Loading...

Zorgverzekering Middelstum Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Elke consument is verplicht een (basis)zorgverzekering te nemen. Vanaf half november tot eind december kan je een (nieuwe) zorgverzekering afsluiten in Middelstum. Veel gekozen partijen zijn CZ, OHRA, FBTO, VGZ, Achmea. In 2022 is de basisdekking aangepast. Het is niet zo gek om het huidige contract eens kritisch te bekijken. Matcht deze geldende polis nog met jouw situatie? Aan de hand van de slimme zorgvergelijker mag ook jij vlug en eenvoudig zorgverzekeringen vergelijken. Zo spot jij de beste dekking voor de laagste prijs! Kies het eigen risico, kies voor natura of restitutie, en kies aanvullende polissen als tandarts plus steunzolen. Overstappen van polis is binnen mum van tijd afgehandeld.

 • Veel gekozen verzekeraars vergelijken
 • Je sluit de polis bij de verzekeraar af
 • Zonder kosten overstappen
 • Afsluiten met 14 dagen bedenktijd
 • Maak jouw verzekering persoonlijk

Zorgverzekering vergelijken 2022

Het achterhalen van een geschikte zorgverzekering is best moeilijk. Begrippen als Zvw of Zvw zijn voor velen onmisbaar. Ze staan allemaal voor je klaar, van AnderZorg of Menzis tot o.a. Ik en Zekur. Hoe sluit ik ‘een polis af bij een voordelige verzekeringspolis? Zorgpolissen vergelijken is niet moeilijk! Door gebruik te maken van onze zorgvergelijker achterhaal je snel en zonder problemen een aantrekkelijke verzekering die aansluit op jouw zorgbehoefte. Kom je er niet uit? Op onze website tref jij praktische adviezen met betrekking tot de restitutiepolis, naturapolis, collectieve zorgverzekering, aanvullende verzekering, basisverzekering. Zie ook meer over Maasdam zorgverzekering.

Direct-vergelijken

Mijn goedkoopste zorgverzekering in augustus 2022 afsluiten
Wil jij gewoon de goedkoopste zorgverzekering in Middelstum? De prijzen van de basisverzekeringen verschillen enorm, terwijl jij bij elke partij dezelfde dekking ontvangt. Daardoor zijn grote besparingen mogelijk. Welke verzekering het goedkoopste is is niet voor iedereen hetzelfde. De kostprijs kent z’n oorsprong in eigen risico, vrije zorgkeuze en aanvullende dekkingen. Aan de hand van onze vergelijker – inclusief handige filters – spot jij snel welke verzekeringspolis in jouw geval het goedkoopste is. De startdatum voor overstappen is 12 november 2021 tot en met eind januari 2022. Lagere prijzen regelen op je polis? Ga dan voor meer eigen risico (bijv. €585). Vergeet niet: zo’n goedkope zorgverzekering van partijen als Besured, Promovendum, Anderzorg, HEMA is in veel gevallen een natura- of budgetpolis. Het nadeel is beperkte zorgkeuze.

zorgverzekering-middelstum


Veel gekozen zorgpolis in Middelstum?

Bij het oversluiten van een zorgverzekering voor 2022 moet je met veel zaken rekening houden. Je kunt kiezen uit meerdere verzekeraars die elk weer allerlei polissen aanbieden. Wat veel mensen zich afvragen is dan ook: welke zorgpolis past bij mij? Een vaak gemaakte keuze is de goedkoopste zorgverzekering met de laagste premie – bijvoorbeeld overstappen en zorgpolis Kollumerpomp afsluiten – anderen zoeken weer naar de beste verzekering van 2022 die de meeste risico’s afdekt. Wellicht een verzekering van Interpolis, United Consumers, Univé, Zilveren kruis. Op deze site tref je veel besproken aspecten die even jouw aandacht nodig hebben. Met deze informatie zal het vergelijken van polissen nog beter gaan.


1. Restitutie- of naturapolis afsluiten

Ten aanzien van de basisverzekering kan je kiezen uit een naturaverzekering en een restitutieverzekering. De dekking van deze basispolissen verschilt niet per verzekeraar. Wel verschillen zaken als ziekenhuizen waar je terecht kunt. Aan de hand van een restitutiepolis mag je kiezen voor iedere ziekenhuizen/zorginstellingen voor o.a. Cerebrovasculair accident of Dwarslesie, en tevens voor bijv. Neurose en Slaapapneu. Dit heet vrije zorgkeuze. Met een naturapolis kan je naar alleen de gecontracteerde zorgaanbieders. Restitutie is duurder dan natura.


2. (Vrijwillig) eigen risico

Eigen risico is een verplicht onderdeel dat je zelf betaalt wanneer je kosten maakt voor zorg uit de basisverzekering. Voor 2022 is dit €385. Sommigen kiezen een vrijwillig hoger eigen risico. Het bedrag kan je vermeerderen met bijv. €100 (niet meer dan €500). Jouw “win” is een betaalbare polis. Heb je niet vaak wat, en heb je wat spaargeld liggen? Dan kun je het overwegen. De maandlasten gaan flink omlaag.


3. Aanvullende dekkingen kiezen

Afgezien van het basispakket bestaan er verschillende aanvullende verzekeringen. Hier mag je zelf voor kiezen. Denk aan een extra polis voor brillen en lenzen, tandarts, medische hulp buitenland, fysiotherapie. Ben jij overgeleverd aan extra aanvullende zorg? Overweeg dan zeker aanvullende dekking. Neem dan goed door of het voor jou wel uit kan.


4. Collectieve zorgverzekering

Ben jij al bekend met de collectieve verzekeringen: via de baas, jouw gemeente (Loppersum) of juist een onderwijsinstelling. Het voordeel is een goedkoper tarief (denk aan 5 tot 10 procent korting). Mogelijk ben je helemaal niet goedkoper uit. Veel collectieve pakketten rijmen niet automatisch met jouw wensen m.b.t. zorg. Controleer dus goed de polis!

Ziektekostenverzekering afsluiten in Middelstum?
Vandaag profiteren van ziekenfonds vergelijken en een nieuwe polis afsluiten? In dit geval kan je naar een verzekeringskantoor in Middelstum of omgeving. Handig: geen tijd? Dan kan dit ook nu en simpeler via het internet. Op deze pagina spot je een handig stappenplan.

 1. Voer jouw leeftijd in, en spot de tarieven van 2022.
 2. Welk eigen risico wil je? (bijvoorbeeld €885).
 3. Kies voor restitutie- of natura pakket (zelf kiezen (vrij) of minder keus).
 4. Kies je voor buitenlanddekking? (dekking in NL, europa of hele wereld).
 5. Welke tandartsverzekering kies je? (bijv. 50% vergoed tot €500).
 6. Bepaal de module behandelingen voor fysiotherapie (o.a. negen per jaar).
 7. Selecteer de dekking betreft brillen en lenzen.
 8. Geef je wensen door ten aanzien van alternatieve geneeswijzen.
 9. Selecteer de polis die je wil (dat kan zijn C4Me ziektekostenverzekering) en regel je overstap via internet.

Welke zorgkosten worden er vergoed in Middelstum?

De basispolis vergoedt veel voorkomende zorgkosten in Middelstum. Daarmee staat de verzekeraar garant voor bijv. Medisch specialist, Ziekenvervoer, Bloedonderzoek, Huisarts. Maar denk ook aan Geestelijke gezondheidszorg, Wijkverpleging, Logopedie, Dieetadvies. Lees de polisvoorwaarden van jouw actuele polis en controleer welk deel de verzekeraar dekt, en welk eigen risico er geldt. Hieronder check jij meerdere veel voorkomende zorgverleners in de provincie Groningen.

Huisarts

De huisarts kan je ondersteunen voor de meest gangbare klachten. De dokter probeert iets te doen, doet een basisonderzoek, of kan je doorsturen naar het ziekenhuis. Het bezoek aan de huisarts in Middelstum wordt gedekt uit het basispakket. Het gaat niet van je eigen risico af. Bij andere kosten wel, zoals speciale medicijnen en bloedprikken.

Ziekenhuis

Hoe zit het met een ziekenhuisopname? Je basisverzekering zal hiervoor zorgen. Een stukje moet je zelf betalen (eigen risico). Advies: verifieer of de verzekeraar afspraken heeft gemaakt met ziekenhuizen in Groningen. Is dat niet het geval? Het komt regelmatig voor dat er slechts deels een uitkering plaatsvindt (tot 75%).

Fysiotherapie

Ik wil naar de fysiotherapeut in Middelstum. Wat wordt er betaald? Je fysiotherapie wordt slechts gedeeltelijk betaald vanuit het basispakket. Dat gaat niet op voor jeugd tot de 18 jaar en bij specifieke chronische aandoeningen. Heb jij behoefte aan de fysiotherapeut? Maak dan een keus voor de aanvullende verzekering.

Opticien

Ga je naar de opticien in Middelstum? De kosten voor brillen en lenzen worden niet vergoed vanuit de basisverzekering. Dit is echter anders bij een medische ingreep of uitzonderlijke hulpmiddelen. Goed nieuws: er is ook een aanvullende verzekering voor brillen + lenzen. De vergoedingen hiervoor zijn wisselend: van €55 per jaar tot €300 per 2 jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Zoekt u binnenkort een gehoorapparaat? Het basispakket vergoedt 75% van de aanschafprijs van een hoortoestel. De audicien in Middelstum moet een contract hebben afgesloten met de partij waar jij verzekerd bent. Buiten dit onderscheiden we nog allerlei zorginstanties in de buurt van Loppersum. Onder andere: podotherapie, ergotherapie, logopedie, kraamzorg of ook plastische chirurgie, psychologische zorg, audicien, stoppen met roken, haptonomie. De dekkingen wisselen nogal bij HEMA en PMA. Controleer de kleine lettertjes van de polis om te checken hoeveel je krijgt. Of ga meteen naar Dekking Bevalling in ziekenhuis.

Verzekeringskantoor in Middelstum

Wil je het liefstpersoonlijk contact met betrekking tot een zorgpolis? Jij kan mogelijk ook contact opnemen met een deskundige verzekeringsmaatschappij in Middelstum. Dit heet ook wel een assurantieadviseur. De deskundige adviseert jou m.b.t. hypotheken, pensioenen en verzekeringen. De adviseur bespreekt jouw persoonlijke situatie, en helpt jou te besparen op de zorgverzekering. Zo’n afspraak kan je flink wat geld opleveren. Het kan op het verzekeringskantoor, maar vaak is het ook mogelijk bij jou.

 • Jarenlange ervaring.
 • Voor al je vragen.
 • Nooit meer onder- of oververzekerd.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Middelstum