Loading...

Zorgverzekering Meterik Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Iedere consument is verzekeringsplichtig, een zorgverzekering is vereist. In november en december mag je weer over naar een andere zorgverzekering in Meterik. Dit kan o.a. naar OHRA, FBTO, Achmea, VGZ, Menzis. In 2023 zijn de polissen weer veranderd. Het is slim om het huidige contract er nog eens bij te pakken. Matcht jouw huidige polis met jouw behoeften? Aan de hand van deze slimme zorgvergelijker mag ook jij vandaag nog, moeiteloos zorgverzekeringen vergelijken. Hierdoor zoek je een goede verzekering voor een goede prijs. Kies de hoogte van het eigen risico, geef je voorkeur door voor restitutie of natura, en kies optioneel voor aanvullende dekkingen als bijv. opticien of vergoeding bril en contactlenzen. Overstappen van polis is binnen 2 minuten afgehandeld.

 • Meest populaire verzekeraars vergelijken
 • Meteen bij de verzekeraar afsluiten
 • Snel overstappen
 • Altijd 14 dagen bedenktijd
 • Aanvullende verzekering vergelijken

Zorgverzekering vergelijken 2023

Het achterhalen van een goede zorgverzekering is soms niet makkelijk. Termen als Collectieve verzekeringen + GVS zal je moeten overwegen. En er zijn tientallen polissen, van C4Me of PMA tot aan De Friesland en Zekur. Hoe ontdek ik een betaalbare verzekeringspolis? Zorgpolissen vergelijken is niet moeilijk! Geholpen door onze zorgvergelijker detecteer je rap en gemakkelijk een aantrekkelijke verzekering die in lijn is met alle individuele wensen. Kom je er niet uit? Op deze pagina tref jij handige informatie ten aanzien van basisverzekering, restitutiepolis, aanvullende verzekering, eigen risico, collectieve zorgverzekering. Of klik meteen verder naar Maarheeze zorgverzekering.

Direct-vergelijken

Mijn goedkoopste zorgverzekering in december 2022 afsluiten
Zoek jij specifiek de goedkoopste zorgverzekering in Meterik? De tarieven van de basisverzekeringen fluctueren sterk, terwijl de inhoud hetzelfde is. Daardoor kan je al gauw een paar euro besparen. De laagste premie verschilt per persoon. De vergoeding komt tot stand door mate van vrije zorgkeuze, aanvullende polissen en eigen risico. Aan de hand van ons vergelijk script – met bruikbare filters – tref je binnen enkele minuten welke verzekeringspolis voor jouw situatie het laagst geprijsd is. Je kunt overstappen vanaf 12 november 2022 tot uiterlijk 31 januari 2023. Wil je extra besparen op jouw zorgpolis? Ga dan voor meer eigen risico (bijv. €485). Herinnering: een goedkope zorgverzekering van partijen als Promovendum, HEMA, Besured, Anderzorg is vaak een naturapolis (budgetpolis). Een negatief aspects hiervan is: dat niet alle zorginstellingen worden vergoed.

zorgverzekering-meterik


Veel gekozen zorgpolis in Meterik?

Bij het selecteren van een nieuwe zorgverzekering voor 2023zijn er veel aspecten belangrijk. Je kunt terecht bij allerlei verzekeraars met verschillende polissen. Een terechte vraag is dan: welke zorgpolis is iets voor mij? Je kunt kiezen voor de goedkoopste zorgverzekering met een lage premie – denk aan overstappen en zorgpolis Koedijk afsluiten – of juist voor de beste verzekering van 2023 die zo’n beetje elk type zorg vergoedt. Denk aan een polis van Univé, Bewuzt, United Consumers, Zilveren kruis. Hieronder vind je betekenisvolle variabelen die extra belangrijk zijn. Aan de hand van deze tips zul je de zorgvergelijker beter begrijpen.


1. Natura- of restitutie polis afsluiten

Ten aanzien van de basisverzekering kan je 2 kanten uit: een naturaverzekering en een restitutieverzekering. Wat er wel/niet betaald wordt uit het basispakket is overal hetzelfde. Wel fluctueren de zorginstellingen waar je 100% vergoed krijgt. Via een restitutiepolis kies je zelf je zorgverleners en ziekenhuizen voor bijvoorbeeld Afte of Hypomanie, maar ook Open been en Reduplicatieve paramnesie. Men spreekt van vrije zorgkeuze. D.m.v. een naturaverzekering kan je naar circa 90% van de zorgverleners. Natura is goedkoper dan restitutie.


2. Kies het eigen risico

Eigen risico is een verplicht onderdeel dat je zelf bijdraagt op het moment dat je iets uit jouw basisverzekering gebruikt. In 2023 ligt dit op €385. Optioneel is een vrijwillig hoger eigen risico. Het eigen risico kan omhoog met bijv. €200 (max €500, €885 totaal). Je profiteert van een minder hoge premie. Over gezondheid niet te klagen, en kan je een hoog risico veroorloven? Dan kun je het overwegen. De zorgkosten gaan flink omlaag.


3. Aanvullende verzekeringen kiezen

Naast het basispakket bestaan er verschillende aanvullende verzekeringen. Dit is 100% optioneel. Veel gekozen: een extra module voor medische hulp buitenland, alternatieve geneeswijzen, fysiotherapie, brillen en lenzen. Maak je veel gebruik van meer dan de standaard zorg? Aanvullende dekking is dan een must. Duik dan even in de materie of je onderaan de streep wel goedkoper uit bent.


4. Collectieve zorgverzekering

Is er voor jou toevallig een collectieve verzekeringen: via het bedrijf, gemeente (Horst aan de Maas) of via een vereniging. Je hebt recht op dan korting op jouw zorgverzekering (max 10% op de basisverzekering). In de praktijk ben je helemaal niet goedkoper uit. Alle collectieve pakketten zijn soms niet aangepast op je wensenlijstje voor de zorg. Kijk uit voor oververzekering!

Ziektekostenverzekering afsluiten in Meterik?
Snel aftrappen met ziekenfonds vergelijken en je huidige polis oversluiten? In deze situatie is er een verzekeringskantoor in Meterik of in deze buurt. Maar dit gaat nog een stuk vlotter en gemakkelijker online. Hierna lees jij een bruikbaar stappenplan.

 1. Voer jouw geboortedatum in en check de tarieven van 2023.
 2. Hoe hoog mag het eigen risico zijn (bijvoorbeeld €585).
 3. Kies voor natura- of restitutie pakket (zelf kiezen (vrij) of minder keus).
 4. Kies de gewenste buitenlanddekking (dit kan zijn volledige werelddekking).
 5. Maak een keuze uit tandartsverzekeringen(bijv. 100% vergoed tot €250).
 6. Neem een besluit over fysiotherapie behandelingen (bijvoorbeeld 9 behandelingen).
 7. Beslis over de uitkering voor brillen en lenzen.
 8. En hoe zit het t.a.v. alternatieve geneeswijzen.
 9. Kies een verzekeraar (een optie is Zorg en Zekerheid ziektekosten) en het overstappen online is zo geregeld.

Welke zorgkosten worden er vergoed in Meterik?

De basispolis dekt de meeste zorgkosten in Meterik. Zodoende hoef je (buiten eigen risico) niet te betalen voor o.a. Medisch specialist, Ziekenvervoer, Medicijnen, Bloedonderzoek en Gehandicaptenzorg, Geestelijke gezondheidszorg, Logopedie, Dieetadvies. Check de algemene voorwaarden van de huidige polis en zie meteen wat precies vergoed wordt, en of je ook eigen risico moet betalen. Op deze pagina tref je enige erkende zorgaanbieders in de provincie Limburg.

Huisarts

De huisarts kan je ondersteunen bij de meeste soorten klachten. De dokter zal proberen de klachten te verminderen, bepaalt wat er aan de hand is, of geeft je een verwijzingsbrief voor een specialist. Een consult bij de huisarts in Meterik wordt betaald vanuit de basispakketten. Hiervoor geldt geen eigen risico. Dit geldt echter wel bij bloedprikken en bepaalde medicijnen op recept.

Ziekenhuis

Te maken met een behandeling in het ziekenhuis? Jouw basiszorgverzekering dekt dit. Uiteraard betaal je wel eerst het eigen risico. Goed om te weten: controleer goed of de assuradeur afspraken heeft gemaakt met ziekenhuizen in Limburg. Wordt dat een lastig verhaal? Het kan zijn dat je slechts een gedeeltelijke vergoeding krijgt.

Fysiotherapie

Een afspraak bij de fysio in Meterik. Wat wordt er betaald? Fysiotherapie wordt heel beperkt vergoed uit de basisverzekering. Dat gaat niet op voor mensen onder de 18 jaar en bij specifieke chronische aandoeningen. Heb jij behoefte aan de fysiotherapeut? Maak dan een keus voor unieke aanvullende verzekering.

Opticien

Ben jij klant bij de opticien in Meterik? De kosten voor brillen en lenzen worden niet vergoed vanuit het basispakket. Enige uitzondering is een medisch belang of hulpmiddelen als speciale lenzen. Gelukkig bestaat er een aanvullende verzekering voor jouw lenzen of bril. Vergoedingen lopen zeer uiteen: van €65 per jaar tot €100 per 2 jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Zoekt u binnenkort een gehoorapparaat? Het basispakket keert 75% uit van kosten die komen kijken bij een hoortoestel. Je audicien in Meterik zal wel een contract moeten hebben met de partij waar jij verzekerd bent. Daarnaast zijn er allerlei verschillende types zorg in de gemeente Horst aan de Maas. Zoals kraamzorg, logopedie, diëtetiek, ergotherapie en haptonomie, apotheek, audicien, psychologische zorg, stoppen met roken. De vergoedingen lopen sterk uiteen bij CZ of United Consumers. Controleer de dekking van je verzekering om de tegemoetkomingen te achterhalen. Of lees direct alles over Dekking Beeldschermloep.

Verzekeringskantoor in Meterik

Geef jij de voorkeur aan face to face contact m.b.t. jouw zorgpolis? Je kunt een afspraak maken met een vakbekwame verzekeringsmaatschappij in Meterik. Met een moeilijk woord heet dit een assurantieadviseur. Hij of zij begeleidt jou rondom hypotheken, pensioenen en verzekeringen. De adviseur controleert je privé-situatie en komen met tips om te besparen op de zorgverzekering. Een goed advies scheelt je zo enkele tientjes per maand. Dit kan bij de expert op kantoor, maar hij of zij kan ook langskomen.

 • Deskundig advies.
 • Een vast aanspreekpunt.
 • Compleet zorgpakket op maat.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Meterik