Loading...

Zorgverzekering Meijel Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Iedere Nederlander vanaf 18 jaar moet een zorgverzekering hebben. Aan het einde van het jaar kan je een (nieuwe) zorgverzekering afsluiten in Meijel. Denk bijvoorbeeld aan VGZ, Achmea, FBTO, CZ, OHRA. Ook in 2022 verandert er voor jou het een en ander. Het is geen gek idee om jouw huidige polis eens kritisch te bekijken. Klopt jouw geldende polis met jouw omstandigheden? Aan de hand van onze scherpe zorgvergelijker kan je nu, moeiteloos zorgverzekeringen vergelijken. Zodoende zoek je de verzekering die past bij jouw eisen en portemonnee. Beslis over eigen risico, maak een keuze uit natura of restitutie, en regel je aanvullende verzekeringen zoals orthodontie en brillen en lenzen. Overstappen van verzekeraar is echt zo afgehandeld.

 • Veel gekozen verzekeraars vergelijken
 • Je sluit de polis bij de verzekeraar af
 • Snel overstappen
 • Altijd 14 dagen bedenktijd
 • Maak jouw verzekering persoonlijk

Zorgverzekering vergelijken 2022

Het achterhalen van een zorgverzekering die bij jou past is nogal moeilijk. Begrippen als Overstappen + Zorgpolis vliegen je om de oren. Ze ontvangen je graag als klant, van Zorg en Zekerheid of Ohra tot bijv. Ik en Salland. Hoe ontdek ik een goedkope aanbieder? Het vergelijken van zorgpolissen is kinderspel! Middels deze zorgvergelijker vind je vlug en ongecompliceerd een geschikte verzekering die past bij de individuele wensen. Is het lastig? Hier tref jij handige specificaties aangaande de naturapolis, collectieve zorgverzekering, basisverzekering, aanvullende verzekering, eigen risico. Je kunt hier ook terecht voor Luinjeberd zorgverzekering.

Direct-vergelijken

Goedkoopste zorgverzekering in augustus 2022 afsluiten
Ben jij benieuwd naar de goedkoopste zorgverzekering in Meijel? De prijzen van de basisverzekeringen verschillen sterk, terwijl de dekking gelijk is. Hierdoor zijn grote besparingen mogelijk. Welke verzekering het goedkoopste is is niet voor iedereen hetzelfde. De hoogte van de premie komt tot stand door type polis, het eigen risico en aanvullende polissen. Met de zorgvergelijker – en de speciale filters – tref jij direct welke verzekering voor jouw situatie het laagst geprijsd is. De startdatum voor overstappen is 12 november 2021 tot uiterlijk 31 januari 2022. Meer voordeel behalen op jouw premie? Kies dan een vrijwillige eigen risico (bijv. €885). Herinnering: zo’n goedkope zorgverzekering van verzekeraars als Promovendum, Nationale Nederlanden, Anderzorg, Besured is in de regel een budgetpolis of naturapolis. Er is dan vaak sprake van dat niet alle zorginstellingen worden vergoed.

zorgverzekering-meijel


Meest gekozen zorgpolis in Meijel?

Bij het oversluiten van een zorgverzekering voor 2022 moet je enkele handelingen verrichten. Er zijn talloze aanbieders die weer verschillende verzekeringen bieden. Een veelgestelde vraag is dan ook: welke zorgpolis moet ik kiezen? Je kunt kiezen voor de goedkoopste zorgverzekering waar je ’t minst betaalt – dat kan zijn overstappen en zorgpolis Klein Zundert afsluiten – of juist voor de beste verzekering van 2022 die zo’n beetje elk type zorg vergoedt. Dat kan zijn een polis van Zilveren kruis, Interpolis, Univé, Bewuzt. Hierna ontdek je een aantal aspecten die van belang zijn. Dankzij deze hulp zal het vergelijken van polissen nog beter gaan.


1. Natura- of restitutie polis afsluiten

Betreft de basisverzekering kan je 2 kanten uit: een restitutieverzekering en een naturaverzekering. De inhoud van deze basispakketten is bij iedereen identiek. Wel variëren de zorgverleners waar je complete dekking hebt. Via een restitutieverzekering kun je terecht bij alle zorgverleners en ziekenhuizen voor onder andere Chronische motorische of vocale ticstoornis of Fitz-Hugh-Curtis-syndroom, maar ook Pathologisch gokken en Strongyloidiasis. Dit is vrije zorgkeuze. D.m.v. een naturaverzekering ben je welkom bij alleen de aangesloten zorgverleners. Restitutie is duurder dan natura.


2. (Vrijwillig) eigen risico

Het eigen risico is een verplicht bedrag wat je zelf moet betalen als je aanspraak maakt op de basisverzekering. In 2022 is dit €385. Een optie is een vrijwillig eigen risico. Sommigen verhogen het met €300 (de max is €500). De reden hiervoor is een goedkopere verzekering. Ben je gezond, en beschik je over voldoende spaargeld? Dan is het misschien wat voor jou. De maandlasten gaan flink omlaag.


3. Aanvullende verzekering kiezen

Buiten de basispolis zijn er een aantal aanvullende verzekeringen. Dit is helemaal vrijwillig. Denk aan een extra module voor brillen en lenzen, medische hulp buitenland, alternatieve geneeswijzen, fysiotherapie. Intensief gebruiker van een bepaald type zorg? Overweeg dan zeker aanvullende dekking. Neem dan goed door of je onderaan de streep wel goedkoper uit bent.


4. Collectieve zorgverzekering

Kan jij gebruik maken van een collectieve verzekeringen: van je werkgever, de gemeente (Peel en Maas) of juist een hogeschool / universiteit. Je krijgt korting op de premie (vaak ligt de korting rond de 10%). Mogelijk liggen de prijzen hoger dan normaal. De collectieve pakketten matchen niet standaard met je specifieke zorgwensen. Je bent al gauw oververzekerd.

Ziektekostenverzekering afsluiten in Meijel?
Direct aftrappen met ziekenfonds vergelijken en de actuele dekking oversluiten? Daarvoor is er een verzekeringskantoor in Meijel of in een omliggende plaats. Maar geen tijd? Dan kan dit ook nu en simpeler d.m.v. internet. Op deze pagina bekijk jij onze handige stappen.

 1. Voer jouw geboortedatum in en check de tarieven van 2022.
 2. Kies de hoogte van het eigen risico (bijvoorbeeld €885).
 3. Kies voor natura- of restitutie verzekering (een vrije- of beperkte keuze).
 4. Kies je voor buitenlanddekking? (dit kan zijn volledige werelddekking).
 5. Maak een keuze uit tandartsverzekeringen(bijv. 100% vergoed tot €250).
 6. Bepaal het aantal behandelingen bij de fysiotherapeut (onder andere 27 keer p/jaar).
 7. Beslis over een vergoeding m.b.t. lenzen en brillen.
 8. Kies ook de opties ten aanzien van alternatieve geneeswijzen.
 9. Kies een verzekeraar (dat kan zijn Pro Life ziektekosten) en regel je overstap via internet.

Wat wordt er allemaal vergoed in Meijel?

Het basispakket dekt allerlei zorgkosten in Meijel. Op die manier worden kosten gedekt van bijv. Bloedonderzoek, Ziekenhuis, Medicijnen, Medisch specialist en Gehandicaptenzorg, Verloskundige zorg, Geestelijke gezondheidszorg, Wijkverpleging. Check de voorwaarden van je huidige verzekeraar en bekijk welk deel de verzekeraar dekt, en onder welke voorwaarden. Op deze pagina tref je een aantal veel voorkomende zorgaanbieders in de provincie Limburg.

Huisarts

Je kan een bezoek brengen aan een huisarts indien je last hebt van klachten. Een dokter kan helpen bij het in kaart brengen van problemen, bepaalt wat er aan de hand is, en neemt contact op met een ziekenhuis. Gebruik van jouw huisarts in Meijel wordt vergoed uit het basispakket. Je betaalt geen eigen risico. Uitzonderingen zijn een röntgenfoto, bloedafname en urineonderzoek.

Ziekenhuis

Wat wordt er gedekt bij een ziekenhuisopname? Je basisverzekering staat hiervoor garant. Je betaalt hier wel eigen risico. Tip: loop na of de verzekeraar afspraken heeft gemaakt met ziekenhuizen in Limburg. Is er geen contract? Het kan zijn dat er slechts deels een uitkering plaatsvindt (tot 75%).

Fysiotherapie

Ik moet naar de fysio in Meijel. Wat wordt er betaald? Je fysiotherapie wordt slechts gedeeltelijk betaald uit de basisverzekering. Uitzondering op de regel: jeugd tot de 18 jaar en wanneer je een chronische ziekte hebt. Ga je zo nu en dan naar de fysiotherapeut? Maak dan een keus voor speciale aanvullende verzekering.

Opticien

Ook klant bij een opticien in Meijel? Je kosten bij een bril of lenzen worden niet vergoed vanuit het basispakket. Hierop wordt afgeweken in het geval van een medische indicatie of hulpmiddelen als speciale lenzen. Wel is er een aanvullende verzekering voor jouw lenzen of bril. Wat je hiervoor terugkrijgt wisselt nogal: van €40 per jaar tot €300 per 3 jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Wilt u een gehoorapparaat kopen? De basisverzekering keert 75% uit van kosten die komen kijken bij een hoortoestel. Je audicien in Meijel moet wel een contract hebben met je verzekering. Tevens zijn er velerlei soorten zorg in de buurt van Peel en Maas. Denk aan: diëtetiek, logopedie, ergotherapie, kraamzorg of ook haptonomie, plastische chirurgie, psychologische zorg, stoppen met roken, apotheek. De tegemoetkomingen lopen sterk uiteen bij AnderZorg of VGZ. Bekijk de kleine lettertjes van je polis om te checken hoeveel je krijgt. Of lees direct alles over Dekking Basis GGZ.

Verzekeringskantoor in Meijel

Prefereer jij een “echt” gesprek aangaande je zorgpolis? Jij kan mogelijk ook contact opnemen met een verzekeringsmaatschappij in Meijel. Dit heet ook wel een assurantieadviseur. Deze persoon adviseert jou op het gebied van hypotheken, verzekeringen en pensioenen. De specialist bespreekt jouw persoonlijke situatie, en adviseert jou om te besparen op de zorgverzekering. Zo’n afspraak kan wel €200 per jaar opleveren. Je kunt afspreken op kantoor, maar hij of zij kan ook langskomen.

 • Kent de zorgmarkt van binnen en buiten.
 • Een vast aanspreekpunt.
 • Compleet zorgpakket op maat.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Meijel