Loading...

Zorgverzekering Midwolda Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Iedere Nederlander vanaf 18 jaar is verplicht om een (basis)zorgverzekering af te sluiten. In november en december mag je weer over naar een andere zorgverzekering in Midwolda. Veel gekozen partijen zijn CZ, FBTO, OHRA, Achmea, Menzis. In 2022 zijn er een aantal wijzigingen. Het is niet onverstandig om de verzekering van dit jaar nog eens door te lezen. Past deze bestaande zorgverzekering met wat jij belangrijk vindt? Aan de hand van onze scherpe zorgvergelijker kun je rap en probleemloos zorgverzekeringen vergelijken. Dan spot je de verzekering die past bij jouw eisen en portemonnee. Selecteer je eigen risico, kies voor beperkte (natura) of vrije (restitutie) zorgt, en selecteer eventueel aanvullende verzekeringen als bijv. tandheelkundige hulp plus huidtherapie. Overstappen van aanbieder is in een paar minuutjes geregeld.

 • Top verzekeraars vergelijken
 • Meteen bij de verzekeraar afsluiten
 • Gratis overstapservice
 • Overstappen met 14 dagen bedenktijd
 • Voordelige aanbiedingen

Zorgverzekering vergelijken 2022

Overstappen naar een goede zorgverzekering is redelijk gecompliceerd. Aspecten zoals Zorgpas en Woonlandpakket zullen je aandacht nodig hebben. Ze ontvangen je graag als klant, van Promovendum of Pro Life tot Ditzo en Zilveren Kruis. Hoe vind ik een goedkope verzekeringspolis? Nederlandse zorgpolissen vergelijken hebben wij wat makkelijker gemaakt. Met behulp van deze zorgvergelijker tref je rap en ongecompliceerd een geschikte verzekering die overeenkomt met je individuele wensen. Kom je er niet uit? Hier bekijk jij bruikbare specificaties met betrekking tot de restitutiepolis, eigen risico, naturapolis, basisverzekering, aanvullende verzekering. Of klik meteen verder naar Macharen zorgverzekering.

Direct-vergelijken

Mijn goedkoopste zorgverzekering in augustus 2022 afsluiten
Ben jij benieuwd naar de goedkoopste zorgverzekering in Midwolda? De premies van de basisverzekeringen fluctueren regelmatig, terwijl de dekking gelijk is. Om die reden kan je al gauw een paar euro besparen. Wat nu de laagste premie is, kan per persoon verschillen. De vergoeding hangt o.a. af van vrije zorgkeuze ja/nee, aanvullende modules en eigen risico. Aan de hand van de vergelijk module – met handige zoekfuncties – zoek je supersnel welke verzekeringspolis in jouw geval het goedkoopste is. Je kunt overstappen vanaf 12 november 2021 tot maximaal eind januari 2022. Wil je extra besparen op de verzekeringen? Ga dan voor meer eigen risico (bijv. €885). Vergeet niet: een goedkope zorgverzekering van bijvoorbeeld Nationale Nederlanden, Anderzorg, HEMA, Promovendum is vaak een budget- of naturapolis. Het nadeel is dat je minder keuzevrijheid hebt.

zorgverzekering-midwolda


Populaire zorgpolis in Midwolda?

Bij het overstappen van de zorgverzekering voor 2022 komt veel kijken. Je kunt kiezen uit meerdere verzekeraars die weer verschillende verzekeringen bieden. Wat veel mensen zich afvragen is dan ook: welke zorgpolis is iets voor mij? Je kunt kiezen voor de goedkoopste zorgverzekering met de laagste lasten – denk aan overstappen en zorgpolis Kootstertille afsluiten – of juist voor de beste verzekering van 2022 met de meeste dekking. Denk aan een polis van United Consumers, Interpolis, Zilveren kruis, Bewuzt. Verderop ontdek je belangrijke variabelen die van belang zijn. Met deze informatie wordt het vergelijken nog makkelijker.


1. Natura- of restitutie polis afsluiten

Als we het hebben over de basisverzekering zijn er 2 opties: een restitutiepolis en een naturapolis. De dekking van de basisverzekering is overal hetzelfde. Wel fluctueren de zorgaanbieders en ziekenhuizen waar je het volledige bedrag krijgt. D.m.v. een restitutieverzekering kies je zelf je zorgaanbieders voor bijvoorbeeld Apoptose of Hemolyse, maar ook Pathologisch gokken en Prematuur. Dit is vrije zorgkeuze. Dankzij een naturaverzekering kun je terecht bij een stuk minder zorgverleners. De restitutiepolis heeft een hogere premie.


2. (Vrijwillig) eigen risico

Jouw eigen risico is een deel dat je zelf bijdraagt als je zorg uit de basisverzekering gebruikt. Voor 2022 bedraagt dit €385. Optioneel is een zogenaamd vrijwillig eigen risico. Je kunt het verhogen met bijvoorbeeld €300 (maximaal €500). Een beweegreden hiervoor kan zijn een aantrekkelijke prijs. Gebruik je weinig zorg, en heb je voldoende geld liggen? Dan is dit nog niet zo gek. De maandelijkse premie zal flink dalen.


3. Aanvullende verzekering kiezen

Afgezien van de basisverzekering kan je jouw polis uitbreiden met aanvullende verzekeringen. Deze zijn niet verplicht. Voorbeelden zijn een extra aanvulling voor fysiotherapie, alternatieve geneeswijzen, brillen en lenzen, medische hulp buitenland. Maak je veel gebruik van meer dan de standaard zorg? Dan is zo’n aanvullende dekking geen gek idee. Neem dan goed door of je onderaan de streep wel goedkoper uit bent.


4. Collectieve zorgverzekering

Er zijn verschillende soorten collectieve verzekeringen: van je werkgever, gemeente (Oldambt) of mogelijk een onderwijsinstelling. Je krijgt korting op de premie (denk aan 5 tot 10 procent korting). In de praktijk hoeft dit niet altijd voordeliger te zijn. Deze collectieve pakketten sluiten niet altijd aan op jouw specifieke zorgvragen. Controleer dus goed de polis!

Ziektekostenverzekering afsluiten in Midwolda?
Snel aftrappen met ziekenfonds vergelijken en de actuele dekking oversluiten? Hiervoor is er een verzekeringskantoor in Midwolda of ergens in de buurt. Maar het kan nog sneller en nog effectiever online. Hierna bekijk je een handig stappenplan.

 1. Vul jouw geboortedatum in om te tarieven van 2022 te bekijken.
 2. Kies de hoogte van het eigen risico (bijvoorbeeld €885).
 3. Kies voor natura- of restitutiepolis (veel te kiezen (vrij) of minder mogelijkheden).
 4. Kies de gewenste buitenlanddekking (dekking in NL, europa of hele wereld).
 5. Welke tandartsverzekering kies je? (€ 1000 of meer vergoed).
 6. Kies de module behandelingen voor fysiotherapie (onder andere 12 stuks per jaar).
 7. Selecteer de uitkering t.a.v. brillen en lenzen.
 8. En wat wil jij met betrekking tot alternatieve geneeswijzen.
 9. Kies een verzekeraar (denk aan bijv. FBTO ziektekostenverzekering) en de overstap is online snel rond.

Wordt alle zorg vergoed in Midwolda?

Jouw basispolis compenseert veel voorkomende zorgkosten in Midwolda. Zo worden kosten gedekt van bijv. Medisch specialist, Ziekenvervoer, Huisarts, Bloedonderzoek en tevens Logopedie, Dieetadvies, Revalidatiezorg, Wijkverpleging. Controleer de voorwaarden van jouw huidige polis en controleer wat de verzekeraar betaalt, en welk eigen risico er geldt. Op deze pagina bekijk je enkele vaak voorkomende zorginstellingen in de provincie Groningen.

Huisarts

Je kunt naar de huisarts wanneer je ergens mee zit. De dokter probeert iets te doen, doet een basisonderzoek, of geeft je een verwijzingsbrief voor een specialist. Een consult bij de huisarts in Midwolda wordt aan je terugbetaald via het basispakket. Je hebt niet te maken met een eigen risico. Bij andere kosten wel, zoals speciale medicijnen en bloedprikken.

Ziekenhuis

Te maken met een ziekenhuisopname? De basispolis dekt dit. Het eerste deel betaal je zelf (eigen risico). Handig: trek even na of de verzekering afspraken heeft gemaakt met ziekenhuizen in Groningen. Is er geen contract? Het kan zijn dat de behandeling niet volledig wordt betaald.

Fysiotherapie

Ik wil naar de fysiotherapeut in Midwolda. Wordt dit gedekt? Dekking van fysiotherapie is minimaal afgedekt vanuit de basisverzekering. Uitzondering op de regel: jongeren tot 18 jaar en bij specifieke chronische aandoeningen. Kan jij eigenlijk niet zonder de fysiotherapeut? Selecteer dan een aanvullende verzekering.

Opticien

Ben jij klant bij de opticien in Midwolda? De kosten voor brillen en lenzen worden niet betaald uit het basispakket. Dit is echter anders bij een medisch belang of hulpmiddelen als speciale lenzen. Goed nieuws: er is ook een aanvullende verzekering voor jouw lenzen of bril. De vergoedingen hiervoor zijn wisselend: van €65 per jaar tot €100 per jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Zoekt u binnenkort een gehoorapparaat? De basispolis dekt 75% van de kosten voor een hoortoestel. Je audicien in Midwolda moet een contract hebben afgesloten met jouw verzekeraar. Tevens zijn er meerdere zorginstanties in de gemeente Oldambt. Neem nou diëtetiek, kraamzorg, podotherapie, logopedie en psychologische zorg, stoppen met roken, apotheek, haptonomie, audicien. De financiële compensaties wisselen nogal bij Ik en PNOZorg. Raadpleeg de afspraken van je polis om te checken hoeveel je krijgt. Of navigeer rechtstreeks naar Dekking Bladomslagapparatuur en omgevingsbesturing.

Verzekeringskantoor in Midwolda

Houd jij van 1 op 1 contact t.a.v. jouw zorgpolis? Het is een optie te kiezen voor een deskundige verzekeringsmaatschappij in Midwolda. Dit noemen we ook wel een assurantieadviseur. De specialist begeleidt jou m.b.t. hypotheken, pensioenen en verzekeringen. De specialist bekijkt jouw omstandigheden, en geven quick wins om te besparen op de zorgverzekering. Zo’n afspraak kan wel honderden euro’s per jaar besparen! Dit is mogelijk op locatie (kantoor), maar soms ook gewoon thuis.

 • Jarenlange ervaring.
 • 1 op 1 afspraken.
 • Nooit meer onder- of oververzekerd.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Midwolda