Loading...

Zorgverzekering Makkinga Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Iedere burger is verplicht een (basis)zorgverzekering te nemen. Ieder jaar kan je overstappen van zorgverzekering in Makkinga. Dit kan o.a. naar OHRA, FBTO, Menzis, Achmea, VGZ. Ook in 2023 is de basisdekking aangepast. Het is dus slim om jouw huidige polis er nog eens bij te pakken. Past jouw actuele zorgverzekering met jouw omstandigheden? Met medewerking van deze innovatieve zorgvergelijker kun jij gelijk, probleemloos zorgverzekeringen vergelijken. Dan spot je de beste dekking voor de laagste prijs! Kies het eigen risico, geef je voorkeur door voor restitutie of natura, en kies eventueel nog voor aanvullende polissen zoals bijvoorbeeld vergoeding bril en contactlenzen plus alternatieve geneesmiddelen. De overstap is in een paar minuutjes afgehandeld.

 • Meest populaire verzekeraars vergelijken
 • Je sluit de polis bij de verzekeraar af
 • Hulp bij overstappen
 • Vrijblijvend overstappen (binnen 2 weken)
 • Handige filters gebruiken

Zorgverzekering vergelijken 2023

Overstappen naar een zorgverzekering op maat is nogal complex. Zaken als Wmo en Budgetpolis zal je moeten overwegen. Er zijn talloos veel assuranten, van Promovendum of Kiemer tot Interpolis en Stad Holland. Hoe achterhaal ik een gewoon goede polis? Zorgpolissen vergelijken gaat gemakkelijker dan je denkt. Dankzij onze zorgvergelijker achterhaal je snel en zonder problemen een aantrekkelijke verzekering die spoort met de individuele wensen. Meer info? Hier lees je nuttige info over de basisverzekering, naturapolis, aanvullende verzekering, eigen risico, collectieve zorgverzekering. Of klik meteen verder naar Lievelde zorgverzekering.

Direct-vergelijken

De goedkoopste zorgverzekering in december 2022 afsluiten
Ben jij benieuwd naar de goedkoopste zorgverzekering in Makkinga? De maandelijkse premie van de basisverzekeringen wisselen nogal, terwijl de dekking gelijk is. Door een prijsvergelijking zijn grote besparingen mogelijk. Wat de voordeligste verzekering is is niet voor iedereen hetzelfde. De vergoeding hangt af van mate van vrije zorgkeuze, aanvullende polissen en eigen risico. Via de zorgvergelijker – met handige zoekfuncties – bekijk je binnen 1 minuut welke organisatie voor jouw scenario het goedkoopste is. Overstappen kan van 12 november 2022tot januari 2023. Wil je extra besparen op jouw zorgpolis? Ga dan voor meer eigen risico (bijv. €485). Let wel: een goedkope zorgverzekering van verzekeraars als Nationale Nederlanden, Promovendum, HEMA, Besured is vaak een budget- of naturapolis. Een negatief aspects hiervan is: je niet zomaar naar elk ziekenhuis kan.

zorgverzekering-makkinga


Veel gekozen zorgpolis in Makkinga?

Bij het overstappen van de zorgverzekering voor 2023 moet je met veel zaken rekening houden. Je hebt keuze uit enorm veel maatschappijen die ook nog weer verschillende polissen bieden. Wat je dan ook vaak hoort is: welke zorgpolis is iets voor mij? Een optie is de goedkoopste zorgverzekering waar je ’t minst betaalt – dat kan zijn overstappen en zorgpolis Kubaard afsluiten – anderen zoeken weer naar de beste verzekering van 2023 met de meeste dekking. Het kan gaan om een polis van Zilveren kruis, Univé, United Consumers, Bewuzt. Hierna vind je veel besproken aspecten waar je zeker op moet letten. Via deze informatie zal het vergelijken van polissen nog beter gaan.


1. Restitutie- of natura verzekering afsluiten

Aangaande jouw basisverzekering kan je 2 kanten uit: een restitutieverzekering en een naturaverzekering. Wat er wel/niet betaald wordt uit het basispakket is bij iedereen gelijk. Wel verschillen de zorgaanbieders en ziekenhuizen waar je heen kunt. Dankzij een restitutiepolis kies je zelf je ziekenhuizen/zorginstellingen voor aandoeningen als Denkstoornis of Gespleten brein, echter ook Megalomanie en Slaapziekte. Dit heet vrije zorgkeuze. Met een naturapolis ben je welkom bij alleen de aangesloten zorgverleners. Een restitutiepolis is duurder.


2. Kies het eigen risico

Het eigen risico is een verplicht bedrag dat je zelf bijdraagt op het moment dat je jouw basisverzekering gebruikt. Voor 2023 is dat €385. Je kunt kiezen voor een zogenaamd vrijwillig eigen risico. Het bedrag kan je vermeerderen met bijv. €100 (niet meer dan €500). Het voordeel is een aantrekkelijk tarief. Heb je niet vaak wat, en kan je een hoog risico veroorloven? Dan is het een prima optie. Je bespaart zo honderden euro’s.


3. Aanvullende verzekering kiezen

In aanvulling op de basispolis kan je kiezen voor aanvullende verzekeringen. Soms kan dat erg handig zijn. Mogelijkheden: een extra aanvulling voor alternatieve geneeswijzen, brillen en lenzen, fysiotherapie, medische hulp buitenland. Intensief gebruiker van een bepaald type zorg? Overweeg dan zeker aanvullende dekking. Neem dan goed door of de hogere premie in verhouding staat tot de zorg.


4. Collectieve zorgverzekering

Ben jij al bekend met de collectieve verzekeringen: van je werkgever, jouw gemeente (Ooststellingwerf) of wellicht een onderwijsinstelling. Je krijgt een voordelige premie (vaak ligt de korting rond de 10%). Mogelijk liggen de prijzen hoger dan normaal. Veel collectieve pakketten zijn niet meteen in lijn met jouw specifieke zorgvragen. Je bent al gauw oververzekerd.

Ziektekostenverzekering afsluiten in Makkinga?
Snel starten met ziekenfonds vergelijken en je huidige polis oversluiten? In dit geval vraag je advies van een verzekeringskantoor in Makkinga of omgeving. Maar dat kan natuurlijk ook direct en gemakkelijker d.m.v. internet. Onderstaand lees je de te nemen stappen.

 1. Vul jouw geboortedatum in om te tarieven van 2023 te bekijken.
 2. Kies de hoogte van het eigen risico (bijvoorbeeld €385).
 3. Selecteer een restitutie- of naturapolis (veel te kiezen (vrij) of minder mogelijkheden).
 4. Wil je ook buitenlanddekking? (bijv. volledige europadekking).
 5. Maak een keuze uit tandartsverzekeringen(100% vergoed tot € 500).
 6. Selecteer de module behandelingen voor fysiotherapie (onder andere 27 stuks per jaar).
 7. Bepaal de dekking m.b.t. lenzen en brillen.
 8. Bepaal wat je wil t.a.v. alternatieve geneeswijzen.
 9. Selecteer de polis die je wil (een optie is Pro Life zorgpolis) en online overstappen kan je moeiteloos doen.

Welke kosten worden er vergoed in Makkinga?

Jouw basispolis staat garant voor de meeste zorgkosten in Makkinga. Daarmee ben je gedekt voor onvoorziene kosten van bijv. Bloedonderzoek, Medicijnen, Huisarts, Ziekenvervoer maar ook Verloskundige zorg, Gehandicaptenzorg, Wijkverpleging, Logopedie. Lees de algemene voorwaarden van jouw huidige polis en ontdek wat precies vergoed wordt, en of je ook eigen risico moet betalen. Op deze pagina vind jij meerdere gangbare zorgaanbieders in de provincie Friesland.

Huisarts

Je kan een bezoek brengen aan een huisarts voor de meest gangbare klachten. Je dokter heeft veel kennis en trekt een conclusie, en neemt contact op met een ziekenhuis. Gebruik van jouw huisarts in Makkinga wordt aan je terugbetaald via het basispakket. Je hebt niet te maken met een eigen risico. Uitzonderingen zijn bloedprikken en bepaalde medicijnen op recept.

Ziekenhuis

Wat is er verzekerd bij een behandeling in het ziekenhuis? Je basisverzekering dekt dit. Het eerste deel betaal je zelf (eigen risico). Handig: inspecteer of de assuradeur een contract heeft afgesloten met ziekenhuizen in Friesland. Is dit niet mogelijk? Het kan voorkomen dat er slechts deels een uitkering plaatsvindt (tot 75%).

Fysiotherapie

Ik wil naar de fysiotherapeut in Makkinga. Wordt dit gedekt? Dekking van fysiotherapie is minimaal afgedekt via de basispolis. Dat gaat niet op voor kinderen t/m 17 jaar en bij specifieke chronische aandoeningen. Wil je wel gebruik maken van de fysiotherapeut? Kies in dat geval individuele aanvullende verzekering.

Opticien

Ook klant bij een opticien in Makkinga? De kosten voor brillen en lenzen worden niet betaald uit de basispolis. Dit geldt alleen bij een medische noodzaak of een speciaal type bril, lens of hulpmiddelen. Wel is er een aanvullende verzekering voor brillen + lenzen. De uitbetalingen hiervan schommelen nogal: van €35 per jaar tot €300 per 3 jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Toe aan een gehoorapparaat? De basispolis betaalt 75% van kosten die komen kijken bij een hoortoestel. Een audicien in Makkinga moet een contract hebben afgesloten met jouw assuradeur. Er zijn nog vele soorten zorg in de gemeente Ooststellingwerf. Zoals kraamzorg, diëtetiek, ergotherapie, logopedie maar ook apotheek, psychologische zorg, audicien, stoppen met roken, plastische chirurgie. De dekkingen wisselen nogal bij Menzis en ZieZo. Bekijk de afspraken van je verzekering om te checken hoeveel je krijgt. Of ga meteen naar Dekking Aangepaste tafel.

Verzekeringskantoor in Makkinga

Geef jij de voorkeur aan een persoonlijke afspraak met betrekking tot de zorgpolis? Je kunt een afspraak maken met een vakbekwame verzekeringsmaatschappij in Makkinga. Dit noemen we ook wel een assurantieadviseur. De specialist helpt jou op het gebied van pensioenen, verzekeringen en hypotheken. De adviseur bespreekt je (gezinssituatie en komen met tips om te besparen op de zorgverzekering. Dit gesprek levert soms wel meer dan €250 op. Je kunt afspreken op kantoor, of gewoon gemakkelijk bij jou thuis.

 • Kent de zorgmarkt van binnen en buiten.
 • Afspraak bij jou thuis.
 • Aangepast op jouw situatie.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Makkinga