Loading...

Zorgverzekering Macharen Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Elke Nederlander is verplicht een zorgverzekering af te sluiten. Vanaf halverwege november kan je overstappen van zorgverzekering in Macharen. Veel gekozen partijen zijn Achmea, FBTO, OHRA, VGZ, Menzis. In 2023 zijn de polissen weer veranderd. Het loont dus om de verzekering van dit jaar nog eens door te lezen. Matcht deze afgesloten polis met jouw wensen. Via de scherpe zorgvergelijker mag ook jij direct, eenvoudig zorgverzekeringen vergelijken. Hierdoor vind jij de verzekering die past bij jouw eisen en portemonnee. Kies het eigen risico, kies voor natura of restitutie, en kies optioneel voor aanvullende verzekeringen zoals tandheelkundige hulp of alternatieve geneesmiddelen. Overstappen van polis is binnen mum van tijd afgehandeld.

 • Goede verzekeraars vergelijken
 • Polis afsluiten bij de verzekeraar
 • Zonder kosten overstappen
 • Aanpassingen mogelijk binnen 2 weken
 • Aanvullende verzekering vergelijken

Zorgverzekering vergelijken 2023

Het vinden van een geschikte zorgverzekering is best niet eenvoudig. Zaken als Mantelzorg + Verplicht eigen risico zal je moeten overwegen. En er zijn tientallen polissen, van Bewuzt of PMA tot o.a. De Goudse en ZieZo. Hoe sluit ik ‘een polis af bij een goede verzekering? Zorgpolissen vergelijken gaat gemakkelijker dan je denkt. Middels deze zorgvergelijker bekijk je direct en gemakkelijk een goede verzekering die in lijn is met je zorgbehoefte. Hulp nodig? Op deze pagina lees je nuttige details over de collectieve zorgverzekering, aanvullende verzekering, restitutiepolis, eigen risico, naturapolis. Bekijk ook meer info over Lieshout zorgverzekering.

Direct-vergelijken

De goedkoopste zorgverzekering in december 2022 afsluiten
Ben jij benieuwd naar de goedkoopste zorgverzekering in Macharen? De kosten van de basisverzekeringen fluctueren vaak, terwijl de dekking gelijk is. Hierdoor kun je eenvoudig besparen. De goedkoopste polis kan per aanvraag verschillend zijn. Het tarief hangt af van vrije zorgkeuze ja/nee, aanvullende modules en eigen risico. D.m.v. de vergelijk module – met bruikbare filters – tref je snel welke assuradeur in jouw geval het goedkoopste is. De startdatum voor overstappen is 12 november 2022 tot maximaal eind januari 2023. Extra veel voordeel op jouw premie? Ga dan voor meer eigen risico (bijv. €785). Let wel: zo’n goedkope zorgverzekering van verzekeraars als Nationale Nederlanden, Besured, HEMA, Promovendum is doorgaans een budgetpolis (naturapolis). Je hebt te maken met minder vrije zorgkeuze.

zorgverzekering-macharen


Meest gekozen zorgpolis in Macharen?

Bij het oversluiten van een zorgverzekering voor 2023 zijn er veel aspecten belangrijk. Er zijn talloze verzekeraars met verschillende polissen. Een belangrijke vraag is dan ook: welke zorgpolis past bij mij? Een vaak gemaakte keuze is de goedkoopste zorgverzekering met de laagste lasten – wellicht overstappen en zorgpolis Julianadorp afsluiten – anderen zoeken weer naar de beste verzekering van 2023 die zo’n beetje elk type zorg vergoedt. Het kan gaan om een polis van United Consumers, Interpolis, Bewuzt, Zilveren kruis. Hieronder tref je enkele begrippen die extra belangrijk zijn. Aan de hand van deze aanwijzingen zul je de zorgvergelijker beter begrijpen.


1. Restitutie- of natura verzekering afsluiten

Als we het hebben over de basisverzekering heb je de keuze uit een natura- of restitutie verzekering. Wat er wel/niet betaald wordt uit het basispakket is bij iedereen identiek. Wel variëren de zorgverleners waar je 100% vergoed krijgt. Via een restitutiepolis mag je kiezen voor iedere zorgverleners voor o.a. Denkstoornis of Guillain-Barré-syndroom, maar ook Pijn en Sikkelcelziekte. Men spreekt van vrije zorgkeuze. Aan de hand van een naturapolis kan je naar minder zorgaanbieders. Een restitutieverzekering is het duurst.


2. Eigen risico kiezen

Jouw eigen risico is een deel wat je uit eigen portomonee betaalt als je iets uit jouw basisverzekering gebruikt. In 2023 is het ER €385. Optioneel is een zogenaamd vrijwillig eigen risico. Het eigen risico kan omhoog met bijv. €500 (niet meer dan €500). Het voordeel is een goedkopere verzekering. Voel jij je vitaal, en kan je een hoog risico veroorloven? Denk er eens rustig over na. De zorgkosten gaan flink omlaag.


3. Aanvullende verzekeringen kiezen

In aanvulling op de basispolis kan je jouw polis uitbreiden met aanvullende verzekeringen. Dit is 100% optioneel. Opties: een extra verzekering voor medische hulp buitenland, brillen en lenzen, fysiotherapie, tandarts. Maak je veel gebruik van een bepaald type zorg? Aanvullende dekking is dan een must. Laat je dan altijd voorlichten of het voor jou wel uit kan.


4. Collectieve zorgverzekering

Ben jij al bekend met de collectieve verzekeringen: via jouw zaak, gemeente (Oss) of soms een onderwijsinstelling. Jouw “win” is korting op de premie (vaak ligt de korting rond de 10%). Doorgaans betaal je juist meer voor de polis. Alle collectieve pakketten zijn soms niet aangepast op jouw wensen m.b.t. zorg. Kijk uit voor oververzekering!

Ziektekostenverzekering afsluiten in Macharen?
Nu beginnen met ziekenfonds vergelijken en een goede nieuwe polis kiezen? Hiervoor vraag je advies van een verzekeringskantoor in Macharen of omgeving. Goed om te weten: je doet dit veel rapper en gemakkelijker online. Hier check je de stappen die je doorloopt.

 1. Voer jouw geboortedatum in en check de tarieven van 2023.
 2. Kies een eigen risico (bijvoorbeeld €385).
 3. Wil je een restitutie- of naturaverzekering (veel te kiezen (vrij) of minder mogelijkheden).
 4. Selecteer de buitenlanddekking (dekking in NL, europa of hele wereld).
 5. Kies een module voor tandartsverzekering (75% vergoed tot € 750).
 6. Bepaal fysiotherapie behandelingen (kies bijv. zes per jaar).
 7. Kies de gewenste vergoeding t.a.v. brillen en lenzen.
 8. Kies ook de opties t.a.v. alternatieve geneeswijzen.
 9. Ga voor de beste polis (bijvoorbeeld PMA zorgpolis) en de overstap is online snel rond.

Wordt alle zorg vergoed in Macharen?

Jouw basisverzekering betaalt allerlei zorgkosten in Macharen. Daarmee staat de verzekeraar garant voor zaken als Medisch specialist, Bloedonderzoek, Ziekenhuis, Ziekenvervoer. Echter ook Wijkverpleging, Verloskundige zorg, Revalidatiezorg, Gehandicaptenzorg. Check de algemene voorwaarden van jouw huidige dekking om te achterhalen wat jouw verzekeraar wel/niet betaalt, en onder welke voorwaarden. Verderop spot jij enkele vaak voorkomende zorgaanbieders in de provincie Noord-Brabant.

Huisarts

Je kan een bezoek brengen aan een huisarts voor allerlei klachten. Je dokter heeft veel kennis en bepaalt wat er aan de hand is, en neemt contact op met een ziekenhuis. Het bezoek aan de huisarts in Macharen wordt aan je terugbetaald via het basispakket. Je betaalt geen eigen risico. Dat is anders bij bloedafname, urineonderzoek of een röntgenfoto.

Ziekenhuis

Wat wordt er gedekt bij een ziekenhuisopname? Jouw basiszorgverzekering betaalt dit. Een stukje moet je zelf betalen (eigen risico). Tip: inventariseer of de verzekering een contract heeft lopen met de ziekenhuizen in Noord-Brabant. Is dit niet mogelijk? Het is mogelijk dat de behandeling niet volledig wordt betaald.

Fysiotherapie

Ik moet naar de fysio in Macharen. Wat betaalt mijn verzekeraar? Je fysiotherapie wordt slechts gedeeltelijk betaald uit het basispakket. Uitzondering op de regel: kinderen t/m 17 jaar en als er sprake is van een chronische aandoening. Kan jij eigenlijk niet zonder de fysiotherapeut? Ga dan voor individuele aanvullende verzekering.

Opticien

Ook klant bij een opticien in Macharen? Contactlenzen en brillen zal niet worden vergoed binnen het basispakket. Uitzonderingen zijn een medisch belang of speciale hulpmiddelen. Gelukkig bestaat er een aanvullende verzekering voor brillen + lenzen. Vergoedingen lopen zeer uiteen: van €75 per jaar tot €100 per 2 jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Toe aan een gehoorapparaat? De basispolis vergoedt 75% van de kostprijs van een hoortoestel of ruismaskeerder. Een audicien in Macharen moet een contract hebben afgesloten met de verzekeringsmaatschappij. Buiten dit onderscheiden we nog een aantal verschillende types zorg in de regio Oss. Onder andere: diëtetiek, ergotherapie, logopedie, podotherapie maar ook psychologische zorg, plastische chirurgie, haptonomie, apotheek, stoppen met roken. De vergoedingen kunnen sterk afwijken bij Bewuzt of OZF. Controleer de afspraken van jouw polis om te checken hoeveel je krijgt. Of lees direct alles over Dekking Aangepast serviesgoed.

Verzekeringskantoor in Macharen

Heb jij het liefst face to face contact rondom een zorgpolis? Wellicht kies jij het liefste voor een verzekeringsmaatschappij in Macharen. Dit noemen we ook wel een assurantieadviseur. De specialist zoekt alle uit omtrent verzekeringen, pensioenen en hypotheken. De specialist kijkt naar jouw omstandigheden, en helpt jou te besparen op de zorgverzekering. Een deskundig consult kan je flink wat geld opleveren. Soms kan dit bij hen op kantoor, maar hij of zij kan ook langskomen.

 • Kent de zorgmarkt van binnen en buiten.
 • Afspraak bij jou thuis.
 • Zorgverzekering die aansluit bij jouw wensen.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Macharen