Loading...

Zorgverzekering Mantgum Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Iedereen vanaf 18 jaar moet een zorgverzekering hebben. In november en december kan je overstappen van zorgverzekering in Mantgum. Veel gekozen partijen zijn FBTO, Achmea, Menzis, VGZ, CZ. In 2022 zijn de polissen weer veranderd. Het is niet onverstandig om de verzekering van dit jaar goed te bekijken. Klopt deze geldende polis bij jouw situatie? Met medewerking van deze slimme zorgvergelijker kan je direct, simpel zorgverzekeringen vergelijken. Dan vind je de verzekering die past bij jouw eisen en portemonnee. Kies de hoogte van het eigen risico, kies voor beperkte (natura) of vrije (restitutie) zorgt, en kies aanvullende dekkingen zoals steunzolen / steunzolen. Overstappen van aanbieder is binnen mum van tijd afgewerkt.

 • Alle grote verzekeraars vergelijken
 • Meteen bij de verzekeraar afsluiten
 • Handige overstapservice
 • Standaard 14 dagen bedenktijd
 • Voordelige aanbiedingen

Zorgverzekering vergelijken 2022

Overstappen naar een geschikte zorgverzekering is soms gecompliceerd. Aspecten zoals Zorgverzekeringswet of Zorgpolis zal je moeten overwegen. Er zijn talloos veel assuranten, van ZorgDirect of National Academic tot HEMA en United Consumers. Hoe sluit ik ‘een polis af bij een goede aanbieder? Zorgpolissen vergelijken gaat gemakkelijker dan je denkt. Geholpen door onze zorgvergelijker bekijk je vlug en makkelijk een duidelijke verzekering die in lijn is met jouw individuele wensen. Hulp nodig? Op zorgverzekeringcentrum.nl bekijk jij nuttige gegevens over de eigen risico, collectieve zorgverzekering, restitutiepolis, aanvullende verzekering, naturapolis. Zie ook meer over Linde zorgverzekering.

Direct-vergelijken

Goedkoopste zorgverzekering in augustus 2022 afsluiten
Is alles wat jij wil de goedkoopste zorgverzekering in Mantgum? De kosten van de basisverzekeringen wisselen enorm, terwijl jij bij elke partij dezelfde dekking ontvangt. Zo zijn grote besparingen mogelijk. Wat de scherpste premie is, verschilt per persoon. De kostprijs komt tot stand door soort polis (natura of restitutie), aanvullende modules en eigen risico. Middels onze vergelijker – met handige zoekfuncties – bekijk jij snel welke organisatie in jouw geval het goedkoopste is. Overstappen kan van 12 november 2021tot januari 2022. Lagere prijzen regelen op je polis? Ga dan voor meer eigen risico (bijv. €885). Let op: zo’n goedkope zorgverzekering van bijvoorbeeld Promovendum, HEMA, Besured, Anderzorg is in de regel een budget- of naturapolis. Je hebt te maken met je niet zomaar naar elk ziekenhuis kan.

zorgverzekering-mantgum


Veel gekozen zorgpolis in Mantgum?

Bij het overstappen van de zorgverzekering voor 2022 zijn er veel aspecten belangrijk. We onderscheiden veel verschillende verzekeraars die weer verschillende verzekeringen bieden. Een belangrijke vraag is dan ook: welke zorgpolis past bij mij? Een optie is de goedkoopste zorgverzekering met een lage premie – dat kan zijn overstappen en zorgpolis Kallenkote afsluiten – of juist voor de beste verzekering van 2022 met een complete polis die veel kosten dekt. Het kan gaan om een polis van Univé, Zilveren kruis, Interpolis, Bewuzt. Op deze site tref je enkele begrippen die jou verder op weg helpen. Met behulp van deze hulp zul je de zorgvergelijker beter begrijpen.


1. Restitutie- of natura verzekering afsluiten

Ten aanzien van de basisverzekering kan je 2 kanten uit: een restitutiepolis en een naturapolis. De dekking van de basisverzekering is bij iedereen gelijk. Wel schommelen de zorgadressen waar je heen kunt. Dankzij een restitutiepolis heb je vrije keuze qua zorgverleners en ziekenhuizen voor o.a. Chalazion of DiGeorge-syndroom, maar ook Paranoïde schizofrenie en Trichomonas vaginalis. Dit heet vrije zorgkeuze. Dankzij een naturaverzekering kan je naar circa 90% van de zorgaanbieders. Een naturaverzekering is het goedkoopst.


2. Eigen risico kiezen

Eigen risico is een verplicht onderdeel dat je zelf “meebetaalt” als je aanspraak maakt op de basisverzekering. Voor 2022 is dit €385. Optioneel is een vrijwillig eigen risico. Het bedrag kan je vermeerderen met bijv. €400 (maximaal €500). Het pluspunt is lagere maandlasten. Voel jij je vitaal, en kan je een hoog risico veroorloven? Dan kun je het overwegen. De maandelijkse premie zal flink dalen.


3. Aanvullende verzekering kiezen

Buiten het basispakket kan je jouw polis uitbreiden met aanvullende verzekeringen. Soms kan dat erg handig zijn. Veel gekozen: een extra module voor medische hulp buitenland, brillen en lenzen, fysiotherapie, alternatieve geneeswijzen. Gebruik je ook veelvoudig een bepaald type zorg? Overweeg dan zeker aanvullende dekking. Neem dan goed door of het hogere tarief de hogere dekking wel waard is.


4. Collectieve zorgverzekering

Er zijn verschillende soorten collectieve verzekeringen: via het bedrijf, jouw gemeente (Littenseradiel) of wellicht een opleiding. Jouw “win” is een goedkoper tarief (max 10% op de basisverzekering). Vaak betaal je juist meer voor de polis. Sommige collectieve pakketten zijn niet meteen in lijn met jouw individuele wensen. Soms ben je zelfs oververzekerd.

Ziektekostenverzekering afsluiten in Mantgum?
Gelijk aftrappen met ziekenfonds vergelijken en je huidige polis oversluiten? In deze situatie vraag je advies van een verzekeringskantoor in Mantgum of ergens in de buurt. Maar dat kan natuurlijk ook direct en duidelijker online. Hierna vind je een handig stappenplan.

 1. Vul als eerste jouw leeftijd in om de actuele tarieven van 2022 te zoeken.
 2. Selecteer een eigen risico (bijvoorbeeld €785).
 3. Kies voor natura- of restitutie verzekering (een vrije- of beperkte keuze).
 4. Selecteer de buitenlanddekking (dekking in NL, europa of hele wereld).
 5. Welke tandartsverzekering kies je? (75% vergoed tot € 500).
 6. Geef je wens door voor de module behandelingen voor fysiotherapie (kies bijv. 12 per jaar).
 7. Bepaal de uitkering m.b.t. brillen en lenzen.
 8. Bepaal wat je wil ten aanzien van alternatieve geneeswijzen.
 9. Ga voor de beste polis (dat kan zijn United Consumers zorgpolis) en regel je overstap via internet.

Welke zorg betaalt de verzekeraar in Mantgum?

De basisverzekering dekt veel zorgkosten in Mantgum. Daarmee ben je gedekt voor onvoorziene kosten van bijvoorbeeld Ziekenvervoer, Huisarts, Medisch specialist, Bloedonderzoek en Verloskundige zorg, Revalidatiezorg, Ergotherapie, Dieetadvies. Lees de kleine letters van je actuele dekking en controleer wat de verzekeraar betaalt, en onder welke condities dit geldt. Verderop lees jij enkele gebruikelijke zorginstellingen in de provincie Friesland.

Huisarts

De huisarts kan je ondersteunen voor allerlei klachten. Je dokter heeft veel kennis en doet een basisonderzoek, of kan je doorsturen naar het ziekenhuis. Gebruik van jouw huisarts in Mantgum wordt betaald vanuit de basispakketten. Je hebt niet te maken met een eigen risico. Dat is anders bij een röntgenfoto, bloedafname en urineonderzoek.

Ziekenhuis

Te maken met een intensieve ziekenhuisopname? Jouw basiszorgverzekering zal hiervoor zorgen. Je betaalt hier wel eigen risico. Tip: trek even na of de verzekeraar wel een “deal” gemaakt heeft met de ziekenhuizen in Friesland. Is er geen contract? Je kunt in de situatie terecht komen dat je slechts een gedeeltelijke vergoeding krijgt.

Fysiotherapie

Ik wil naar de fysiotherapeut in Mantgum. Wat wordt er betaald? Dekking van fysiotherapie is minimaal afgedekt via de basisverzekering. Altijd wel voor: kinderen tot en met 17 jaar en bij (geselecteerde) chronische ziektes. Ga je zo nu en dan naar de fysiotherapeut? Kies in dat geval speciale aanvullende verzekering.

Opticien

Ook klant bij een opticien in Mantgum? Je kosten bij een bril of lenzen worden niet betaald uit de basisverzekering. Enige uitzondering is een medische ingreep of hulpmiddelen als speciale lenzen. Wat je kunt overwegen is een aanvullende verzekering voor brillen + lenzen. De uitbetalingen hiervan schommelen nogal: van €55 per jaar tot €100 per 3 jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Gehoorapparaat nodig? De basisverzekering betaalt maximaal 75% van de aanschafprijs van een hoortoestel. De audicien in Mantgum moet een contract hebben afgesloten met je verzekeraar. Daarnaast zijn er vele zorginstellingen in en rondom Littenseradiel. Zoals kraamzorg, logopedie, ergotherapie, diëtetiek of audicien, haptonomie, stoppen met roken, plastische chirurgie, psychologische zorg. De tegemoetkomingen lopen sterk uiteen bij De Goudse of OZF. Check de kleine lettertjes van jouw verzekeraar om te achterhalen in hoeverre het gedekt is. Of ga meteen naar Dekking ADHD Medicijnen.

Verzekeringskantoor in Mantgum

Houd jij van een “echt” gesprek aangaande jouw zorgpolis? Je kunt een afspraak maken met een vakbekwame verzekeringsmaatschappij in Mantgum. Dit heet ook wel een assurantieadviseur. De ervaringsdeskundige zoekt alle uit rondom hypotheken, pensioenen en verzekeringen. De adviseur kijkt naar jouw persoonlijke situatie, en bieden praktische tools om te besparen op de zorgverzekering. Een deskundig consult levert soms wel meer dan €250 op. Dit is mogelijk op locatie (kantoor), maar soms ook gewoon thuis.

 • Kijkt verder dan alleen de premie.
 • Een vast aanspreekpunt.
 • Altijd een goede prijs en goede dekking.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Mantgum