Loading...

Zorgverzekering Merkelbeek Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Elke Nederlander moet een zorgverzekering hebben. Vanaf november kan je switchen van zorgverzekering in Merkelbeek. Populaire keuzes zijn CZ, OHRA, Achmea, FBTO, VGZ. Ook in 2023 verandert er voor jou het een en ander. Het is niet zo gek om de huidige verzekering goed te bekijken. Matcht jouw huidige verzekering bij jouw situatie? Via deze praktische zorgvergelijker kun jij direct, gemakkelijk zorgverzekeringen vergelijken. Dan zoek jij een goede verzekering voor een goede prijs. Beslis over eigen risico, kies voor beperkte (natura) of vrije (restitutie) zorgt, en kies eventueel nog voor aanvullende modules zoals tand + homeopathie. De overstap is binnen mum van tijd gepiept.

 • Alle grote verzekeraars vergelijken
 • De verzekering afsluiten direct bij de aanbieder
 • Overstap wordt voor je geregeld
 • Altijd 14 dagen bedenktijd
 • Voor elke situatie een polis

Zorgverzekering vergelijken 2023

Het achterhalen van een geschikte zorgverzekering is vaak complex. Zaken als SVB en Zorginstituut Nederland zullen je aandacht nodig hebben. Er zijn veel verschillende verzekeringen, van Promovendum of Ohra tot De Friesland en VGZ. Hoe achterhaal ik een geschikte polis? Zorgpolissen vergelijken is niet moeilijk! Met behulp van onze zorgvergelijker detecteer je gelijk en eenvoudig een aantrekkelijke verzekering die in lijn is met je individuele wensen. Meer info? Op deze website tref je praktische specificaties over de eigen risico, collectieve zorgverzekering, aanvullende verzekering, naturapolis, restitutiepolis. Zie ook meer over Luyksgestel zorgverzekering.

Direct-vergelijken

De goedkoopste zorgverzekering in december 2022 afsluiten
Wil jij gewoon de goedkoopste zorgverzekering in Merkelbeek? De tarieven van de basisverzekeringen schommelen enorm, terwijl jij bij elke partij dezelfde dekking ontvangt. Om die reden kun je al veel besparen. Welke verzekering het goedkoopste is is niet voor iedereen hetzelfde. De hoogte van de premie hangt o.a. af van type polis, het eigen risico en aanvullende polissen. Middels ons vergelijk script – inclusief handige filters – tref jij supersnel welke verzekering voor jouw situatie het laagst geprijsd is. De startdatum voor overstappen is 12 november 2022 tot eind januari 2023. Nog meer besparen op de verzekeringen? Neem een wat hoger eigen risico (bijv. €885). Vergeet niet: een goedkope zorgverzekering van verzekeraars als HEMA, Promovendum, Anderzorg, Besured betreft vaak een budget- of naturapolis. Er is dan vaak sprake van minder vrije zorgkeuze.

zorgverzekering-merkelbeek


Meest gekozen zorgpolis in Merkelbeek?

Bij het overstappen van de zorgverzekering voor 2023 zijn er veel aspecten belangrijk. In Nederland kennen we allerlei maatschappijen die ook nog weer verschillende polissen bieden. Een veelgestelde vraag is dan ook: welke zorgpolis sluit aan bij mijn wensen? Je kunt kiezen voor de goedkoopste zorgverzekering met de laagste premie – bijv. overstappen en zorgpolis Knegsel afsluiten – een andere groep neigt naar de beste verzekering van 2023 met de meeste dekking. Het kan gaan om een polis van Univé, United Consumers, Zilveren kruis, Bewuzt. Op deze site lees je meer over enkele aspecten die even jouw aandacht nodig hebben. Dankzij deze informatie zul je de zorgvergelijker beter begrijpen.


1. Restitutie- of naturapolis afsluiten

Ten aanzien van de basisverzekering kan je 2 kanten uit: een naturapolis en een restitutiepolis. Wat er vergoed wordt uit de basisverzekering is bij iedereen gelijk. Wel verschillen zaken als ziekenhuizen waar je het volledige bedrag krijgt. D.m.v. een restitutieverzekering ben je welkom bij alle zorgaanbieders voor onder andere Atrofie of Glasvochttroebeling, en tevens voor bijv. Orbitale cellulitis en Stoornis van de lichaamsbeleving. Dit heet vrije zorgkeuze. Dankzij een naturaverzekering kan je naar alleen de aangesloten zorgverleners. Een naturaverzekering is het goedkoopst.


2. (Vrijwillig) eigen risico

Eigen risico is een wettelijk verplicht drempelbedrag dat je zelf betaalt op het moment dat je zorg uit de basisverzekering gebruikt. Voor 2023 is dit €385. Je kunt kiezen voor het vrijwillige eigen risico. Het bedrag kan je vermeerderen met bijv. €300 (max €500, €885 totaal). Een beweegreden hiervoor kan zijn een betaalbare polis. Over gezondheid niet te klagen, en kan jij een hoger eigen risico betalen? Dan is dit nog niet zo gek. Je bespaart zo honderden euro’s.


3. Aanvullende dekking kiezen

Afgezien van de basisverzekering kun je gaan voor wat aanvullende verzekeringen. Hier mag je zelf voor kiezen. Denk aan een extra module voor brillen en lenzen, tandarts, fysiotherapie, medische hulp buitenland. Ben jij overgeleverd aan een bepaald type zorg? Dan is aanvullende dekking vaak een must. Duik dan even in de materie of het voor jou wel uit kan.


4. Collectieve zorgverzekering

Er zijn verschillende soorten collectieve verzekeringen: via de baas, een gemeente (Onderbanken) of mogelijk een onderwijsinstelling. Jouw “win” is een mooie korting op de polis (korting van 5-10%). In de praktijk is het helemaal niet gunstig. Sommige collectieve pakketten sluiten niet altijd aan op jouw specifieke zorgvragen. Je bent al gauw oververzekerd.

Ziektekostenverzekering afsluiten in Merkelbeek?
Direct aftrappen met ziekenfonds vergelijken en de actuele dekking oversluiten? In deze situatie bezoek je een verzekeringskantoor in Merkelbeek of in deze buurt. Goed om te weten: dit gaat nog een stuk vlotter en eenvoudiger via het internet. Onderstaand check jij de te nemen stappen.

 1. Vul jouw geboortedatum in om te tarieven van 2023 te bekijken.
 2. Kies een eigen risico (bijvoorbeeld €785).
 3. Wil je een restitutie- of naturapolis (een vrije- of beperkte keuze).
 4. Maak je gebruik van buitenlanddekking? (bijv. spoedeisende hulp wereldwijd).
 5. Kies een module voor tandartsverzekering (100% vergoed tot € 250).
 6. Selecteer de module behandelingen voor fysiotherapie (o.a. 18 per jaar).
 7. Kies een vergoeding aangaande lenzen en brillen.
 8. Bepaal wat je wil t.a.v. alternatieve geneeswijzen.
 9. Selecteer de polis die je wil (bijvoorbeeld Zekur ziektekosten) en regel je overstap via internet.

Wat wordt er allemaal vergoed in Merkelbeek?

Jouw basispakket staat garant voor de meeste zorgkosten in Merkelbeek. Daarmee staat de verzekeraar garant voor bijv. Ziekenhuis, Ziekenvervoer, Medicijnen, Medisch specialist maar ook Revalidatiezorg, Gehandicaptenzorg, Geestelijke gezondheidszorg, Ergotherapie. Lees de voorwaarden van de huidige verzekeraar om te achterhalen wat de verzekeraar betaalt, en of je ook eigen risico moet betalen. Verderop spot jij enkele gebruikelijke zorginstellingen in de provincie Limburg.

Huisarts

Je kan een bezoek brengen aan een huisarts voor de meest gangbare klachten. Een dokter kan helpen bij het in kaart brengen van problemen, stelt vast wat er loos is, en verwijst je eventueel door. Gebruik van jouw huisarts in Merkelbeek wordt vergoed uit het basispakket. Hiervoor geldt geen eigen risico. Bij andere kosten wel, zoals urineonderzoek, bloedafname of een röntgenfoto.

Ziekenhuis

Hoe zit het met een intensieve ziekenhuisopname? Je basisverzekering dekt dit. Het eerste deel betaal je zelf (eigen risico). Handig: inventariseer of de verzekeraar een contract heeft afgesloten met ziekenhuizen in Limburg. Behoort dat niet tot de opties? Het kan voorkomen dat je slechts een gedeeltelijke vergoeding krijgt.

Fysiotherapie

Een afspraak bij de fysio in Merkelbeek. Wordt dit ook vergoed? Je fysiotherapie wordt slechts gedeeltelijk betaald uit het basispakket. Dat gaat niet op voor mensen onder de 18 jaar en bij specifieke chronische aandoeningen. Wil je wel gebruik maken van de fysiotherapeut? Kies dan voor de aanvullende verzekering.

Opticien

Heb jij een bril of lenzen bij de opticien in Merkelbeek? Lenzen of brillen worden niet vergoed vanuit de basisverzekering. Hierop wordt afgeweken in het geval van een medische reden of of optische hulpmiddelen. Wel is er een aanvullende verzekering voor brillen + lenzen. De vergoedingen hiervoor zijn wisselend: van €45 per jaar tot €300 per jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Toe aan een gehoorapparaat? De basisverzekering keert 75% uit van de aanschafprijs van een hoortoestel. De audicien in Merkelbeek is dan wel genoodzaakt een contract met de verzekeringsmaatschappij. Er zijn nog vele zorginstanties in de regio Onderbanken. Neem nou logopedie, diëtetiek, ergotherapie, podotherapie en ook plastische chirurgie, stoppen met roken, apotheek, audicien, psychologische zorg. De financiële compensaties lopen sterk uiteen bij CZdirect of ZorgDirect. Raadpleeg de condities van je verzekering om te checken hoeveel je krijgt. Of raadpleeg onze pagina over Dekking Bedrugsteun.

Verzekeringskantoor in Merkelbeek

Prefereer jij een persoonlijke afspraak ten aanzien van de zorgpolis? Je kan afspraken met een verzekeringsmaatschappij in Merkelbeek. In de volksmond: een assurantieadviseur. De ervaringsdeskundige helpt jou m.b.t. pensioenen, verzekeringen en hypotheken. De specialist controleert de stand van zaken, en komen met tips om te besparen op de zorgverzekering. Een goed advies kan je flink wat geld opleveren. Soms kan dit bij hen op kantoor, maar vaak is het ook mogelijk bij jou.

 • Kennis van zaken.
 • Voor al je vragen.
 • Zorgpolis die past bij jouw eisenpakket.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Merkelbeek