzekering-mirns


Betrouwbare zorgpolis in Mirns?

Bij het afsluiten van een zorgverzekering voor 2022 moet je met veel zaken rekening houden. We onderscheiden veel verschillende aanbieders die ook nog weer verschillende polissen bieden. Een terechte vraag is dan: welke zorgpolis is iets voor mij? Je kunt gaan voor de goedkoopste zorgverzekering met een lage premie – wellicht overstappen en zorgpolis Kraggenburg afsluiten – of juist voor de beste verzekering van 2022 met de meeste dekking. Dat kan zijn een polis van Univé, Zilveren kruis, United Consumers, Bewuzt. Hierna tref je enkele factoren die extra belangrijk zijn. Met deze info zal het vergelijken van polissen nog beter gaan.


1. Natura- of restitutieverzekering afsluiten

Als we het hebben over de basisverzekering zijn er 2 opties: een restitutie- of natura verzekering. De inhoud van deze basispakketten is overal hetzelfde. Wel wisselen de zorgadressen waar je complete dekking hebt. D.m.v. een restitutieverzekering kun je naar alle zorgaanbieders voor o.a. Blastoom of Epstein-Barrvirus, maar ook Mycose en Sarcoom. Dit is vrije zorgkeuze. D.m.v. een naturaverzekering kun je terecht bij alleen de aangesloten zorgverleners en ziekenhuizen. Restitutie is duurder dan natura.


2. (Vrijwillig) eigen risico

Eigen risico is een verplicht onderdeel wat je uit eigen portomonee betaalt op het moment dat je aanspraak maakt op de basisverzekering. In 2022 bedraagt dit €385. Een optie is een vrijwillig eigen risico. Het bedrag kan je vermeerderen met bijv. €200 (maximaal €500). Je profiteert van lagere maandlasten. Gebruik je weinig zorg, en beschik je over voldoende spaargeld? Overweeg het gerust. De premie is dan een stuk lager.


3. Aanvullende verzekeringen kiezen

In aanvulling op het basispakket zijn er een aantal aanvullende verzekeringen. Dit is 100% optioneel. Opties: een extra aanvulling voor fysiotherapie, tandarts, alternatieve geneeswijzen, medische hulp buitenland. Maak je veel gebruik van meer dan de standaard zorg? Dan is aanvullende dekking vaak een must. Kijk van tevoren of het hogere tarief de hogere dekking wel waard is.


4. Collectieve zorgverzekering

Er zijn verschillende soorten collectieve verzekeringen: van je werkgever, gemeente (De Friese Meren) of via een hogeschool / universiteit. Jouw “win” is een lagere premie (max 10% op de basisverzekering). In de praktijk hoeft dit niet altijd voordeliger te zijn. Deze collectieve pakketten matchen niet standaard met je specifieke zorgwensen. Soms ben je zelfs oververzekerd.

Ziektekostenverzekering afsluiten in Mirns?
Nu profiteren van ziekenfonds vergelijken en overstappen van aanbieder? Daarvoor is er een verzekeringskantoor in Mirns of in een omliggende plaats. Goed om te weten: dat kan natuurlijk ook direct en eenvoudiger d.m.v. internet. Hier check je een bruikbaar stappenplan.

  1. Voer jouw geboortedatum in en check de tarieven van 2022.
  2. Kies een eigen risico (bijvoorbeeld €385).
  3. Wil je een restitutie- of naturaverzekering (beperkte of vrije zorgkeuze).
  4. Selecteer de buitenlanddekking (in NL, europa of wereldwijd).
  5. Maak een keuze uit tandartsverzekeringen(bijv. 100% vergoed tot €250).
  6. Geef je wens door voor de module behandelingen voor fysiotherapie (bijvoorbeeld 6 keer p/jaar).
  7. Beslis over de uitkering m.b.t. lenzen en brillen.
  8. En wat wil jij ten aanzien van alternatieve geneeswijzen.
  9. Maak een keuze uit de verzekeraars(bijvoorbeeld PNOZorg ziektekostenverzekering) en de overstap is online snel rond.

Welke zorgkosten worden er vergoed in Mirns?

De basisverzekering vergoedt veel zorgkosten in Mirns. Op die manier worden kosten gedekt van onder andere Ziekenhuis, Medisch specialist, Ziekenvervoer, Huisarts en Verloskundige zorg, Gehandicaptenzorg, Dieetadvies, Logopedie. Inventariseer de voorwaarden van de actuele modules om te achterhalen wat jouw verzekeraar wel/niet betaalt, en of je ook eigen risico moet betalen. Hieronder spot je enige erkende zorgaanbieders in de provincie Friesland.

Huisarts

De huisarts kan je ondersteunen indien je last hebt van klachten. De dokter zal proberen de klachten te verminderen, doet een basisonderzoek, of kan je doorsturen naar het ziekenhuis. Het bezoek aan de huisarts in Mirns is standaard gedekt in je basispakket. Goed om te weten: je betaalt geen eigen risico. Bij andere kosten wel, zoals speciale medicijnen en bloedprikken.

Ziekenhuis

Te maken met een ziekenhuisopname? Het basispakket vergoedt dit. Een stukje moet je zelf betalen (eigen risico). Tip: controleer goed of de verzekering een contract heeft met ziekenhuizen in Friesland. Wordt dat een lastig verhaal? Het kan zijn dat je maar 75% vergoed krijgt.

Fysiotherapie

Ik wil naar de fysiotherapeut in Mirns. Wordt dit gedekt? Dekking van fysiotherapie is minimaal afgedekt via de basisverzekering. Altijd wel voor: mensen onder de 18 jaar en wanneer je een chronische ziekte hebt. Ga je zo nu en dan naar de fysiotherapeut? Ga dan voor speciale aanvullende verzekering.

Opticien

Ook klant bij een opticien in Mirns? De kosten voor brillen en lenzen worden niet vergoed vanuit het basispakket. Dit geldt alleen bij een medische ingreep of of optische hulpmiddelen. Wel is er een aanvullende verzekering voor brillen + lenzen. De uitbetalingen hiervan schommelen nogal: van €50 per jaar tot €300 per jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Toe aan een gehoorapparaat? De basispolis betaalt maximaal 75% van kosten die komen kijken bij een hoortoestel. Een audicien in Mirns zal wel een contract moeten hebben met de verzekeringsmaatschappij. Er zijn nog allerlei soorten zorg in en rondom De Friese Meren. Onder andere: logopedie, ergotherapie, podotherapie, kraamzorg en audicien, psychologische zorg, plastische chirurgie, apotheek, haptonomie. De financiële compensaties wisselen nogal bij Besured of PNOZorg. Raadpleeg de voorwaarden van de verzekering om te zien waar je recht op hebt. Of lees direct alles over Dekking Brace.

Verzekeringskantoor in Mirns

Houd jij van persoonlijk contact inzake een zorgpolis? Het is een optie te kiezen voor een deskundige verzekeringsmaatschappij in Mirns. In de volksmond: een assurantieadviseur. Deze persoon geeft advies rondom hypotheken, pensioenen en verzekeringen. De specialist kijkt naar de stand van zaken, en komen met tips om te besparen op de zorgverzekering. Dit traject kan wel honderden euro’s per jaar besparen! Dit kan bij de expert op kantoor, of gewoon gemakkelijk bij jou thuis.

  • De zorgexpert.
  • 1 op 1 afspraken.
  • Altijd een goede prijs en goede dekking.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Mirns