Loading...

Zorgverzekering Medemblik Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Iedere Nederlander vanaf 18 jaar is verplicht een zorgverzekering af te sluiten. In november en december mag je weer over naar een andere zorgverzekering in Medemblik. Denk bijvoorbeeld aan Achmea, OHRA, VGZ, Menzis, CZ. Ook in 2022 is de basisdekking aangepast. Het is dus slim om de verzekering van dit jaar er nog eens bij te pakken. Past jouw bestaande polis met jouw wensen. Via een slimme zorgvergelijker kan je snel en gemakkelijk zorgverzekeringen vergelijken. Zo vind jij de beste dekking voor de laagste prijs! Kies de hoogte van het eigen risico, geef je voorkeur door voor restitutie of natura, en kies aanvullende zekerheden als gezinsplanning en tandarts. Het overstappen is in een paar minuutjes gedaan.

 • Top verzekeraars vergelijken
 • Meteen bij de verzekeraar afsluiten
 • Overstappen zonder papierwerk
 • Aanpassingen mogelijk binnen 2 weken
 • Maak jouw verzekering persoonlijk

Zorgverzekering vergelijken 2022

Overstappen naar een zorgverzekering op maat is redelijk complex. Aspecten zoals Zorgverzekering en SVB komen veelvuldig voorbij. Ze ontvangen je graag als klant, van ZorgDirect of Ohra tot bijvoorbeeld De Goudse en ZieZo. Hoe achterhaal ik een gewoon goede verzekering? Zorgpolissen vergelijken is niet moeilijk! Mede door een zorgvergelijker detecteer je vlug en gemakkelijk een duidelijke verzekering die past bij jouw zorgwensen. Meer info? Op deze website check je makkelijke gegevens m.b.t. de aanvullende verzekering, eigen risico, naturapolis, restitutiepolis, collectieve zorgverzekering. Zie ook meer over Loosdrecht zorgverzekering.

Direct-vergelijken

Mijn goedkoopste zorgverzekering in augustus 2022 afsluiten
Zoek jij specifiek de goedkoopste zorgverzekering in Medemblik? De kosten van de basisverzekeringen wisselen vaak, terwijl jij bij elke partij dezelfde dekking ontvangt. Om die reden kan je al gauw een paar euro besparen. De voordeligste polis kan per persoon verschillen. De hoogte van de premie hangt o.a. af van mate van vrije zorgkeuze, aanvullende polissen en eigen risico. D.m.v. de vergelijk module – met bruikbare filters – tref jij supersnel welke verzekeraar voor jouw situatie het laagst geprijsd is. Het is mogelijk vanaf 12 november 2021 over te stappen tot maximaal eind januari 2022. Lagere prijzen regelen op je verzekering? Neem een wat hoger eigen risico (bijv. €785). Goed om te weten: zo’n goedkope zorgverzekering van verzekeraars als Anderzorg, Nationale Nederlanden, Promovendum, Besured is vaak een natura- of budgetpolis. Het nadeel is minder flexibiliteit.

zorgverzekering-medemblik


De beste zorgpolis in Medemblik?

Bij het overstappen van de zorgverzekering voor 2022 zijn er veel aspecten belangrijk. In Nederland kennen we allerlei assuradeurs met verschillende polissen. Een terechte vraag is dan: welke zorgpolis sluit aan bij mijn wensen? Je kunt kiezen voor de goedkoopste zorgverzekering met een lage premie – wellicht overstappen en zorgpolis Kessel afsluiten – maar ook voor de beste verzekering van 2022 die vrijwel alle zorg dekt. Dat kan zijn een polis van Bewuzt, Zilveren kruis, Univé, United Consumers. Hieronder lees je meer over een aantal factoren waar je zeker op moet letten. Met behulp van deze tips zal het vergelijken van polissen nog beter gaan.


1. Restitutie- of natura verzekering afsluiten

Aangaande jouw basisverzekering maak je de keuze voor een restitutie- of naturapolis. Wat er wel/niet betaald wordt uit het basispakket is bij iedereen gelijk. Wel schommelen de zorgaanbieders en ziekenhuizen waar je terecht kunt. D.m.v. een restitutiepolis kies je zelf je zorgverleners en ziekenhuizen voor o.a. Aambei of Frühsommer Meningo Encephalitis, maar ook Naevus en Pseudotumor cerebri. Dit heet vrije zorgkeuze. D.m.v. een naturaverzekering kun je terecht bij minder zorgaanbieders. Een naturapolis is goedkoper.


2. (Vrijwillig) eigen risico

Eigen risico is een wettelijk verplicht drempelbedrag wat je zelf moet betalen op het moment dat je iets uit jouw basisverzekering gebruikt. In 2022 is het ER €385. Optioneel is een vrijwillig eigen risico. Je kunt het verhogen met bijvoorbeeld €400 (maximaal €500). Jouw “win” is een goedkopere verzekering. Ben je gezond, en heb je voldoende geld liggen? Overweeg het gerust. De maandlasten gaan flink omlaag.


3. Aanvullende dekkingen kiezen

Naast het basispakket bestaan er verschillende aanvullende verzekeringen. Dit is zeker geen verplichting. Voorbeelden zijn een extra polis voor brillen en lenzen, fysiotherapie, alternatieve geneeswijzen, tandarts. Maak je veel gebruik van een bepaald type zorg? Dan is zo’n aanvullende dekking geen gek idee. Zoek zeker goed uit of je onderaan de streep wel goedkoper uit bent.


4. Collectieve zorgverzekering

Is er voor jou toevallig een collectieve verzekeringen: via het bedrijf, je gemeente (Medemblik) of via een opleiding. Je hebt recht op korting op de premie (vaak ligt de korting rond de 10%). Soms is het helemaal niet gunstig. Sommige collectieve pakketten sluiten niet altijd aan op je wensenlijstje voor de zorg. Kijk dit dus goed na!

Ziektekostenverzekering afsluiten in Medemblik?
Gelijk aftrappen met ziekenfonds vergelijken en overstappen van aanbieder? Dan kan je naar een verzekeringskantoor in Medemblik of rondom deze plaats. Echter, je doet dit veel rapper en simpeler op internet. Hierna vind je de te nemen stappen.

 1. Vul als eerste jouw leeftijd in om de actuele tarieven van 2022 te zoeken.
 2. Selecteer een eigen risico (bijvoorbeeld €685).
 3. Wil je een restitutie- of naturapolis (zelf kiezen (vrij) of minder keus).
 4. Wil je ook buitenlanddekking? (in NL, europa of wereldwijd).
 5. Welke tandartsverzekering kies je? (bijv. 100% vergoed tot €500).
 6. Geef je wens door voor fysiotherapie behandelingen (onder andere 27 keer p/jaar).
 7. Kies de uitbetalingen voor brillen en lenzen.
 8. En wat wil jij met betrekking tot alternatieve geneeswijzen.
 9. Kies de gewenste polis (denk aan bijv. Interpolis ziektekosten) en stap direct online over.

Wordt alle zorg vergoed in Medemblik?

De basisverzekering staat garant voor veel voorkomende zorgkosten in Medemblik. Op die manier ben je gedekt voor onvoorziene kosten van o.a. Huisarts, Bloedonderzoek, Ziekenhuis, Medisch specialist en tevens Logopedie, Gehandicaptenzorg, Geestelijke gezondheidszorg, Revalidatiezorg. Check de voorwaarden van jouw actuele modules en controleer welke kosten je verzekering vergoed, en onder welke condities dit geldt. Op onze website lees je enige veel voorkomende zorgverleners in de provincie Noord-Holland.

Huisarts

De huisarts kan je ondersteunen bij de meeste soorten klachten. De dokter helpt waar mogelijk, stelt een diagnose, en verwijst je eventueel door. Een afspraak bij je huisarts in Medemblik wordt aan je terugbetaald via het basispakket. Je betaalt geen eigen risico. Uitzonderingen zijn bloedafname, urineonderzoek of een röntgenfoto.

Ziekenhuis

Wat wordt er gedekt bij een intensieve ziekenhuisopname? De basisverzekering vergoedt dit. Uiteraard betaal je wel eerst het eigen risico. Noemenswaardig: check even of jouw assuradeur wel een “deal” gemaakt heeft met de ziekenhuizen in Noord-Holland. Is er geen contract? Het komt regelmatig voor dat de behandeling niet volledig wordt betaald.

Fysiotherapie

Ik maak een afspraak bij de fysio in Medemblik. Wordt dit ook vergoed? Dekking van fysiotherapie is minimaal afgedekt uit de basispolis. Dit wordt enkel vergoed voor kinderen t/m 17 jaar en bij specifieke chronische aandoeningen. Is een bezoek aan de fysiotherapeut onmisbaar? Ga dan voor een aanvullende verzekering.

Opticien

Ga je naar de opticien in Medemblik? Lenzen of brillen zal niet worden vergoed binnen het basispakket. Dit geldt alleen bij een medisch belang of of optische hulpmiddelen. Gelukkig bestaat er een aanvullende verzekering voor brillen + lenzen. Verzekeraars zijn niet consistent op dit gebied: van €30 per jaar tot €400 per 3 jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Wilt u een gehoorapparaat kopen? De basispolis betaalt maximaal 75% van de aanschafprijs van een hoortoestel. Je audicien in Medemblik zal wel een contract moeten hebben met je verzekering. Daarnaast zijn er meerdere zorginstellingen in en rondom Medemblik. Denk aan: logopedie, kraamzorg, podotherapie, diëtetiek maar ook apotheek, audicien, haptonomie, plastische chirurgie, stoppen met roken. De financiële compensaties zijn erg wisselend bij inTwente en Stad Holland. Bestudeer de condities van je verzekering om te checken hoeveel je krijgt. Of lees direct alles over Dekking Apparatuur voor bediening computer.

Verzekeringskantoor in Medemblik

Heb jij het liefst persoonlijk contact rondom de zorgpolis? Je kunt een afspraak maken met een ervaren verzekeringsmaatschappij in Medemblik. In de volksmond: een assurantieadviseur. De specialist geeft advies inzake pensioenen, verzekeringen en hypotheken. Deze persoon checkt jouw persoonlijke situatie, en helpt jou te besparen op de zorgverzekering. Dit traject kan wel €200 per jaar opleveren. Het kan op het verzekeringskantoor, maar vaak ook bij jou thuis.

 • Kennis van zaken.
 • Een vertrouwd gezicht.
 • Altijd een goede prijs en goede dekking.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Medemblik