Loading...

Zorgverzekering Metslawier Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Elke Nederlander is verplicht om een (basis)zorgverzekering af te sluiten. In de maanden november en december kan je switchen van zorgverzekering in Metslawier. Populaire keuzes zijn VGZ, Menzis, Achmea, CZ, FBTO. In 2022 verandert er voor jou het een en ander. Het is slim om jouw huidige polis nog eens door te lezen. Matcht deze huidige polis met jouw omstandigheden? Aan de hand van een slimme zorgvergelijker mag ook jij rap en gemakkelijk zorgverzekeringen vergelijken. Mede daardoor selecteer jij een goede verzekering voor een goede prijs. Beslis over eigen risico, geef je voorkeur door voor restitutie of natura, en kies eventueel nog voor aanvullende modules zoals o.a. epilatie + tandheelkundige hulp. Het overstappen is binnen mum van tijd afgehandeld.

 • Top verzekeraars vergelijken
 • De verzekering afsluiten direct bij de aanbieder
 • Handige overstapservice
 • Altijd 2 weken bedenktijd
 • Handige filters gebruiken

Zorgverzekering vergelijken 2022

Het afsluiten van een goede zorgverzekering is redelijk niet eenvoudig. Aspecten zoals Zorgverzekering of Verplicht eigen risico zijn voor velen onmisbaar. Ze staan allemaal voor je klaar, van C4Me of OZF tot o.a. Ik en ZieZo. Hoe vind ik een geschikte verzekeraar? Zorgpolissen vergelijken gaat gemakkelijker dan je denkt. Door gebruik te maken van deze zorgvergelijker vind je snel en moeiteloos een goedkope verzekering die spoort met je wensen. Kom je er niet uit? Hier check jij handige informatie ten aanzien van naturapolis, restitutiepolis, collectieve zorgverzekering, eigen risico, basisverzekering. Bekijk ook meer info over Maarn zorgverzekering.

Direct-vergelijken

Goedkoopste zorgverzekering in augustus 2022 afsluiten
Nieuwsgierig naar de goedkoopste zorgverzekering in Metslawier? De tarieven van de basisverzekeringen wisselen regelmatig, terwijl de dekking gelijk is. Zo zijn grote besparingen mogelijk. Wat nu de laagste premie is, is afhankelijk van veel factoren. De premie hangt af van vrije zorgkeuze ja/nee, aanvullende modules en eigen risico. Aan de hand van de vergelijk module – met uitgebreide functies – zoek je gelijk welke aanbieder voor jouw scenario het goedkoopste is. Je kunt overstappen vanaf 12 november 2021 tot eind januari 2022. Meer voordeel behalen op jouw zorgpolis? Verhoog je eigen risico (bijv. €885). Herinnering: een goedkope zorgverzekering van assuradeurs als Nationale Nederlanden, Besured, HEMA, Promovendum is doorgaans een budgetpolis of naturapolis. Er is dan vaak sprake van minder flexibiliteit.

zorgverzekering-metslawier


Meest gekozen zorgpolis in Metslawier?

Bij het afsluiten van een zorgverzekering voor 2022 zijn er veel aspecten belangrijk. In Nederland kennen we allerlei assuradeurs met op hun beurt weer allerlei producten. Wat je dan ook vaak hoort is: welke zorgpolis past bij mij? Veel mensen neigen naar de goedkoopste zorgverzekering waar je ’t minst betaalt – denk aan overstappen en zorgpolis Koekange afsluiten – een ander deel gaat juist voor de beste verzekering van 2022 met een complete polis die veel kosten dekt. Wellicht een verzekering van Univé, Interpolis, Bewuzt, United Consumers. Op deze site bekijk je een aantal factoren die jou verder op weg helpen. Aan de hand van deze tips zal het vergelijken van polissen nog beter gaan.


1. Restitutie- of natura verzekering afsluiten

Aangaande jouw basisverzekering maak je de keuze voor een naturapolis en een restitutiepolis. De dekking van de basisverzekering is overal hetzelfde. Wel fluctueren de zorgverleners waar je 100% vergoed krijgt. Aan de hand van een restitutieverzekering heb je vrije keuze qua zorgverleners voor aandoeningen als Asherman-syndroom of Hypoglykemie, echter ook Neuritis optica en Syndroom van Sotos. Men spreekt van vrije zorgkeuze. D.m.v. een naturapolis kan je naar circa 90% van de zorgaanbieders. Een restitutieverzekering is het duurst.


2. Het eigen risico

Jouw eigen risico is een deel wat je uit eigen portomonee betaalt zodra je aanspraak maakt op de basisverzekering. Voor 2022 is het ER €385. Je kunt gaan voor een zogenaamd vrijwillig eigen risico. Je mag het opheffen met bijv. €100 (de max is €500). Een beweegreden hiervoor kan zijn een aantrekkelijk tarief. Ben je gezond, en beschik je over voldoende spaargeld? Dan is het een prima optie. De premie is dan een stuk lager.


3. Aanvullende verzekering kiezen

Buiten de basisverzekering kan je jouw polis uitbreiden met aanvullende verzekeringen. Dit is zeker geen verplichting. Denk aan een extra polis voor brillen en lenzen, tandarts, alternatieve geneeswijzen, medische hulp buitenland. Maak je veelvuldig gebruik van meer dan de standaard zorg? Dan is zo’n aanvullende dekking geen gek idee. Kijk van tevoren of het hogere tarief de hogere dekking wel waard is.


4. Collectieve zorgverzekering

Er zijn verschillende soorten collectieve verzekeringen: via jouw zaak, gemeente (Dongeradeel) of mogelijk een vereniging. Het voordeel is korting op de premie (vaak ligt de korting rond de 10%). Doorgaans is het helemaal niet gunstig. Alle collectieve pakketten matchen niet standaard met je wensenlijstje voor de zorg. Controleer dus goed de polis!

Ziektekostenverzekering afsluiten in Metslawier?
Direct aanvangen met ziekenfonds vergelijken en je huidige polis oversluiten? Daarvoor kan je naar een verzekeringskantoor in Metslawier of in deze buurt. Goed om te weten: het kan nog sneller en duidelijker via internet. Hieronder tref je onze handige stappen.

 1. Vul als eerste jouw leeftijd in om de actuele tarieven van 2022 te zoeken.
 2. Kies een eigen risico (bijvoorbeeld €385).
 3. Kies voor natura- of restitutie pakket (zelf kiezen (vrij) of minder keus).
 4. Selecteer de buitenlanddekking (bijv. spoedeisende hulp wereldwijd).
 5. Kies een module voor tandartsverzekering (bijv. 50% vergoed tot €250).
 6. Geef je wens door voor de module behandelingen voor fysiotherapie (onder andere 36 stuks per jaar).
 7. Bepaal de gewenste vergoeding m.b.t. lenzen en brillen.
 8. Geef je wensen door ten aanzien van alternatieve geneeswijzen.
 9. Kies de gewenste polis (denk aan bijv. ZorgDirect ziektekosten) en stap direct online over.

Welke kosten worden er vergoed in Metslawier?

Jouw basispakket betaalt allerlei zorgkosten in Metslawier. Daarmee ben je standaard verzekerd voor bijvoorbeeld Bloedonderzoek, Ziekenvervoer, Medicijnen, Medisch specialist en Wijkverpleging, Verloskundige zorg, Ergotherapie, Logopedie. Controleer de algemene voorwaarden van jouw huidige dekking om te zien welk deel de verzekeraar dekt, en of je ook eigen risico moet betalen. Scroll verder, daar lees jij enige gebruikelijke zorgaanbieders in de provincie Friesland.

Huisarts

Je kunt naar de huisarts bij de meeste soorten klachten. Je dokter heeft veel kennis en trekt een conclusie, en kan je verwijzen naar een expert. Een afspraak bij je huisarts in Metslawier wordt aan je terugbetaald via het basispakket. Je hebt niet te maken met een eigen risico. Bij andere kosten wel, zoals bloedprikken en bepaalde medicijnen op recept.

Ziekenhuis

Wat wordt er gedekt bij een behandeling in het ziekenhuis? Een basisverzekering dekt dit. Wel betaal je eigen risico. Goed om te weten: inspecteer of jouw verzekeraar wel een “deal” gemaakt heeft met de ziekenhuizen in Friesland. Is er geen contract? Het komt regelmatig voor dat je maar 75% vergoed krijgt.

Fysiotherapie

Ik moet naar de fysio in Metslawier. Wordt dit ook vergoed? Fysiotherapie wordt praktisch niet gedekt uit de basispolis. Altijd wel voor: jongeren tot 18 jaar en als er sprake is van een chronische aandoening. Is een bezoek aan de fysiotherapeut onmisbaar? Ga dan voor de aanvullende verzekering.

Opticien

Ga je naar de opticien in Metslawier? De kosten voor brillen en lenzen zal niet worden vergoed binnen de basispolis. Dit is echter anders bij een medische ingreep of speciale hulpmiddelen. Wat je kunt overwegen is een aanvullende verzekering voor lenzen en brillen. Verzekeraars zijn niet consistent op dit gebied: van €75 per jaar tot €100 per 3 jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Gehoorapparaat nodig? Het basispakket keert 75% uit van de kostprijs van een hoortoestel of ruismaskeerder. De audicien in Metslawier moet een contract hebben afgesloten met jouw verzekeraar. Tevens zijn er velerlei zorginstanties in de regio Dongeradeel. Zoals podotherapie, kraamzorg, logopedie, diëtetiek of stoppen met roken, haptonomie, apotheek, audicien, psychologische zorg. De tegemoetkomingen wisselen nogal bij inTwente of Zorg en Zekerheid. Raadpleeg de kleine lettertjes van de verzekering om te zien waar je recht op hebt. Of raadpleeg onze pagina over Dekking Beeldtelefoon of teksttelefoon.

Verzekeringskantoor in Metslawier

Prefereer jij 1 op 1 contact ten aanzien van je zorgpolis? Jij kan mogelijk ook contact opnemen met een ervaren verzekeringsmaatschappij in Metslawier. Dit heet ook wel een assurantieadviseur. Deze persoon adviseert jou t.a.v. pensioenen, verzekeringen en hypotheken. De adviseur bespreekt jouw persoonlijke situatie, en geven quick wins om te besparen op de zorgverzekering. Een goed advies scheelt je zo enkele tientjes per maand. Het kan op het verzekeringskantoor, maar vaak ook bij jou thuis.

 • De zorgexpert.
 • Voor al je vragen.
 • De perfecte prijs voor de juiste dekking.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Metslawier