Loading...

Zorgverzekering Maastricht Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Iedere Nederlander vanaf 18 jaar moet verplicht een zorgverzekering hebben. Vanaf half november tot eind december kan je een (nieuwe) zorgverzekering afsluiten in Maastricht. Veel gekozen partijen zijn CZ, OHRA, FBTO, Menzis, VGZ. In 2022 zijn er een aantal wijzigingen. Het is dus slim om de huidige verzekering eens kritisch te bekijken. Matcht de bestaande verzekering bij jouw situatie? Geholpen door onze nuttige zorgvergelijker kun je gelijk, eenvoudig zorgverzekeringen vergelijken. Mede daardoor spot je de verzekering die past bij jouw eisen en portemonnee. Beslis over eigen risico, kies voor beperkte (natura) of vrije (restitutie) zorgt, en kies optioneel voor aanvullende zekerheden als beweegzorg plus mantelzorg. Overstappen van polis is razendsnel afgewerkt.

 • Goede verzekeraars vergelijken
 • De verzekering afsluiten direct bij de aanbieder
 • Overstappen zonder gedoe
 • Overstappen met 14 dagen bedenktijd
 • Maak jouw verzekering persoonlijk

Zorgverzekering vergelijken 2022

Overstappen naar een zorgverzekering op maat is redelijk complex. Begrippen als Natura zorgverzekering en Natura zorgverzekering zal je moeten overwegen. Ze ontvangen je graag als klant, van ZorgDirect of ONVZ tot aan Ditzo en ZieZo. Hoe vind ik een voordelige verzekering? Zorgpolissen vergelijken gaat gemakkelijker dan je denkt. Door gebruik te maken van de zorgvergelijker vind je direct en ongecompliceerd een geschikte verzekering die aansluit op de behoeften. Hulp nodig? Op zorgverzekeringcentrum.nl spot je praktische adviezen ten aanzien van collectieve zorgverzekering, naturapolis, eigen risico, restitutiepolis, basisverzekering. Je kunt hier ook terecht voor Lies zorgverzekering.

Direct-vergelijken

Goedkoopste zorgverzekering in juli 2022 afsluiten
Zoek jij specifiek de goedkoopste zorgverzekering in Maastricht? De premies van de basisverzekeringen wisselen regelmatig, terwijl de inhoud hetzelfde is. Zo zijn grote besparingen mogelijk. Wat nu de laagste premie is, verschilt per persoon. De vergoeding wordt bepaald door vrije zorgkeuze ja/nee, aanvullende modules en eigen risico. Via de zorgvergelijker – en de speciale filters – check je direct welke partij de laagste premie vraagt. Het is mogelijk vanaf 12 november 2021 over te stappen tot maximaal eind januari 2022. Meer voordeel behalen op je verzekering? Ga dan voor meer eigen risico (bijv. €785). Let wel: een goedkope zorgverzekering van bijvoorbeeld HEMA, Promovendum, Anderzorg, Nationale Nederlanden is doorgaans een budgetpolis (naturapolis). Je hebt te maken met minder flexibiliteit.

zorgverzekering-maastricht


Meest gekozen zorgpolis in Maastricht?

Bij het overstappen van de zorgverzekering voor 2022 komt veel kijken. Je hebt keuze uit enorm veel aanbieders met op hun beurt weer allerlei producten. Wat veel mensen zich afvragen is dan ook: welke zorgpolis sluit aan bij mijn wensen? Een optie is de goedkoopste zorgverzekering met de laagste lasten – wellicht overstappen en zorgpolis Jubbega afsluiten – een ander deel gaat juist voor de beste verzekering van 2022 die zo’n beetje elk type zorg vergoedt. Wellicht een verzekering van Bewuzt, Univé, Interpolis, United Consumers. Hierna bekijk je betekenisvolle begrippen die van belang zijn. Aan de hand van deze informatie zal het vergelijken van polissen nog beter gaan.


1. Restitutiepolis of Naturapolis afsluiten

Betreft de basisverzekering kan je 2 kanten uit: een restitutie- of natura verzekering. De dekking van deze basispolissen is overal hetzelfde. Wel schommelen de zorgadressen waar je terecht kunt. Via een restitutieverzekering heb je vrije keuze qua zorgverleners voor problemen zoals Ascariasis of Epispadie, maar ook Paniekaanval en Syringomyelie. We noemen dit ook vrije zorgkeuze. Dankzij een naturaverzekering kan je naar alleen de gecontracteerde zorginstellingen. Een restitutieverzekering is het duurst.


2. Eigen risico kiezen

Eigen risico is een wettelijk verplicht drempelbedrag wat je uit eigen portomonee betaalt zodra je iets uit jouw basisverzekering gebruikt. In 2022 bedraagt dit €385. Je kunt gaan voor een vrijwillig eigen risico. Je mag het opheffen met bijv. €100 (maximaal €500). Je profiteert van een minder hoge premie. Voel jij je vitaal, en heb je wat spaargeld liggen? Dan is het misschien wat voor jou. De zorgkosten gaan flink omlaag.


3. Aanvullende verzekeringen kiezen

Afgezien van het basispakket kan je kiezen voor aanvullende verzekeringen. Dit mag je zelf bepalen. Veel gekozen: een extra dekking voor brillen en lenzen, alternatieve geneeswijzen, medische hulp buitenland, tandarts. Gebruik je ook veelvoudig een bepaald type zorg? Dan is zo’n aanvullende dekking geen gek idee. Zoek zeker goed uit of je onderaan de streep wel goedkoper uit bent.


4. Collectieve zorgverzekering

Ben jij al bekend met de collectieve verzekeringen: via jouw zaak, je gemeente (Maastricht) of juist een hogeschool / universiteit. Je hebt recht op dan korting op jouw zorgverzekering (korting van 5-10%). Doorgaans is het niet altijd goedkoper. Veel collectieve pakketten sluiten niet altijd aan op je unieke behoeftes voor zorg. Je bent al gauw oververzekerd.

Ziektekostenverzekering afsluiten in Maastricht?
Vandaag aanvangen met ziekenfonds vergelijken en een goede nieuwe polis kiezen? In dit geval kan je naar een verzekeringskantoor in Maastricht of in een omliggende plaats. Echter, het kan nog sneller en gemakkelijker via internet. Hierna vind je de stappen die je doorloopt.

 1. Geef je je leeftijd (geboortedatum) in voor de geldige tarieven van 2022.
 2. Kies een eigen risico (bijvoorbeeld €885).
 3. Kies voor natura- of restitutiepolis (beperkte of vrije zorgkeuze).
 4. Maak je gebruik van buitenlanddekking? (dit kan zijn volledige werelddekking).
 5. Welke tandartsverzekering kies je? (€ 1000 of meer vergoed).
 6. Kies de module behandelingen voor fysiotherapie (bijvoorbeeld achttien behandelingen).
 7. Beslis over een vergoeding betreft lenzen en brillen.
 8. Bepaal wat je wil ten aanzien van alternatieve geneeswijzen.
 9. Kies de gewenste polis (bijvoorbeeld OZF zorgpolis) en stap direct online over.

Wat wordt er allemaal vergoed in Maastricht?

Jouw basispakket compenseert de meeste zorgkosten in Maastricht. Zodoende worden kosten gedekt van zaken als Ziekenhuis, Huisarts, Medisch specialist, Medicijnen. Echter ook Gehandicaptenzorg, Revalidatiezorg, Dieetadvies, Logopedie. Inventariseer de voorwaarden van je huidige modules om te zien wat precies vergoed wordt, en onder welke condities dit geldt. Hierna lees je een paar vaak voorkomende zorgverleners in de provincie Limburg.

Huisarts

Een huisarts is het eerste aanspreekpunt indien je last hebt van klachten. De dokter zal proberen de klachten te verminderen, doet een basisonderzoek, en verwijst je eventueel door. Jouw bezoek aan de huisarts in Maastricht wordt gedekt uit het basispakket. Je betaalt geen eigen risico. Bij andere kosten wel, zoals urineonderzoek, bloedafname of een röntgenfoto.

Ziekenhuis

Wat wordt er gedekt bij een ziekenhuisopname? Het basispakket zal hiervoor zorgen. Een stukje moet je zelf betalen (eigen risico). Goed om te weten: trek even na of je verzekering een contract heeft afgesloten met ziekenhuizen in Limburg. Is er geen contract? Het kan zijn dat je maar 75% vergoed krijgt.

Fysiotherapie

Een afspraak bij de fysio in Maastricht. Hoe zit het met de dekking? Je fysiotherapie wordt slechts gedeeltelijk betaald via het basispakket. Uitzonderingen zijn: jongeren tot 18 jaar en als er sprake is van een chronische aandoening. Is een bezoek aan de fysiotherapeut onmisbaar? Selecteer dan een aanvullende verzekering.

Opticien

Ga je naar de opticien in Maastricht? Lenzen of brillen worden niet teruggeboekt uit de basispolis. Hierop wordt afgeweken in het geval van een medische indicatie of speciale hulpmiddelen. Het alternatief is de aanvullende verzekering voor brillen en lenzen. Verzekeraars zijn niet consistent op dit gebied: van €40 per jaar tot €200 per 3 jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Zoekt u binnenkort een gehoorapparaat? De basispolis dekt 75% van de aanschafprijs van een hoortoestel. Je audicien in Maastricht zal wel een contract moeten hebben met je verzekeraar. Buiten dit onderscheiden we nog allerlei verschillende types zorg in de streek Maastricht. Onder andere: kraamzorg, diëtetiek, podotherapie, ergotherapie of audicien, stoppen met roken, apotheek, plastische chirurgie, haptonomie. De tegemoetkomingen lopen sterk uiteen bij De Friesland of Ohra. Check de afspraken van jouw verzekeraar om de tegemoetkomingen te achterhalen. Of lees direct alles over Dekking Aangepast bestek.

Verzekeringskantoor in Maastricht

Heb jij het liefst een “echt” gesprek rondom de zorgpolis? Wellicht kies jij het liefste voor een deskundige verzekeringsmaatschappij in Maastricht. Met een moeilijk woord heet dit een assurantieadviseur. Deze persoon adviseert jou rondom verzekeringen, pensioenen en hypotheken. De deskundige bespreekt je privé-situatie en geven quick wins om te besparen op de zorgverzekering. Een goed advies levert soms wel meer dan €250 op. Het kan op het verzekeringskantoor, maar vaak ook bij jou thuis.

 • De zorgexpert.
 • Een vast aanspreekpunt.
 • Zorgpolis die past bij jouw eisenpakket.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Maastricht