Loading...

Zorgverzekering Mariahout Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Iedere burger is verplicht een (basis)zorgverzekering te nemen. Aan het einde van het jaar kan je switchen van zorgverzekering in Mariahout. Bijvoorbeeld naar VGZ, OHRA, Menzis, Achmea, FBTO. In 2023 is de basisdekking aangepast. Het is geen gek idee om jouw huidige polis er nog eens bij te pakken. Matcht deze actuele dekking met jouw wensen. Met behulp van deze praktische zorgvergelijker mag ook jij gelijk, gemakkelijk zorgverzekeringen vergelijken. Hierdoor spot jij de verzekering die past bij jouw eisen en portemonnee. Kies de hoogte van het eigen risico, maak een keuze uit natura of restitutie, en kies aanvullende dekkingen als bijv. beweegzorg of vaccinaties. Overstappen van polis is echt zo afgehandeld.

 • De beste verzekeraars vergelijken
 • Je sluit de polis bij de verzekeraar af
 • Hulp bij overstappen
 • Vrijblijvend overstappen (binnen 2 weken)
 • Handige filters gebruiken

Zorgverzekering vergelijken 2023

Het afsluiten van een zorgverzekering op maat is redelijk gecompliceerd. Termen als Drempelinkomen of Inkomensafhankelijke premie zijn voor velen onmisbaar. En er zijn tientallen polissen, van ZorgDirect of Pro Life tot aan Interpolis en Salland. Hoe achterhaal ik een goedkope aanbieder? Zorgpolissen vergelijken is niet moeilijk! Via de zorgvergelijker detecteer je gelijk en eenvoudig een voordelige verzekering die in lijn is met alle behoeften. Hulp nodig? Op deze pagina spot je praktische info ten aanzien van aanvullende verzekering, eigen risico, basisverzekering, naturapolis, collectieve zorgverzekering. Je kunt hier ook terecht voor Lippenhuizen zorgverzekering.

Direct-vergelijken

Goedkoopste zorgverzekering in november 2022 afsluiten
Zoek jij specifiek de goedkoopste zorgverzekering in Mariahout? De tarieven van de basisverzekeringen schommelen enorm, terwijl jij bij elke partij dezelfde dekking ontvangt. Daardoor kun je al veel besparen. De laagste premie verschilt per persoon. Het maandelijkse bedrag wordt bepaald door het soort polis, aanvullende verzekeringen en eigen risico. Middels de zorgvergelijker – met handige zoekfuncties – check jij snel welke aanbieder de laagste premie vraagt. Overstappen kan van 12 november 2022tot maximaal eind januari 2023. Lagere prijzen regelen op de ziektekosten? Verhoog je eigen risico (bijv. €585). Goed om te weten: zo’n goedkope zorgverzekering van assuradeurs als HEMA, Anderzorg, Besured, Nationale Nederlanden is in de regel een naturapolis (budgetpolis). Een negatief aspects hiervan is: dat je minder keuzevrijheid hebt.

zorgverzekering-mariahout


Veel gekozen zorgpolis in Mariahout?

Bij het kiezen van een zorgverzekering voor 2023 moet je enkele handelingen verrichten. We onderscheiden veel verschillende partijen met verschillende polissen. Een terechte vraag is dan: welke zorgpolis moet ik kiezen? Je kunt gaan voor de goedkoopste zorgverzekering met de laagste prijs – dat kan zijn overstappen en zorgpolis Kantens afsluiten – of juist voor de beste verzekering van 2023 die de meeste risico’s afdekt. Bijvoorbeeld die van Zilveren kruis, United Consumers, Interpolis, Univé. Hieronder vind je betekenisvolle begrippen die jou verder op weg helpen. Dankzij deze tips zul je de zorgvergelijker beter begrijpen.


1. Restitutiepolis of Naturapolis afsluiten

Betreft de basisverzekering zijn er 2 opties: een naturaverzekering en een restitutieverzekering. De dekking van deze basispolissen verschilt niet per verzekeraar. Wel fluctueren de zorgaanbieders en ziekenhuizen waar je het volledige bedrag krijgt. Via een restitutiepolis kun je naar alle zorgverleners en ziekenhuizen voor bijvoorbeeld Autoseksualiteit of Hemofilie, en tevens voor bijv. Niersteen en Syndroom van Sotos. Dit is vrije zorgkeuze. Aan de hand van een naturapolis kan je naar een stuk minder ziekenhuizen/zorginstellingen. Een naturapolis is goedkoper.


2. Eigen risico kiezen

Eigen risico is een wettelijk verplicht drempelbedrag wat je uit eigen portomonee betaalt als je zorg uit de basisverzekering gebruikt. In 2023 bedraagt dit €385. Sommigen kiezen het vrijwillige eigen risico. Sommigen verhogen het met €300 (de max is €500). Je profiteert van een minder hoge premie. Ben je gezond, en kan je een hoog risico veroorloven? Dan is dit nog niet zo gek. Je bespaart zo honderden euro’s.


3. Aanvullende verzekering kiezen

In aanvulling op de basispolis kan je kiezen voor aanvullende verzekeringen. Dit mag je zelf bepalen. Voorbeelden zijn een extra dekking voor fysiotherapie, medische hulp buitenland, alternatieve geneeswijzen, tandarts. Gebruik je ook veelvoudig specialistische zorg? Dan is zo’n aanvullende dekking geen gek idee. Kijk van tevoren of je onderaan de streep wel goedkoper uit bent.


4. Collectieve zorgverzekering

Ben jij al bekend met de collectieve verzekeringen: via jouw zaak, de gemeente (Laarbeek) of mogelijk een hogeschool / universiteit. Je ontvangt een voordelige premie (denk aan 5 tot 10 procent korting). Doorgaans betaal je juist meer voor de polis. Sommige collectieve pakketten zijn soms niet aangepast op jouw wensen m.b.t. zorg. Soms ben je zelfs oververzekerd.

Ziektekostenverzekering afsluiten in Mariahout?
Vandaag aftrappen met ziekenfonds vergelijken en de actuele dekking oversluiten? In deze situatie maak je ‘een afspraak bij het verzekeringskantoor in Mariahout of in een omliggende plaats. Maar je doet dit veel rapper en nog effectiever d.m.v. internet. Hieronder vind je een bruikbaar stappenplan.

 1. Voer jouw leeftijd in, en spot de tarieven van 2023.
 2. Welk eigen risico wil je? (bijvoorbeeld €385).
 3. Kies voor restitutie- of natura pakket (beperkte of vrije zorgkeuze).
 4. Selecteer de buitenlanddekking (bijv. spoedeisende hulp wereldwijd).
 5. Bepaalde de hoogte van de tandartsverzekering (bijv. 100% vergoed tot €1000).
 6. Neem een besluit over het aantal behandelingen bij de fysiotherapeut (o.a. 12 keer p/jaar).
 7. Beslis over de uitkering m.b.t. brillen en lenzen.
 8. En wat wil jij ten aanzien van alternatieve geneeswijzen.
 9. Kies de gewenste polis (een optie is ZieZo zorgpolis) en de overstap is online snel rond.

Wordt alle zorg vergoed in Mariahout?

De basisverzekering dekt een groot deel van de zorgkosten in Mariahout. Daarmee ben je gedekt voor onvoorziene kosten van bijvoorbeeld Medisch specialist, Huisarts, Medicijnen, Ziekenhuis maar ook Gehandicaptenzorg, Revalidatiezorg, Geestelijke gezondheidszorg, Logopedie. Lees de kleine letters van de huidige verzekering en bekijk welke kosten je verzekering vergoed, en onder welke voorwaarden. Scroll verder, daar tref jij een aantal vaak voorkomende zorgaanbieders in de provincie Noord-Brabant.

Huisarts

De huisarts kan je ondersteunen wanneer je ergens mee zit. De dokter probeert iets te doen, stelt een diagnose, of kan je doorsturen naar het ziekenhuis. Een consult bij de huisarts in Mariahout is standaard gedekt in je basispakket. Het gaat niet van je eigen risico af. Dat is anders bij speciale medicijnen en bloedprikken.

Ziekenhuis

Wat is er verzekerd bij een behandeling in het ziekenhuis? Jouw basiszorgverzekering vergoedt dit. Het eerste deel betaal je zelf (eigen risico). Handig: controleer goed of je verzekeraar een contract heeft lopen met de ziekenhuizen in Noord-Brabant. Wordt dat een lastig verhaal? Je kunt in de situatie terecht komen dat je maar 75% vergoed krijgt.

Fysiotherapie

Een afspraak bij de fysio in Mariahout. Wordt dit ook vergoed? Fysiotherapie wordt praktisch niet gedekt via de basispolis. Altijd wel voor: jeugd tot de 18 jaar en bij (geselecteerde) chronische ziektes. Is een bezoek aan de fysiotherapeut onmisbaar? Selecteer dan een aanvullende verzekering.

Opticien

Kom je wel eens bij de opticien in Mariahout? De kosten voor brillen en lenzen zal niet worden vergoed binnen de basispolis. Enige uitzondering is een medisch belang of hulpmiddelen als speciale lenzen. Wel is er een aanvullende verzekering voor jouw bril en of lenzen. Verzekeraars zijn niet consistent op dit gebied: van een paar tientjes per jaar tot €300 per 3 jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Toe aan een gehoorapparaat? De basisverzekering betaalt 75% van de kostprijs van een hoortoestel of ruismaskeerder. Je audicien in Mariahout zal wel een contract moeten hebben met je verzekering. Er zijn nog allerlei verschillende types zorg in de buurt van Laarbeek. Onder andere: logopedie, podotherapie, kraamzorg, ergotherapie en apotheek, audicien, plastische chirurgie, stoppen met roken, psychologische zorg. De tegemoetkomingen zijn erg wisselend bij CZ of VvAA. Raadpleeg de condities van je verzekeraar om te checken hoeveel je krijgt. Of lees direct alles over Dekking Algemene check-up.

Verzekeringskantoor in Mariahout

Wil je het liefstface to face contact ten aanzien van je zorgpolis? Wellicht kies jij het liefste voor een ervaren verzekeringsmaatschappij in Mariahout. Met een moeilijk woord heet dit een assurantieadviseur. Deze persoon zoekt alle uit rondom pensioenen, hypotheken en verzekeringen. Deze persoon bespreekt de stand van zaken, en adviseert jou om te besparen op de zorgverzekering. Een deskundig consult scheelt je zo enkele tientjes per maand. Soms kan dit bij hen op kantoor, maar vaak is het ook mogelijk bij jou.

 • Jarenlange ervaring.
 • 1 op 1 afspraken.
 • Aangepast op jouw situatie.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Mariahout