Loading...

Zorgverzekering Luxwoude Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Iedereen vanaf 18 jaar is verplicht om een (basis)zorgverzekering af te sluiten. In november en december mag je weer over naar een andere zorgverzekering in Luxwoude. Dit kan o.a. naar Menzis, Achmea, OHRA, VGZ, FBTO. In 2022 kan er voor jou wat veranderen. Het is niet onverstandig om jouw huidige polis nog eens door te lezen. Matcht deze geldende dekking bij jouw situatie? Met medewerking van onze slimme zorgvergelijker kan jij vlug en probleemloos zorgverzekeringen vergelijken. Zodoende spot jij een verzekering met een goed prijs/kwaliteitverhouding. Selecteer je eigen risico, kies voor beperkte (natura) of vrije (restitutie) zorgt, en selecteer eventueel aanvullende polissen zoals bijvoorbeeld alternatieve geneesmiddelen plus huidbehandelingen. Overstappen van polis is binnen 5 minuten geregeld.

 • Grote verzekeraars vergelijken
 • De verzekering afsluiten direct bij de aanbieder
 • Overstap wordt voor je geregeld
 • Standaard 14 dagen bedenktijd
 • Voor elke situatie een polis

Zorgverzekering vergelijken 2022

Het afsluiten van een geschikte zorgverzekering is redelijk ingewikkeld. Begrippen als Restitutiepolis of Wlz zullen je aandacht nodig hebben. Ze ontvangen je graag als klant, van Besured of OZF tot DSW en Zilveren Kruis. Hoe stap ik over naar een geschikte verzekering? Zorgpolissen vergelijken gaat gemakkelijker dan je denkt. Dankzij onze zorgvergelijker achterhaal je snel en ongecompliceerd een duidelijke verzekering die spoort met de behoeften. Problemen? Op onze website spot je bruikbare informatie over de basisverzekering, aanvullende verzekering, naturapolis, collectieve zorgverzekering, eigen risico. Je kunt hier ook terecht voor Leunen zorgverzekering.

Direct-vergelijken

Goedkoopste zorgverzekering in augustus 2022 afsluiten
Is alles wat jij wil de goedkoopste zorgverzekering in Luxwoude? De kosten van de basisverzekeringen verschillen enorm, terwijl je overal hetzelfde krijgt. Om die reden zijn grote besparingen mogelijk. De voordeligste polis is afhankelijk van veel factoren. Het tarief komt tot stand door mate van vrije zorgkeuze, aanvullende polissen en eigen risico. Middels de vergelijk module – met uitgebreide functies – zoek jij gelijk welke polis voor jou het meest voordelig is. Het is mogelijk vanaf 12 november 2021 over te stappen tot eind januari 2022. Lagere prijzen regelen op jouw premie? Kies dan een vrijwillige eigen risico (bijv. €885). Let wel: een goedkope zorgverzekering van assuradeurs als Anderzorg, Promovendum, HEMA, Besured is in de regel een budget- of naturapolis. Een negatief aspects hiervan is: dat je minder keuzevrijheid hebt.

zorgverzekering-luxwoude


Veel gekozen zorgpolis in Luxwoude?

Bij het selecteren van een nieuwe zorgverzekering voor 2022zijn er veel aspecten belangrijk. Je hebt keuze uit enorm veel aanbieders met op hun beurt weer allerlei producten. Een belangrijke vraag is dan ook: welke zorgpolis past bij mij? Een optie is de goedkoopste zorgverzekering waar je ’t minst betaalt – denk aan overstappen en zorgpolis Ittervoort afsluiten – maar ook voor de beste verzekering van 2022 die zo’n beetje elk type zorg vergoedt. Wellicht een verzekering van United Consumers, Bewuzt, Univé, Interpolis. Hierna bekijk je nuttige variabelen die even jouw aandacht nodig hebben. Dankzij deze info kun je een betere zorgvergelijking maken.


1. Natura- of restitutie polis afsluiten

Aangaande jouw basisverzekering heb je de keuze uit een restitutie- of natura verzekering. De dekking van de basisverzekering is bij iedereen identiek. Wel schommelen zaken als ziekenhuizen waar je heen kunt. Aan de hand van een restitutieverzekering heb je vrije keuze qua zorgverleners voor onder andere Adrenogenitaal syndroom of ECHO-virus, maar ook Marasmus en Tic. Men spreekt van vrije zorgkeuze. Met een naturapolis kan je naar minder zorgverleners. Restitutie is duurder dan natura.


2. Het eigen risico

Eigen risico is een wettelijk verplicht drempelbedrag dat je zelf betaalt wanneer je aanspraak maakt op de basisverzekering. In 2022 is dit €385. Je kunt kiezen voor een zogenaamd vrijwillig eigen risico. Sommigen verhogen het met €400 (niet meer dan €500). Een beweegreden hiervoor kan zijn een betaalbare premie. Ben je gezond, en kan jij een hoger eigen risico betalen? Dan is het misschien wat voor jou. De zorgkosten gaan flink omlaag.


3. Aanvullende verzekeringen kiezen

In aanvulling op de basisverzekering bestaan er verschillende aanvullende verzekeringen. Hier mag je zelf voor kiezen. Denk aan een extra module voor brillen en lenzen, fysiotherapie, tandarts, medische hulp buitenland. Ben jij overgeleverd aan een bepaald type zorg? Dan is aanvullende dekking vaak een must. Duik dan even in de materie of je onderaan de streep wel goedkoper uit bent.


4. Collectieve zorgverzekering

Is er voor jou toevallig een collectieve verzekeringen: via jouw zaak, gemeente (Opsterland) of juist een onderwijsinstelling. Het voordeel is een goedkoper tarief (vaak ligt de korting rond de 10%). In de praktijk is het niet altijd goedkoper. Deze collectieve pakketten rijmen niet automatisch met jouw individuele wensen. Soms ben je zelfs oververzekerd.

Ziektekostenverzekering afsluiten in Luxwoude?
Gelijk starten met ziekenfonds vergelijken en overstappen van aanbieder? Daarvoor kan je naar een verzekeringskantoor in Luxwoude of in een omliggende plaats. Handig: dat kan natuurlijk ook direct en nog effectiever via het internet. Hier bekijk je de te nemen stappen.

 1. Voer jouw geboortedatum in en check de tarieven van 2022.
 2. Hoe hoog mag het eigen risico zijn (bijvoorbeeld €385).
 3. Wil je een natura- of restitutiepolis (zelf kiezen (vrij) of minder keus).
 4. Kies je voor buitenlanddekking? (dit kan zijn volledige werelddekking).
 5. Welke tandartsverzekering kies je? (€ 1000 of meer vergoed).
 6. Selecteer de hoeveelheid fysiotherapie mogelijkheden (dit kan zijn 12 keer).
 7. Kies de gewenste vergoeding t.a.v. lenzen en brillen.
 8. En wat wil jij met betrekking tot alternatieve geneeswijzen.
 9. Kies de gewenste polis (een optie is CZ zorgpolis) en het overstappen online is zo geregeld.

Wat wordt er allemaal vergoed in Luxwoude?

Jouw basisverzekering betaalt veel zorgkosten in Luxwoude. Op die manier hoef je (buiten eigen risico) niet te betalen voor bijv. Ziekenhuis, Bloedonderzoek, Ziekenvervoer, Huisarts en tevens Geestelijke gezondheidszorg, Gehandicaptenzorg, Verloskundige zorg, Ergotherapie. Controleer de polisvoorwaarden van de huidige polis en controleer welk deel de verzekeraar dekt, en of je ook eigen risico moet betalen. Verderop check jij een aantal gebruikelijke zorginstellingen in de provincie Friesland.

Huisarts

Je bezoekt de huisarts bij de meeste soorten klachten. Je dokter heeft veel kennis en bepaalt wat er aan de hand is, en verwijst je eventueel door. Het bezoek aan de huisarts in Luxwoude wordt betaald vanuit de basispakketten. Je betaalt geen eigen risico. Uitzonderingen zijn speciale medicijnen en bloedprikken.

Ziekenhuis

Wat is er verzekerd bij een opname in een ziekenhuis? Een basisverzekering betaalt dit. Wel betaal je eigen risico. Noemenswaardig: inventariseer of de verzekeraar een contract heeft afgesloten met ziekenhuizen in Friesland. Wordt dat een lastig verhaal? Het is mogelijk dat je dan niet de volle 100% betaald krijgt.

Fysiotherapie

Ik moet naar de fysio in Luxwoude. Moet ik zelf betalen? Fysiotherapie wordt heel beperkt vergoed via het basispakket. Uitzondering op de regel: jeugd tot de 18 jaar en bij (geselecteerde) chronische ziektes. Is een bezoek aan de fysiotherapeut onmisbaar? Kies in dat geval unieke aanvullende verzekering.

Opticien

Ook klant bij een opticien in Luxwoude? De kosten voor brillen en lenzen worden niet betaald uit de basispolis. Dit geldt alleen bij een medische reden of of optische hulpmiddelen. Gelukkig bestaat er een aanvullende verzekering voor jouw bril en of lenzen. Vergoedingen lopen zeer uiteen: van €40 per jaar tot €400 per 2 jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Gehoorapparaat nodig? Het basispakket betaalt 75% van de prijs voor zo’n hoortoestel. Een audicien in Luxwoude is dan wel genoodzaakt een contract met de partij waar jij verzekerd bent. Er zijn nog meerdere zorginstanties in de buurt van Opsterland. Bijvoorbeeld: logopedie, ergotherapie, kraamzorg, diëtetiek of psychologische zorg, apotheek, haptonomie, plastische chirurgie, audicien. De tegemoetkomingen lopen sterk uiteen bij Ditzo of Promovendum. Bekijk de kleine lettertjes van je verzekering om de tegemoetkomingen te achterhalen. Of bekijk meteen meer over Zorgverzekering Zelfstandig behandelcentrum.

Verzekeringskantoor in Luxwoude

Heb jij het liefst een persoonlijke afspraak m.b.t. jouw zorgpolis? Wellicht kies jij het liefste voor een deskundige verzekeringsmaatschappij in Luxwoude. Dit heet ook wel een assurantieadviseur. De deskundige begeleidt jou t.a.v. verzekeringen, hypotheken en pensioenen. De specialist controleert je privé-situatie en bieden praktische tools om te besparen op de zorgverzekering. Een deskundig consult kan wel honderden euro’s per jaar besparen! Dit kan bij de expert op kantoor, maar soms ook gewoon thuis.

 • Kent de zorgmarkt van binnen en buiten.
 • 1 op 1 afspraken.
 • Nooit meer onder- of oververzekerd.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Luxwoude