Loading...

Zorgverzekering Mantinge Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Iedere Nederlander moet een zorgverzekering hebben. Rond november tot en met december kan je kiezen voor een andere zorgverzekering in Mantinge. Dit kan o.a. naar Achmea, OHRA, Menzis, VGZ, CZ. In 2022 zijn er een aantal wijzigingen. Het is slim om de huidige verzekering er nog eens bij te pakken. Matcht jouw geldende zorgverzekering met jouw omstandigheden? Met behulp van onze innovatieve zorgvergelijker kan men rap en simpel zorgverzekeringen vergelijken. Hierdoor spot jij een goede verzekering voor een goede prijs. Selecteer je eigen risico, kies voor beperkte (natura) of vrije (restitutie) zorgt, en selecteer eventueel aanvullende polissen als bijv. medische hulp buitenland plus mindfulness. Overstappen van verzekeraar is in een paar minuutjes afgehandeld.

 • Populaire verzekeraars vergelijken
 • De verzekering afsluiten direct bij de aanbieder
 • Zonder kosten overstappen
 • Standaard 14 dagen bedenktijd
 • Voordelige aanbiedingen

Zorgverzekering vergelijken 2022

Het vinden en afsluiten van een zorgverzekering die bij jou past is redelijk frustrerend. Feiten zoals Polisvoorwaarden of Collectieve zorgverzekering vliegen je om de oren. Er zijn nogal wat aanbieders, van De Amersfoortse of Ohra tot bijvoorbeeld Delta Lloyd en VGZ. Hoe sluit ik ‘een polis af bij een professionele polis? Nederlandse zorgpolissen vergelijken hebben wij wat makkelijker gemaakt. Met behulp van onze zorgvergelijker detecteer je direct en zonder problemen een voordelige verzekering die matcht met jouw zorgbehoefte. Problemen? Op onze website bekijk jij praktische gegevens met betrekking tot de collectieve zorgverzekering, naturapolis, basisverzekering, restitutiepolis, aanvullende verzekering. Lees ook alles over Linden zorgverzekering.

Direct-vergelijken

Mijn goedkoopste zorgverzekering in augustus 2022 afsluiten
Is alles wat jij wil de goedkoopste zorgverzekering in Mantinge? De maandelijkse premie van de basisverzekeringen variëren doorgaans, terwijl jij bij elke partij dezelfde dekking ontvangt. Daardoor kun je eenvoudig besparen. Welke verzekering het goedkoopste is kan per aanvraag verschillend zijn. De kostprijs wordt bepaald door aanvullende verzekering, type polis en eigen risico. Middels de zorgvergelijker – en de speciale filters – check jij binnen enkele minuten welke organisatie voor jou het meest voordelig is. Je kunt overstappen vanaf 12 november 2021 tot eind januari 2022. Lagere prijzen regelen op jouw premie? Kies dan een vrijwillige eigen risico (bijv. €685). Herinnering: zo’n goedkope zorgverzekering van partijen als Promovendum, HEMA, Anderzorg, Nationale Nederlanden is meestal wel een budgetpolis of naturapolis. Je hebt te maken met dat niet alle zorginstellingen worden vergoed.

zorgverzekering-mantinge


De beste zorgpolis in Mantinge?

Bij het kiezen van een zorgverzekering voor 2022 moet jij een aantal stappen volgen. Je kunt kiezen uit meerdere partijen die weer verschillende verzekeringen bieden. Een terechte vraag is dan: welke zorgpolis past bij mij? Je kunt gaan voor de goedkoopste zorgverzekering met de laagste lasten – bijvoorbeeld overstappen en zorgpolis Kamerik afsluiten – of juist voor de beste verzekering van 2022 die de meeste risico’s afdekt. Denk aan een polis van Interpolis, Bewuzt, Univé, United Consumers. Hierna tref je belangrijke onderdelen die even jouw aandacht nodig hebben. Dankzij deze informatie zal het vergelijken van polissen nog beter gaan.


1. Natura- of restitutieverzekering afsluiten

Ten aanzien van de basisverzekering heb je de keuze uit een naturapolis en een restitutiepolis. De dekking van deze basispolissen is overal hetzelfde. Wel variëren ziekenhuizen en aanbieders van zorg waar je het volledige bedrag krijgt. Met een restitutieverzekering heb je vrije keuze qua ziekenhuizen/zorginstellingen voor aandoeningen als Aritmomanie of Eetbuienstoornis, echter ook Oudziendheid en Syndroom van Ganser. Men spreekt van vrije zorgkeuze. Via een naturaverzekering kan je naar een stuk minder ziekenhuizen/zorginstellingen. Een restitutiepolis is duurder.


2. Hoogte eigen risico

Eigen risico is een verplicht onderdeel wat je uit eigen portomonee betaalt wanneer je aanspraak maakt op de basisverzekering. Voor 2022 ligt dit op €385. Optioneel is een zogenaamd vrijwillig eigen risico. Je mag het opheffen met bijv. €400 (maximaal €500). Een beweegreden hiervoor kan zijn een betaalbare polis. Over gezondheid niet te klagen, en kan jij een hoger eigen risico betalen? Dan kun je het overwegen. De maandelijkse premie zal flink dalen.


3. Aanvullende verzekeringen kiezen

Behalve het basispakket kun je gaan voor wat aanvullende verzekeringen. Deze zijn niet verplicht. Voorbeelden zijn een extra aanvulling voor medische hulp buitenland, fysiotherapie, alternatieve geneeswijzen, brillen en lenzen. Ben jij overgeleverd aan specialistische zorg? Dan loont een aanvullende dekking. Zoek zeker goed uit of de hogere premie in verhouding staat tot de zorg.


4. Collectieve zorgverzekering

Er zijn verschillende soorten collectieve verzekeringen: via het bedrijf, jouw gemeente (Midden-Drenthe) of mogelijk een hogeschool / universiteit. Je krijgt dan korting op jouw zorgverzekering (vaak ligt de korting rond de 10%). In de praktijk betaal je juist meer voor de polis. Sommige collectieve pakketten sluiten niet altijd aan op je specifieke zorgwensen. Kijk dit dus goed na!

Ziektekostenverzekering afsluiten in Mantinge?
Snel profiteren van ziekenfonds vergelijken en een nieuwe polis afsluiten? Hiervoor maak je ‘een afspraak bij het verzekeringskantoor in Mantinge of in een omliggende plaats. Goed om te weten: dit gaat nog een stuk vlotter en eenvoudiger d.m.v. internet. Hieronder spot jij een handig stappenplan.

 1. Vul jouw geboortedatum in om te tarieven van 2022 te bekijken.
 2. Kies een eigen risico (bijvoorbeeld €885).
 3. Selecteer een restitutie- of naturapakket (een vrije- of beperkte keuze).
 4. Wil je ook buitenlanddekking? (dit kan zijn volledige werelddekking).
 5. Maak een keuze uit tandartsverzekeringen(bijv. 100% vergoed tot €1000).
 6. Geef je wens door voor het aantal behandelingen bij de fysiotherapeut (kies bijv. 18 behandelingen).
 7. Bepaal de uitbetalingen m.b.t. brillen en lenzen.
 8. Kies ook de opties t.a.v. alternatieve geneeswijzen.
 9. Kies de gewenste polis (denk aan bijv. Univé zorgpolis) en online overstappen kan je moeiteloos doen.

Welke zorgkosten worden er vergoed in Mantinge?

De basisverzekering compenseert een groot deel van de zorgkosten in Mantinge. Op die manier worden kosten gedekt van o.a. Bloedonderzoek, Medisch specialist, Ziekenvervoer, Huisarts. Maar denk ook aan Revalidatiezorg, Gehandicaptenzorg, Geestelijke gezondheidszorg, Logopedie. Inventariseer de voorwaarden van je actuele polis en ontdek welke kosten je verzekering vergoed, en onder welke voorwaarden. Op onze website spot jij een aantal veel voorkomende zorgverleners in de provincie Drenthe.

Huisarts

Je kan een bezoek brengen aan een huisarts voor allerlei klachten. De dokter zal proberen de klachten te verminderen, stelt vast wat er loos is, en verwijst je eventueel door. Een consult bij de huisarts in Mantinge wordt betaald vanuit de basispakketten. Je hebt niet te maken met een eigen risico. Uitzonderingen zijn speciale medicijnen en bloedprikken.

Ziekenhuis

Hoe zit het met een ziekenhuisopname? Een basisverzekering betaalt dit. Een stukje moet je zelf betalen (eigen risico). Advies: trek even na of je assuradeur afspraken heeft gemaakt met ziekenhuizen in Drenthe. Behoort dat niet tot de opties? Je kunt in de situatie terecht komen dat je slechts een gedeeltelijke vergoeding krijgt.

Fysiotherapie

Ik wil naar de fysiotherapeut in Mantinge. Hoe zit het met de dekking? Fysiotherapie wordt eigenlijk helemaal niet vergoed via de basispolis. Altijd wel voor: jongeren tot 18 jaar en mensen met een chronische aandoening. Is een bezoek aan de fysiotherapeut onmisbaar? Kies in dat geval een aanvullende verzekering.

Opticien

Ook klant bij een opticien in Mantinge? Contactlenzen en brillen worden niet gedekt uit de basispolis. Hierop wordt afgeweken in het geval van een medische reden of of optische hulpmiddelen. Gelukkig bestaat er een aanvullende verzekering voor lenzen en brillen. Verzekeraars zijn niet consistent op dit gebied: van €50 per jaar tot €400 per 2 jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Heeft u behoefte aan een gehoorapparaat? De basisverzekering dekt 75% van kosten die komen kijken bij een hoortoestel. Je audicien in Mantinge zal wel een contract moeten hebben met jouw verzekeraar. Buiten dit onderscheiden we nog allerlei zorgbedrijven in de streek Midden-Drenthe. Denk aan: podotherapie, kraamzorg, logopedie, diëtetiek of ook audicien, stoppen met roken, plastische chirurgie, apotheek, psychologische zorg. De dekkingen lopen sterk uiteen bij De Friesland en PMA. Check de voorwaarden van jouw verzekeraar voor de actuele vergoedingen. Of bekijk meteen meer over Dekking Adl hulpmiddelen.

Verzekeringskantoor in Mantinge

Geef jij de voorkeur aan een persoonlijke afspraak omtrent de zorgpolis? Wellicht kies jij het liefste voor een deskundige verzekeringsmaatschappij in Mantinge. Ook bekend als een assurantieadviseur. De specialist helpt jou inzake pensioenen, hypotheken en verzekeringen. De specialist kijkt naar jouw persoonlijke situatie, en adviseert jou om te besparen op de zorgverzekering. Een goed advies scheelt je zo enkele tientjes per maand. Het kan op het verzekeringskantoor, maar soms ook gewoon thuis.

 • Deskundig advies.
 • Een vertrouwd gezicht.
 • Altijd een goede prijs en goede dekking.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Mantinge