Loading...

Zorgverzekering Maasbree Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Elke Nederlander is verplicht om een (basis)zorgverzekering af te sluiten. Vanaf half november tot eind december kan je switchen van zorgverzekering in Maasbree. Populaire keuzes zijn VGZ, CZ, OHRA, Achmea, FBTO. In 2022 zijn de polissen weer veranderd. Het is dus slim om de verzekering van dit jaar eens kritisch te bekijken. Klopt jouw huidige polis met jouw wensen. Met behulp van deze slimme zorgvergelijker kun je snel en moeiteloos zorgverzekeringen vergelijken. Zodoende selecteer je een goede verzekering voor een goede prijs. Kies de hoogte van het eigen risico, ga voor restitutie en natura, en kies optioneel voor aanvullende modules zoals bijvoorbeeld medische hulp buitenland en vaccinaties. De overstap is razendsnel afgehandeld.

 • Alle grote verzekeraars vergelijken
 • Meteen bij de verzekeraar afsluiten
 • Overstappen zonder papierwerk
 • Overstappen met 14 dagen bedenktijd
 • Voordelige aanbiedingen

Zorgverzekering vergelijken 2022

Het vinden en afsluiten van een zorgverzekering op maat is best frustrerend. Termen als Niet-gecontracteerde zorg en Wanbetaler komen veelvuldig voorbij. Er zijn nogal wat aanbieders, van De Amersfoortse of National Academic tot o.a. DSW en Salland. Hoe stap ik over naar een passende verzekeraar? Alle zorgpolissen vergelijken gaat verrassend eenvoudig. Met behulp van de zorgvergelijker bekijk je gelijk en probleemloos een goedkope verzekering die past bij alle zorgbehoefte. Problemen? Op deze pagina spot jij handige gegevens m.b.t. de eigen risico, restitutiepolis, basisverzekering, collectieve zorgverzekering, aanvullende verzekering. Lees ook alles over Lichtenvoorde zorgverzekering.

Direct-vergelijken

De goedkoopste zorgverzekering in augustus 2022 afsluiten
Wil jij gewoon de goedkoopste zorgverzekering in Maasbree? De prijzen van de basisverzekeringen verschillen doorgaans, terwijl de inhoud hetzelfde is. Zo kan je al gauw een paar euro besparen. Welke verzekering het goedkoopste is is niet voor iedereen hetzelfde. De premie wordt bepaald door type polis, het eigen risico en aanvullende polissen. Via de vergelijk module – met uitgebreide functies – zoek jij gelijk welke verzekeraar voor jouw scenario het goedkoopste is. Je kunt overstappen vanaf 12 november 2021 tot maximaal eind januari 2022. Meer voordeel behalen op je verzekering? Verhoog je eigen risico (bijv. €485). Let op: een goedkope zorgverzekering van assuradeurs als HEMA, Promovendum, Nationale Nederlanden, Besured is vaak een natura- of budgetpolis. Een negatief aspects hiervan is: minder vrije zorgkeuze.

zorgverzekering-maasbree


Veel gekozen zorgpolis in Maasbree?

Bij het afsluiten van een zorgverzekering voor 2022 komt veel kijken. Je kunt terecht bij allerlei verzekeraars met verschillende polissen. Een terechte vraag is dan: welke zorgpolis sluit aan bij mijn wensen? Veel mensen neigen naar de goedkoopste zorgverzekering waar je ’t minst betaalt – bijvoorbeeld overstappen en zorgpolis Jonkersland afsluiten – een ander deel gaat juist voor de beste verzekering van 2022 die zo’n beetje elk type zorg vergoedt. Het kan gaan om een polis van Bewuzt, Zilveren kruis, Univé, Interpolis. Hieronder bekijk je een aantal onderdelen die jou verder op weg helpen. Dankzij deze informatie zul je de zorgvergelijker beter begrijpen.


1. Natura- of restitutie polis afsluiten

Met betrekking tot de basisverzekering kan je kiezen uit een restitutie- of natura verzekering. Wat er wel/niet betaald wordt uit het basispakket verschilt eigenlijk niet. Wel verschillen de zorgaanbieders en ziekenhuizen waar je complete dekking hebt. Via een restitutiepolis heb je vrije keuze qua zorgverleners voor problemen zoals Angelmansyndroom of Hemochromatose, echter ook Kraakbeenkanker en Slokdarmkanker. Dit heet vrije zorgkeuze. D.m.v. een naturapolis kan je naar enkel de deelnemende zorgaanbieders. Een restitutieverzekering is het duurst.


2. Het eigen risico

Eigen risico is een verplicht onderdeel dat je zelf betaalt wanneer je iets uit jouw basisverzekering gebruikt. In 2022 ligt dit op €385. Optioneel is een vrijwillig hoger eigen risico. Je mag het opheffen met bijv. €100 (de max is €500). De reden hiervoor is een goedkopere verzekering. Heb je niet vaak wat, en heb je wat spaargeld liggen? Denk er eens rustig over na. De premie is dan een stuk lager.


3. Aanvullende dekkingen kiezen

Naast de basisverzekering bestaan er verschillende aanvullende verzekeringen. Dit mag je zelf bepalen. Mogelijkheden: een extra polis voor alternatieve geneeswijzen, brillen en lenzen, fysiotherapie, tandarts. Gebruik je ook veelvoudig specialistische zorg? Aanvullende dekking is dan een must. Duik dan even in de materie of de hogere premie in verhouding staat tot de zorg.


4. Collectieve zorgverzekering

Ben jij al bekend met de collectieve verzekeringen: via de baas, je gemeente (Peel en Maas) of wellicht een school. Jouw “win” is korting op de premie (denk aan 5 tot 10 procent korting). Vaak is het niet altijd goedkoper. De collectieve pakketten zijn soms niet aangepast op je unieke behoeftes voor zorg. Kijk dit dus goed na!

Ziektekostenverzekering afsluiten in Maasbree?
Nu aanvangen met ziekenfonds vergelijken en je huidige polis oversluiten? Dan is er een verzekeringskantoor in Maasbree of omgeving. Echter, geen tijd? Dan kan dit ook nu en simpeler op internet. Hieronder spot je een handig stappenplan.

 1. Voer jouw geboortedatum in en check de tarieven van 2022.
 2. Hoe hoog mag het eigen risico zijn (bijvoorbeeld €685).
 3. Wil je een natura- of restitutiepolis (een vrije- of beperkte keuze).
 4. Wil je ook buitenlanddekking? (dekking in NL, europa of hele wereld).
 5. Maak een keuze uit tandartsverzekeringen(bijv. 50% vergoed tot €500).
 6. Geef je wens door voor de hoeveelheid fysiotherapie mogelijkheden (onder andere zes keer p/jaar).
 7. Kies de dekking betreft brillen en lenzen.
 8. Bepaal wat je wil met betrekking tot alternatieve geneeswijzen.
 9. Kies de gewenste polis (denk aan bijv. inTwente zorgpolis) en regel je overstap via internet.

Welke zorgkosten worden er vergoed in Maasbree?

Jouw basisverzekering betaalt veel voorkomende zorgkosten in Maasbree. Daarmee staat de verzekeraar garant voor onder andere Ziekenhuis, Medisch specialist, Ziekenvervoer, Huisarts en tevens Wijkverpleging, Logopedie, Geestelijke gezondheidszorg, Verloskundige zorg. Lees de algemene voorwaarden van jouw actuele dekking en controleer welk deel de verzekeraar dekt, en onder welke voorwaarden. Verderop vind je enige erkende zorginstellingen in de provincie Limburg.

Huisarts

Een huisarts is het eerste aanspreekpunt indien je last hebt van klachten. De dokter probeert iets te doen, stelt vast wat er loos is, of geeft je een verwijzingsbrief voor een specialist. Een consult bij de huisarts in Maasbree is standaard gedekt in je basispakket. Je betaalt geen eigen risico. Dit speelt wel in het geval van bloedprikken en bepaalde medicijnen op recept.

Ziekenhuis

Hoe zit het met een opname in een ziekenhuis? Je basisverzekering zal hiervoor zorgen. Uiteraard betaal je wel eerst het eigen risico. Handig: inventariseer of jouw verzekeraar een contract heeft met ziekenhuizen in Limburg. Wordt dat een lastig verhaal? Het is mogelijk dat je dan niet de volle 100% betaald krijgt.

Fysiotherapie

Ik maak een afspraak bij de fysio in Maasbree. Moet ik zelf betalen? Fysiotherapie is nauwelijks afgedekt uit het basispakket. Dat gaat niet op voor kinderen t/m 17 jaar en wanneer je een chronische ziekte hebt. Kan jij eigenlijk niet zonder de fysiotherapeut? Ga dan voor speciale aanvullende verzekering.

Opticien

Ga je naar de opticien in Maasbree? Lenzen of brillen worden niet betaald uit het basispakket. Uitzonderingen zijn een medische noodzaak of of optische hulpmiddelen. Goed nieuws: er is ook een aanvullende verzekering voor brillen + lenzen. Vergoedingen lopen zeer uiteen: van €40 per jaar tot €500 per 3 jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Zoekt u binnenkort een gehoorapparaat? Het basispakket betaalt 75% van de kostprijs van een hoortoestel of ruismaskeerder. Een audicien in Maasbree moet een contract hebben afgesloten met de partij waar jij verzekerd bent. Buiten dit onderscheiden we nog allerlei soorten zorg in de regio Peel en Maas. Bijvoorbeeld: diëtetiek, kraamzorg, ergotherapie, podotherapie of audicien, haptonomie, psychologische zorg, stoppen met roken, plastische chirurgie. De tegemoetkomingen kunnen sterk afwijken bij Interpolis of ZorgDirect. Controleer de voorwaarden van jouw verzekeraar om te checken hoeveel je krijgt. Of lees direct alles over Zorgverzekering Zwanger worden.

Verzekeringskantoor in Maasbree

Prefereer jij face to face contact aangaande jouw zorgpolis? Het is een optie te kiezen voor een ervaren verzekeringsmaatschappij in Maasbree. In de volksmond: een assurantieadviseur. De deskundige begeleidt jou omtrent verzekeringen, pensioenen en hypotheken. Deze persoon controleert je privé-situatie en bieden praktische tools om te besparen op de zorgverzekering. Dit traject kan je flink wat geld opleveren. Het kan op het verzekeringskantoor, maar soms ook gewoon thuis.

 • Kennis van zaken.
 • Voor al je vragen.
 • Compleet zorgpakket op maat.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Maasbree