Loading...

Zorgverzekering Mierlo Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Elke Nederlander is verzekeringsplichtig, een zorgverzekering is vereist. Vanaf november kan je een (nieuwe) zorgverzekering afsluiten in Mierlo. Denk bijvoorbeeld aan VGZ, FBTO, Achmea, CZ, Menzis. Ook in 2022 verandert er voor jou het een en ander. Het is geen gek idee om de huidige verzekering eens kritisch te bekijken. Matcht de geldende verzekering met wat jij belangrijk vindt? Met medewerking van de slimme zorgvergelijker mag ook jij nu, eenvoudig zorgverzekeringen vergelijken. Zodoende selecteer je een polis die past bij jouw wensen en budget. Bepaal je eigen risico, geef je voorkeur door voor restitutie of natura, en selecteer eventueel aanvullende modules als bijv. EHBO-advies + orthodontie. Het overstappen is razendsnel gedaan.

 • Goede verzekeraars vergelijken
 • Polis afsluiten bij de verzekeraar
 • Snel overstappen
 • Annuleren binnen 14 dagen (optie)
 • Handige filters gebruiken

Zorgverzekering vergelijken 2022

Het vinden van een zorgverzekering die bij jou past is best niet eenvoudig. Termen als Acceptatieplicht en Verplicht eigen risico zijn voor velen onmisbaar. Er zijn veel verschillende verzekeringen, van Bewuzt of PNOZorg tot Delta Lloyd en Stad Holland. Hoe sluit ik ‘een polis af bij een gewoon goede verzekeringspolis? Het vergelijken van zorgpolissen is kinderspel! Met behulp van de zorgvergelijker tref je gelijk en eenvoudig een betrouwbare verzekering die overeenkomt met de zorgwensen. Is het lastig? Op zorgverzekeringcentrum.nl vind jij handige info m.b.t. de naturapolis, eigen risico, collectieve zorgverzekering, aanvullende verzekering, basisverzekering. Je kunt hier ook terecht voor Malden zorgverzekering.

Direct-vergelijken

Goedkoopste zorgverzekering in augustus 2022 afsluiten
Overstappen naar de goedkoopste zorgverzekering in Mierlo? De prijzen van de basisverzekeringen variëren doorgaans, terwijl je overal basisdekking hebt. Hierdoor kan de polis al snel wat goedkoper. Welke verzekering het goedkoopste is is afhankelijk van veel factoren. De premie hangt af van vrije zorgkeuze ja/nee, aanvullende modules en eigen risico. Door onze vergelijker – met bruikbare filters – tref je direct welke verzekeraar de laagste premie vraagt. Het is mogelijk vanaf 12 november 2021 over te stappen tot maximaal eind januari 2022. Nog meer besparen op jouw premie? Ga dan voor meer eigen risico (bijv. €885). Vergeet niet: een goedkope zorgverzekering van partijen als Anderzorg, Besured, Nationale Nederlanden, HEMA is vaak een budget- of naturapolis. Een negatief aspects hiervan is: je niet zomaar naar elk ziekenhuis kan.

zorgverzekering-mierlo


De beste zorgpolis in Mierlo?

Bij het afsluiten van een zorgverzekering voor 2022 komt veel kijken. Je hebt keuze uit enorm veel partijen die elk weer allerlei polissen aanbieden. Wat veel mensen zich afvragen is dan ook: welke zorgpolis sluit aan bij mijn wensen? Je kunt kiezen voor de goedkoopste zorgverzekering met de laagste premie – denk aan overstappen en zorgpolis Kornwerderzand afsluiten – anderen zoeken weer naar de beste verzekering van 2022 die vrijwel alle zorg dekt. Dat kan zijn een polis van United Consumers, Univé, Interpolis, Bewuzt. Verderop bekijk je cruciale factoren die van belang zijn. Via deze aanwijzingen kan je onze vergelijker nog beter gebruiken.


1. Restitutiepolis of Naturapolis afsluiten

Als we het hebben over de basisverzekering maak je de keuze voor een restitutie- of natura verzekering. De inhoud van deze basispakketten is bij iedereen gelijk. Wel variëren de zorginstellingen waar je heen kunt. Met een restitutiepolis kun je terecht bij alle ziekenhuizen/zorginstellingen voor bijvoorbeeld Alagille-syndroom of Epispadie, echter ook Maskergelaat en Veteranenziekte. Men spreekt van vrije zorgkeuze. Via een naturaverzekering kun je terecht bij alleen de aangesloten ziekenhuizen/zorginstellingen. Natura is goedkoper dan restitutie.


2. Kies het eigen risico

Eigen risico is een wettelijk verplicht drempelbedrag wat je zelf moet betalen zodra je jouw basisverzekering gebruikt. In 2022 is dit €385. Sommigen kiezen een vrijwillig hoger eigen risico. Het bedrag kan je vermeerderen met bijv. €100 (niet meer dan €500). De reden hiervoor is een aantrekkelijk tarief. Heb je niet vaak wat, en kan je een hoog risico veroorloven? Dan is het een prima optie. De maandlasten gaan flink omlaag.


3. Aanvullende verzekering kiezen

In aanvulling op de basisverzekering kan je kiezen voor aanvullende verzekeringen. Dit is zeker geen verplichting. Veel gekozen: een extra module voor brillen en lenzen, fysiotherapie, tandarts, alternatieve geneeswijzen. Ben jij overgeleverd aan meer dan de standaard zorg? Dan is aanvullende dekking vaak een must. Laat je dan altijd voorlichten of de hogere premie in verhouding staat tot de zorg.


4. Collectieve zorgverzekering

Ben jij al bekend met de collectieve verzekeringen: van je werkgever, je gemeente (Geldrop-Mierlo) of wellicht een onderwijsinstelling. Het voordeel is een mooie korting op de polis (doorgaans max. 10 procent korting). Vaak betaal je juist meer voor de polis. Veel collectieve pakketten zijn niet meteen in lijn met jouw individuele wensen. Kijk uit voor oververzekering!

Ziektekostenverzekering afsluiten in Mierlo?
Vandaag aftrappen met ziekenfonds vergelijken en een nieuwe polis afsluiten? Daarvoor maak je ‘een afspraak bij het verzekeringskantoor in Mierlo of in een omliggende plaats. Maar geen tijd? Dan kan dit ook nu en duidelijker d.m.v. internet. Hieronder vind jij de te nemen stappen.

 1. Voer jouw geboortedatum in en check de tarieven van 2022.
 2. Selecteer een eigen risico (bijvoorbeeld €385).
 3. Wil je een natura- of restitutie verzekering (zelf kiezen (vrij) of minder keus).
 4. Maak je gebruik van buitenlanddekking? (bijv. volledige europadekking).
 5. Selecteer een tandartsverzekering (bijv. 75% vergoed tot €250).
 6. Selecteer de dekking voor fysiotherapie (bijvoorbeeld 27 per jaar).
 7. Kies een vergoeding m.b.t. brillen en lenzen.
 8. Kies ook de opties met betrekking tot alternatieve geneeswijzen.
 9. Kies een verzekeraar (dat kan zijn Interpolis ziektekostenverzekering) en online overstappen kan je moeiteloos doen.

Welke zorgkosten worden er vergoed in Mierlo?

De basispolis compenseert veel voorkomende zorgkosten in Mierlo. Op die manier hoef je (buiten eigen risico) niet te betalen voor onder andere Huisarts, Medicijnen, Ziekenvervoer, Medisch specialist en tevens Logopedie, Gehandicaptenzorg, Revalidatiezorg, Dieetadvies. Lees de voorwaarden van je actuele modules om te zien wat jouw verzekeraar wel/niet betaalt, en onder welke condities dit geldt. Hieronder bekijk jij een aantal vaak voorkomende zorginstellingen in de provincie Noord-Brabant.

Huisarts

Een huisarts is het eerste aanspreekpunt voor de meest gangbare klachten. Een dokter kan helpen bij het in kaart brengen van problemen, stelt een diagnose, en kan je verwijzen naar een expert. Een afspraak bij je huisarts in Mierlo is standaard gedekt in je basispakket. Goed om te weten: je betaalt geen eigen risico. Dat is anders bij bloedafname, urineonderzoek of een röntgenfoto.

Ziekenhuis

Te maken met een behandeling in het ziekenhuis? De basispolis staat hiervoor garant. Wel betaal je eigen risico. Handig: verifieer of jouw verzekering een contract heeft afgesloten met ziekenhuizen in Noord-Brabant. Is er geen contract? Het komt regelmatig voor dat de behandeling niet volledig wordt betaald.

Fysiotherapie

Ik maak een afspraak bij de fysio in Mierlo. Wat betaalt mijn verzekeraar? Fysiotherapie wordt eigenlijk helemaal niet vergoed vanuit de basisverzekering. Uitzonderingen zijn: jongeren tot 18 jaar en mensen met een chronische aandoening. Is een bezoek aan de fysiotherapeut onmisbaar? Maak dan een keus voor unieke aanvullende verzekering.

Opticien

Heb jij een bril of lenzen bij de opticien in Mierlo? Je kosten bij een bril of lenzen worden niet gedekt uit de basisverzekering. Uitzonderingen zijn een medische indicatie of of optische hulpmiddelen. Goed nieuws: er is ook een aanvullende verzekering voor jouw lenzen of bril. Verzekeraars zijn niet consistent op dit gebied: van €30 per jaar tot €500 per 3 jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Gehoorapparaat nodig? De basispolis keert 75% uit van de kosten voor een hoortoestel. Een audicien in Mierlo moet een contract hebben afgesloten met de partij waar jij verzekerd bent. Ook vind je meerdere zorginstanties in de regio Geldrop-Mierlo. Neem nou diëtetiek, logopedie, podotherapie, kraamzorg of plastische chirurgie, haptonomie, psychologische zorg, stoppen met roken, audicien. De vergoedingen vertonen grote verschillen bij FBTO of OZF. Bekijk de kleine lettertjes van jouw polis om te achterhalen in hoeverre het gedekt is. Of raadpleeg onze pagina over Dekking Bloeddrukverlagers.

Verzekeringskantoor in Mierlo

Heb jij het liefst 1 op 1 contact inzake je zorgpolis? Jij kan mogelijk ook contact opnemen met een verzekeringsmaatschappij in Mierlo. In de volksmond: een assurantieadviseur. De specialist begeleidt jou t.a.v. pensioenen, verzekeringen en hypotheken. De begeleider bekijkt je privé-situatie en adviseert jou om te besparen op de zorgverzekering. Een deskundig consult kan wel €200 per jaar opleveren. Het kan op het verzekeringskantoor, maar vaak is het ook mogelijk bij jou.

 • Kent de zorgmarkt van binnen en buiten.
 • Een vast aanspreekpunt.
 • De perfecte prijs voor de juiste dekking.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Mierlo