Loading...

Zorgverzekering Meerstad Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Elke consument is verplicht een zorgverzekering af te sluiten. Vanaf halverwege november kan je switchen van zorgverzekering in Meerstad. Populaire keuzes zijn OHRA, CZ, FBTO, VGZ, Menzis. Ook in 2022 kan er voor jou wat veranderen. Het is geen gek idee om de huidige verzekering eens kritisch te bekijken. Klopt jouw huidige polis met jouw omstandigheden? Via de snelle zorgvergelijker kun je rap en simpel zorgverzekeringen vergelijken. Mede daardoor selecteer je de beste dekking voor de laagste prijs! Beslis over eigen risico, ga voor restitutie en natura, en regel je aanvullende zekerheden zoals tandarts en mantelzorg. De overstap is binnen 5 minuten afgehandeld.

 • Grote verzekeraars vergelijken
 • De verzekering afsluiten direct bij de aanbieder
 • Gratis overstapservice
 • Recht op 2 weken bedenktijd
 • Altijd een scherpe premie

Zorgverzekering vergelijken 2022

Het vinden van een goede zorgverzekering is vaak frustrerend. Begrippen als Aanvullende zorgverzekering + Wmo komen veelvuldig voorbij. Er zijn talloos veel assuranten, van AnderZorg of Pro Life tot bijvoorbeeld DSW en VGZ. Hoe stap ik over naar een betaalbare verzekeraar? Zorgpolissen vergelijken is niet moeilijk! Dankzij onze zorgvergelijker tref je vlug en zonder problemen een duidelijke verzekering die spoort met alle individuele wensen. Problemen? Op deze pagina check je bruikbare details aangaande de basisverzekering, naturapolis, aanvullende verzekering, collectieve zorgverzekering, restitutiepolis. Of klik meteen verder naar Losser zorgverzekering.

Direct-vergelijken

Mijn goedkoopste zorgverzekering in augustus 2022 afsluiten
Wil jij gewoon de goedkoopste zorgverzekering in Meerstad? De tarieven van de basisverzekeringen variëren enorm, terwijl je overal basisdekking hebt. Hierdoor kan de polis al snel wat goedkoper. Wat de scherpste premie is, verschilt per persoon. Het tarief wordt bepaald door soort polis (natura of restitutie), aanvullende modules en eigen risico. Via de zorgvergelijker – en de speciale filters – spot je direct welke aanbieder voor jouw scenario het goedkoopste is. De startdatum voor overstappen is 12 november 2021 tot januari 2022. Lagere prijzen regelen op je polis? Dan kan je kiezen voor hogere eigen risico’s (bijv. €485). Let wel: zo’n goedkope zorgverzekering van partijen als Anderzorg, Nationale Nederlanden, Besured, Promovendum is in de regel een budgetpolis of naturapolis. Je hebt te maken met minder vrije zorgkeuze.

zorgverzekering-meerstad


Populaire zorgpolis in Meerstad?

Bij het oversluiten van een zorgverzekering voor 2022 zijn er veel aspecten belangrijk. In Nederland kennen we allerlei aanbieders die ook nog weer verschillende polissen bieden. Een terechte vraag is dan: welke zorgpolis moet ik kiezen? Je kunt kiezen voor de goedkoopste zorgverzekering met de laagste premie – bijv. overstappen en zorgpolis Kinnum afsluiten – of juist voor de beste verzekering van 2022 met de meeste dekking. Het kan gaan om een polis van Interpolis, Zilveren kruis, United Consumers, Univé. Op deze pagina bekijk je belangrijke factoren die even jouw aandacht nodig hebben. Via deze aanwijzingen zal het vergelijken van polissen nog beter gaan.


1. Restitutie- of natura verzekering afsluiten

Met betrekking tot de basisverzekering maak je de keuze voor een naturaverzekering en een restitutieverzekering. Wat er vergoed wordt uit de basisverzekering is bij iedereen gelijk. Wel fluctueren de zorginstellingen waar je terecht kunt. Aan de hand van een restitutieverzekering mag je kiezen voor iedere zorginstellingen voor onder andere Ziekte van Creutzfeldt-Jakob of Infantilisme, en tevens voor bijv. Parfumallergie en Pyromanie. Dit is vrije zorgkeuze. Met een naturaverzekering kan je naar alleen de aangesloten ziekenhuizen/zorginstellingen. Restitutie is duurder dan natura.


2. Kies het eigen risico

Jouw eigen risico is een deel dat je zelf “meebetaalt” zodra je iets uit jouw basisverzekering gebruikt. Voor 2022 is dat €385. Optioneel is een vrijwillig eigen risico. Sommigen verhogen het met €400 (max €500, €885 totaal). Jouw “win” is een goedkope polis. Gebruik je weinig zorg, en kan je een hoog risico veroorloven? Dan is het misschien wat voor jou. De premie is dan een stuk lager.


3. Aanvullende verzekeringen kiezen

In aanvulling op de basisverzekering zijn er een aantal aanvullende verzekeringen. Soms kan dat erg handig zijn. Mogelijkheden: een extra module voor tandarts, brillen en lenzen, fysiotherapie, alternatieve geneeswijzen. Maak je veel gebruik van specialistische zorg? Dan is aanvullende dekking vaak een must. Duik dan even in de materie of je onderaan de streep wel goedkoper uit bent.


4. Collectieve zorgverzekering

Heb je al uitgezocht of er een collectieve verzekeringen is via het bedrijf, je gemeente (Slochteren) of mogelijk een opleiding. Het voordeel is een mooie korting op de polis (denk aan 5 tot 10 procent korting). Doorgaans hoeft dit niet altijd voordeliger te zijn. Sommige collectieve pakketten zijn soms niet aangepast op jouw wensen m.b.t. zorg. Je bent al gauw oververzekerd.

Ziektekostenverzekering afsluiten in Meerstad?
Direct aanvangen met ziekenfonds vergelijken en je huidige polis oversluiten? Hiervoor is er een verzekeringskantoor in Meerstad of omgeving. Goed om te weten: het kan nog sneller en duidelijker via internet. Hieronder check je onze handige stappen.

 1. Voer jouw geboortedatum in en check de tarieven van 2022.
 2. Kies een eigen risico (bijvoorbeeld €585).
 3. Kies voor restitutie- of natura verzekering (veel te kiezen (vrij) of minder mogelijkheden).
 4. Kies je voor buitenlanddekking? (dekking in NL, europa of hele wereld).
 5. Maak een keuze uit tandartsverzekeringen(bijv. 100% vergoed tot €250).
 6. Geef je wens door voor de dekking voor fysiotherapie (o.a. 6 keer p/jaar).
 7. Neem besluit over een vergoeding voor brillen en lenzen.
 8. En hoe zit het met betrekking tot alternatieve geneeswijzen.
 9. Kies de gewenste polis (bijv. ONVZ ziektekosten) en regel je overstap via internet.

Wordt alle zorg vergoed in Meerstad?

De basisverzekering betaalt veel zorgkosten in Meerstad. Hiermee hoef je (buiten eigen risico) niet te betalen voor bijv. Ziekenvervoer, Bloedonderzoek, Huisarts, Medisch specialist en tevens Ergotherapie, Gehandicaptenzorg, Wijkverpleging, Verloskundige zorg. Inventariseer de condities van de huidige modules en ontdek wat de verzekeraar betaalt, en of je ook eigen risico moet betalen. Op onze website vind je een aantal populaire zorginstellingen in de provincie Groningen.

Huisarts

Je kan een bezoek brengen aan een huisarts voor de meest gangbare klachten. Een dokter kan helpen bij het in kaart brengen van problemen, doet een basisonderzoek, of kan je doorsturen naar het ziekenhuis. Een afspraak bij je huisarts in Meerstad wordt aan je terugbetaald via het basispakket. Je betaalt geen eigen risico. Dit geldt echter wel bij bloedprikken en bepaalde medicijnen op recept.

Ziekenhuis

Te maken met een ziekenhuisopname? De basisverzekering staat hiervoor garant. Een stukje moet je zelf betalen (eigen risico). Noemenswaardig: loop na of de verzekering een contract heeft met ziekenhuizen in Groningen. Is dat niet het geval? Het kan zijn dat je dan niet de volle 100% betaald krijgt.

Fysiotherapie

Ik maak een afspraak bij de fysio in Meerstad. Wat wordt er betaald? Dekking van fysiotherapie is minimaal afgedekt vanuit het basispakket. Uitzondering op de regel: jongeren tot 18 jaar en mensen met een chronische aandoening. Wil je wel gebruik maken van de fysiotherapeut? Maak dan een keus voor de aanvullende verzekering.

Opticien

Ook klant bij een opticien in Meerstad? De kosten voor brillen en lenzen zal niet worden vergoed binnen het basispakket. Enige uitzondering is een medische reden of of optische hulpmiddelen. Wat je kunt overwegen is een aanvullende verzekering voor brillen en lenzen. Wat je hiervoor terugkrijgt wisselt nogal: van €45 per jaar tot €300 per jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Gehoorapparaat nodig? De basispolis keert 75% uit van kosten die komen kijken bij een hoortoestel. Je audicien in Meerstad moet wel een contract hebben met de partij waar jij verzekerd bent. Buiten dit onderscheiden we nog meerdere zorginstanties in en rondom Slochteren. Zoals podotherapie, diëtetiek, logopedie, kraamzorg of ook audicien, apotheek, plastische chirurgie, stoppen met roken, psychologische zorg. De financiële compensaties vertonen grote verschillen bij AnderZorg of ONVZ. Raadpleeg de voorwaarden van je verzekeraar om te checken hoeveel je krijgt. Of lees direct alles over Dekking Badplank.

Verzekeringskantoor in Meerstad

Wil je het liefstpersoonlijk contact inzake een zorgpolis? Je kunt een afspraak maken met een verzekeringsmaatschappij in Meerstad. Dit noemen we ook wel een assurantieadviseur. De deskundige adviseert jou rondom pensioenen, verzekeringen en hypotheken. Deze persoon controleert je privé-situatie en helpt jou te besparen op de zorgverzekering. Een goed advies kan wel €200 per jaar opleveren. Dit kan bij de expert op kantoor, of gewoon gemakkelijk bij jou thuis.

 • Kennis van zaken.
 • Voor al je vragen.
 • Compleet zorgpakket op maat.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Meerstad