Loading...

Zorgverzekering Meeden Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Iedere burger is verplicht een zorgverzekering af te sluiten. In de maanden november en december kan je kiezen voor een andere zorgverzekering in Meeden. Denk bijvoorbeeld aan VGZ, OHRA, Achmea, FBTO, CZ. In 2023 zijn er een aantal wijzigingen. Het is dus slim om het huidige contract er nog eens bij te pakken. Klopt deze afgesloten polis met wat jij belangrijk vindt? Aan de hand van een praktische zorgvergelijker kun jij snel en gemakkelijk zorgverzekeringen vergelijken. Mede daardoor vind jij een polis die past bij jouw wensen en budget. Selecteer je eigen risico, kies voor beperkte (natura) of vrije (restitutie) zorgt, en regel je aanvullende verzekeringen als bijv. fysiotherapie of oefentherapie. Het overstappen is echt zo geregeld.

 • Veel gekozen verzekeraars vergelijken
 • Polis afsluiten bij de verzekeraar
 • Hulp bij overstappen
 • Annuleren binnen 14 dagen (optie)
 • Ook aanvullende dekkingen

Zorgverzekering vergelijken 2023

Het vinden en afsluiten van een passende zorgverzekering is tamelijk lastig. Aspecten zoals Vrijwillig eigen risico en Acceptatieplicht zullen je aandacht nodig hebben. En er zijn tientallen polissen, van Promovendum of Pro Life tot bijv. Interpolis en Stad Holland. Hoe stap ik over naar een professionele verzekering? Nederlandse zorgpolissen vergelijken hebben wij wat makkelijker gemaakt. Mede door onze zorgvergelijker detecteer je direct en zonder problemen een betrouwbare verzekering die matcht met alle zorgbehoefte. Hulp nodig? Op zorgverzekeringcentrum.nl spot je handige gegevens m.b.t. de basisverzekering, aanvullende verzekering, eigen risico, naturapolis, restitutiepolis. Of klik meteen verder naar Loozen zorgverzekering.

Direct-vergelijken

De goedkoopste zorgverzekering in december 2022 afsluiten
Zoek jij specifiek de goedkoopste zorgverzekering in Meeden? De maandelijkse premie van de basisverzekeringen fluctueren vaak, terwijl de dekking gelijk is. Daardoor kun je al veel besparen. Wat de scherpste premie is, kan per aanvraag verschillend zijn. De hoogte van de premie kent z’n oorsprong in eigen risico, vrije zorgkeuze en aanvullende dekkingen. Middels de vergelijk module – met uitgebreide functies – bekijk je snel welke verzekering voor jouw scenario het goedkoopste is. Overstappen kan van 12 november 2022tot uiterlijk 31 januari 2023. Wil je extra besparen op de verzekeringen? Ga dan voor meer eigen risico (bijv. €785). Let op: een goedkope zorgverzekering van verzekeraars als Promovendum, HEMA, Besured, Nationale Nederlanden is doorgaans een budgetpolis (naturapolis). Minpunt hiervan is beperkte zorgkeuze.

zorgverzekering-meeden


De beste zorgpolis in Meeden?

Bij het afsluiten van een zorgverzekering voor 2023 komt veel kijken. Je kunt terecht bij allerlei aanbieders die ook nog weer verschillende polissen bieden. Een terechte vraag is dan: welke zorgpolis sluit aan bij mijn wensen? Veel mensen neigen naar de goedkoopste zorgverzekering waar je ’t minst betaalt – dat kan zijn overstappen en zorgpolis Kesteren afsluiten – anderen zoeken weer naar de beste verzekering van 2023 die zo’n beetje elk type zorg vergoedt. Denk aan een polis van Univé, United Consumers, Interpolis, Bewuzt. Verderop tref je cruciale factoren die jou verder op weg helpen. Via deze aanwijzingen kun je een betere zorgvergelijking maken.


1. Restitutie- of natura verzekering afsluiten

Aangaande jouw basisverzekering kan je 2 kanten uit: een restitutiepolis en een naturapolis. De dekking van de basisverzekering is bij iedereen gelijk. Wel fluctueren de zorgaanbieders en ziekenhuizen waar je heen kunt. Met een restitutiepolis ben je welkom bij alle ziekenhuizen/zorginstellingen voor aandoeningen als Bof of Diverticulitis, echter ook Labyrinthitis en Tylotisch eczeem. We noemen dit ook vrije zorgkeuze. Met een naturapolis kun je terecht bij een stuk minder zorgverleners en ziekenhuizen. Een restitutieverzekering is het duurst.


2. Het eigen risico

Eigen risico is een verplicht deel wat je zelf moet betalen zodra je kosten maakt voor zorg uit de basisverzekering. In 2023 is dit €385. Je kunt kiezen voor het vrijwillige eigen risico. Sommigen verhogen het met €300 (max €500, €885 totaal). Jouw “win” is een betaalbare polis. Voel jij je vitaal, en heb je voldoende geld liggen? Dan kun je het overwegen. Je bespaart zo honderden euro’s.


3. Aanvullende verzekeringen kiezen

Behalve de basispolis bestaan er verschillende aanvullende verzekeringen. Dit is 100% optioneel. Denk aan een extra module voor brillen en lenzen, fysiotherapie, tandarts, alternatieve geneeswijzen. Gebruik je ook veelvoudig extra aanvullende zorg? Overweeg dan zeker aanvullende dekking. Duik dan even in de materie of de hogere premie in verhouding staat tot de zorg.


4. Collectieve zorgverzekering

Is er voor jou toevallig een collectieve verzekeringen: via jouw zaak, een gemeente (Menterwolde) of juist een school. Het voordeel is een lagere premie (denk aan 5 tot 10 procent korting). In de regel is het niet altijd goedkoper. De collectieve pakketten rijmen niet automatisch met je unieke behoeftes voor zorg. Controleer dus goed de polis!

Ziektekostenverzekering afsluiten in Meeden?
Vandaag aanvangen met ziekenfonds vergelijken en je huidige polis oversluiten? Hiervoor bezoek je een verzekeringskantoor in Meeden of ergens in de buurt. Let op: het kan nog sneller en gemakkelijker online. Hieronder vind je onze handige stappen.

 1. Vul jouw geboortedatum in om te tarieven van 2023 te bekijken.
 2. Welk eigen risico wil je? (bijvoorbeeld €385).
 3. Wil je een natura- of restitutiepakket (zelf kiezen (vrij) of minder keus).
 4. Selecteer de buitenlanddekking (bijv. volledige europadekking).
 5. Welke tandartsverzekering kies je? (€ 1000 of meer vergoed).
 6. Kies de hoeveelheid fysiotherapie mogelijkheden (onder andere 36 keer p/jaar).
 7. Kies de uitbetalingen m.b.t. brillen en lenzen.
 8. En wat wil jij t.a.v. alternatieve geneeswijzen.
 9. Maak een keuze uit de verzekeraars(bijvoorbeeld inTwente ziektekosten) en online overstappen kan je moeiteloos doen.

Welke zorgkosten worden er vergoed in Meeden?

De basisverzekering staat garant voor veel voorkomende zorgkosten in Meeden. Hiermee ben je gedekt voor onvoorziene kosten van onder andere Medicijnen, Huisarts, Medisch specialist, Ziekenvervoer maar ook Ergotherapie, Logopedie, Wijkverpleging, Geestelijke gezondheidszorg. Inventariseer de condities van de actuele polis om te achterhalen welk deel de verzekeraar dekt, en onder welke condities dit geldt. Op deze pagina tref jij meerdere gangbare zorgverleners in de provincie Groningen.

Huisarts

Je bezoekt de huisarts bij de meeste soorten klachten. De dokter zal proberen de klachten te verminderen, stelt vast wat er loos is, en kan je verwijzen naar een expert. Een afspraak bij je huisarts in Meeden wordt vergoed uit het basispakket. Je hebt niet te maken met een eigen risico. Uitzonderingen zijn urineonderzoek, bloedafname of een röntgenfoto.

Ziekenhuis

Wat wordt er gedekt bij een ziekenhuisopname? Een basisverzekering staat hiervoor garant. Een stukje moet je zelf betalen (eigen risico). Tip: inspecteer of jouw verzekeraar een contract heeft afgesloten met ziekenhuizen in Groningen. Behoort dat niet tot de opties? Het kan voorkomen dat de behandeling niet volledig wordt betaald.

Fysiotherapie

Ik maak een afspraak bij de fysio in Meeden. Wordt dit gedekt? Fysiotherapie wordt praktisch niet gedekt via de basispolis. Uitzondering op de regel: jongeren tot 18 jaar en als er sprake is van een chronische aandoening. Is een bezoek aan de fysiotherapeut onmisbaar? Selecteer dan een aanvullende verzekering.

Opticien

Ga je naar de opticien in Meeden? Je kosten bij een bril of lenzen worden niet betaald uit het basispakket. Uitzonderingen zijn een medisch belang of hulpmiddelen als speciale lenzen. Het alternatief is de aanvullende verzekering voor jouw bril en of lenzen. Verzekeraars zijn niet consistent op dit gebied: van €25 per jaar tot €400 per jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Gehoorapparaat nodig? De basisverzekering betaalt 75% van de kosten voor een hoortoestel. Je audicien in Meeden zal wel een contract moeten hebben met de partij waar jij verzekerd bent. Daarnaast zijn er velerlei zorginstanties in de buurt van Menterwolde. Onder andere: diëtetiek, kraamzorg, podotherapie, ergotherapie of ook audicien, stoppen met roken, haptonomie, plastische chirurgie, apotheek. De dekkingen lopen sterk uiteen bij FBTO en Zekur. Check de condities van je polis voor de actuele vergoedingen. Of ga meteen naar Dekking Apparatuur voor positieve uitademingsdruk.

Verzekeringskantoor in Meeden

Houd jij van 1 op 1 contact t.a.v. jouw zorgpolis? Wellicht kies jij het liefste voor een verzekeringsmaatschappij in Meeden. In de volksmond: een assurantieadviseur. Deze persoon zoekt alle uit m.b.t. verzekeringen, pensioenen en hypotheken. Deze persoon bekijkt je privé-situatie en adviseert jou om te besparen op de zorgverzekering. Dit gesprek kan je flink wat geld opleveren. Je kunt afspreken op kantoor, maar vaak is het ook mogelijk bij jou.

 • Kennis van zaken.
 • 1 op 1 afspraken.
 • Een eerlijk tarief voor een goede polis.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Meeden