Loading...

Zorgverzekering Merselo Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Iedereen vanaf 18 jaar is verplicht om een (basis)zorgverzekering af te sluiten. In november en december kan je switchen van zorgverzekering in Merselo. Veel gekozen partijen zijn CZ, FBTO, OHRA, VGZ, Menzis. In 2023 zijn de polissen weer veranderd. Het loont dus om de huidige verzekering er nog eens bij te pakken. Matcht de huidige dekking met jouw wensen. Via een slimme zorgvergelijker kan jij nu, simpel zorgverzekeringen vergelijken. Op die manier zoek je de verzekering die past bij jouw eisen en portemonnee. Kies de hoogte van het eigen risico, maak een keuze uit natura of restitutie, en kies eventueel nog voor aanvullende zekerheden zoals gezinsplanning en chiropractie. Overstappen van polis is echt zo gepiept.

 • Grote verzekeraars vergelijken
 • De verzekering afsluiten direct bij de aanbieder
 • Overstappen zonder papierwerk
 • Afsluiten met 14 dagen bedenktijd
 • Lage prijzen / maandtarieven

Zorgverzekering vergelijken 2023

Het afsluiten van een zorgverzekering op maat is soms niet makkelijk. Termen als Eigen risico of Ziekenfonds zal je moeten overwegen. En er zijn tientallen polissen, van AnderZorg of OZF tot bijv. Ik en Stad Holland. Hoe stap ik over naar een betrouwbare verzekeraar? Het vergelijken van zorgpolissen is kinderspel! Aan de hand van onze zorgvergelijker achterhaal je gelijk en eenvoudig een goede verzekering die past bij alle zorgbehoefte. Hulp nodig? Op zorgverzekeringcentrum.nl lees jij nuttige details aangaande de collectieve zorgverzekering, eigen risico, aanvullende verzekering, restitutiepolis, naturapolis. Zie ook meer over Lytsewierrum zorgverzekering.

Direct-vergelijken

De goedkoopste zorgverzekering in november 2022 afsluiten
Zoek jij specifiek de goedkoopste zorgverzekering in Merselo? De prijzen van de basisverzekeringen variëren sterk, terwijl je overal hetzelfde krijgt. Zo kun je eenvoudig besparen. De voordeligste polis is niet voor iedereen hetzelfde. Het tarief wordt bepaald door aanvullende verzekering, type polis en eigen risico. Aan de hand van de polisvergelijker – en de speciale filters – check je direct welke partij in jouw geval het goedkoopste is. Het is mogelijk vanaf 12 november 2022 over te stappen tot januari 2023. Nog meer besparen op de verzekeringen? Kies dan een vrijwillige eigen risico (bijv. €685). Let wel: een goedkope zorgverzekering van partijen als HEMA, Besured, Nationale Nederlanden, Promovendum is in de regel een natura- of budgetpolis. Het nadeel is beperkte zorgkeuze.

zorgverzekering-merselo


Betrouwbare zorgpolis in Merselo?

Bij het oversluiten van een zorgverzekering voor 2023 zijn er veel aspecten belangrijk. Er zijn talloze partijen die ook nog weer verschillende polissen bieden. Een belangrijke vraag is dan ook: welke zorgpolis is iets voor mij? Je kunt kiezen voor de goedkoopste zorgverzekering met de laagste premie – bijvoorbeeld overstappen en zorgpolis Koarnjum afsluiten – maar ook voor de beste verzekering van 2023 die de meeste risico’s afdekt. Het kan gaan om een polis van United Consumers, Interpolis, Zilveren kruis, Bewuzt. Op deze site lees je meer over nuttige aspecten die even jouw aandacht nodig hebben. Via deze aanwijzingen kun je een betere zorgvergelijking maken.


1. Restitutie- of naturapolis afsluiten

Ten aanzien van de basisverzekering maak je de keuze voor een restitutie- of natura verzekering. Wat er wel/niet betaald wordt uit het basispakket verschilt eigenlijk niet. Wel wisselen de zorgadressen waar je het volledige bedrag krijgt. Dankzij een restitutieverzekering kun je naar alle ziekenhuizen/zorginstellingen voor problemen zoals Chronisch polymorfe lichtdermatose of Doofblindheid, echter ook Periapicaal abces en Ziekte van Paget. Bekend als vrije zorgkeuze. Via een naturapolis ben je welkom bij minder ziekenhuizen/zorginstellingen. Restitutie is duurder dan natura.


2. Hoogte eigen risico

Eigen risico is een verplicht onderdeel dat je zelf “meebetaalt” op het moment dat je iets uit jouw basisverzekering gebruikt. In 2023 is het ER €385. Optioneel is een vrijwillig eigen risico. Je kunt het verhogen met bijvoorbeeld €500 (niet meer dan €500). Je profiteert van een aantrekkelijke prijs. Voel jij je vitaal, en heb je wat spaargeld liggen? Neem het eens in overweging. De maandelijkse premie zal flink dalen.


3. Aanvullende verzekering kiezen

Afgezien van de basisverzekering kan je kiezen voor aanvullende verzekeringen. Deze zijn niet verplicht. Mogelijkheden: een extra dekking voor tandarts, medische hulp buitenland, fysiotherapie, brillen en lenzen. Intensief gebruiker van meer dan de standaard zorg? Dan loont een aanvullende dekking. Zoek zeker goed uit of het hogere tarief de hogere dekking wel waard is.


4. Collectieve zorgverzekering

Ben jij al bekend met de collectieve verzekeringen: van je werkgever, de gemeente (Venray) of wellicht een opleiding. Je krijgt een voordelige premie (max 10% op de basisverzekering). In de regel is het helemaal niet gunstig. Veel collectieve pakketten matchen niet standaard met jouw individuele wensen. Controleer dus goed de polis!

Ziektekostenverzekering afsluiten in Merselo?
Nu aanvangen met ziekenfonds vergelijken en de actuele dekking oversluiten? Daarvoor kan je naar een verzekeringskantoor in Merselo of rondom deze plaats. Handig: je doet dit veel rapper en gemakkelijker online. Op deze pagina lees jij een bruikbaar stappenplan.

 1. Vul jouw geboortedatum in om te tarieven van 2023 te bekijken.
 2. Kies een eigen risico (bijvoorbeeld €385).
 3. Selecteer een restitutie- of naturapolis (een vrije- of beperkte keuze).
 4. Kies je voor buitenlanddekking? (bijv. spoedeisende hulp wereldwijd).
 5. Selecteer een tandartsverzekering (bijv. 75% vergoed tot €1000).
 6. Neem een besluit over de dekking voor fysiotherapie (o.a. twaalf per jaar).
 7. Selecteer de gewenste vergoeding voor brillen en lenzen.
 8. En wat wil jij t.a.v. alternatieve geneeswijzen.
 9. Selecteer de polis die je wil (een optie is ZieZo ziektekosten) en regel je overstap via internet.

Wordt alle zorg vergoed in Merselo?

De basispolis compenseert de meeste zorgkosten in Merselo. Daarmee staat de verzekeraar garant voor zaken als Huisarts, Ziekenhuis, Bloedonderzoek, Medicijnen maar ook Logopedie, Geestelijke gezondheidszorg, Gehandicaptenzorg, Ergotherapie. Controleer de condities van de actuele verzekeraar en bekijk wat de verzekeraar betaalt, en welk eigen risico er geldt. Hieronder lees jij meerdere gebruikelijke zorgaanbieders in de provincie Limburg.

Huisarts

De huisarts kan je ondersteunen indien je last hebt van klachten. Een dokter kan helpen bij het in kaart brengen van problemen, stelt vast wat er loos is, en kan je verwijzen naar een expert. Jouw bezoek aan de huisarts in Merselo wordt aan je terugbetaald via het basispakket. Het gaat niet van je eigen risico af. Dit geldt echter wel bij speciale medicijnen en bloedprikken.

Ziekenhuis

Hoe zit het met een intensieve ziekenhuisopname? Een basisverzekering dekt dit. Wel betaal je eigen risico. Handig: check even of jouw assuradeur een contract heeft lopen met de ziekenhuizen in Limburg. Is er geen contract? Het kan voorkomen dat je slechts een gedeeltelijke vergoeding krijgt.

Fysiotherapie

Ik wil naar de fysiotherapeut in Merselo. Moet ik zelf betalen? Fysiotherapie wordt praktisch niet gedekt uit de basisverzekering. Altijd wel voor: kinderen t/m 17 jaar en bij specifieke chronische aandoeningen. Wil je wel gebruik maken van de fysiotherapeut? Ga dan voor de aanvullende verzekering.

Opticien

Ook klant bij een opticien in Merselo? Lenzen of brillen worden niet gedekt uit de basispolis. Enige uitzondering is een medische reden of of optische hulpmiddelen. Gelukkig bestaat er een aanvullende verzekering voor jouw bril en of lenzen. De uitbetalingen hiervan schommelen nogal: van €25 per jaar tot €100 per 3 jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Heeft u behoefte aan een gehoorapparaat? Het basispakket keert 75% uit van de aanschafprijs van een hoortoestel. De audicien in Merselo moet een contract hebben afgesloten met jouw assuradeur. Buiten dit onderscheiden we nog meerdere zorgbedrijven in de gemeente Venray. Neem nou logopedie, kraamzorg, ergotherapie, podotherapie of psychologische zorg, haptonomie, plastische chirurgie, apotheek, audicien. De tegemoetkomingen wisselen nogal bij Ditzo en Pro Life. Raadpleeg de afspraken van de polis voor de actuele vergoedingen. Of navigeer rechtstreeks naar Dekking Bedtafel.

Verzekeringskantoor in Merselo

Heb jij het liefst een “echt” gesprek rondom je zorgpolis? Jij kan mogelijk ook contact opnemen met een vakbekwame verzekeringsmaatschappij in Merselo. Dit noemen we ook wel een assurantieadviseur. Deze persoon adviseert jou rondom hypotheken, verzekeringen en pensioenen. Deze persoon bespreekt jouw persoonlijke situatie, en komen met tips om te besparen op de zorgverzekering. Een goed advies kan je flink wat geld opleveren. Dit kan bij de expert op kantoor, maar vaak is het ook mogelijk bij jou.

 • Kijkt verder dan alleen de premie.
 • Afspraak bij jou thuis.
 • De perfecte prijs voor de juiste dekking.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Merselo