Loading...

Zorgverzekering Melissant Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Elke Nederlander is verplicht een zorgverzekering af te sluiten. Rond november tot en met december kan je overstappen van zorgverzekering in Melissant. Dit kan o.a. naar Menzis, OHRA, Achmea, CZ, FBTO. In 2023 verandert er voor jou het een en ander. Het is niet onverstandig om jouw lopende verzekering nog eens door te lezen. Matcht de afgesloten polis met wat jij belangrijk vindt? Geholpen door een snelle zorgvergelijker kan iedereen vlug en simpel zorgverzekeringen vergelijken. Mede daardoor selecteer je een goede verzekering voor een goede prijs. Kies de hoogte van het eigen risico, kies voor beperkte (natura) of vrije (restitutie) zorgt, en kies eventueel nog voor aanvullende verzekeringen zoals o.a. alternatieve geneeswijzen en alternatieve zorg. Overstappen van aanbieder is binnen 2 minuten afgehandeld.

 • Top verzekeraars vergelijken
 • Meteen bij de verzekeraar afsluiten
 • Snel overstappen
 • Recht op 2 weken bedenktijd
 • Een verzekering voor iedereen

Zorgverzekering vergelijken 2023

De zoektocht naar een passende zorgverzekering is soms gecompliceerd. Aspecten zoals Zorgverzekeringskaart of Zorgpolis zijn voor velen onmisbaar. Er zijn nogal wat aanbieders, van ZorgDirect of OZF tot bijv. HEMA en United Consumers. Hoe stap ik over naar een aantrekkelijke verzekeraar? Zorgpolissen vergelijken gaat gemakkelijker dan je denkt. Middels de zorgvergelijker detecteer je gelijk en zonder problemen een goede verzekering die past bij jouw zorgwensen. Problemen? Hier vind jij handige details aangaande de eigen risico, naturapolis, restitutiepolis, aanvullende verzekering, basisverzekering. Of klik meteen verder naar Lutjewinkel zorgverzekering.

Direct-vergelijken

Mijn goedkoopste zorgverzekering in december 2022 afsluiten
Overstappen naar de goedkoopste zorgverzekering in Melissant? De premies van de basisverzekeringen verschillen doorgaans, terwijl de dekking gelijk is. Zo kan de polis al snel wat goedkoper. Wat nu de laagste premie is, kan per aanvraag verschillend zijn. De hoogte van de premie hangt o.a. af van hoogte eigen risico, aanvullende verzekeringen en type polis. Door de zorgvergelijker – met uitgebreide functies – spot je direct welke aanbieder in jouw geval het goedkoopste is. Het is mogelijk vanaf 12 november 2022 over te stappen tot en met eind januari 2023. Lagere prijzen regelen op jouw zorgpolis? Neem een wat hoger eigen risico (bijv. €485). Let op: zo’n goedkope zorgverzekering van assuradeurs als Besured, Promovendum, Anderzorg, Nationale Nederlanden is in de regel een natura- of budgetpolis. Je hebt te maken met dat niet alle zorginstellingen worden vergoed.

zorgverzekering-melissant


De beste zorgpolis in Melissant?

Bij het afsluiten van een zorgverzekering voor 2023 moet jij een aantal stappen volgen. Je kunt kiezen uit meerdere partijen met op hun beurt weer allerlei producten. Een belangrijke vraag is dan ook: welke zorgpolis is iets voor mij? Veel mensen neigen naar de goedkoopste zorgverzekering met de laagste prijs – denk aan overstappen en zorgpolis Klooster Lidlum afsluiten – of juist voor de beste verzekering van 2023 die zo’n beetje elk type zorg vergoedt. Het kan gaan om een polis van Univé, Bewuzt, Zilveren kruis, Interpolis. Verderop vind je betekenisvolle onderdelen die extra belangrijk zijn. Via deze info wordt het vergelijken nog makkelijker.


1. Restitutie- of naturapolis afsluiten

Met betrekking tot de basisverzekering kan je 2 kanten uit: een naturapolis en een restitutiepolis. Wat er vergoed wordt uit de basisverzekering verschilt niet per verzekeraar. Wel schommelen zaken als ziekenhuizen waar je het volledige bedrag krijgt. Dankzij een restitutiepolis heb je vrije keuze qua zorgverleners en ziekenhuizen voor bijvoorbeeld Afasie of Hoogtevrees, maar ook Ophthalmia neonatorum en Vijfde ziekte. Dit heet vrije zorgkeuze. D.m.v. een naturaverzekering kun je terecht bij alleen de aangesloten zorgaanbieders. Natura is goedkoper dan restitutie.


2. (Vrijwillig) eigen risico

Jouw eigen risico is een deel dat je zelf bijdraagt zodra je iets uit jouw basisverzekering gebruikt. Voor 2023 ligt dit op €385. Een optie is een zogenaamd vrijwillig eigen risico. Het eigen risico kan omhoog met bijv. €300 (de max is €500). Een beweegreden hiervoor kan zijn een minder hoge premie. Heb je niet vaak wat, en kan je een hoog risico veroorloven? Dan is het een prima optie. De premie is dan een stuk lager.


3. Aanvullende verzekeringen kiezen

Behalve de basispolis kun je gaan voor wat aanvullende verzekeringen. Hier mag je zelf voor kiezen. Opties: een extra polis voor brillen en lenzen, alternatieve geneeswijzen, fysiotherapie, medische hulp buitenland. Gebruik je ook veelvoudig extra aanvullende zorg? Dan loont een aanvullende dekking. Duik dan even in de materie of het hogere tarief de hogere dekking wel waard is.


4. Collectieve zorgverzekering

Kan jij gebruik maken van een collectieve verzekeringen: via je job, een gemeente (Goeree-Overflakkee) of mogelijk een vereniging. Het voordeel is korting op de premie (vaak ligt de korting rond de 10%). Vaak is het niet altijd goedkoper. Sommige collectieve pakketten sluiten niet altijd aan op je specifieke zorgwensen. Kijk dit dus goed na!

Ziektekostenverzekering afsluiten in Melissant?
Nu aftrappen met ziekenfonds vergelijken en overstappen van aanbieder? In deze situatie vraag je advies van een verzekeringskantoor in Melissant of ergens in de buurt. Echter, dit gaat nog een stuk vlotter en duidelijker op internet. Hier tref jij de te nemen stappen.

 1. Voer jouw geboortedatum in en check de tarieven van 2023.
 2. Kies de hoogte van het eigen risico (bijvoorbeeld €585).
 3. Kies voor natura- of restitutie pakket (zelf kiezen (vrij) of minder keus).
 4. Kies je voor buitenlanddekking? (bijv. volledige europadekking).
 5. Selecteer een tandartsverzekering (bijv. 75% vergoed tot €500).
 6. Neem een besluit over de dekking voor fysiotherapie (kies bijv. achttien stuks per jaar).
 7. Beslis over de gewenste vergoeding t.a.v. brillen en lenzen.
 8. En wat wil jij met betrekking tot alternatieve geneeswijzen.
 9. Maak een keuze uit de verzekeraars(denk aan bijv. UMC Zorgverzekering ziektekosten) en online overstappen kan je moeiteloos doen.

Wat wordt er allemaal vergoed in Melissant?

De basispolis dekt veel voorkomende zorgkosten in Melissant. Daarmee ben je standaard verzekerd voor onder andere Medisch specialist, Ziekenvervoer, Bloedonderzoek, Huisarts en tevens Ergotherapie, Dieetadvies, Gehandicaptenzorg, Verloskundige zorg. Bekijk de condities van de huidige polis en zie meteen wat jouw verzekeraar wel/niet betaalt, en onder welke voorwaarden. Verderop spot je enige gangbare zorgverleners in de provincie Zuid-Holland.

Huisarts

De huisarts kan je ondersteunen voor allerlei klachten. Een dokter kan helpen bij het in kaart brengen van problemen, trekt een conclusie, of geeft je een verwijzingsbrief voor een specialist. Een consult bij de huisarts in Melissant wordt aan je terugbetaald via het basispakket. Je betaalt geen eigen risico. Bij andere kosten wel, zoals bloedprikken en bepaalde medicijnen op recept.

Ziekenhuis

Is er sprake van een verblijft in ziekenhuizen? Jouw basiszorgverzekering vergoedt dit. Je betaalt hier wel eigen risico. Goed om te weten: loop na of je verzekeraar afspraken heeft gemaakt met ziekenhuizen in Zuid-Holland. Is dat niet het geval? Het is mogelijk dat je slechts een gedeeltelijke vergoeding krijgt.

Fysiotherapie

Een bezoek aan de fysiotherapeut in Melissant. Hoe zit het met de dekking? Fysiotherapie wordt heel beperkt vergoed uit de basispolis. Dit wordt enkel vergoed voor jeugd tot de 18 jaar en als er sprake is van een chronische aandoening. Kan jij eigenlijk niet zonder de fysiotherapeut? Ga dan voor unieke aanvullende verzekering.

Opticien

Heb jij een bril of lenzen bij de opticien in Melissant? De kosten voor brillen en lenzen worden niet vergoed vanuit het basispakket. Hierop wordt afgeweken in het geval van een medische reden of een speciaal type bril, lens of hulpmiddelen. Gelukkig bestaat er een aanvullende verzekering voor brillen + lenzen. Verzekeraars zijn niet consistent op dit gebied: van €70 per jaar tot €400 per jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Wilt u een gehoorapparaat kopen? De basisverzekering keert 75% uit van de kosten voor een hoortoestel. Je audicien in Melissant is dan wel genoodzaakt een contract met de verzekeringsmaatschappij. Ook vind je meerdere zorginstellingen in de streek Goeree-Overflakkee. Onder andere: ergotherapie, diëtetiek, podotherapie, kraamzorg of audicien, haptonomie, apotheek, plastische chirurgie, stoppen met roken. De vergoedingen zijn erg wisselend bij Interpolis of Stad Holland. Raadpleeg de condities van je polis om te zien waar je recht op hebt. Of ga meteen naar Dekking Bedgalg.

Verzekeringskantoor in Melissant

Heb jij het liefst persoonlijk contact omtrent je zorgpolis? Wellicht kies jij het liefste voor een verzekeringsmaatschappij in Melissant. Dit heet ook wel een assurantieadviseur. Hij of zij zoekt alle uit t.a.v. hypotheken, verzekeringen en pensioenen. De deskundige bespreekt jouw persoonlijke situatie, en geven quick wins om te besparen op de zorgverzekering. Dit gesprek kan je flink wat geld opleveren. Je kunt afspreken op kantoor, maar vaak is het ook mogelijk bij jou.

 • Kennis van zaken.
 • Voor al je vragen.
 • Zorgpolis die past bij jouw eisenpakket.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Melissant