Loading...

Zorgverzekering Mariënheem Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Iedere Nederlander vanaf 18 jaar is verplicht een (basis)zorgverzekering te nemen. Aan het einde van het jaar kan je kiezen voor een andere zorgverzekering in Mariënheem. Dit kan o.a. naar FBTO, Menzis, CZ, OHRA, VGZ. In 2023 is de basisdekking aangepast. Het loont dus om jouw huidige polis goed door te nemen. Past jouw huidige zorgverzekering bij jouw situatie? Met behulp van een innovatieve zorgvergelijker kun jij direct, simpel zorgverzekeringen vergelijken. Op die manier vind je de beste dekking voor de laagste prijs! Selecteer je eigen risico, ga voor restitutie en natura, en kies eventueel nog voor aanvullende verzekeringen zoals preventieve zorg of tandarts. Overstappen van verzekeraar is razendsnel gepiept.

 • Alle grote verzekeraars vergelijken
 • Direct bij de zorgverzekeraar afsluiten
 • Zonder kosten overstappen
 • Altijd 14 dagen bedenktijd
 • Een verzekering voor iedereen

Zorgverzekering vergelijken 2023

Overstappen naar een goede zorgverzekering is nogal niet makkelijk. Aspecten zoals Zorgaanbieders + EHIC zijn voor velen onmisbaar. En er zijn tientallen polissen, van ZorgDirect of ONVZ tot o.a. Ik en ZieZo. Hoe vind ik een betrouwbare aanbieder? Het vergelijken van zorgpolissen is kinderspel! Via onze zorgvergelijker tref je direct en probleemloos een duidelijke verzekering die aansluit op jouw individuele wensen. Meer info? Op onze website lees je nuttige info ten aanzien van collectieve zorgverzekering, restitutiepolis, basisverzekering, aanvullende verzekering, naturapolis. Zie ook meer over Lith zorgverzekering.

Direct-vergelijken

Mijn goedkoopste zorgverzekering in november 2022 afsluiten
Wil jij gewoon de goedkoopste zorgverzekering in Mariënheem? De premies van de basisverzekeringen verschillen nogal, terwijl de dekking gelijk is. Om die reden zijn grote besparingen mogelijk. Wat nu de laagste premie is, verschilt per persoon. De hoogte van de premie kent z’n oorsprong in vrije zorgkeuze ja/nee, aanvullende modules en eigen risico. Middels ons vergelijk script – inclusief handige filters – tref jij gelijk welke verzekeraar de laagste premie vraagt. Je kunt overstappen vanaf 12 november 2022 tot uiterlijk 31 januari 2023. Nog meer besparen op je polis? Ga dan voor meer eigen risico (bijv. €785). Vergeet niet: een goedkope zorgverzekering van verzekeraars als Besured, Nationale Nederlanden, HEMA, Anderzorg is in veel gevallen een budget- of naturapolis. Er is dan vaak sprake van minder vrije zorgkeuze.

zorgverzekering-marienheem


Veel gekozen zorgpolis in Mariënheem?

Bij het overstappen van de zorgverzekering voor 2023 zijn er veel aspecten belangrijk. In Nederland kennen we allerlei partijen die weer verschillende verzekeringen bieden. Een terechte vraag is dan: welke zorgpolis is iets voor mij? Je kunt gaan voor de goedkoopste zorgverzekering met de laagste premie – bijvoorbeeld overstappen en zorgpolis Kapellebrug afsluiten – een ander deel gaat juist voor de beste verzekering van 2023 die de meeste risico’s afdekt. Dat kan zijn een polis van Univé, United Consumers, Interpolis, Zilveren kruis. Hieronder tref je cruciale variabelen die van belang zijn. Met deze hulp zal het vergelijken van polissen nog beter gaan.


1. Restitutie- of naturapolis afsluiten

Aangaande jouw basisverzekering zijn er 2 opties: een restitutie- of naturapolis. De dekking van deze basispolissen is bij iedereen identiek. Wel verschillen ziekenhuizen en aanbieders van zorg waar je terecht kunt. D.m.v. een restitutieverzekering mag je kiezen voor iedere zorgaanbieders voor bijvoorbeeld Autoglossofobie of Impotentie, echter ook Parfumallergie en Schaamluis. Dit is vrije zorgkeuze. D.m.v. een naturapolis kan je naar minder zorgaanbieders. Restitutie is duurder dan natura.


2. (Vrijwillig) eigen risico

Eigen risico is een wettelijk verplicht drempelbedrag wat je uit eigen portomonee betaalt op het moment dat je jouw basisverzekering gebruikt. Voor 2023 is dit €385. Je kunt gaan voor een vrijwillig eigen risico. Je kunt het verhogen met bijvoorbeeld €100 (max €500). Je profiteert van een aantrekkelijke prijs. Heb je niet vaak wat, en kan jij een hoger eigen risico betalen? Neem het eens in overweging. De zorgkosten gaan flink omlaag.


3. Aanvullende verzekeringen kiezen

In aanvulling op de basisverzekering kan je jouw polis uitbreiden met aanvullende verzekeringen. Dit is 100% optioneel. Mogelijkheden: een extra verzekering voor fysiotherapie, medische hulp buitenland, brillen en lenzen, tandarts. Maak je veelvuldig gebruik van extra aanvullende zorg? Aanvullende dekking is dan een must. Duik dan even in de materie of de vergoedingen afwegen tegen de premie.


4. Collectieve zorgverzekering

Heb je al uitgezocht of er een collectieve verzekeringen is via je job, je gemeente (Raalte) of soms een vereniging. Je krijgt een goedkoper tarief (max 10% op de basisverzekering). Vaak betaal je juist meer voor de polis. Deze collectieve pakketten sluiten niet altijd aan op jouw individuele wensen. Soms ben je zelfs oververzekerd.

Ziektekostenverzekering afsluiten in Mariënheem?
Snel starten met ziekenfonds vergelijken en een nieuwe polis afsluiten? In deze situatie bezoek je een verzekeringskantoor in Mariënheem of omgeving. Tip: dat kan natuurlijk ook direct en simpeler via internet. Onderstaand vind jij de stappen die je doorloopt.

 1. Vul als eerste jouw leeftijd in om de actuele tarieven van 2023 te zoeken.
 2. Hoe hoog mag het eigen risico zijn (bijvoorbeeld €385).
 3. Wil je een restitutie- of naturapakket (beperkte of vrije zorgkeuze).
 4. Maak je gebruik van buitenlanddekking? (in NL, europa of wereldwijd).
 5. Kies een module voor tandartsverzekering (bijv. 100% vergoed tot €1000).
 6. Bepaal de dekking voor fysiotherapie (onder andere achttien behandelingen).
 7. Neem besluit over de dekking betreft lenzen en brillen.
 8. Kies ook de opties met betrekking tot alternatieve geneeswijzen.
 9. Maak een keuze uit de verzekeraars(denk aan bijv. ZorgDirect zorgpolis) en regel je overstap via internet.

Wat wordt er allemaal vergoed in Mariënheem?

De basisverzekering compenseert een groot deel van de zorgkosten in Mariënheem. Daarmee staat de verzekeraar garant voor o.a. Ziekenhuis, Ziekenvervoer, Huisarts, Medisch specialist. Echter ook Revalidatiezorg, Gehandicaptenzorg, Verloskundige zorg, Wijkverpleging. Controleer de voorwaarden van je actuele dekking en ontdek welke kosten je verzekering vergoed, en welk eigen risico er geldt. Op deze pagina bekijk jij een paar veel voorkomende zorgverleners in de provincie Overijssel.

Huisarts

Je kunt naar de huisarts bij de meeste soorten klachten. De dokter zal proberen de klachten te verminderen, stelt vast wat er loos is, of kan je doorsturen naar het ziekenhuis. Het bezoek aan de huisarts in Mariënheem wordt betaald vanuit de basispakketten. Je hebt niet te maken met een eigen risico. Dit speelt wel in het geval van een röntgenfoto, bloedafname en urineonderzoek.

Ziekenhuis

Wat is er verzekerd bij een behandeling in het ziekenhuis? Jouw basiszorgverzekering dekt dit. Je betaalt hier wel eigen risico. Goed om te weten: trek even na of je verzekeraar een contract heeft lopen met de ziekenhuizen in Overijssel. Is dat niet het geval? Het komt regelmatig voor dat je slechts een gedeeltelijke vergoeding krijgt.

Fysiotherapie

Ik moet naar de fysio in Mariënheem. Wat wordt er betaald? Je fysiotherapie wordt slechts gedeeltelijk betaald vanuit de basispolis. Uitzondering op de regel: kinderen t/m 17 jaar en bij specifieke chronische aandoeningen. Heb jij behoefte aan de fysiotherapeut? Kies in dat geval individuele aanvullende verzekering.

Opticien

Heb jij een bril of lenzen bij de opticien in Mariënheem? Lenzen of brillen worden niet gedekt uit de basisverzekering. Enige uitzondering is een medische noodzaak of uitzonderlijke hulpmiddelen. Wel is er een aanvullende verzekering voor brillen en lenzen. Wat je hiervoor terugkrijgt wisselt nogal: van €45 per jaar tot €300 per 3 jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Zoekt u binnenkort een gehoorapparaat? Het basispakket betaalt 75% van de kosten voor een hoortoestel. Je audicien in Mariënheem moet hiervoor wel afspraken hebben gemaakt met de partij waar jij verzekerd bent. Er zijn nog vele zorginstellingen in de regio Raalte. Zoals logopedie, podotherapie, diëtetiek, kraamzorg en ook apotheek, psychologische zorg, audicien, plastische chirurgie, haptonomie. De vergoedingen vertonen grote verschillen bij DSW of Zorg en Zekerheid. Bekijk de kleine lettertjes van jouw verzekeraar voor de actuele vergoedingen. Of navigeer rechtstreeks naar Dekking Alternatieve Psychosociale Zorg.

Verzekeringskantoor in Mariënheem

Prefereer jij persoonlijk contact m.b.t. een zorgpolis? Je kan afspraken met de verzekeringsmaatschappij in Mariënheem. Ook bekend als een assurantieadviseur. Hij of zij helpt jou t.a.v. pensioenen, verzekeringen en hypotheken. Deze persoon bespreekt je privé-situatie en geven quick wins om te besparen op de zorgverzekering. Een deskundig consult scheelt je zo enkele tientjes per maand. Dit kan bij de expert op kantoor, of gewoon gemakkelijk bij jou thuis.

 • Jarenlange ervaring.
 • Afspraak bij jou thuis.
 • Compleet zorgpakket op maat.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Mariënheem