Loading...

Zorgverzekering Midlum Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Iedere burger is verzekeringsplichtig, een zorgverzekering is vereist. Rond november tot en met december kan je overstappen van zorgverzekering in Midlum. Denk bijvoorbeeld aan FBTO, CZ, VGZ, OHRA, Menzis. In 2023 zijn de polissen weer veranderd. Het loont dus om jouw lopende verzekering er nog eens bij te pakken. Matcht deze afgesloten polis bij jouw situatie? Met behulp van de praktische zorgvergelijker kun je direct, simpel zorgverzekeringen vergelijken. Zo zoek jij de verzekering die past bij jouw eisen en portemonnee. Kies de hoogte van het eigen risico, geef je voorkeur door voor restitutie of natura, en kies optioneel voor aanvullende modules zoals o.a. mantelzorg en tandarts. Het overstappen is binnen 2 minuten afgewerkt.

 • Populaire verzekeraars vergelijken
 • Polis afsluiten bij de verzekeraar
 • Overstappen zonder papierwerk
 • Aanpassingen mogelijk binnen 2 weken
 • Voordelige aanbiedingen

Zorgverzekering vergelijken 2023

Het achterhalen van een goede zorgverzekering is nogal lastig. Feiten zoals Overstapservice en Zorginstituut Nederland zullen je aandacht nodig hebben. Er zijn nogal wat aanbieders, van Promovendum of PMA tot o.a. FBTO en Zilveren Kruis. Hoe sluit ik ‘een polis af bij een goedkope verzekeringspolis? Het vergelijken van zorgpolissen is kinderspel! Middels een zorgvergelijker tref je vlug en ongecompliceerd een goedkope verzekering die klopt met de wensen. Problemen? Op onze website tref je bruikbare gegevens over de naturapolis, restitutiepolis, basisverzekering, collectieve zorgverzekering, aanvullende verzekering. Bekijk ook meer info over Maassluis zorgverzekering.

Direct-vergelijken

Mijn goedkoopste zorgverzekering in december 2022 afsluiten
Ben jij benieuwd naar de goedkoopste zorgverzekering in Midlum? De tarieven van de basisverzekeringen schommelen regelmatig, terwijl de inhoud hetzelfde is. Daardoor kun je al veel besparen. De voordeligste polis kan per aanvraag verschillend zijn. Het tarief hangt af van mate van vrije zorgkeuze, aanvullende polissen en eigen risico. Door ons vergelijk script – met handige zoekfuncties – check jij gelijk welke polis voor jouw scenario het goedkoopste is. Het is mogelijk vanaf 12 november 2022 over te stappen tot en met eind januari 2023. Nog meer besparen op je verzekering? Neem een wat hoger eigen risico (bijv. €485). Let op: een goedkope zorgverzekering van aanbieders als Besured, HEMA, Nationale Nederlanden, Anderzorg is in de regel een budgetpolis of naturapolis. Er is dan vaak sprake van je niet zomaar naar elk ziekenhuis kan.

zorgverzekering-midlum


Betrouwbare zorgpolis in Midlum?

Bij het afsluiten van een zorgverzekering voor 2023 komt veel kijken. Je hebt keuze uit enorm veel aanbieders met op hun beurt weer allerlei producten. Een veelgestelde vraag is dan ook: welke zorgpolis sluit aan bij mijn wensen? Een optie is de goedkoopste zorgverzekering met de laagste lasten – denk aan overstappen en zorgpolis Koningslust afsluiten – een ander deel gaat juist voor de beste verzekering van 2023 met een complete polis die veel kosten dekt. Wellicht een verzekering van Interpolis, Zilveren kruis, Univé, Bewuzt. Op deze site vind je betekenisvolle variabelen die jou verder op weg helpen. Dankzij deze tips kun je een betere zorgvergelijking maken.


1. Natura- of restitutieverzekering afsluiten

Ten aanzien van de basisverzekering maak je de keuze voor een natura- of restitutiepolis. De dekking van deze basispolissen is bij iedereen gelijk. Wel schommelen de zorginstellingen waar je 100% vergoed krijgt. Aan de hand van een restitutiepolis kun je terecht bij alle zorgverleners voor o.a. Anti-sociale gedragsstoornis of Holvoet, echter ook Oppositioneel-opstandige gedragsstoornis en Separatieangst. Dit heet vrije zorgkeuze. Via een naturapolis kun je terecht bij minder zorgverleners. Een restitutieverzekering is het duurst.


2. Kies het eigen risico

Jouw eigen risico is een deel dat je zelf “meebetaalt” als je zorg uit de basisverzekering gebruikt. In 2023 ligt dit op €385. Je kunt kiezen voor het vrijwillige eigen risico. Je mag het opheffen met bijv. €400 (de max is €500). Jouw “win” is een aantrekkelijk tarief. Ben je gezond, en beschik je over voldoende spaargeld? Overweeg het gerust. De premie is dan een stuk lager.


3. Aanvullende verzekeringen kiezen

Buiten de basispolis kun je gaan voor wat aanvullende verzekeringen. Dit is 100% optioneel. Veel gekozen: een extra module voor brillen en lenzen, medische hulp buitenland, fysiotherapie, alternatieve geneeswijzen. Maak je veelvuldig gebruik van een bepaald type zorg? Dan is zo’n aanvullende dekking geen gek idee. Duik dan even in de materie of de hogere premie in verhouding staat tot de zorg.


4. Collectieve zorgverzekering

Kan jij gebruik maken van een collectieve verzekeringen: via jouw zaak, gemeente (Harlingen) of wellicht een onderwijsinstelling. Je hebt recht op dan korting op jouw zorgverzekering (doorgaans max. 10 procent korting). Mogelijk liggen de prijzen hoger dan normaal. Sommige collectieve pakketten sluiten niet altijd aan op je specifieke zorgwensen. Kijk dit dus goed na!

Ziektekostenverzekering afsluiten in Midlum?
Vandaag beginnen met ziekenfonds vergelijken en je huidige polis oversluiten? In dit geval vraag je advies van een verzekeringskantoor in Midlum of omgeving. Echter, dat kan natuurlijk ook direct en gemakkelijker d.m.v. internet. Hier vind jij een bruikbaar stappenplan.

 1. Vul als eerste jouw leeftijd in om de actuele tarieven van 2023 te zoeken.
 2. Selecteer een eigen risico (bijvoorbeeld €785).
 3. Selecteer een natura- of restitutiepolis (vrije keuze of beperkte zorg).
 4. Selecteer de buitenlanddekking (dekking in NL, europa of hele wereld).
 5. Selecteer een tandartsverzekering (75% vergoed tot € 250).
 6. Selecteer de dekking voor fysiotherapie (o.a. 18 per jaar).
 7. Beslis over de dekking aangaande lenzen en brillen.
 8. Geef je wensen door t.a.v. alternatieve geneeswijzen.
 9. Kies een verzekeraar (bijvoorbeeld Ditzo ziektekostenverzekering) en de overstap is online snel rond.

Welke kosten worden er vergoed in Midlum?

De basisverzekering dekt een groot deel van de zorgkosten in Midlum. Zodoende ben je gedekt voor onvoorziene kosten van onder andere Ziekenvervoer, Huisarts, Bloedonderzoek, Medisch specialist. Echter ook Dieetadvies, Wijkverpleging, Geestelijke gezondheidszorg, Logopedie. Bekijk de algemene voorwaarden van jouw huidige verzekering en zie meteen welke kosten je verzekering vergoed, en onder welke voorwaarden. Scroll verder, daar vind jij enige algemene zorgaanbieders in de provincie Friesland.

Huisarts

Je kunt naar de huisarts bij de meeste soorten klachten. Een dokter kan helpen bij het in kaart brengen van problemen, trekt een conclusie, en neemt contact op met een ziekenhuis. Jouw bezoek aan de huisarts in Midlum is standaard gedekt in je basispakket. Je betaalt geen eigen risico. Uitzonderingen zijn een röntgenfoto, bloedafname en urineonderzoek.

Ziekenhuis

Te maken met een verblijft in ziekenhuizen? De basispolis dekt dit. Wel betaal je eigen risico. Goed om te weten: loop na of jouw verzekering een contract heeft afgesloten met ziekenhuizen in Friesland. Wordt dat een lastig verhaal? Het is mogelijk dat je maar 75% vergoed krijgt.

Fysiotherapie

Een bezoek aan de fysiotherapeut in Midlum. Moet ik zelf betalen? Dekking van fysiotherapie is minimaal afgedekt vanuit de basispolis. Dit wordt enkel vergoed voor jeugd tot de 18 jaar en mensen met een chronische aandoening. Is een bezoek aan de fysiotherapeut onmisbaar? Kies dan voor unieke aanvullende verzekering.

Opticien

Ook klant bij een opticien in Midlum? Jouw bril en/of lenzen worden niet teruggeboekt uit het basispakket. Enige uitzondering is een medisch belang of hulpmiddelen als speciale lenzen. Wel is er een aanvullende verzekering voor jouw lenzen of bril. Vergoedingen lopen zeer uiteen: van €30 per jaar tot €300 per jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Zoekt u binnenkort een gehoorapparaat? De basisverzekering betaalt 75% van de kosten voor een hoortoestel. De audicien in Midlum zal wel een contract moeten hebben met jouw assuradeur. Er zijn nog een aantal soorten zorg in de regio Harlingen. Denk aan: podotherapie, logopedie, diëtetiek, kraamzorg of haptonomie, apotheek, plastische chirurgie, audicien, stoppen met roken. De tegemoetkomingen vertonen grote verschillen bij inTwente of Univé. Bestudeer de afspraken van jouw polis om te achterhalen in hoeverre het gedekt is. Of navigeer rechtstreeks naar Dekking Bijzondere optische hulpmiddelen.

Verzekeringskantoor in Midlum

Prefereer jij persoonlijk contact m.b.t. je zorgpolis? Wellicht kies jij het liefste voor een vakbekwame verzekeringsmaatschappij in Midlum. Ook bekend als een assurantieadviseur. De ervaringsdeskundige adviseert jou m.b.t. hypotheken, verzekeringen en pensioenen. Deze persoon controleert jouw omstandigheden, en komen met tips om te besparen op de zorgverzekering. Een goed advies kan je flink wat geld opleveren. Je kunt afspreken op kantoor, maar hij of zij kan ook langskomen.

 • Kennis van zaken.
 • Een vast aanspreekpunt.
 • De perfecte prijs voor de juiste dekking.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Midlum