Loading...

Zorgverzekering Marrum Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Elke consument is verplicht een zorgverzekering af te sluiten. Vanaf half november tot eind december kan je een (nieuwe) zorgverzekering afsluiten in Marrum. Dit kan o.a. naar CZ, Menzis, FBTO, OHRA, VGZ. In 2023 zijn er een aantal wijzigingen. Het is slim om het huidige contract eens kritisch te bekijken. Klopt jouw huidige polis met jouw behoeften? Met medewerking van onze slimme zorgvergelijker kan iedereen direct, makkelijk zorgverzekeringen vergelijken. Mede daardoor spot je de beste dekking voor de laagste prijs! Selecteer je eigen risico, maak een keuze uit natura of restitutie, en regel je aanvullende modules zoals bijvoorbeeld homeopathie + steunzolen. Overstappen van polis is razendsnel gedaan.

 • Veel gekozen verzekeraars vergelijken
 • Meteen bij de verzekeraar afsluiten
 • Hulp bij overstappen
 • Overstappen met 14 dagen bedenktijd
 • Een verzekering voor iedereen

Zorgverzekering vergelijken 2023

Het vinden en afsluiten van een passende zorgverzekering is redelijk gecompliceerd. Aspecten zoals Collectieve verzekeringen of Collectieve zorgverzekering zal je moeten overwegen. Ze staan allemaal voor je klaar, van Besured of Menzis tot aan De Friesland en Salland. Hoe achterhaal ik een geschikte verzekering? Het vergelijken van zorgpolissen is kinderspel! Geholpen door onze zorgvergelijker vind je vlug en probleemloos een betrouwbare verzekering die in lijn is met je wensen. Kom je er niet uit? Hier tref jij handige gegevens met betrekking tot de eigen risico, basisverzekering, restitutiepolis, naturapolis, collectieve zorgverzekering. Bekijk ook meer info over Loerbeek zorgverzekering.

Direct-vergelijken

Goedkoopste zorgverzekering in november 2022 afsluiten
Ben jij benieuwd naar de goedkoopste zorgverzekering in Marrum? De premies van de basisverzekeringen verschillen vaak, terwijl je overal basisdekking hebt. Om die reden kun je eenvoudig besparen. Welke verzekering het goedkoopste is is niet voor iedereen hetzelfde. De prijs hangt o.a. af van eigen risico, vrije zorgkeuze en aanvullende dekkingen. Door ons vergelijk script – met uitgebreide functies – tref jij binnen 1 minuut welke polis voor jouw scenario het goedkoopste is. Je verzekering oversluiten is een optie van 12 november 2022 tot januari 2023. Lagere prijzen regelen op jouw zorgpolis? Kies dan een vrijwillige eigen risico (bijv. €685). Herinnering: een goedkope zorgverzekering van verzekeraars als Anderzorg, HEMA, Besured, Nationale Nederlanden is in veel gevallen een budget- of naturapolis. Minpunt hiervan is minder vrije zorgkeuze.

zorgverzekering-marrum


De beste zorgpolis in Marrum?

Bij het oversluiten van een zorgverzekering voor 2023 moet jij een aantal stappen volgen. Je kunt terecht bij allerlei partijen die ook nog weer verschillende polissen bieden. Een terechte vraag is dan: welke zorgpolis is iets voor mij? Een optie is de goedkoopste zorgverzekering met de laagste prijs – dat kan zijn overstappen en zorgpolis Kekerdom afsluiten – een andere groep neigt naar de beste verzekering van 2023 die vrijwel alle zorg dekt. Bijvoorbeeld die van Bewuzt, Interpolis, Zilveren kruis, Univé. Hieronder bekijk je nuttige onderdelen die van belang zijn. Met deze hulp zal het vergelijken van polissen nog beter gaan.


1. Restitutiepolis of Naturapolis afsluiten

Aangaande jouw basisverzekering maak je de keuze voor een natura- of restitutiepolis. De dekking van de basisverzekering is bij iedereen gelijk. Wel schommelen ziekenhuizen en aanbieders van zorg waar je complete dekking hebt. Aan de hand van een restitutiepolis kies je zelf je ziekenhuizen/zorginstellingen voor onder andere Algofobie of Etalagebenen, echter ook Lactose-intolerantie en Syndroom van DiGeorge. Bekend als vrije zorgkeuze. Aan de hand van een naturaverzekering kun je terecht bij circa 90% van de zorgverleners. De restitutiepolis heeft een hogere premie.


2. Kies het eigen risico

Jouw eigen risico is een deel wat je zelf moet betalen als je jouw basisverzekering gebruikt. Voor 2023 is het ER €385. Een optie is een vrijwillig eigen risico. Je mag het opheffen met bijv. €300 (max €500, €885 totaal). Het pluspunt is een goedkopere verzekering. Heb je niet vaak wat, en beschik je over voldoende spaargeld? Neem het eens in overweging. Je bespaart zo honderden euro’s.


3. Aanvullende dekkingen kiezen

In aanvulling op de basisverzekering kun je gaan voor wat aanvullende verzekeringen. Dit is 100% optioneel. Voorbeelden zijn een extra verzekering voor medische hulp buitenland, fysiotherapie, tandarts, brillen en lenzen. Gebruik je ook veelvoudig een bepaald type zorg? Dan is zo’n aanvullende dekking geen gek idee. Zoek zeker goed uit of je onderaan de streep wel goedkoper uit bent.


4. Collectieve zorgverzekering

Er zijn verschillende soorten collectieve verzekeringen: via het bedrijf, gemeente (Ferwerderadiel) of wellicht een onderwijsinstelling. Je krijgt dan korting op jouw zorgverzekering (denk aan 5 tot 10 procent korting). Vaak is het helemaal niet gunstig. Sommige collectieve pakketten zijn soms niet aangepast op je specifieke zorgwensen. Kijk uit voor oververzekering!

Ziektekostenverzekering afsluiten in Marrum?
Snel beginnen met ziekenfonds vergelijken en de actuele dekking oversluiten? Dan bezoek je een verzekeringskantoor in Marrum of in deze buurt. Handig: geen tijd? Dan kan dit ook nu en gemakkelijker via internet. Hierna spot jij de stappen die je doorloopt.

 1. Voer jouw geboortedatum in en check de tarieven van 2023.
 2. Selecteer een eigen risico (bijvoorbeeld €485).
 3. Selecteer een restitutie- of naturapakket (vrije keuze of beperkte zorg).
 4. Selecteer de buitenlanddekking (dit kan zijn volledige werelddekking).
 5. Welke tandartsverzekering kies je? (75% vergoed tot € 750).
 6. Neem een besluit over de module behandelingen voor fysiotherapie (kies bijv. negen keer).
 7. Beslis over de dekking m.b.t. lenzen en brillen.
 8. En wat wil jij met betrekking tot alternatieve geneeswijzen.
 9. Maak een keuze uit de verzekeraars(een optie is CZdirect ziektekosten) en online overstappen kan je moeiteloos doen.

Wordt alle zorg vergoed in Marrum?

Jouw basisverzekering dekt veel voorkomende zorgkosten in Marrum. Zodoende hoef je (buiten eigen risico) niet te betalen voor zaken als Medicijnen, Medisch specialist, Ziekenvervoer, Bloedonderzoek. Maar denk ook aan Dieetadvies, Gehandicaptenzorg, Verloskundige zorg, Ergotherapie. Bekijk de condities van jouw actuele modules en zie meteen wat jouw verzekeraar wel/niet betaalt, en welk eigen risico er geldt. Op deze pagina bekijk je een paar gangbare zorgaanbieders in de provincie Friesland.

Huisarts

Een huisarts is het eerste aanspreekpunt bij de meeste soorten klachten. De dokter probeert iets te doen, stelt een diagnose, en kan je verwijzen naar een expert. Een consult bij de huisarts in Marrum is standaard gedekt in je basispakket. Je hebt niet te maken met een eigen risico. Uitzonderingen zijn urineonderzoek, bloedafname of een röntgenfoto.

Ziekenhuis

Is er sprake van een behandeling in het ziekenhuis? Jouw basiszorgverzekering betaalt dit. Het eerste deel betaal je zelf (eigen risico). Let op: trek even na of jouw verzekeraar een contract heeft lopen met de ziekenhuizen in Friesland. Is dit niet mogelijk? Het is mogelijk dat je slechts een gedeeltelijke vergoeding krijgt.

Fysiotherapie

Een bezoek aan de fysiotherapeut in Marrum. Hoe zit het met de dekking? Je fysiotherapie wordt slechts gedeeltelijk betaald vanuit het basispakket. Dit wordt enkel vergoed voor kinderen tot en met 17 jaar en bij (geselecteerde) chronische ziektes. Wil je wel gebruik maken van de fysiotherapeut? Maak dan een keus voor de aanvullende verzekering.

Opticien

Ga je naar de opticien in Marrum? De kosten voor brillen en lenzen zal niet worden vergoed binnen de basispolis. Hierop wordt afgeweken in het geval van een medische ingreep of hulpmiddelen als speciale lenzen. Goed nieuws: er is ook een aanvullende verzekering voor lenzen en brillen. Deze modules verschillen enorm: van €70 per jaar tot €400 per jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Toe aan een gehoorapparaat? De basispolis dekt 75% van de aanschafprijs van een hoortoestel. Een audicien in Marrum is dan wel genoodzaakt een contract met de partij waar jij verzekerd bent. Tevens zijn er allerlei zorginstanties in en rondom Ferwerderadiel. Zoals diëtetiek, ergotherapie, kraamzorg, logopedie of ook audicien, haptonomie, apotheek, psychologische zorg, plastische chirurgie. De financiële compensaties wisselen nogal bij DSW of PNOZorg. Bestudeer de voorwaarden van de polis om te zien waar je recht op hebt. Of navigeer rechtstreeks naar Dekking Anti-stotterapparaat.

Verzekeringskantoor in Marrum

Prefereer jij een persoonlijke afspraak ten aanzien van jouw zorgpolis? Je kunt een afspraak maken met een vakbekwame verzekeringsmaatschappij in Marrum. Met een moeilijk woord heet dit een assurantieadviseur. De ervaringsdeskundige geeft advies inzake hypotheken, pensioenen en verzekeringen. Deze persoon bespreekt je (gezinssituatie en adviseert jou om te besparen op de zorgverzekering. Een goed advies kan je flink wat geld opleveren. Dit is mogelijk op locatie (kantoor), maar vaak ook bij jou thuis.

 • Kennis van zaken.
 • Afspraak bij jou thuis.
 • Zorgverzekering die aansluit bij jouw wensen.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Marrum