Loading...

Zorgverzekering Matsloot Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Elke Nederlander is verplicht een (basis)zorgverzekering te nemen. Vanaf november mag je weer over naar een andere zorgverzekering in Matsloot. Veel gekozen partijen zijn FBTO, VGZ, Menzis, OHRA, Achmea. In 2020 is de basisdekking aangepast. Het is niet onverstandig om jouw huidige polis goed door te nemen. Past jouw geldende polis met jouw omstandigheden? Aan de hand van de snelle zorgvergelijker mag ook jij rap en simpel zorgverzekeringen vergelijken. Dan vind jij de beste dekking voor de laagste prijs! Beslis over eigen risico, kies voor beperkte (natura) of vrije (restitutie) zorgt, en kies eventueel nog voor aanvullende zekerheden zoals osteopathie / tandheelkundige hulp. De overstap is binnen 5 minuten geregeld.

 • Grote verzekeraars vergelijken
 • Je sluit de polis bij de verzekeraar af
 • Zonder kosten overstappen
 • Aanpassingen mogelijk binnen 2 weken
 • Welkomstkortingen

Zorgverzekering vergelijken 2020

Het afsluiten van een geschikte zorgverzekering is vaak niet eenvoudig. Aspecten zoals Risicoselectie of Zorgverzekeraar vliegen je om de oren. Er zijn talloos veel assuranten, van C4Me of PNOZorg tot aan Delta Lloyd en Zilveren Kruis. Hoe stap ik over naar een goedkope aanbieder? Alle zorgpolissen vergelijken gaat verrassend eenvoudig. Aan de hand van onze zorgvergelijker vind je gelijk en probleemloos een voordelige verzekering die matcht met alle wensen. Is het lastig? Op deze website spot je handige specificaties ten aanzien van aanvullende verzekering, restitutiepolis, naturapolis, eigen risico, basisverzekering. Zie ook meer over Loon zorgverzekering.

Direct-vergelijken

De goedkoopste zorgverzekering in juli 2021 afsluiten
Wil jij gewoon de goedkoopste zorgverzekering in Matsloot? De tarieven van de basisverzekeringen fluctueren sterk, terwijl je overal basisdekking hebt. Door een prijsvergelijking zijn grote besparingen mogelijk. De goedkoopste polis verschilt per persoon. De premie wordt bepaald door het soort polis, aanvullende verzekeringen en eigen risico. Aan de hand van onze vergelijker – met handige zoekfuncties – tref je direct welke verzekeringspolis voor jouw situatie het laagst geprijsd is. Je verzekering oversluiten is een optie van 12 november 2019 tot uiterlijk 31 januari 2020. Wil je extra besparen op de ziektekosten? Verhoog je eigen risico (bijv. €685). Let op: een goedkope zorgverzekering van partijen als Anderzorg, HEMA, Promovendum, Nationale Nederlanden is in veel gevallen een budget- of naturapolis. Het nadeel is minder vrije zorgkeuze.

zorgverzekering-matsloot


Populaire zorgpolis in Matsloot?

Bij het afsluiten van een zorgverzekering voor 2020 komt veel kijken. Je hebt keuze uit enorm veel maatschappijen die weer verschillende verzekeringen bieden. Een veelgestelde vraag is dan ook: welke zorgpolis past bij mij? Een optie is de goedkoopste zorgverzekering waar je ‘t minst betaalt – bijvoorbeeld overstappen en zorgpolis Kerkrade afsluiten – een andere groep neigt naar de beste verzekering van 2020 die vrijwel alle zorg dekt. Bijvoorbeeld die van Interpolis, Bewuzt, Zilveren kruis, United Consumers. Hierna ontdek je een aantal onderdelen die van belang zijn. Met behulp van deze info wordt het vergelijken nog makkelijker.


1. Restitutiepolis of Naturapolis afsluiten

Als we het hebben over de basisverzekering maak je de keuze voor een naturapolis en een restitutiepolis. Wat er wel/niet betaald wordt uit het basispakket is overal hetzelfde. Wel schommelen de zorgaanbieders en ziekenhuizen waar je 100% vergoed krijgt. D.m.v. een restitutieverzekering ben je welkom bij alle zorgverleners voor bijvoorbeeld Chronisch polymorfe lichtdermatose of Gele koorts, maar ook Perlèche en Zadelpijn. Men spreekt van vrije zorgkeuze. Via een naturaverzekering ben je welkom bij minder ziekenhuizen/zorginstellingen. Een naturapolis is goedkoper.


2. Het eigen risico

Eigen risico is een wettelijk verplicht drempelbedrag wat je uit eigen portomonee betaalt zodra je aanspraak maakt op de basisverzekering. Voor 2020 ligt dit op €385. Optioneel is het vrijwillige eigen risico. Je kunt het verhogen met bijvoorbeeld €300 (maximaal €500). De reden hiervoor is een aantrekkelijke prijs. Gebruik je weinig zorg, en heb je voldoende geld liggen? Neem het eens in overweging. Je bespaart zo honderden euro’s.


3. Aanvullende verzekering kiezen

Buiten de basispolis zijn er een aantal aanvullende verzekeringen. Dit is 100% optioneel. Voorbeelden zijn een extra module voor medische hulp buitenland, alternatieve geneeswijzen, brillen en lenzen, tandarts. Gebruik je ook veelvoudig extra aanvullende zorg? Dan is aanvullende dekking vaak een must. Zoek zeker goed uit of het voor jou wel uit kan.


4. Collectieve zorgverzekering

Heb je al uitgezocht of er een collectieve verzekeringen is van je werkgever, gemeente (Noordenveld) of juist een vereniging. Je krijgt dan korting op jouw zorgverzekering (vaak ligt de korting rond de 10%). In de regel is het helemaal niet gunstig. Alle collectieve pakketten rijmen niet automatisch met jouw wensen m.b.t. zorg. Kijk dit dus goed na!

Ziektekostenverzekering afsluiten in Matsloot?
Vandaag profiteren van ziekenfonds vergelijken en overstappen van aanbieder? Daarvoor vraag je advies van een verzekeringskantoor in Matsloot of rondom deze plaats. Maar je doet dit veel rapper en eenvoudiger d.m.v. internet. Hieronder vind jij een bruikbaar stappenplan.

 1. Voer jouw leeftijd in, en spot de tarieven van 2020.
 2. Kies een eigen risico (bijvoorbeeld €885).
 3. Selecteer een restitutie- of naturaverzekering (vrije keuze of beperkte zorg).
 4. Selecteer de buitenlanddekking (dit kan zijn volledige werelddekking).
 5. Selecteer een tandartsverzekering (100% vergoed tot € 250).
 6. Geef je wens door voor de hoeveelheid fysiotherapie mogelijkheden (onder andere zes stuks per jaar).
 7. Beslis over de gewenste vergoeding m.b.t. lenzen en brillen.
 8. Geef je wensen door t.a.v. alternatieve geneeswijzen.
 9. Kies een verzekeraar (denk aan bijv. De Friesland ziektekosten) en online overstappen kan je moeiteloos doen.

Welke kosten worden er vergoed in Matsloot?

Het basispakket vergoedt veel zorgkosten in Matsloot. Hiermee worden kosten gedekt van bijv. Bloedonderzoek, Medisch specialist, Ziekenhuis, Ziekenvervoer maar ook Revalidatiezorg, Gehandicaptenzorg, Ergotherapie, Geestelijke gezondheidszorg. Check de polisvoorwaarden van je actuele polis om te zien wat precies vergoed wordt, en onder welke voorwaarden. Hierna tref jij enige veel voorkomende zorgverleners in de provincie Drenthe.

Huisarts

Je kan een bezoek brengen aan een huisarts wanneer je ergens mee zit. De dokter probeert iets te doen, stelt vast wat er loos is, en kan je verwijzen naar een expert. Jouw bezoek aan de huisarts in Matsloot is standaard gedekt in je basispakket. Je betaalt geen eigen risico. Dat is anders bij urineonderzoek, bloedafname of een röntgenfoto.

Ziekenhuis

Wat wordt er gedekt bij een intensieve ziekenhuisopname? Je basisverzekering staat hiervoor garant. Je betaalt hier wel eigen risico. Noemenswaardig: trek even na of de verzekeraar een contract heeft lopen met de ziekenhuizen in Drenthe. Wordt dat een lastig verhaal? Het is mogelijk dat je dan niet de volle 100% betaald krijgt.

Fysiotherapie

Een bezoek aan de fysiotherapeut in Matsloot. Wordt dit ook vergoed? Je fysiotherapie wordt slechts gedeeltelijk betaald uit de basispolis. Dat gaat niet op voor jeugd tot de 18 jaar en bij (geselecteerde) chronische ziektes. Wil je wel gebruik maken van de fysiotherapeut? Kies dan voor individuele aanvullende verzekering.

Opticien

Kom je wel eens bij de opticien in Matsloot? Je kosten bij een bril of lenzen worden niet vergoed vanuit de basispolis. Uitzonderingen zijn een medische indicatie of of optische hulpmiddelen. Gelukkig bestaat er een aanvullende verzekering voor brillen + lenzen. De uitbetalingen hiervan schommelen nogal: van €30 per jaar tot €500 per jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Toe aan een gehoorapparaat? Het basispakket betaalt 75% van kosten die komen kijken bij een hoortoestel. Je audicien in Matsloot moet wel een contract hebben met jouw assuradeur. Daarnaast zijn er meerdere soorten zorg in de regio Noordenveld. Denk aan: logopedie, podotherapie, ergotherapie, kraamzorg en apotheek, stoppen met roken, haptonomie, psychologische zorg, audicien. De dekkingen wisselen nogal bij C4Me of Zilveren Kruis. Bekijk de afspraken van je verzekering om te zien waar je recht op hebt. Of navigeer rechtstreeks naar Dekking Antroposofie.

Verzekeringskantoor in Matsloot

Houd jij van persoonlijk contact m.b.t. de zorgpolis? Jij kan mogelijk ook contact opnemen met een deskundige verzekeringsmaatschappij in Matsloot. Dit noemen we ook wel een assurantieadviseur. Hij of zij adviseert jou omtrent verzekeringen, pensioenen en hypotheken. De specialist inventariseert jouw omstandigheden, en adviseert jou om te besparen op de zorgverzekering. Zo’n afspraak kan wel €200 per jaar opleveren. Soms kan dit bij hen op kantoor, of gewoon gemakkelijk bij jou thuis.

 • Kijkt verder dan alleen de premie.
 • Afspraak bij jou thuis.
 • Nooit meer onder- of oververzekerd.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Matsloot